Spotřeba
Re: Spotřeba
Ja myslim, ze vetsina ti doporuci 1.8. Dvoulitr neni moc rozsireny, je uzranejsi (ted nevim jestli o 0.5 nebo az 1l/100km) a vykon neni o moc vyssi.
Ta 1.8 je na beznou jizdu uplne v pohode, horsi to je, pokud budes nalozeny a budes od toho ocekavat nejake vetsi vykony.
Vetsina majitelu 1.8 ma manual, ale ani na automat jsem neslysel stiznosti (jak spolehlivost, tak dopad na spotrebu/vykon). Kdyz tak zkus kontaktovat uzivatele m5t, ale uz jsem jej tu dlouho nevidel...
Ta 1.8 je na beznou jizdu uplne v pohode, horsi to je, pokud budes nalozeny a budes od toho ocekavat nejake vetsi vykony.
Vetsina majitelu 1.8 ma manual, ale ani na automat jsem neslysel stiznosti (jak spolehlivost, tak dopad na spotrebu/vykon). Kdyz tak zkus kontaktovat uzivatele m5t, ale uz jsem jej tu dlouho nevidel...
ex Toyota Avensis T27 1.8
Jasne dik za rady. Na tej 2.0 je dobrá cena a nemá az tak vela najzdené(okolo 50k), preto sa o nu trocha viac zaujimam. Inac by som si hned vybral 1.8, lebo vidim aj čitam, že to je dobré auto.
Pri tej 2.0 vidim, že ani výkon oproti 1.8 nic moc a k tomu aj ta spotreba vraj...neviem
A tvoja 1.8 koľko zožere v meste cca?
Pri tej 2.0 vidim, že ani výkon oproti 1.8 nic moc a k tomu aj ta spotreba vraj...neviem
A tvoja 1.8 koľko zožere v meste cca?
1.8 urcite cez 10l nepôjde ...to by si sa musel snažit
Ale primárne ma napadá- ty chces taketo auto do mesta? Lebo toto na to nie je "stvorene". A je jedno ktory motor z týchto dvoch.
Chápem, že asi ide o priestor. Ale su aj priestranné autá a motorizaciami viac vhodnými pre mesto.
Asi, ako všade bude treba riešit istý kompromis.
No treba asi zvážiť ktorý druh jázd bude percentualne prevažovat a podla toho to vybrat.
Naopak ak mimo mesto, potom co sa týka spotreby sa (aj podla štýlu jazdy pravdaže) rozdiel v spotrebe v reale až tak neprejavuje. Skôr to vyjde na rovnako.
skus sa pohrabat napriklad tu.
https://www.spritmonitor.de/de/uebersic ... owerunit=2
...aleco tak pozeram , tak aj v priemere dvojlitre v reale pod 8l nejdú. A 1.8 len miligram nižšie. Zato 2.4 , tam už je to vidieť, že je to smädnejšie. Aj ked je tu otazka , nakolko su tieto data relevantné ( píšu si to poctivo? tažko povedat. Ja ano)
Na druhej strane , je tu napríklad corolla verso s 1.8 v automate so 74% mestskej premavky a je tesne pod 8 litrov. J ked ťazko povedať , či by to bolo nejako výrazne nižšie ak by to bol pomer obrátený, alebo aspoň vyvážený. Zase toto na dlhých cestách asi vela nezíska - aerodynamika na to moc nie je stavaná.
Aj ked vlastne podstata vysokej mestskej spotreby spočíva nielen v častom brzdení a zrýchlovaní, ale najmä v krátkych jazdách so studeným, resp. neprehriatym motorom. A to tieto objemy dajú nádrži pocítit ovela viac ako nejaká 1.6 a nižšie kubatury.
Proste papuče sú na doma a vibramy do hory.

Ale primárne ma napadá- ty chces taketo auto do mesta? Lebo toto na to nie je "stvorene". A je jedno ktory motor z týchto dvoch.
Chápem, že asi ide o priestor. Ale su aj priestranné autá a motorizaciami viac vhodnými pre mesto.
Asi, ako všade bude treba riešit istý kompromis.
No treba asi zvážiť ktorý druh jázd bude percentualne prevažovat a podla toho to vybrat.
Naopak ak mimo mesto, potom co sa týka spotreby sa (aj podla štýlu jazdy pravdaže) rozdiel v spotrebe v reale až tak neprejavuje. Skôr to vyjde na rovnako.
skus sa pohrabat napriklad tu.
https://www.spritmonitor.de/de/uebersic ... owerunit=2
...aleco tak pozeram , tak aj v priemere dvojlitre v reale pod 8l nejdú. A 1.8 len miligram nižšie. Zato 2.4 , tam už je to vidieť, že je to smädnejšie. Aj ked je tu otazka , nakolko su tieto data relevantné ( píšu si to poctivo? tažko povedat. Ja ano)
Na druhej strane , je tu napríklad corolla verso s 1.8 v automate so 74% mestskej premavky a je tesne pod 8 litrov. J ked ťazko povedať , či by to bolo nejako výrazne nižšie ak by to bol pomer obrátený, alebo aspoň vyvážený. Zase toto na dlhých cestách asi vela nezíska - aerodynamika na to moc nie je stavaná.
Aj ked vlastne podstata vysokej mestskej spotreby spočíva nielen v častom brzdení a zrýchlovaní, ale najmä v krátkych jazdách so studeným, resp. neprehriatym motorom. A to tieto objemy dajú nádrži pocítit ovela viac ako nejaká 1.6 a nižšie kubatury.
Proste papuče sú na doma a vibramy do hory.
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
Jarson dik za tu stranku spritmonitor.de aj za tvoje postrehy
Pozeram ze 2.0 tak 8 az 9 priemerne zozere a v meste 9-11 podla tych ludi co to tam davaju.....
Ja to nechcem primarne do mesta, byvam 20 km od BA a teda dochadzam do prace, cize moje cesty su kombinovane,ale mam aj obdobia, že jazdim dost po meste, tak preto som sa pytal.
Pri mojom klasickom rezime, že len dochadzam do BA a potom poobede domov, je 9 litrov s prizmurenim vsetkych oči OK.
Najradsej by som CoroluTS hybrid, ale ako som pisal, zda sa mi to male.
Ono ja mam teraz fiat doblo, takže vsetko mi je male oproti tomu
Ale mal som uz aj corollu sedan 97.....
Pozeram ze 2.0 tak 8 az 9 priemerne zozere a v meste 9-11 podla tych ludi co to tam davaju.....
Ja to nechcem primarne do mesta, byvam 20 km od BA a teda dochadzam do prace, cize moje cesty su kombinovane,ale mam aj obdobia, že jazdim dost po meste, tak preto som sa pytal.
Pri mojom klasickom rezime, že len dochadzam do BA a potom poobede domov, je 9 litrov s prizmurenim vsetkych oči OK.
Najradsej by som CoroluTS hybrid, ale ako som pisal, zda sa mi to male.
Ono ja mam teraz fiat doblo, takže vsetko mi je male oproti tomu

Ale mal som uz aj corollu sedan 97.....
No, je mesto a mesto, to se tezko urcuje, co je obvykla spotreba ve meste....
Takze, kdyz ti reknu, ze ja jezdim do prace 2x20km po Praze za 6.5-7.5 (kdyz se sejdou spatne podminky tak k osmi, ale to je vyjimecne), tak ti to asi moc nepomuze. Je rozdil, jestli jezdim pres Wilsonovu nebo jizni spojku (coz na pomery BA by byla asi Spitalska nebo Kolarovo nam. vs okruh)...
Pokud dojizdis do BA 20km, tak bych se toho nebal, a dle meho jses s 1.8 na sedmicce uplne v pohode. Pokud dojizdis po D1/D2, tak pojedes s davem (no, po D2 muzes jet rychleji, D1 byva plna), pokud po stare senecke, tak to je permanentni vlacek jedouci 70-80, ostatni smery nemam nejezdene. Nicmene samotna BA ti spotrebu nejak zasadne nezvedne, pokud se nebudes tocit v uplnem centru (i kdyz poslednich 10 let pres BA v pracovni dny jsem moc nenajezdil, takze se muzu mylit. Ale znam to tam)
Zhrnu: ja jezdim za 7 a to jezdim prakticky jenom dalnice a mesto (vetsina silnice ala obchvat). Nicmene vetsina/nekteri mne zde maji za eko jezdce, coz dle meho neni vubec pravda
Takze, kdyz ti reknu, ze ja jezdim do prace 2x20km po Praze za 6.5-7.5 (kdyz se sejdou spatne podminky tak k osmi, ale to je vyjimecne), tak ti to asi moc nepomuze. Je rozdil, jestli jezdim pres Wilsonovu nebo jizni spojku (coz na pomery BA by byla asi Spitalska nebo Kolarovo nam. vs okruh)...
Pokud dojizdis do BA 20km, tak bych se toho nebal, a dle meho jses s 1.8 na sedmicce uplne v pohode. Pokud dojizdis po D1/D2, tak pojedes s davem (no, po D2 muzes jet rychleji, D1 byva plna), pokud po stare senecke, tak to je permanentni vlacek jedouci 70-80, ostatni smery nemam nejezdene. Nicmene samotna BA ti spotrebu nejak zasadne nezvedne, pokud se nebudes tocit v uplnem centru (i kdyz poslednich 10 let pres BA v pracovni dny jsem moc nenajezdil, takze se muzu mylit. Ale znam to tam)
Zhrnu: ja jezdim za 7 a to jezdim prakticky jenom dalnice a mesto (vetsina silnice ala obchvat). Nicmene vetsina/nekteri mne zde maji za eko jezdce, coz dle meho neni vubec pravda

ex Toyota Avensis T27 1.8
Grey píše:No, je mesto a mesto, to se tezko urcuje, co je obvykla spotreba ve meste....
Grey díky. Máš to pekne zmapované aj Slovensko

7 - 8 litrov je v pohode, ja len keby som zobral ten dvojliter, aby som nebol niekde na priemere 10 litrov,lebo to je uz moc....
Do BA idem skoro kazdy den v kolone a to sa len 20 - 30 min posuvam na jednicke, dvojke.....a spät tiez cca rovnako, kolona, potom trocha Ok,zas kolona a potom uz mimo BA ok...
no, tu je to taka patova situacia...na jednej strane takéto "mesto", nie je až tak hrozné na spotrebu, na druhej strane, tie vaše bratislavské presuny národov...radšej nekomentujem. Štrúdla plechoviek, ktorá nikde nekončí a v každej JEDEN občan ?! Tak?
Inak asi neexistuje horšie mesto v europe , co sa týka dopravy....
ale nech. Poviem to takto: robiš v Blave? jaký problém, šák si na ten benzín krásne zarobíš
Tu na východe ludia dochádzaju aby prežili s ovela väčšími nákladmi a oproti tomu ovela menšou mzdou. Je bežné, že kolegyňa dá cez víkend na taxík 24€ ( lebo bus zrušený...) aby zarobila 25 a ešte k tomu v hrubom. Som zvedavý co by asi povedala na túto debatu.
Moja žena dochádza 58km napríklad. Vozievaju sa viacerí kolegovia a skladaju sa na náklady.
Zdielanie je buducnosť . Kým bude hrat každý za seba a počítat si drobné na svojom piesočku...
Nas už netrapi nejaký polliter na spotrebe. Sme radi ked sa živí vrátime domov.
jej kolegyňa dopadla takto ( a nebola prvá a nebude posledná):
https://kosice.korzar.sme.sk/c/22179466 ... -drog.html
ale nech. Poviem to takto: robiš v Blave? jaký problém, šák si na ten benzín krásne zarobíš

Tu na východe ludia dochádzaju aby prežili s ovela väčšími nákladmi a oproti tomu ovela menšou mzdou. Je bežné, že kolegyňa dá cez víkend na taxík 24€ ( lebo bus zrušený...) aby zarobila 25 a ešte k tomu v hrubom. Som zvedavý co by asi povedala na túto debatu.
Moja žena dochádza 58km napríklad. Vozievaju sa viacerí kolegovia a skladaju sa na náklady.
Zdielanie je buducnosť . Kým bude hrat každý za seba a počítat si drobné na svojom piesočku...
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
jarson píše:no, tu je to taka patova situacia...na jednej strane takéto "mesto", nie je až tak hrozné na spotrebu, na druhej strane, tie vaše bratislavské presuny národov...radšej nekomentujem. Štrúdla plechoviek, ktorá nikde nekončí a v každej JEDEN občan ?! Tak?
ale nech. Poviem to takto: robiš v Blave? jaký problém, šák si na ten benzín krásne zarobíš![]()
No da sa na to pozerat z rôznych pohladov. Ked sa na to pozrem tvojimi očami a skusenostami od vás, tak 1 liter hore dole je nezaujímavý a nepodstatný....
BA je čistá katastrofa a zrejme ako pišeš horšia dopravná situacia a moznosti dopravy(žiadne metro,nedostačujuca elektrickova doprava) v ramci BA a okolia nie je asi nikde inde v EUrope.
Ono je to tak, že často naozaj chodí jeden človek v aute,ale nie je to len z rozmaru, aspon nie v mojom okoli. Zober si, že ked mas deti, tak väčšinou jeden rodič ich zanesie do školy, skolky a druhy ide skoro rano do práce, aby zas ten mohol deti zobrat a druhy dlhsie pracovat, lebo kym sa dotrepe do BA je 8-9 hodin a musi byt do 17.00 a skoly su uz zavrete v tom čase.....potom je logické, že kazdy musi ist svojim autom. U nas väčšinou manzelka ide do BA busom(ale robi na 6 hodin inac by sme nestihali) a obcas ked dopredu vie, že nestiha ide autom(raz tyzdenne). Takisto aj tu sa ludia spajaju a chodia napriklad do Rakuska,alebo aj do BA. Aj ked urcite na vychode je to ovela zlozitejsie......Ale ani v BA nezaraba kazdy tisice eur a vsetko je tu drahšie, ale to sme uz niekde daleko od aut.....
Ja som neni žiaden skrblík a nesledujem si skoro vobec spotrebu, aj ked viem ze na mojom doble mam dlhodobe okolo 7litrov.(1,6 multijet)
Špekulujem len z čisto takého sedliackeho rozumu, aby som nekúpil auto síce za dobrú cenu,ale potom to za 3-4 roky vratim a preplatim na spotrebe(oproti hybridu).
OK, to nebola nejaká výčitka , nedaj bože.
Vlastne som len chcel poukázat na riešenie ekonomiky prevádzky zdielaním auta a tak rozložením nákladov.
Škoda, na tvoje potreby by bol naozaj najidealnejší hybrid .
Alebo LPG/CNG. Ovšem s tým sa Toyota udajne velmi nekamaráti . To je všeobecný názor. Osobne s tým až tak nesúhlasím. Mám tu známeho, ktorý ma 1.8 T25 Avensis na LPG. Auto ma cez 800tkm ( nepomýlil som sa) a šlape jak k ďábel.
Ak sa bavíme o nákladoch , len sa usmieva od ucha k uchu. Výnimka? Neviem. Vraví, že aj keby mu hoci zajtra motor na mieste umrel, s prehľadom si už dávno sám zarobil na druhý.
Vlastne som len chcel poukázat na riešenie ekonomiky prevádzky zdielaním auta a tak rozložením nákladov.
Alebo LPG/CNG. Ovšem s tým sa Toyota udajne velmi nekamaráti . To je všeobecný názor. Osobne s tým až tak nesúhlasím. Mám tu známeho, ktorý ma 1.8 T25 Avensis na LPG. Auto ma cez 800tkm ( nepomýlil som sa) a šlape jak k ďábel.
Ak sa bavíme o nákladoch , len sa usmieva od ucha k uchu. Výnimka? Neviem. Vraví, že aj keby mu hoci zajtra motor na mieste umrel, s prehľadom si už dávno sám zarobil na druhý.
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
jarson píše:OK, to nebola nejaká výčitka , nedaj bože.
Noo tak to je neco

- CommonUser
- Věčnej rejpal
peki02,
nie fakt sa ti to nezda. Ta nova Corolla je sice na razvore Avensisu, ale je to male. Presne to vnimas rovnako ako ja. Pre mna je to ojeb z Toyoty.
Z praktickeho hladiska vezmi 1,8. Vsetky varianty valvematicu (1,6 - 2,0) je ten isty blok a vrtanie (+valve), len zdvih je iny. Z toho potom plynu tie parametre.
Maximalny nizsi tocivy moment ti usetri CVT a palivo. 2,0 by si ocenil max na dialnici alebo tahani privesu.
1,8 je novsia ale neviem kolko ma km. Este toto by padalo do rozhodovania.
Ja dumam co po mojom Avenise, ci tiez zobrat este nejaku zanovnu skladovku 1,8 alebo srat na Toyotu. Ale tie horsie sedaky, hlinikova saltrpaka, motor priduseny cez Euro6 ... ty vole (teraz mam Euro4 a co vozim obcas znamych, tak vraj mam urcite turbo ...
).
nie fakt sa ti to nezda. Ta nova Corolla je sice na razvore Avensisu, ale je to male. Presne to vnimas rovnako ako ja. Pre mna je to ojeb z Toyoty.
Z praktickeho hladiska vezmi 1,8. Vsetky varianty valvematicu (1,6 - 2,0) je ten isty blok a vrtanie (+valve), len zdvih je iny. Z toho potom plynu tie parametre.
Maximalny nizsi tocivy moment ti usetri CVT a palivo. 2,0 by si ocenil max na dialnici alebo tahani privesu.
Ja dumam co po mojom Avenise, ci tiez zobrat este nejaku zanovnu skladovku 1,8 alebo srat na Toyotu. Ale tie horsie sedaky, hlinikova saltrpaka, motor priduseny cez Euro6 ... ty vole (teraz mam Euro4 a co vozim obcas znamych, tak vraj mam urcite turbo ...

T27 2ZR-FAE Rice on wheels
CommonUser píše:peki02,
Ja dumam co po mojom Avenise, ci tiez zobrat este nejaku zanovnu skladovku 1,8 alebo srat na Toyotu. Ale tie horsie sedaky, hlinikova saltrpaka, motor priduseny cez Euro6 ... ty vole (teraz mam Euro4 a co vozim obcas znamych, tak vraj mam urcite turbo ...).
1.8 ma najazdenych do 10 tkm a ma rok(2018) a 2.0 ma 50 tkm a skoro 3 roky....rozdiel je ale 6000 eur v prospech toho 2 litra....takže je to aj o cene, inac by som radsej tu 1.8
A nevies ked sa porovna auris TS a nova corolla TS je vo velkosti nejaky rozdiel? nova corolla tipujem ze je o nieco väčšia,ale to bude asi par cm....neviem
dik za rady a postrehy
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Auris vs Corolla - Auris je sice inak rieseny, ale lepsi pocit preistoru som nemal (testval som davno).
1,8 vs 2,0 - otazka je stav a ci to teda stoji za 4 tacky. Servisny cirkus pri CVT zacina tusim na 60 tkm (min. teda olej). Musis teda vziat do uvahy, ze v pripade 2,0 usetris hned a pri 1,8 sa to vrati neskor (palivo, poistka?, neskorsi servis, + zaruka). Mozno este rozhodnu detaily typu farba, vybava ...
1,8 vs 2,0 - otazka je stav a ci to teda stoji za 4 tacky. Servisny cirkus pri CVT zacina tusim na 60 tkm (min. teda olej). Musis teda vziat do uvahy, ze v pripade 2,0 usetris hned a pri 1,8 sa to vrati neskor (palivo, poistka?, neskorsi servis, + zaruka). Mozno este rozhodnu detaily typu farba, vybava ...
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Tak je to o triedu menšie auto ako bol Avensis, neviem, čo je na tom za ojeb... Corolla TS je o 17cm kratšia o 4,5cm nižšia a o 2cm užšia ako Avensis kombi. Z toho logicky auto rovnako priestranné neurobíš (to by museli v Avensise inak plytvať). Od Aurisu je Corolla TS o kúsok priestrannejšia, tú sú nejaké namerané rozmery:CommonUser píše: nie fakt sa ti to nezda. Ta nova Corolla je sice na razvore Avensisu, ale je to male. Presne to vnimas rovnako ako ja. Pre mna je to ojeb z Toyoty.
https://www.vybermiauto.cz/katalog/toyo ... nicka-data
Ohľadom priestrannosti Aurisu TS: šiel som v tom 1 300km v štyroch dospelých a striedali sme sa dvojice - teda som buď sedel za šoférom, alebo som riadil ja. Ja mám 189 cm druhý šofér mal 173cm. Nemal som problém ani vpredu ani vzadu vošiel som sa akurát tak - ale sám za seba by som si už pohodlne nesadol. Samozrejme obaja vodiči sme mali sedadlo nastavené správne a nie na ležiaka s dočahovaním pedálov špičkami a nohy nemám extrémne dlhé, teda Sklenarikova by problém s kolenami vzadu mohla mať.
Auris a minulá generácia Corooly trpeli podľa mňa hlavne na mizernú nosnosť - to ale nová generácia trochu zlepšila - na Octaviiu stále nemá, ale už by to malo byť okolo 500kg v závislosti na výbave.
Toyota Corolla 1.6 Valvematic MultidriveS Active, Trend+, LED, 2018
Ex Peugeot 406 2.0HDI 79kw, 2002
ExEx Lada Samara 1.5i 51.5kw, 1996
https://www.spritmonitor.de/en/detail/907615.html
Ex Peugeot 406 2.0HDI 79kw, 2002
ExEx Lada Samara 1.5i 51.5kw, 1996
https://www.spritmonitor.de/en/detail/907615.html
Chalani diky za rady. Evžen hlavne za tie rozmery 
Ten 2.0 avensis som nakoniec nezobral, nemal uplne v poriadku prevodovku(automat). To nebudem riskovať.
Este sa rozhodnem co s tou 1.8,alebo počkam 1 rok este a kupim Camry....Ok to len snivam
Alebo este zvažim tu Corollu TS hybrid....alebo....alebo ....dost bolo kecov.... napišem potom ako to dopadlo.

Ten 2.0 avensis som nakoniec nezobral, nemal uplne v poriadku prevodovku(automat). To nebudem riskovať.
Este sa rozhodnem co s tou 1.8,alebo počkam 1 rok este a kupim Camry....Ok to len snivam

Alebo este zvažim tu Corollu TS hybrid....alebo....alebo ....dost bolo kecov.... napišem potom ako to dopadlo.