Zahrdzaveny naboj kolesa (alebo co to je).

Když na autě něco nefunguje a netýká se to přímo konkrétního modelu
Milan.B
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Zahrdzaveny naboj kolesa (alebo co to je).

Příspěvek od Milan.B »

Nj. Zlate ceske rucicky. Ja som este nikoho tu na parkovisku pred barakom nevidel menit brzdove dosticky a kotuce. U vas si to zrejme vsetcia robite sami. Ja som tu videl len jedneho - dvoch susedov maximalne kolesa menit. Mna to aj s uskladnenim stoji cca 45eur na sezonu. To je u druhy co mi tu radi rozoberat auto na parkovisku pred barakom. Fakt chlapi nechajte toho. My slovaci nie sme taki sikovni aby sme si taketo veci robili sami na parkovisku. Kolega robi upravy cipov na bmw na parkovisku pred robotou. Ale rozoberat auto. To som fakt este nikoho nevidel.
Toyota Auris 1,4 Terra Cool - EX
Toyota Auris Touring Sports Hybrid
Standa50
Manager Týmu

Příspěvek od Standa50 »

Taky jsem nikoho neviděl,že by někdo dělal brzdy na parkovišti.Ale to ještě neznamená,že si třeba kotouče nebo destičky nevymění průměrně zručný člověk bez ohledu na národnost sám.Na to stačí obyčejná garáž,hever a gola sada.Např. na výměnu rozvodů a spojky bych si v garáži netroufl,ale kotouče a destičky jsem u předešlých aut dělal několikrát.
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Standa50 píše:Docela by mě zajímalo, jak se dělají zadní kotouče.Zvláště jak se zatlačuje pístek.U forda se musel pístek kvůli ruční brzdě při zatlačování otáčet po směru hodinových ručiček.
Jestli je to jak u mne tak proti směru hodinových ručiček a v tom je právě problém, základní jednoduchá sada na stlačování pístku je pro většinu aut různých značek po směru a toy jak na sviňu opačně, tak jsem sehnal kompletní pro oba směry(samostatně není) za nějakých 600Kč, dá se to ošulit šroubem a otáčení zajistit klíčem od úhlové brusky.
to Milan.B - neradil jsem parkoviště, lepší je garáž s základním vybavením, ale pokud není je třeba podpořit servisy, osobně pokud to půjde se jim po jedné zkušenosti vyhnu obloukem.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Milan.B
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan.B »

Standa50 píše:Taky jsem nikoho neviděl,že by někdo dělal brzdy na parkovišti.Ale to ještě neznamená,že si třeba kotouče nebo destičky nevymění průměrně zručný člověk bez ohledu na národnost sám.Na to stačí obyčejná garáž,hever a gola sada.Např. na výměnu rozvodů a spojky bych si v garáži netroufl,ale kotouče a destičky jsem u předešlých aut dělal několikrát.
No pre mna by prenajom horeuvedeneho + plus risk, ze to ako "Ajtak" nezvladnem podla videa z youtube urobit vysla urcite drahsie. A toto sa tyka asi vacsiny ludi nemajucich ako konicek opravu aut v garazi. Preco hned kazdy vidi problem v tom aby zaplatil niekomu kto sa tym zivi? Teda zasiel na opravu do autoservisu (kazdy si niecim zaraba a automechanik pracou). Ten si uz moze vybrat podla svojich kriterii, cena, kvalita atd...

Chcel som len uzavriet tento "pripad". A ludi co si opravuju auto doma skor obdivujem ako dehonestujem. No nie kazdy ma doma garaz (a tych je vacsina)
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Máš pravdu, každý to nezvládne, pro mě je to určitý relax a kutilská zábava plus moje přidaná hodnota že si s tím vyhraju důkladně a skutečně, což v servisu zaručeno nemám viz tvůj příklad že ti předali vůz po servisní prohlídce s takovou rezavou šiškou, podle obrázku to není záležitost pár týdnů, spíš měsíců. Bytosně nesnáším když bych měl přijet do servisu s prkotinou na objednaný čas a slyším "nechte nám tu klíče a odpoledne(zítra) to máte hotové nebo když při servisní prohlídce autí zmizí za vraty a z vozem se děje opravdu důkladná prohlídka a servis? Kontrolní otázka - brzdy bude dělat ten servis co dělal servisní prohlídku ?
Milan.B
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan.B »

Ano. Brzdy robil rovnaky PPC servis v Bratislave.
Vraj take sa im stava na jednom z miliona aut.
A ano, citaju to tu.
Sa ospravedlnili a ja zacvakal tie 4 stocky.
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Doufám že tam nemají nějakého Chocholouška https://www.youtube.com/watch?v=WSrfY2CzIlc :D
Odpovědět

Zpět na „Technické problémy - obecné“