Servisní náklady PIII nebo PII na 100 - 150 tis. km

vše ohledně modelové řady Prius
ježek2
Manager Týmu

Re: Servisní náklady PIII nebo PII na 100 - 150 tis. km

Příspěvek od ježek2 »

Tak,pánové - dávám sem svoje další náklady...
Protože autíčku bude koncem srpna 7 let /- teď najeto 104 tisíc /oslavíme..pěkně se spolu namažeme.. :mrgreen: :mrgreen: /.a protože jsem ho nedávno viděl ze spodu na heveru...kde už byla malinko orezlá nápravnice - padlo rozhodnutí udělat nástřik +dutiny...
Neautorizovaný servis - ale podle přístupu velmi poctivý mechanik - udělal předběžnou prohlídku s tím,že to bude trvat tři dny...
A protože to mám k němu 20km - ikdyž jede autobus - půjčil zdarma !!! náhradní octávii / ježišmárja,co jsem se s tím traktorem nadřel - furt šlapat na pedál,furt kvedlat tím klackem...odvyknul jsem silně obyčejným autům :P /
No, prý po odplastování spodku - a že jich tam je- byl dost nemile překvapený,jak to je silně pod těmi plasty zasaženo rzí...to od japonce nečekal./a já už vůbec ne.../..zvlášť v místech svárů
Takže kvalitní umytí silnou Wapkou,vysušení vzduchem,oblepení celého auta do folie...a broušení a broušení..vyfoukání celého spodku,umytí techničákem...pak epoxydový základ,nějaký elastický prostředek mezi plechy...vystříkání dutin -padlo tam 5 lahví ,na spodek černý vosk / 7 lahví /...cca 18 hodin .myslím poctivé práce.
Prý už mě dlooouho nechce vidět,co na tom bylo práce... :mrgreen: :mrgreen:
Stálo mě to dost : 8 a půl...dává mi na to 4 roky záruky...
Jak jste na tom vy ostatní...nebo jsem vyjímka,a trefil jsem na špatně ošetřené auto ? když jsem to kupoval,spodek vypadal v pořádku - no,ale pod ty plasty člověk nevidí...a odborníka Jirku taky člověk nenajde na každém rohu... :biggrin:
Konec slohového cvičení....
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

No určite to bol poctivý lakýrnik lebo toto je fakt babračka na niekoľko dní - takže ak použil kvalitnú chémiu máš šancu to mať dobre ošetrené.... dokonca je aj celkom problém nájsť niekoho kto to chce poctivo urobiť lebo piplačka a špina.
Za mňa - povrchová korozia je a bude, neverím že nejaké auto je zospodu po 10 rokoch bez nejakej hrdze. Keď pozerám podvozok môjho Tina nevyzerá to výborne ale ani nie tragicky, hrdza tam je, je na povrchu a železá sú tak hrubé že je to nepodstatné....
Keď plánuješ auto na 20 rokov, máš voľné peniaze prečo nie. Ale myslím že tých 20 rokov - ak nie sú nejaké slabé miesta - napr. Mazda zadné lemy, Felicia 5 dvere a pod. - to Prius asi vydrží aj bez ošetrenia.... ale za mňa máš :bigups:
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
manasek
Věčnej rejpal

Příspěvek od manasek »

je dobře,ze se o nej tak pekne starate...urcite tim nic neublizis,myslim,ze tech osm tis.je jen za material.. :D jinak pokud je to vozidlo od nekud,treba jako francie a pod.je opravdu videt koroze a vlhkost soli od more...kde jsou ty doby jako starsi corolly tuzexove,ci cariny,ty byly od spodku pekne vytmelene,dneska je znat,ze uz pekne šetrí a jen ty nejnutnejsi spoje..nove auto po roce uz chyta bodova koroze od spoda...co je mastne to odpuzuje vodu...mastim lemy treba i vazelinou v podbezich..hlavne vylit dutiny vnitrnich zadnich podbehu,boku,dveri, kapoty,prahu,jsou to uz preci jen slabsi plechy,nez co byvaly,sice pozinkovane,ale...prevence predevsim...jinak nemyslim,ze v dnesni dobe ma clovek starsi auto dele nez pet let.. mozna sedm,dele ne...proste obnovuje se vsude..tak at slouzi,hodne km bez servisu :D
Odpovědět

Zpět na „Prius“