T25 FL + výměna žárovek v zadních světlech

vše ohledně modelové řady Avensis
Marselus
Řidič

Re: T25 FL + výměna žárovek v zadních světlech

Příspěvek od Marselus »

melsoft píše:
stani píše:
melsoft píše:Nakonec to dopadlo tak, že na každě straně mám jedem pár prasklý/ulomený a drží to jen na jednom a to už se vyndavá krásně :D
Takže možná přeci jen lepší, vyndat to světlo celé?...
To jsem zkoušel taky, tři matičky jsem odšrouboval a světlo se ani nehnulo. Nebyl jsem si jist jestli tam není 4tá matička nebo jestli to je jen "přilepené" tak jsem zase matičky našrouboval šel na to klasicky. Asi to jen "lepilo" na těsnění ale vzhledem k tomu, že mi stojí hladinka vody ve světlech, tak jsem nechtěl aby mi pak teklo ještě do auta (kolem světla).
Aj mne tam stala voda vo svetle ale tym ze to svetlo vyberies nic neporusis. Ked sa tam raz voda dostala tak uz s tym neurobis nic. Niekde je asi zle zalepene a bude to tiect furt. Ked ti pojde vymenit bez vyberania svetla tak parada ale ked chces vycisti svetlo od vody a usadenin tak to vyber von. Su tam len 3 maticky a potom to uz len tak drzi. zapac niecim plastovym a svetlo vyjde von.
Toyota Avensis T25, 2.0l D4D, 2003, combi, 367000km a stupa...
shediwey
Navigátor

Příspěvek od shediwey »

Je to oser, ale jde to i bez demontáže celé lampy. Naštěstí jsem to potřeboval za 6,5 roku jen jednou a nevzpomínám na to rád, ale výměna žárovky osvětlení RZ jde jak po másle ;-)
Avensis T25 2oo4, 2.o vvti combi
Corolla E12 2oo6, 1.6 vvti 5 door hatchback

už tam budem? jo, je to blízko!
vfisch2202
Člen Týmu

Příspěvek od vfisch2202 »

To jsem zkoušel taky, tři matičky jsem odšrouboval a světlo se ani nehnulo. Nebyl jsem si jist jestli tam není 4tá matička nebo jestli to je jen "přilepené" tak jsem zase matičky našrouboval šel na to klasicky. Asi to jen "lepilo" na těsnění ale vzhledem k tomu, že mi stojí hladinka vody ve světlech, tak jsem nechtěl aby mi pak teklo ještě do auta (kolem světla).[/quote]

Aj mne tam stala voda vo svetle ale tym ze to svetlo vyberies nic neporusis. Ked sa tam raz voda dostala tak uz s tym neurobis nic. Niekde je asi zle zalepene a bude to tiect furt. Ked ti pojde vymenit bez vyberania svetla tak parada ale ked chces vycisti svetlo od vody a usadenin tak to vyber von. Su tam len 3 maticky a potom to uz len tak drzi. zapac niecim plastovym a svetlo vyjde von.[/quote]

Vodu dostaneš von zo svetla úplnou demontážou. Tiež som v nej (T25 FL combi) mal akvárko, ale dá sa to odstrániť. Niekde to mám aj nafotené (tú demontáž). Ak by bol záujem tak môžem to sem vložiť.
Čaute.
stani
Věčnej rejpal

Příspěvek od stani »

Takže opravdu cca do 15 minut vyměněno. Není to nic jednoduchého, ale oproti výměně žárovek vepředu je to zvladatelné.
Zajímavé je, že jsem žádnou packu neulomil - asi jsem tam strčil obě ruce :?: :shock: , už nevím...
Doporučuji si tam nejprve posvítit a v rámci možností si to prohlédnout. Navíc při montáži zpět, to láká k tomu to dát obráceně - přívodní kabel ovšem (alespoň v pravém zadním) není dole, nýbrž nahoře.

Jinak horní žárovka (kterou jsem měnil) je dvojvláknová, je zároveň i na brzdové světlo, a je to P21 5W.
Přílohy
ZPS.jpg
(112.15 KiB) Staženo 669 x
Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
lochboy
Člen Týmu

Příspěvek od lochboy »

Silou, zkurvenou silou...fakt se neboj zařvat já se taky bal abych miláčkovi neulomil nějakou páčku ale pak sem se po půl hodině nasral a normálně zarval a šlo to...
tommik
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tommik »

Zdravím,
taky jsem to cca před 2 měsíci absolvoval. Na STK mi nesvítila zadní mlhovka (nějak jsem to nezkontroloval :roll: ), tak se technik nejdřív snažil ji vyměnit...asi po 10 minutách marné snahy vyndat plastový výlisek se žárovkami z levého zadního světla to za použití spousty nadávek vzdal. A dal mi to za domácí úkol = nechal mě projít, naštěstí. Tak jsem se na to druhý den vrhnul a po cca čtvrthoďce mordování (střídavě svícení dovnitř a snaha to vyndat pravou rukou) se mi to povedlo. Po vyjmutí žárovky z patice jsem ale zjistil, že vlákno je v pořádku...mě málem šlahlo :cry: !!! Problém byl v zásuvce tažného, což jsem nakonec vyřešil.
Ale i montáž toho plastového výlisku zpět do světla je voser, jak kráva!!!
a) není tam vidět (když tam člověk strčí ruku)
b) motá se do toho konektor s drátama
c) strká se to jakoby za roh, což je šílený
Ve Felicii kombi to bylo vyřešený podobně (výlisek zacvakávající se do světla), ale mnohem jednodušeji a výměna žárovky byla na 5 minut (spíš míň).

Skoro se mi chce říct, že výměna H7 v předním reflektoru (jedno na které straně) je snad jednodušší, i když je to taky mazec - beru si na to rukavice, protože poprvé jsem si dost odřel ruku.
Avensis Combi, 1.8 VVT-i, 2006
Odpovědět

Zpět na „Avensis“