Gumicky na sklach

nová modelová řada - nástupce Corolly
Plextor
Věčnej rejpal

Re: Gumicky na sklach

Příspěvek od Plextor »

natři okno - http://www.eshop-car.cz/cz-detail-49550 ... rozpr.html

a je ti jedno jestli tam ta gumička je nebo ne a vydrží to dlouho.
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
Beneold
Navigátor

Příspěvek od Beneold »

Maxwell:
ak mam odpovedat tvojim sposobom, potom aj ja sa cudujem s tebou.. Dokonca si predstav, ze sa niektore pary zoberu a potom sa rozvedu, alebo nastupia do zamestnania, aby neskor dali vypoved. Nepochopitelne vsak.... (v dobrom)
Toyota ma ale zasadne problemy. To by ani tak nevadilo, ako to, ze ich ignoruje, ako su napriklad BRZDY, vyfukova sustava, usetrene detaily, na oko mozno skryte, ale zasadne. To su nepopieratelne fakty. Slovo pi.. nie je relevantny argument, daj lepsi.
Kazdopadne, Toyotu som si chcel vyskusat uz davnejsie a vyskusal by som si ju tak ci tak, ci by niekto povedal o nej to ci ono. Niet nad osobnu skusenost. A este jeden paradox.. Ak si to zoberiem spatne a pozriem sa na trh s autami, opat by na poprednych miestach vyberu bol Auris. Je to o tom co od auta ocakavas, na co ho potrebujes. resp, ako sa menia, mozu zmenit podmienky uzivania.. Auris je koncipovane a postavene ako mestske auto. 20km tam a 20 km spat netreba nic riesit. Sadnes prejdes, a to iste spat. Super auto vzdy nastartuje. Ak ale chces auto pouzit trebars na dlhsiu cestu, nieco od neho cakas, potom Auris nie je auto na dialnicu ani dlhe km.. Ano vydrzat sa to da raz za rok na dovolenku, ale viac urcite nie.. Toto auto nie je na to stavane. To je fakt. Na to prides iba uzivanim.

Kocur:
ano k niektorym zisteniam sa da dostat iba uzivanim. Bohuzial. Mozno som nesika, ale nie vsetko sa da simulovat pri kupe vozidla, leto-zima, den-noc, podmienky na ceste atd. Niektore veci ta ani nenapadnu, lebo ich povazujes za samozrejmost. Ale dnes nie su ani 4 kolesa samozrejmost pri kupe.. Priklad co sa neda zistit: ohrev sedaciek - casovy spinac namiesto termostatickeho spinaca (verte, ze vysledny komfort v uzivani je velky rozdiel), huciaci vyfuk, casom skripajuce brzdy ich opotrebovanie, zakaz pouzivat rucnu brzdu v zime a nosit certifikovanu tehlu pod kolesa, neklimatizovana schranka pred spolujazdcom, osvetlenie pristrojov v noci je silne aj na najnizsej urovni, pri dlhsich trasach horsie sedaky (ale je to zase mestske auto na druhu stranu, nevyzaduje sa to od neho), chybajuce vyduchy pod sedackami pre zadnych pasazierov, nestieranie zarosenych okien, ukazovatel paliva na srandu kralikov, tempomat so svojskym rozsahom udrzania konstantnej rychlosti atd.. je toho naozaj vela co sa neda odskusat inac, iba uzivanim.. To je opat fakt. Pre niekoho nepodstatne a to je o tych 20km, tam to neriesis...

Slabostka:
moje porovnania a skusenosti su priamo komfrontovane s predoslym autom. Ziadne problemy TDI a podobne sme nemali. 1,4 turbo vie byt problemovy, ale neda sa to globalizovat na vsetko. Je tam vela faktorov... Ja napriklad respektujem moznosti civilneho auta. (Pisal som to vo svojich skusenostiach). Auto na randalovanie je GT-R, alebo impreza, evo, porsche atd. Pisal som tam tiez, ze auto ktore funguje ako celok umerne k poctu ruk, cez ktore prejde je vlastne kazde malym zazrakom. Kazia sa, maju svoje limity aj 200tis auta... K zakaznikovi nepride zabalene, ako bomboniera v krabici, ale prejde doslova trasu peklom.

dum:
jo pane, vsetko co sa tyka inych je banalna vec aj pre mna.

bobanakis:
tou vlastnostou sa radi ohanaju predajci.. mas pravdu, iba sa setri, ale obaluje sa to vsetko za "vlastnost" ja sa na tom bavim, ze co vsetko dokazu prezentovat, ako nieco vynimocne a pritom je to iba sproste setrenie. Casto hraniciace s bezpecnostou, kvalitou, trvacnostou atd..

Vsetko v dobrom prosim. DAKUJEM :D
rôzne značky
Camry Hybrid 2020
Kayman
Člen Týmu

Příspěvek od Kayman »

Nejako ste sa tu rozohnili, od gumiciek ku vseobecnym problemom Toyoty :biggrin:
V podstate suhlasim s nazorom Beneold, pekne si zhrnul vsetky veci, ktore vadia aj mne.
Beneold píše: casovy spinac namiesto termostatickeho spinaca (verte, ze vysledny komfort v uzivani je velky rozdiel), huciaci vyfuk, casom skripajuce brzdy ich opotrebovanie, zakaz pouzivat rucnu brzdu v zime a nosit certifikovanu tehlu pod kolesa, neklimatizovana schranka pred spolujazdcom, osvetlenie pristrojov v noci je silne aj na najnizsej urovni, pri dlhsich trasach horsie sedaky (ale je to zase mestske auto na druhu stranu, nevyzaduje sa to od neho), chybajuce vyduchy pod sedackami pre zadnych pasazierov, nestieranie zarosenych okien, ukazovatel paliva na srandu kralikov, tempomat so svojskym rozsahom udrzania konstantnej rychlosti atd..
Ale pravda je, ze si treba uvedomit, akymi neduhmi trpia ostatne auta...
Tiez viacmenej porovnavam s predchadzajucimi autami, ale aj napriek zopar detailom som s Aurisom spokojny a keby mam vyberat znovu, bol by to opat Auris ( ale HSD ).
Auris TS 1.6 Valvematic 2016
columbia68
Člen Týmu

Příspěvek od columbia68 »

Souhlasím s Beneoldem. Proto po patnácti letech s Toyotami přechod na Mazdu 3. Skyactiv vs Valvematic to se prostě musí zažít :D ...
Toyota Auris 1.6 97 kW 2011, Mazda 3 2.0 88 kW 2015
marcelstehlik
Člen Týmu

Příspěvek od marcelstehlik »

Kamarát kúpil Opel Astra a už dva krát bol v servise kvôli reklamácií. Koľkí z vás, čo ste tu, ste boli v servise a reklamovali ste závažný nedostatok (nie som optimista, určite vás pár bolo) ale keby sme zobrali čísla a porovnali ich, podľa mňa by na tom Toyota vyšla lepšie. Sám som si pri kúpe auta sledoval kazivosť jednotlivých značiek a modelov. Takže ja osobne by som Auris nezavrhoval. Mal som pred tým ospevované "TDíčko" a stačilo, nikdy viac. Robil som si napríklad test reálnej spotreby v Octávií, pc sa mýlil o skoro jeden liter!!! U Aurisa to bolo pár deci! Zahmlievanie okien bola v Octávií kapitola sama o sebe, teraz sa len pousmejem nad tým, že mám nejaké kvapky na okne. Tu zapnem odhmlievanie predného okna a za pár sekúnd krása, v Octávií som musel predné vetráky vypeckovať na maximum a aj tak zmena skoro žiadna, o tom že počas dažďa boli zadné okná nonstop zahmlené ani nejdem hovoriť. Áno aj to boli maličkosti ktoré človeka štvali. Jednoducho nenájdete podľa mňa dnes úplne top auto, je to len spotrebný tovar.
A ešte jedna poznámka, pozrite si, ktoré autá sa dnes najviac kradnú, nám na sídlisku ukradnú periodicky zhruba každý polrok jednu Octavku. To je ďalší faktor, prečo neisť do VW group, aj keď samozrejme za to automobilka nemôže, ale tiež je to dôležitý faktor pre kupujúceho, či bude tŕpnuť každý deň, či ešte uvidí svoje auto, alebo bude ako tak spokojne spávať ;)
zzjosef
Navigátor

Příspěvek od zzjosef »

Plextor píše:natři okno - http://www.eshop-car.cz/cz-detail-49550 ... rozpr.html

a je ti jedno jestli tam ta gumička je nebo ne a vydrží to dlouho.
Super obchod a zboží za velice příznivé ceny. Objednal jsem si více zboží, tak uvidím.
Auris 1,6 M 2013
maxwell
Manager Týmu

Příspěvek od maxwell »

Beneold-jak říkám, nechápu proč jsi si Auris kupoval....jestli jsi tedy dopředu nevěděl, že budeš chtít jezdit dlouhý štreky na dálnici, to je prostě základ, který musíš zohlednit už při výběru auta.... a to ostatní, jak říkám, píčoviny...až budeš řešit podstatný věci, jako je výměna motoru, převodovky...můžeme se pak bavit dál
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Ten tekutý stierač je fajn, plní svoju úlohu. Len ho treba aplikovať možno raz za dva týždne, v závislosti od vonkajšej teploty, zrážok, prašnosti či frekvencie návštev myčky, kde na to nastriekaš zas iný saponát.
Maxwell: niesom si istý ako mohol Beneold zistiť pri pár kilometrov dlhej predvádzačke, že sedadlo aurisu mu je na dlhodobé diaľničné jazdy nepohodlné. Každopádne auris má pokial si spomínam v ponuke aj športové sedačky, ktoré sa mne zdali na sedenie lepšie, len sa do nich a z nich kvôli vyššej bočnici blbšie súkalo.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
bobanakis
Řidič

Příspěvek od bobanakis »

To s temy sedadly, je velice subjektivni.... Ale ja muzu rict ,ze je to pro mne největší slabina,proste se nemuzu pohodlne usadit(avensis) ale někdo si to chvali... Proste každý to ma jinak, a to je dobre
toyota avensis wgn 2,0 d4d ,2017
maxwell
Manager Týmu

Příspěvek od maxwell »

ale to přeci není o sedačkách...na dlouhé jízdy po dálnici si koupím úplně jiný vůz...a traktor to nebude....
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Hele Maxwellu, ja s Beneoldom suhlasim. Ako mozes na 20 km otestovat napr. svetla, stierace, pohodlnost sedadiel atd. ?
Avensis tiez nie je idalny AUTOBAHN Fahrzueg. Kde su tie motory ? (Lexus nema kombi a ta cena ... za stare technologie).

Avensis ma tiez tento problem s gumickami na oknach, riesim to durexom ... :) Ale uz som si zvykol, zasa tie okna tepiskaju a netrhaju sa ani po 100tkm.

Zato stierace navrhol totalny chuj. Auto na dialnicu ale vo velkom dazdi ti dotiahne ten maly stierac vodu z celeho skla spolujadca pred oci. Parada !
To znamena, ze to vobec testovali vzhladom na velkost skla a jeho sklonu !

T27 od prveho FL ma horsie sedenie pre mna - nenastavitelne opierky hlavy pozdlzne, kratsie a uzsie sedaky.
Takisto ma po poslednom FL horsie radenie (teda 1,8). Uz co tam menili do prdele ? horsia bakula - chladny hlinik, co vyzera cool, ale stoji za hovno.

Kozeny paket je kozenka.

Dualna klima je len PSEUDO, meni len silu vetraku odelene.

Kratka palicka volantu vadi, ale o tom som vedel dopredu.

Zasa svetla - teda halogeny vcelku OK. Nie su lepsie ako xenony,to nie, ale medzi halogenami ...

Preco som to kupil ? Pretoze uz nechcem niekde cakat na odtahovku, ci modlit sa, aby som niekam dosiel ... to bola priorita.
Predaje Avnesisu padaju od 2006, ked sa dotahoval na Passat, az k nenormalnym mizivym cislam. So what the f..k is going here ?
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
maxwell
Manager Týmu

Příspěvek od maxwell »

pokud je budoucí majitel takovej hnidopich, určitě se dá najít cesta, jak zapůjčit vůz na delší období...v tomto případku se však obávám, že by si nekoupil vůz žádný...není v silách žádného výrobce automobilů se zavděčit všem, zvláště v této době, kdy se šetří všude, kde se dá....peníze jsou na prvním místě a nikoho nezajímá, že plýtváme se vším, co tu na zemi máme...
jinak můj předešlý avensis byl to nejpohodlnější auto na dlouhé jízdy, co jsem kdy měl a souhlasím, že nový model vzhledem k nastavení podvozku bych na dlouhé trasy taky nevolil...
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Tak to by ma zaujímalo ako presne si predstavuješ požičanie auta na vyskúšanie na dlhšiu jazdu. Moja prvá predvádzačka s corollou bola cca 10km trasa, polovica z toho po obchvate, druhá jazda s rodičmi rovnaká trasa, vrámci Košíc. Keď som chcel ešte jednu že si chcem prejsť svoju trasu mestom predajca sa ma vyslovene spýtal, či si z neho robím srandu a že to vraj už preháňam. A keď som sa ho pýtal, či sa nejaký kus nedá požičať na celý deň (nie zadarmo), tak že som vraj prvý čo si také niečo žiada. A nie, v žiadnej požičovni v KE aspoň podľa jeho informácií auris ani corolla nieje. Ber alebo nechaj tak.
Golfa s DSG som si požičal z Avisu na víkend za 65 eur. 1.2 DSG. V piatok ráno som ho vyzdvihol, v pondelok ráno vrátil, najazdili sme s ním cca 750km. Golf sám o sebe nejako nepresvedčil, zato automat áno, i keď s výhradami (Sport režim úplne divne narábal s otáčkami, občas trhalo pri rozjazde autom). Mne to CVT v toyote vyhovuje viac. Inak neviem ako to máte v aurisoch ale v corolle start stop systém nemám. V tom golfe bol a teda, chlapi, pil mi ten dementný vynález krv strašne.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
marcelstehlik
Člen Týmu

Příspěvek od marcelstehlik »

V Aurise nie je, aspoň nie je v 1.2ke. Bohužiaľ čo som čítal zahraničné články, tak tam ho majú už v štandardnej výbave, takže je dosť možné, že to príde aj na SK a Auris bez Start-stop systému nekúpiš.
Toyota Auris 2016 1,2 Trend+
Ladahori
Řidič

Příspěvek od Ladahori »

Měl jsem různých aut různých značek mnoho, ale to, které setře vodu z předních skel jsem opravdu neměl. U Avensisu se to povedlo na zhruba 50%.
Láďa
Odpovědět

Zpět na „Auris“