Toyota vs ostatní automobilky

Tlachání o všem - bez zaměření!

Jakou jinou značku kromě Toyoty ještě berete?

Mazda
6
13%
Honda
16
36%
Mitsubishi
3
7%
Volkswagen
1
2%
Subaru
7
16%
Škoda
3
7%
Ford
1
2%
Jinou
8
18%

Celkem hlasů: 45

Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Mám obavy, že Ombre má pravdu. Toyota se napřela do Lexusu a zbytek se snaží hlavně prodat..... :cry:
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Me se nove toyoty taky moc nepaci, az na par vyjimek - Land Cruiser, camry hybrid .Lexus je nekde jinde- ten je supr. Nejvic me stve jak se porad ty japonsky auta zacinaj podobat tem evropskejm . Driv mely osobitejsi styl. Kvalita je s kvantitou obcas horsi ale jak kdy a u ceho. Kdybych si mel vybrat z tech znacek tak beru - toyotu camry hybrid, hondu accord coupe a a z nisanu 300ZX, (hondu NSX no tu taky :D )
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Gongush
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gongush »

wong píše:Jolly ma recht - novej Nissan uz taky neni co byval, ale ombre na to kapl :!: Novy auta jsou skoro vsechno smejdy :roll:
jo no, taky mi připada že z těch aut dělaj WC papir = spotřebka... max 2 roky a pryč s tym :cry:
nevim jak vy, ale mě si libi auta z let 92-98 :lol:
Carina E T19 2.0TD combi '96
Škoda Octavia Combi 1.9TDi 96kW '03
Gongush
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gongush »

Jolly píše:Nissan už tam nešel dát.............ale upřímě řečeno, nové Nissany jsou napůl Renaulty a už jim tak moc nevěřím...... :mad:
stačilo napsat Wolkswagen group a misto škodny mohl být Nissan :wink:
Jolly
Řidič

Takže!!!!!

Příspěvek od Jolly »

To jo,Nissan tam byl,ale musel jsem něco vyhodit,tak to tak dopadlo...... Jinak Almera r.v. 97 rok byla moje volba a né nějaká Corolla,ale dealer mě ukecal na auto podobné Celice a já si objednal Corollku, kterou jsem ještě ani neviděl......tady v regionu první 3dv modrá Corolla ( jak v té reklamě ) a všichni se za námi otáčeli...krásný pocit.

to:garfield ............ otáčeli se za mnou hodně dlouho..kulaté světla,dost moderní vozítko!

to:ombre ............. sorry,ale žádný med si kolem huby nemažu.Avensis nemám,takže píši o Corolle. Když za 5 let na autě vyměním,kromě olejů a filtrů dvakrát kotouče(zvlněné),tak podle mně je to auto super. To co kolem mne známí všechno vyměnili na nových!!!!!! autech bylo ve srovnání se mnou absurdní :lol: ( lambda sondy,řídící jednotky,čepy,ramena apod.)

Máme ještě Oktávii Combi 4x4 a dá se říct ,že zatím "dobrý".... Provedeno za 3 měsíce :dolévání "long life" oleje, sem tam controlka závady svítí (neví se proč), motor za studena kucká,xenon zhasl,auto ve 120 zdechlo (nakonec palivoměr kecal-benzín nebyl v nádrži).....
Tyto problémy jsem doposud neznal,ale spíše je přehlížím,zatím blbosti, ale TY PROBLÉMY TADY JSOU . :evil:

Věřím ,že ty problémy u Toyot taky jsou,ale ne tak hojně a né tak závažné :wink:
Toyota Corolla 1,4 97´ liftback
tuning originál TTE
Gongush
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gongush »

2Jolly: v poho, však ti nic nevyčítám... :lol:
Engler4
Navigátor

Příspěvek od Engler4 »

No já se trochu taky připojím.Mám druhou toyotu ,vesměs kupované 10 roků staré,dvě závady na 160 000 km dohromady nic extrém jedna el. instalace v přístrojovce a spojka.Jinak samej spotřebák deštičky kotouče tlumiče ložiska.To samé tři kolegové s Toyotama a to všechno auta nad 200000 km.Můžu zodpovědně prohlásit že proti okolí je to všechno k smíchu.Tam se měněj převodovky,řídící jednotky, váhy vzduchu .Ale něco přeci auta ,made in japan jsou na tom s kvalitou líp než dělaný v europě,dělám jim běžnou údržbu tak mám přímé srovnání.Pohodové ježdění přeje L.
Carina 2 2.0 GLi 89 KW
ombre
Věčnej rejpal

Re: Toyota vs ostatní automobilky

Příspěvek od ombre »

Jolly píše:...Problémy s Toyotami jsou vesměs směšné oproti problémům s jinými značkami.
To u Renaultu řeší úplně jiné problémy s novým autem, ne jak tady někdo s novou Corollou Verso,že má špatně zapojenou anténu u rádia...
To je fakt síla a lidi si ty šunty pořád kupují,jak třeba kámoš.
Teď mi tvrdí,že už po zkušenostech Ford,Peugeot,Renault nechce nic jiného než Toyotu
Jolly píše:to:ombre ............. sorry,ale žádný med si kolem huby nemažu.Avensis nemám,takže píši o Corolle.

Věřím ,že ty problémy u Toyot taky jsou,ale ne tak hojně a né tak závažné :wink:
Takže tvá corolla versus celý svět ;).
Píšeš obecně o nejlepší toyotě a o rozbité anténě, a v zápětí napíšeš, že nemáš avensis, takže píšeš o corolle. Ale tvá corolla nerovná se toyota.
Tomu se říká paušalizování.
Připadá mi to zbytečné.
Obrázek
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

Gongush píše:jo no, taky mi připada že z těch aut dělaj WC papir = spotřebka... max 2 roky a pryč s tym :cry:
Osobně považuju za nejlepší období léta okolo 85-95 (+/- ukončení výroby modelů z těhle let), pak se začalo moc šetřit...

Nedavno jsem se bavil se známým autolakýrníkem. Mají problém u nových aut s tím, že jsou slabé plechy. Třeba nastříkali střechu Mazdy 3 plnícím kitem a jak to schne a stahuje se to, tak se ta střecha normálně zvlnila :shock:. Ta Mazda samozřejmě nebyla jediná, ale u starších aut tenhle problém neni...
Gongush
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gongush »

BRunner píše:Osobně považuju za nejlepší období léta okolo 85-95 (+/- ukončení výroby modelů z těhle let), pak se začalo moc šetřit...

Nedavno jsem se bavil se známým autolakýrníkem. Mají problém u nových aut s tím, že jsou slabé plechy. Třeba nastříkali střechu Mazdy 3 plnícím kitem a jak to schne a stahuje se to, tak se ta střecha normálně zvlnila :shock:. Ta Mazda samozřejmě nebyla jediná, ale u starších aut tenhle problém neni...
jn, se už nedivím ničemu, dělaj z těch aut papirovy kařalka... :cry:
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

BRunner píše:
Gongush píše:jo no, taky mi připada že z těch aut dělaj WC papir = spotřebka... max 2 roky a pryč s tym :cry:
Osobně považuju za nejlepší období léta okolo 85-95 (+/- ukončení výroby modelů z těhle let), pak se začalo moc šetřit...

Svata pravda, navic sportovne ladeny auta z tehle doby jsou pro me absolutni spicka co se tyka designu, at uz ty slabsi radobysportaky nebo opravdova silna auta - za slabi Honda Civic Coupe, Mazda 626 Coupe, Mazda 323F, Toyota Paseo, Nissan Sunny, Toyota Corolla Coupe (Levin/Trueno), Honda CRX, apod. Silnejsi stroje - Mazda RX7, Toyota Supra, Nissan 200SX, Honda Prelude, Nissan 300ZX, Honda NSX, Honda S2000, Toyota Celica (3S-GE/GTE), Toyota MR2, Nissan Skyline, atd.

Z tech novych aut me vetsinou oslovi maloco...
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Jolly
Řidič

Příspěvek od Jolly »

Ombre...ty cheš mít vždycky pravdu co? :lol:
Hele až Corolla nebude Toyota,tak budu tvrdit něco jiného.
Já píši o Corolle,protože jí důvěrně znám,proto nepíši o Land Cruiseru apod.
Ale těch případů o spolehlivosti Toyot už jsem zažil tolik,že jsem si dovolil tvrdit: "že Toyoty jsou nejspolehlivější auta". Ale jde o to,že to není moje tvrzení proti celému světu,ale celkový dojem v automobilovém průmyslu.
Vždyť tvrzení různých TÜV,JD POWER ... a nakonec i známého v pitomém autobazaru AAA,kde se auta hromadně sypou.....jsou toho důkazem.
Ale opakuji : netvrdím,že tady problémy nejsou :wink:
tuning originál TTE
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Já posledních cca 8 - 10 let prostě nevidím tu kvalitu, která by z toyoty "odkapávala." Dnes se auta kompletují ze stejných prefabrikátů a podle toho vypadají - podobná jak vzhledem, tak kvalitou.

Asi už stárnu.

PS: Jolly, já ti věřím, že tvá corolla je super, v tom případě by se thread měl vztahovat pouze na konkrétní modely.
Možná chci mít vždy pravdu (věř, že někdy opravdu nechci a často jí ani nemám ;) ), ale to, že mi zavází rovnítko mezi corolla a toyota s tím nesouvisí. S takovouto logikou mohu dojít k tomu, že všichni psi mají čtyči nohy, takže vše co má čtyři nohy je pes. Kočka má taky čtyři nohy, tak je to vlastně taky pes ;).
Obrázek
Jolly
Řidič

Příspěvek od Jolly »

Kdesi jsem četl článek,proč jsou Toyoty tam kde jsou a co musí ostatní automobilky ještě udělat, aby se na jejich úroveň dostali.Asi jsi to četl též,ale v dnešní době je pravda,že japonec už je ve skutečnosti angličan,belgičan a bůh ví, kde se ještě vyrábí. Nemluvě o identických prvcích v rúzných značkách. :shock:
To je daň globalizace a boje na trhu s cenami aut.
Dneska už se dělají auta trochu jinak a jinak už se o nich uvažuje...spotřebně :cry:
Nepochybuji o Tvých zkušenostech,jen mi napiš (zhruba) které auta s označením Toyota zklamala,protože sám uvažuji o Avensisi kombi od r.v.2003.....je mezi nimi???? :wink:
tuning originál TTE
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Zatím se to nikam nezvrhlo a BRunner nemusí smolit další smířlivý článek :). To je dobře.

Mé zkušenosti nejsou nijak zázračné, Auta a opravy jsou pouze mé velké hobby, ale mám přístup k několika desítkám aut, která se obmněnují a se některými mohu jezdit i dlouhodobě, od té doby jsem přestal být zaujatý ke spoustě značek, byť některé typy a ročníky bych poslal ze srázu.

Hanět toyoty na toyotaklubu je trochu sebemrskačské :-).
U toyot obecně (těch motorů zase tolik není) je velká slabina chladič a topení. Díky vysokému obsahu nečistot v měděné slitině rychle hnijí a nové stojí majlant.
Dále již zmíněné synchrony, klasika - 2., 3. a někdy i 4. převodový stupeň s tím bývá na štíru. Vyhřáté alternátory na S3-GE (možná i na 4A-GE)...

Co mě opravdu zklamalo byla zmíněná corolla 1,4 r.v. 2006. Měl jsem pocit, že jedu v 1,2 HTP, interiér ostrouhaný jako nejlevnější fábie.
Další obecná věc, co mne nenadchla jsou toy diesely před D4D.
Taky koroze některých modelů. Corolla >= 1993 měla některé série, které dobře hnily.

Na druhou stranu toyoty obecně moc nereznou, neteče z nic olej (většinou), netrpí na ložiska, na palivovou soustavu, modely mívají velmi kvalitní bezproblémové podvozky a spoustu dalších věcí, na které si teď nevzpomenu.

Ad avensis - toto vídám častěji, u známých i u dvou mechaniků v dílně: http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=3886
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=3955

Taky tady:
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=3942
ale s tím jsem se ještě nesetkal.

Zda se to týká i modelů od 2003, to nevím.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Pavlačová plenárka“