Toyota vs ostatní automobilky
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
Me se nove toyoty taky moc nepaci, az na par vyjimek - Land Cruiser, camry hybrid .Lexus je nekde jinde- ten je supr. Nejvic me stve jak se porad ty japonsky auta zacinaj podobat tem evropskejm . Driv mely osobitejsi styl. Kvalita je s kvantitou obcas horsi ale jak kdy a u ceho. Kdybych si mel vybrat z tech znacek tak beru - toyotu camry hybrid, hondu accord coupe a a z nisanu 300ZX, (hondu NSX no tu taky )
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
- Gongush
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
jo no, taky mi připada že z těch aut dělaj WC papir = spotřebka... max 2 roky a pryč s tymwong píše:Jolly ma recht - novej Nissan uz taky neni co byval, ale ombre na to kapl Novy auta jsou skoro vsechno smejdy
nevim jak vy, ale mě si libi auta z let 92-98
Carina E T19 2.0TD combi '96
Škoda Octavia Combi 1.9TDi 96kW '03
Takže!!!!!
To jo,Nissan tam byl,ale musel jsem něco vyhodit,tak to tak dopadlo...... Jinak Almera r.v. 97 rok byla moje volba a né nějaká Corolla,ale dealer mě ukecal na auto podobné Celice a já si objednal Corollku, kterou jsem ještě ani neviděl......tady v regionu první 3dv modrá Corolla ( jak v té reklamě ) a všichni se za námi otáčeli...krásný pocit.
to:garfield ............ otáčeli se za mnou hodně dlouho..kulaté světla,dost moderní vozítko!
to:ombre ............. sorry,ale žádný med si kolem huby nemažu.Avensis nemám,takže píši o Corolle. Když za 5 let na autě vyměním,kromě olejů a filtrů dvakrát kotouče(zvlněné),tak podle mně je to auto super. To co kolem mne známí všechno vyměnili na nových!!!!!! autech bylo ve srovnání se mnou absurdní ( lambda sondy,řídící jednotky,čepy,ramena apod.)
Máme ještě Oktávii Combi 4x4 a dá se říct ,že zatím "dobrý".... Provedeno za 3 měsíce :dolévání "long life" oleje, sem tam controlka závady svítí (neví se proč), motor za studena kucká,xenon zhasl,auto ve 120 zdechlo (nakonec palivoměr kecal-benzín nebyl v nádrži).....
Tyto problémy jsem doposud neznal,ale spíše je přehlížím,zatím blbosti, ale TY PROBLÉMY TADY JSOU .
Věřím ,že ty problémy u Toyot taky jsou,ale ne tak hojně a né tak závažné
to:garfield ............ otáčeli se za mnou hodně dlouho..kulaté světla,dost moderní vozítko!
to:ombre ............. sorry,ale žádný med si kolem huby nemažu.Avensis nemám,takže píši o Corolle. Když za 5 let na autě vyměním,kromě olejů a filtrů dvakrát kotouče(zvlněné),tak podle mně je to auto super. To co kolem mne známí všechno vyměnili na nových!!!!!! autech bylo ve srovnání se mnou absurdní ( lambda sondy,řídící jednotky,čepy,ramena apod.)
Máme ještě Oktávii Combi 4x4 a dá se říct ,že zatím "dobrý".... Provedeno za 3 měsíce :dolévání "long life" oleje, sem tam controlka závady svítí (neví se proč), motor za studena kucká,xenon zhasl,auto ve 120 zdechlo (nakonec palivoměr kecal-benzín nebyl v nádrži).....
Tyto problémy jsem doposud neznal,ale spíše je přehlížím,zatím blbosti, ale TY PROBLÉMY TADY JSOU .
Toyota Corolla 1,4 97´ liftback
tuning originál TTE
tuning originál TTE
No já se trochu taky připojím.Mám druhou toyotu ,vesměs kupované 10 roků staré,dvě závady na 160 000 km dohromady nic extrém jedna el. instalace v přístrojovce a spojka.Jinak samej spotřebák deštičky kotouče tlumiče ložiska.To samé tři kolegové s Toyotama a to všechno auta nad 200000 km.Můžu zodpovědně prohlásit že proti okolí je to všechno k smíchu.Tam se měněj převodovky,řídící jednotky, váhy vzduchu .Ale něco přeci auta ,made in japan jsou na tom s kvalitou líp než dělaný v europě,dělám jim běžnou údržbu tak mám přímé srovnání.Pohodové ježdění přeje L.
Carina 2 2.0 GLi 89 KW
Re: Toyota vs ostatní automobilky
Jolly píše:...Problémy s Toyotami jsou vesměs směšné oproti problémům s jinými značkami.
To u Renaultu řeší úplně jiné problémy s novým autem, ne jak tady někdo s novou Corollou Verso,že má špatně zapojenou anténu u rádia...
To je fakt síla a lidi si ty šunty pořád kupují,jak třeba kámoš.
Teď mi tvrdí,že už po zkušenostech Ford,Peugeot,Renault nechce nic jiného než Toyotu
Takže tvá corolla versus celý svět .Jolly píše:to:ombre ............. sorry,ale žádný med si kolem huby nemažu.Avensis nemám,takže píši o Corolle.
Píšeš obecně o nejlepší toyotě a o rozbité anténě, a v zápětí napíšeš, že nemáš avensis, takže píšeš o corolle. Ale tvá corolla nerovná se toyota.
Tomu se říká paušalizování.
Připadá mi to zbytečné.
Osobně považuju za nejlepší období léta okolo 85-95 (+/- ukončení výroby modelů z těhle let), pak se začalo moc šetřit...Gongush píše:jo no, taky mi připada že z těch aut dělaj WC papir = spotřebka... max 2 roky a pryč s tym
Nedavno jsem se bavil se známým autolakýrníkem. Mají problém u nových aut s tím, že jsou slabé plechy. Třeba nastříkali střechu Mazdy 3 plnícím kitem a jak to schne a stahuje se to, tak se ta střecha normálně zvlnila . Ta Mazda samozřejmě nebyla jediná, ale u starších aut tenhle problém neni...
- Gongush
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
jn, se už nedivím ničemu, dělaj z těch aut papirovy kařalka...BRunner píše:Osobně považuju za nejlepší období léta okolo 85-95 (+/- ukončení výroby modelů z těhle let), pak se začalo moc šetřit...
Nedavno jsem se bavil se známým autolakýrníkem. Mají problém u nových aut s tím, že jsou slabé plechy. Třeba nastříkali střechu Mazdy 3 plnícím kitem a jak to schne a stahuje se to, tak se ta střecha normálně zvlnila . Ta Mazda samozřejmě nebyla jediná, ale u starších aut tenhle problém neni...
Carina E T19 2.0TD combi '96
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Svata pravda, navic sportovne ladeny auta z tehle doby jsou pro me absolutni spicka co se tyka designu, at uz ty slabsi radobysportaky nebo opravdova silna auta - za slabi Honda Civic Coupe, Mazda 626 Coupe, Mazda 323F, Toyota Paseo, Nissan Sunny, Toyota Corolla Coupe (Levin/Trueno), Honda CRX, apod. Silnejsi stroje - Mazda RX7, Toyota Supra, Nissan 200SX, Honda Prelude, Nissan 300ZX, Honda NSX, Honda S2000, Toyota Celica (3S-GE/GTE), Toyota MR2, Nissan Skyline, atd.BRunner píše:Osobně považuju za nejlepší období léta okolo 85-95 (+/- ukončení výroby modelů z těhle let), pak se začalo moc šetřit...Gongush píše:jo no, taky mi připada že z těch aut dělaj WC papir = spotřebka... max 2 roky a pryč s tym
Z tech novych aut me vetsinou oslovi maloco...
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Ombre...ty cheš mít vždycky pravdu co?
Hele až Corolla nebude Toyota,tak budu tvrdit něco jiného.
Já píši o Corolle,protože jí důvěrně znám,proto nepíši o Land Cruiseru apod.
Ale těch případů o spolehlivosti Toyot už jsem zažil tolik,že jsem si dovolil tvrdit: "že Toyoty jsou nejspolehlivější auta". Ale jde o to,že to není moje tvrzení proti celému světu,ale celkový dojem v automobilovém průmyslu.
Vždyť tvrzení různých TÜV,JD POWER ... a nakonec i známého v pitomém autobazaru AAA,kde se auta hromadně sypou.....jsou toho důkazem.
Ale opakuji : netvrdím,že tady problémy nejsou
Hele až Corolla nebude Toyota,tak budu tvrdit něco jiného.
Já píši o Corolle,protože jí důvěrně znám,proto nepíši o Land Cruiseru apod.
Ale těch případů o spolehlivosti Toyot už jsem zažil tolik,že jsem si dovolil tvrdit: "že Toyoty jsou nejspolehlivější auta". Ale jde o to,že to není moje tvrzení proti celému světu,ale celkový dojem v automobilovém průmyslu.
Vždyť tvrzení různých TÜV,JD POWER ... a nakonec i známého v pitomém autobazaru AAA,kde se auta hromadně sypou.....jsou toho důkazem.
Ale opakuji : netvrdím,že tady problémy nejsou
tuning originál TTE
tuning originál TTE
Já posledních cca 8 - 10 let prostě nevidím tu kvalitu, která by z toyoty "odkapávala." Dnes se auta kompletují ze stejných prefabrikátů a podle toho vypadají - podobná jak vzhledem, tak kvalitou.
Asi už stárnu.
PS: Jolly, já ti věřím, že tvá corolla je super, v tom případě by se thread měl vztahovat pouze na konkrétní modely.
Možná chci mít vždy pravdu (věř, že někdy opravdu nechci a často jí ani nemám ), ale to, že mi zavází rovnítko mezi corolla a toyota s tím nesouvisí. S takovouto logikou mohu dojít k tomu, že všichni psi mají čtyči nohy, takže vše co má čtyři nohy je pes. Kočka má taky čtyři nohy, tak je to vlastně taky pes .
Asi už stárnu.
PS: Jolly, já ti věřím, že tvá corolla je super, v tom případě by se thread měl vztahovat pouze na konkrétní modely.
Možná chci mít vždy pravdu (věř, že někdy opravdu nechci a často jí ani nemám ), ale to, že mi zavází rovnítko mezi corolla a toyota s tím nesouvisí. S takovouto logikou mohu dojít k tomu, že všichni psi mají čtyči nohy, takže vše co má čtyři nohy je pes. Kočka má taky čtyři nohy, tak je to vlastně taky pes .
Kdesi jsem četl článek,proč jsou Toyoty tam kde jsou a co musí ostatní automobilky ještě udělat, aby se na jejich úroveň dostali.Asi jsi to četl též,ale v dnešní době je pravda,že japonec už je ve skutečnosti angličan,belgičan a bůh ví, kde se ještě vyrábí. Nemluvě o identických prvcích v rúzných značkách.
To je daň globalizace a boje na trhu s cenami aut.
Dneska už se dělají auta trochu jinak a jinak už se o nich uvažuje...spotřebně
Nepochybuji o Tvých zkušenostech,jen mi napiš (zhruba) které auta s označením Toyota zklamala,protože sám uvažuji o Avensisi kombi od r.v.2003.....je mezi nimi????
To je daň globalizace a boje na trhu s cenami aut.
Dneska už se dělají auta trochu jinak a jinak už se o nich uvažuje...spotřebně
Nepochybuji o Tvých zkušenostech,jen mi napiš (zhruba) které auta s označením Toyota zklamala,protože sám uvažuji o Avensisi kombi od r.v.2003.....je mezi nimi????
tuning originál TTE
tuning originál TTE
Zatím se to nikam nezvrhlo a BRunner nemusí smolit další smířlivý článek . To je dobře.
Mé zkušenosti nejsou nijak zázračné, Auta a opravy jsou pouze mé velké hobby, ale mám přístup k několika desítkám aut, která se obmněnují a se některými mohu jezdit i dlouhodobě, od té doby jsem přestal být zaujatý ke spoustě značek, byť některé typy a ročníky bych poslal ze srázu.
Hanět toyoty na toyotaklubu je trochu sebemrskačské .
U toyot obecně (těch motorů zase tolik není) je velká slabina chladič a topení. Díky vysokému obsahu nečistot v měděné slitině rychle hnijí a nové stojí majlant.
Dále již zmíněné synchrony, klasika - 2., 3. a někdy i 4. převodový stupeň s tím bývá na štíru. Vyhřáté alternátory na S3-GE (možná i na 4A-GE)...
Co mě opravdu zklamalo byla zmíněná corolla 1,4 r.v. 2006. Měl jsem pocit, že jedu v 1,2 HTP, interiér ostrouhaný jako nejlevnější fábie.
Další obecná věc, co mne nenadchla jsou toy diesely před D4D.
Taky koroze některých modelů. Corolla >= 1993 měla některé série, které dobře hnily.
Na druhou stranu toyoty obecně moc nereznou, neteče z nic olej (většinou), netrpí na ložiska, na palivovou soustavu, modely mívají velmi kvalitní bezproblémové podvozky a spoustu dalších věcí, na které si teď nevzpomenu.
Ad avensis - toto vídám častěji, u známých i u dvou mechaniků v dílně: http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=3886
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=3955
Taky tady:
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=3942
ale s tím jsem se ještě nesetkal.
Zda se to týká i modelů od 2003, to nevím.
Mé zkušenosti nejsou nijak zázračné, Auta a opravy jsou pouze mé velké hobby, ale mám přístup k několika desítkám aut, která se obmněnují a se některými mohu jezdit i dlouhodobě, od té doby jsem přestal být zaujatý ke spoustě značek, byť některé typy a ročníky bych poslal ze srázu.
Hanět toyoty na toyotaklubu je trochu sebemrskačské .
U toyot obecně (těch motorů zase tolik není) je velká slabina chladič a topení. Díky vysokému obsahu nečistot v měděné slitině rychle hnijí a nové stojí majlant.
Dále již zmíněné synchrony, klasika - 2., 3. a někdy i 4. převodový stupeň s tím bývá na štíru. Vyhřáté alternátory na S3-GE (možná i na 4A-GE)...
Co mě opravdu zklamalo byla zmíněná corolla 1,4 r.v. 2006. Měl jsem pocit, že jedu v 1,2 HTP, interiér ostrouhaný jako nejlevnější fábie.
Další obecná věc, co mne nenadchla jsou toy diesely před D4D.
Taky koroze některých modelů. Corolla >= 1993 měla některé série, které dobře hnily.
Na druhou stranu toyoty obecně moc nereznou, neteče z nic olej (většinou), netrpí na ložiska, na palivovou soustavu, modely mívají velmi kvalitní bezproblémové podvozky a spoustu dalších věcí, na které si teď nevzpomenu.
Ad avensis - toto vídám častěji, u známých i u dvou mechaniků v dílně: http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=3886
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=3955
Taky tady:
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=3942
ale s tím jsem se ještě nesetkal.
Zda se to týká i modelů od 2003, to nevím.