Corolla E11 1.3 - rozvody
- JenniColky
- Řidič
Re: Corolla E11 1.3 - rozvody
4E-FE je jeden z těch mála posledních opravdu fajn motorů s levnou údržbou, ale taky jí potřebujou. 

eX Auris 1ZRFAE, E11-4EFE a "nějakej ten koncern a další šrot"
Nyní: IS200 daily, Soarer 1JZ-GTE
Nyní: IS200 daily, Soarer 1JZ-GTE
Rozvody - remen mitsuboshi,kladka myslim koyo alebo nsk? Celkom aj s robotou 100€ ( a keby sa mi chcelo skudlit,iste by to slo aj lacnejsie). Hotove za jedno doobedie. Tym chcem povedat ze podla mna neoplati sa o tomto nejako spekulovat. Menim raz za 90 tis.km a mam klud. Casovo to vychadza na tych 5rokov plus/minus,teda u mna. Ako kedy...
Co sa pumpy tyka odporuca sa kazde druhe rozvody aj s pumpou. Kazdopadne u mna nie je pumpa sucastou rozvodu.
Toto sa tyka motora 7afe. Myslim, ze tu to bude hodne podobne.
Ak ten motor ma najazdene naozaj cca lahko nad 200 tis - tak nejak to vychadza podla toho,co bolo uvedene - potom by bola velka skoda ak by kvoli tomuto nedaj boze zomrel.
To moj nazor. Howgh.
Co sa pumpy tyka odporuca sa kazde druhe rozvody aj s pumpou. Kazdopadne u mna nie je pumpa sucastou rozvodu.
Ak ten motor ma najazdene naozaj cca lahko nad 200 tis - tak nejak to vychadza podla toho,co bolo uvedene - potom by bola velka skoda ak by kvoli tomuto nedaj boze zomrel.
To moj nazor. Howgh.
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
Kdybych vzal tu levnou rozvodovou sadu tak se asi do 100€ vlezu, jen jeste najit nejaky servis, kde jim nebude vadit, ze si privezu vlastni dily. Neznate nekdo nejaky takovy ve Strednich Cechach nebo v Praze?jarson píše:Rozvody - remen mitsuboshi,kladka myslim koyo alebo nsk? Celkom aj s robotou 100€ ( a keby sa mi chcelo skudlit,iste by to slo aj lacnejsie). Hotove za jedno doobedie. Tym chcem povedat ze podla mna neoplati sa o tomto nejako spekulovat. Menim raz za 90 tis.km a mam klud. Casovo to vychadza na tych 5rokov plus/minus,teda u mna. Ako kedy...
To moj nazor. Howgh.
Vodni pumpu menit nebudu.
Co klinove remeny? Ty jsou tam take tech 7 let.
Auto ma najeto 208500km, je v dobrem stavu az na lehkou korozi, vady laku a napraskle celni sklo od kaminku.
Ted jsem narazil na tvuj komentar z roku 2014:Jimmi píše:Vizuální kontrolou jsem určitě nemyslel servis
"Mně u Corolly začal asi po měsíci řemen divně vrčet, takové jako spíš vžžžžžůůůůůůůmmmm, taky to v autě nebylo slyšet. Ale lidi na zastávkách tramvaje po mě blbě čuměli

Pomohla až výměna za originál Toyota......"
Ze jsi se o tuhle zkusenost nepodelil, ted se mi zas do te vymeny nechce

K tym klinakom - pokial nehvizdaju a nie su popraskane alebo privelmi "vylestene", cize nepreklzuju, podla mna nie je nutne menit. Na druhej strane je to uz naozaj polozka za skoro drobne. Ovsem novy nemusi byt lepsi. Mal som skusenost ( tiez som menil len tak z pocitu zodpovednosti ),ze novy zn.dayco zacal po par tis.km hvizdat a javil znamky opotrebenia - zozrata jedna - krajna - drazka a rozstrapkany okraj. Asi zly kus. Povodne som podozrieval nespravnu montaz- vyosenie,ale bolo to remenom. Tazko povedat aka znacka je sichr, za mna asi contitech alebo gates z bezne dostupnych. Idealne mitsuboshi,ale to vsade nezozenies. Co sa mna tyka ( po vyskusani ineho nez tohoto vadneho - tusim to bol prave gates) dal som naspat povodny tiez gates a uz cca.10 tis. Km ( len odhadujem) ticho a klid. Inak tento je tam dost mozno od zaciatku, no urcite minimalne od 12/2007 ( odvtedy mam auto) a min. Cca.130tis.km. co som s nim najazdil.
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
Idaho psal ze Mitsuboshi aktualne nejsoubiscuit píše:mitsuboshi je uplne v poradku, minimalne trikrat jsem nechaval delat rozvody u idaha a nikdy ani naznak problemu s remenem, nebo cimkoliv jinym.
prestan si hledat vymluvy a spekulovat, je to nesmysl.

čau chlapi, náhodou neřešili jste někdo na corollu e11 1,4 výměnu rozvodového řetězu?
Našel jsem:
http://imdily.cz/front.tec-doc.product/565961
nebo
http://www.autokseft.cz/ASHIKA-Sada-roz ... 1-nd526173
Zajímá mě jakou značku rozvodového řetězu byste preferovali a co vše kromě sady rozvodového řetězu, oleje a olejového filtru bude ještě třeba k výměně?
Předem díky za info
Našel jsem:
http://imdily.cz/front.tec-doc.product/565961
nebo
http://www.autokseft.cz/ASHIKA-Sada-roz ... 1-nd526173
Zajímá mě jakou značku rozvodového řetězu byste preferovali a co vše kromě sady rozvodového řetězu, oleje a olejového filtru bude ještě třeba k výměně?
Předem díky za info