Auris Hybrid kombi nebo Prius+?

nová modelová řada - nástupce Corolly
priusek plusek
Navigátor

Re: Auris Hybrid kombi nebo Prius+?

Příspěvek od priusek plusek »

Když se podíváš výše, tak příspěvek na tažné se vztahuje k P+.
Ne Auris hybrid.
A když ti tak jde o ty baterky - tak na mém Priusu první generace je oficiální tažné.
Teď jsem ho sice sundal kvůli repasi celého auta, ale kdysi to šlo.
To ještě nebyla taková honička kvůli emisním limitům.
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Tá moja poznámka k ťažnému bola k prvému príspevku od Staniho, citujem:

"Kdybyste uvažovali o koupi Auris Hybrid kombi nebo Prius+ z Německa, který z těchto dvou byste vybrali?
Zajímá mě porovnání obou těchto. Jediné mínus vidím, že ani na jeden nelze dát tažné (ani nevím proč)."

"A když ti tak jde o ty baterky - tak na mém Priusu první generace je oficiální tažné.
Teď jsem ho sice sundal kvůli repasi celého auta, ale kdysi to šlo.
To ještě nebyla taková honička kvůli emisním limitům."

Veď vravím že tipujem, nehádam sa. To bol len nápad, i keď asi blbý. Ani prvý ani posledný, ale pracujem na sebe.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

slabostka píše:Palubka? To je akože dôvod na ne-kúpu auta? Dovolte mi zasmiať sa.... Keď sa chceš pohodlne rodinne povoziť tak MPV. Keď chceš tuctový hatch či kombi tak hatch alebo kombi. Za mňa je dobré mať doma jeden hatch či malé auto a k tomu pohodlné mpv.
Ano, v noci mi neskutocne vadi, ked km/h lieta na vysvietenom tacho. Mam to odskusane (nizsia intezita potom stiahne vsetko). Druhemu to nemusi vadit. Chcel nazor vseobecny, tak co ...
priusek plusek píše:Kromě toho Auris má baterii NIMH a PRIUS+ Lion. Plusko daleko lépe akceleruje a při rekuperaci lépe pohltí náboj.
Baterie bych se nebál, byla speciálně vyvíjena pro PRIUS+ včetně chemie.
Na toto si prisiel sam ? Plusko akceleruje lepsie ? Ta vacsia a tazsia skatula s maximalkou 165 vs Auris 180 ? Toyota asi pise kraviny ...
Ze to mas doma, ti z toho Ferrari neurobi.
Este napis aj nevyhody Lionky voci NiMh, ked uz si to nacal z jednej strany. Vysvetlis tym aj ine ulozenie bateriek kocurovi :mrgreen:
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
priusek plusek
Navigátor

.
Naposledy upravil(a) priusek plusek dne ned 04.03.2018, 20:38, celkem upraveno 1 x.
priusek plusek
Navigátor

CommonUser píše:
slabostka píše:Palubka? To je akože dôvod na ne-kúpu auta? Dovolte mi zasmiať sa.... Keď sa chceš pohodlne rodinne povoziť tak MPV. Keď chceš tuctový hatch či kombi tak hatch alebo kombi. Za mňa je dobré mať doma jeden hatch či malé auto a k tomu pohodlné mpv.
Ano, v noci mi neskutocne vadi, ked km/h lieta na vysvietenom tacho. Mam to odskusane (nizsia intezita potom stiahne vsetko). Druhemu to nemusi vadit. Chcel nazor vseobecny, tak co ...
priusek plusek píše:Kromě toho Auris má baterii NIMH a PRIUS+ Lion. Plusko daleko lépe akceleruje a při rekuperaci lépe pohltí náboj.
Baterie bych se nebál, byla speciálně vyvíjena pro PRIUS+ včetně chemie.
Na toto si prisiel sam ? Plusko akceleruje lepsie ? Ta vacsia a tazsia skatula s maximalkou 165 vs Auris 180 ? Toyota asi pise kraviny ...
Ze to mas doma, ti z toho Ferrari neurobi.
Este napis aj nevyhody Lionky voci NiMh, ked uz si to nacal z jednej strany. Vysvetlis tym aj ine ulozenie bateriek kocurovi :mrgreen:
Tady nejde snad o maximálku nebo snad jezdíš pořád 180?
Já jsem měl možnost porovnat obě auta a projet se v nich než jsem si jedno koupil.
Nevycházím z nějakých tabulkových hodnot, ale z vlastní zkušenosti.

A co kdyby jsi něco napsal ty o baterkách. Beztak už mě bolí prsty jak tady klepu.
CommonUser
Věčnej rejpal

Ano, vlastna subjektivna skusenost. Nic viac. Ziadne exaktne meranie. Na tejto urovni by si mal zostat.
Ked ta bolia prsty, tak ani nesadaj za volant :twisted:
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

CommonUser, ty máš teda pekne podrezaný jazyk.
:roll:
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
priusek plusek
Navigátor

CommonUser píše:Ano, vlastna subjektivna skusenost. Nic viac. Ziadne exaktne meranie. Na tejto urovni by si mal zostat.
Ked ta bolia prsty, tak ani nesadaj za volant :twisted:
Je vidět že jenom urážíš a dokážeš trolovat.
Žádné argumenty nemáš.

Jenom tak na okraj. Spousta přikrášlených tabulek ti neřekne vůbec nic. Viz nedávná aféra s emisemi
To dokáže vypotit každý blbec.
Možná jsi jeden z těch co na papíry dají :mrgreen:
CommonUser
Věčnej rejpal

Uz ta nebolia prsty ? Si tam, kde som ta chcel mat. Na toto reagujes, ale baterky su problem.
Na tychto tabulkach ovsem nezavisi ziadna pokuta ci sudne konanie. Tak si to preber ako chces.

Kocure, hrame sa na pravdu ci pocity starej matere ? Co je realne ? Nech si najde sam testy a nemusi tu pisat ftakoviny.
Tiez mas pocit, ze tu nieco nesedi ?
priusek plusek
Navigátor

CommonUser:

Já ti naposled odpovím.
Stačí si přečíst tvoje příspěvky a víš na čem jsi.
Urážíš tady kohokoliv.
Mám kolegu z hybrid servisu a ten přestal chodit na toto forum jenom z důvodu takových lidí jako jsi ty.
Potom se forum smrskne jenom na takové lidi co si honí svoje ego a lidi si musí pro radu do předražených Toyota servisů.
HOWG.
CommonUser
Věčnej rejpal

Hlavne zapnut sede bunky je problem, ze ...
Ja "trolujem", ale tvoje subjektivne dojmy su viac ako realne merania, ci dokonca fyzikalna podstata. To uz brzdi vzduch. Nemyslis :?:
Ano zaHOWGHuj si a chod sa namyslene vozit na Priuse+. Menej nezmyslenych prispevkov aspon sprehladni toto forum. Nemyslis :?: ?
Velmi rad budem reagovat na konkretne fakty, ja sa tiez mozem mylit. Ala tieto detske hadky sem nepatria. Nemyslis :?:
Odpovědět

Zpět na „Auris“