Brzdni disky

vše ohledně modelové řady Corolla
ToyotaMan
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ToyotaMan »

Bruni píše:co sa tyka brzd,na mojej E10-ke mam najazdenych 128.000km a dosky som menil len nedavno aj to len preto,ze sa mi zadreli vodiace tycky strmena.ten sa trosku vyosil a dosky nepravidelne ohlodal.bohuzial az tak,ze z vnutornej strany katuca je teraz ryha 2cm siroka a 1-1,5mm hlboka.takze kotuce musim menit.vybral som si kombinaciu HPR/kotuce/+Textar/dosky/ od Auto primy.je za slusne peniaze/cca6.500,- Sk/ a vela znamych to ma odskusane.sice na inych autach,,ale nikto nemal vyhrady.ferodo komplet mi nukali za nejakych 9.000,- Sk
A jak jsi na to přišel že je to jsou právě ty tyčky? To jsi vyměnil celé třmeny?
Bruni
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bruni »

Toyotaman,
zacalo mi to trosku popiskovat a neskor az driet.pri vizualnej kontrole bez odmontovania strmena/cez otvor na nom/ im nic nebolo.az ked som dal strmen dole,ukazalo sa ze vodiace tycky su zadrete.jedna bola vysunuta viac ako druha,strmen pootocilo a dosticky sa nepavidelne opracovali a este aj zadreli do kotuca.strmen som nemenil,len som tycky vybral,vycistil,namazal a dal spat s provizornymi dostickami.tie som kupil v autokely/zn.ICER/.na zaciatku sa zdalo ze su fajn,no neznazaju teplo a jedine prudsie zabrzdenie z vysokej rychlosti ich rozohreje natolko,ze nie su schopne takmer ziadneho ucinku :o(((
naposledy sa mi to stalo ked som brzdil asi zo 180kmh/uvolnil sa mi plastovy vnutorny blatnik/a uz pri 70kmh bol pedal uplne mäkky a ucinok strasne biedny :o( stare povodne dosky boli super,tym sa to nikdy nestalo.
ToyotaMan
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ToyotaMan »

Bruni,
takže si neměl nic!? Akorát čistil a pak vše dával zase zpět!?
Bruni
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bruni »

toyotaman,
zatial som len vycistil a dal NOVE provizorne dosky (ICER) z Autokely.v polovici septembra budem mat nove kotuce a poriadne dosticky.taky nudzovy rezim mam teraz :o))) nevedia to doniest skor,pretoze taliani/tie brzdy sa tam vyrabaju/ maju cely august dovolenku :o) mrchy lenive :o)))
ToyotaMan
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ToyotaMan »

Bruni píše:toyotaman,
zatial som len vycistil a dal NOVE provizorne dosky (ICER) z Autokely.v polovici septembra budem mat nove kotuce a poriadne dosticky.taky nudzovy rezim mam teraz :o))) nevedia to doniest skor,pretoze taliani/tie brzdy sa tam vyrabaju/ maju cely august dovolenku :o) mrchy lenive :o)))
Panejo a co to kupuješ za kotouče? Nějaké speciální?

Jaké jsou zatím tvoje dojmy? Vše funguje? Myslíš že vyčištění stačilo?
Bruni
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bruni »

toyotaman:zatial to funguje no zdaleka mi to nestaci.po vycisteni a nahodeni novych dosiek to chvilu straaasne smrdelo a nebrzdilo.potom som mal cestu z Kosic do Bratislavy a tam si dosky sadli.brzdilo to lepsie ako predtym,no len do chvile kym som nemusel dlhsie a suvisle brzdit.tam uz brzdy strasne zvadli.uz som to opisal v predchadzajucich prispevkoch.

co sa tyka kotucov,cakam na kotuce znacky HPR,budu ryhovane a aj par dier maju.na slovensku to distribuuje firma autoprima.vozia to len raz za mesiac,takze si musim pockat do septembra kedze v auguste taliani dovolenkuju.je to za slusne peniaze v porovnani s inymi renomovanymi znackami.mam aj dost znamych co to ma na aute a su veeelmi spokojny.mne ide o hlavne dlhotrvajuci brzdny ucinok.verim,ze v kombinacii s doskami Textar/autoprima ich doporucuje/ to tak bude :o)
ToyotaMan
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ToyotaMan »

Bruni:
Obrázek

Myslíš tyhle kotouče?

A ty tyčky budeš měnit nebo ne?
Bruni
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bruni »

toyotaman: vyzeraju velmi podobne :o))) kde si ich nasiel?ja potrebujem na corollu 1.3 16v,5dv.hatch,1996...:o)
ToyotaMan
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ToyotaMan »

Bruni píše:toyotaman: vyzeraju velmi podobne :o))) kde si ich nasiel?ja potrebujem na corollu 1.3 16v,5dv.hatch,1996...:o)
Ne tohle jsou QH HPR!! Z AutoPrima. V Průhonicích je mají standardně. Nicméně jsem tě chtěl varovat! Výroba těchto kotoučů probíhá tak že se vyrobí klasický disk a pak se do něj udělají díry a frézkou žebrování! Celé to má pak ten problém že je narušená homogenost materiálu a při větším zatížení se kroutí jak blázen! Na záčátku tohoto tématu píšu své osobní poznatky!
Bruni
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bruni »

toyotaman: uff to si ma prekvapil.ja som na nich este nepocul zleho slova...:o(
ToyotaMan
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ToyotaMan »

Hmm zkus a uvidíš! Problém je že tohle nevyreklamuješ!!
Bruni
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bruni »

takze HPR brzdy som zasadne zamietol...
pracuje sa na brzdach od Jensena(cca 6.000,-SK) a ked sa nepodari zohnat ich,mam pripravenu variantu diskov AP Lockheed (2.400,-Sk/pár) a dosiek Ferodo DS 2500.uzn aby som poriadne brzdil :o)))
Banjo
Řidič

Příspěvek od Banjo »

Taky mně to čeká, pískají mi brzdy na pravém předním kole. Trochu jsem sondoval a zjistil toto:
(vše na Corollu 1,3 93 rok)
Lucas - kotouče 2500 Kč oba, destičky 1198 Kč
AutoKelly - kotouč (1ks) 1424 Kč, destičky 1034 Kč - značka ????
Neautorizovaný servis - kotouč (1ks) 1400 Kč, destičky 1400 Kč ?????
Honza - kotouč (1ks) 960 Kč korejský ?? a destičky japonské 1013 Kč.
Toyota (Ostrava) originál - kotouč (1ks) - 2200 Kč a desky 1200 Kč.
Takže v deskách je jasno, nebudu kupovat šmejdy a ještě dražší 300 Kč od originálu, ale kotouče jsou dost drahé 4400 oproti Lucasům 2000 navrch. To je dost. Co vy na to?
Jo a to pískání je schválně, aby člověk poznal, že jsou opotřebené. Vyčetl jsem to z manuálu a taky jsem našel obrázek někde na netu. Je tam nějaký plíšek, když je málo masa tak šmírá o kotouč. Píská mi to jen když brzdím málo intenzivně, dobržďuju apod. Děs
Ex - Coyota 93 1,3 sedan 4E-FE
Ex - Rudý October 1,9 Tdi 66kW
Jean Reno Megane kombi 2001 1,4
Služební Fabián 3 1,4Tdi 2015
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Ten upozorňovací plíšek nepíská, ale vyluzuje jakési hrčivé zvuky. Jestli Ti to píská jen při menším brzdění, není to prakticky vada, možná to chce jen prohodit destičky aby se opotřebovávaly stejnoměrně (můžeš mít už trochu jeté kotouče).

Kdysi dávno u žigulíka mi šíleně pískaly fungl nové destičky, všichni se po mě zděšeně otáčeli. Pak jsem někde vyčetl, že se to občas děje, a stačí srazit hranu pilníkem. Moc jsem tomu nevěřil, ale tonoucí se stébla chytá, tak jsem to udělal. A ono to fakt navždy přestalo! 8)
Banjo
Řidič

Příspěvek od Banjo »

Prohodit - tím myslíš co? Zaměnit destičku z pravé strany kotouče na levou a nebo sadu destiček z pravého kola na levé kolo. Dofám, že jsem nenapsal nějakou blbost. Přehození stran by bylo dobrý, protože na levém kole je ještě dost masa destiček oproti pravému kolu. Kotouče se mi ještě zdají OK. Kdybych to uměl přiložil bych foto.
Ex - Coyota 93 1,3 sedan 4E-FE
Ex - Rudý October 1,9 Tdi 66kW
Jean Reno Megane kombi 2001 1,4
Služební Fabián 3 1,4Tdi 2015
Odpovědět

Zpět na „Corolla“