To je hovadina jak sedlák v BMW. Myslíš že jde upravovat tyhle motory jak škodovku v 80letech? Takový český garáž tuning? To si tak trošku vedle jak ten sedlák co hloupější tím větší brambory. Čím větší,tím lepší že? A vyleštit všechno do zrcadlova? A hlavně snížit a zvýšit kompresní poměr? Víš jaký je rozdíl mezi statickým a dynamickým? Říká ti něco pojem volumetric efficiency? Laminární a turbulentní proudění ve válci a kanálech? Jak má vypadat správný "cloverleaf" spalovacího prostoru? Co pojem střední pístová rychlost? A dwell time ojnice/kliková hřídel? Vlastníš,nebo máš přístup k flow bench? Víš proč má zrovna tenhle ten motor na sací vačku s tangenciálním profilem a ne konkávním jak je zvykem u vw a výfukovou s konvexním? Umíš alespon v základech nějaký CAD a CFD sw? Opakuji,na upravu toho motoru nemáš ani vzdělání,ani peníze,protože kdyby jsi to vzdělání měl,tohle téma neexistuje. Cokoli na na něm uděláš půjde s výkonem do prdele,nebo velmi podstatně omezí životnost na několik hodin provozu. Good luck!HardST píše:Mě se jedna třeba o vybrus hlavy,ostřejši vačky apod...
Corolla e11 1.3
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: Corolla e11 1.3
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Něco malo chapu,a jinak muj nejlepší kamarad a od jeho maminy přitel,kterej tomu mimochodem rozumí jak švacarské hodinky,ten by ti hnedka řekl svoje
Mi budou pomáhat
Tak proto jsem takovej "urputný" na tohle téma
Vše se dá,když chceš...jenom bez těhle řeči co tu vedeš
bi..-Ja to chápu
to se neboj
Jen mi jde o to,jen něco malo z toho jeste vytahnout
A dalši věc,kamarad ma starši hondu civic,tu "hranatějši"...a vytahl z 66kw na 92? Žadnej turbo kit nic...Tak mi tady prosimtě netřep pi"viny...že to nejde 

- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
HardST píše: Vše se dá,když chceš...
Svatá pravda! Jenže někdy jen chtít nestačí.
To jde velmi jednoduše a zvládne to i jedinec troch manualně zručný i bez turbo kitu v mozku a to tak že motor d16a vymění za b16a. Trošku lepší argumenty dávej,nebo pozvi tvého kamaráda,co tomu rozumí.HardST píše:A dalši věc,kamarad ma starši hondu civic,tu "hranatějši"...a vytahl z 66kw na 92? Žadnej turbo kit nic...Tak mi tady prosimtě netřep pi"viny...že to nejde
Ale on nedělal "swap"...ale cistě si stim kompletně pohrál tod vše 

- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Ale hovno. Když si chceš hrát tak vyměníš hlavu non vtec za vtec. Samotná hlava se blbě shání,takže je lepší vzít z vrakáče celý motor. Práce na 8 hodin. Na ty motory existuje mrtě tuningových dílů od pístů,ojnic,šál,vaček atd. Nějaký tým inženýrů sedl,vymyslel,nakreslil,vyrobil,odladil. Tunit honda motory je jako tunit třeba 4age. Je to jen o nafouknuté kapse. Na 4efe není nic. A věř tomu,že pruchozí výfuk a "konus" filtr jen změní výplach a výkon půjde dolů. I s tlupou kamarádů z toho motoru nic nedostanete. Radím ti schudnou cestu,ke které žádné vědomosti nepotřebuješ. Nitrous kit nebo swap motoru. Ale nic jiného nedělej,nemáte na to ani vědomosti ani prostředky a nemá na to ani ten motor,alespon ne tak jak je postavený.
Liborovi věř, on Ti nelže!

Nějak ty zbytky laku dolu dostat musím, než to stříknu. Nebo polepím tmavě modrou koženkoubiscuit píše: ...jinak ty se na dusik radeji vykasli, nebo ti z kapoty opada i zbytek laku...

- JenniColky
- Řidič
Na 4E-FE je toho strašně moc Libore, ale né dostupné v ČR
Doporučuji Vačky z 5E-FHE + vent. pružiny pro NA cestu, po odladění budeš výkonem mezi 4A-GE a 4A-FE .... a dáš peníze stejné jako za 4A-GE Swap
...... to co jsem napsal je drahé v tom odladění, ale to jistě víš 
Nebo tam strč rovnou 4E-FTE s převodovkou s LSD a kabeláží maximum plnícího tlaku co CT9A zkousne ti dovolí jít někam k 220HP na motoru, naprosto stabilně bez starostí, pokud bude motor OK...
P.S. Pohraj si s 4E-FTE a uvídíš co Corolla zvládne
...ale musíš na to mít.

Nebo tam strč rovnou 4E-FTE s převodovkou s LSD a kabeláží maximum plnícího tlaku co CT9A zkousne ti dovolí jít někam k 220HP na motoru, naprosto stabilně bez starostí, pokud bude motor OK...
P.S. Pohraj si s 4E-FTE a uvídíš co Corolla zvládne

eX Auris 1ZRFAE, E11-4EFE a "nějakej ten koncern a další šrot"
Nyní: IS200 daily, Soarer 1JZ-GTE
JenniColky:Konečně pořadná rada!
Díky díky díky...No kolik to stoji,upřimě opravdu nevim...ale nic neni nemožné že jo
třeba nakonec taky zjistim jako ty,že je stim mr"ačka..tak radši udělam swap
Nejradši bych tam je"nul 1.6 T...Jenže to tady horko těžko seženu,a dovoz z Japonska opravdu ne...Po přečtení několika přispěvku,opravdu ne...To že někomu přišel engine komplet bez kabelaži apod...A navíc to už je dost peněz,už jenom holý převoz je tak tak na hraně... 

- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
To já samozřejmě Vojto vím,ale jemu to je k ničemu. Vačku 5efhe už na této ecu nespustí. Potřebuje jít nahoru z rpm (cca 8500 na 120koní) Takže prog ecu a naladit. V tu chvíli bude střední pístová rychlost cca22m/s. Jak dlouho pak vydrží ten motor v redline? Víc jak 10hod zátěže,ne občasného vytočení mu nedávám. Vím jaké jsem tahal banány z ag. Nic z toho si není schopen udělat. Upustil jsem jak od swapu 4ag tak 4efte. Legislativa i policajti jsou čím dál přísnější. Člověk s fwd celicou 6g s konverzí 3sg za 3sgte 3x bez mrknutí oka prošel bez jakéhokoli uplatku technickou. Letos mu na STK řekli,že to bylo naposled,a at to dá do původního stavu nebo jde jinam. Mladej když rozstřelil před měsícem tu E12 tak si policajt mimo jiné fotil i rozměr pneumatik a motor,abs,interier,světla. Kterýkoliv policajt pokud nám nesedne společná chemie,mne odtáhne na první technickou a jsem v hajzlu. Budíky jsem měl na A sloupku,tak jednomu idiotovi při kontrole strašně vadili,takže jsem je nasranej přímo před ním utrhnul a ted jsou schované v zásuvce pod radiem. Na STK pokud jsi zaregistroval už přibyly kolonky: data z řídící jednotky - bude se kontrolovat sw,atd. Ano,nás už se to z obd 1 netýká ale zbytečně si přidělávat problém turbem nebo motorem který tam nemá vůbec co dělat? Děkuji,nechci. Proto jsem taky volil N2O. Nic jeho použití nezakazuje. S množstvím kitů ovšem čekám také nějakou vsuvku zákona.JenniColky píše:Na 4E-FE je toho strašně moc Libore, ale né dostupné v ČR
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Tak lehké to není,ale dá se. Tady kuk. http://www.s314kba.co.uk/leaderboard/biscuit píše: 4efte takhle "lehce" jde jit pres 200 hp? .
- JenniColky
- Řidič
O tom odladění vím, ale pokud to někdo myslí vážně, tak nezůstane u seriové jednotky s houbou na sání a Ulter výfukem
Jinak nedávno jsem koukal jako blázen, když jsem zjistil, že 4ZZ-FE Corolla z roku 2001 má BOSCH """""""programovatelnou""""" jednotku, ale to bylo jenom velké BTW.
To 5E-FHE se finančně nevyplatí, je to spíš pro zajímavost co jde a co ne.
Projeďte pánové http://www.toyotagtturbo.com/ , ono posunout se s 4E-FTE podstatně výše není problém, co jsem četl postřehy lidí, tak s piggyback ECU, TD05L turbem, FMICem je ten výkon reálný, dlouhodobě (50000mil po úpravě s tím, že motor byl po kompletní revizi - cimz nemyslim pouhým okem). S kovanými písty ty motory mají běžně 220BHP, viz grafy na foru
.
Ono to 4E-FTE je právě tolik oblíbené kvůli tomu, jak snadno lze vydolovat výkon a jak snadný je swap za 4E-FE když má člověk co má mít.
Na jdmengines.cz je halfcut
Pokud chceš něco levného a rychlého, vezmi NOS kit od Libora a měl by jsi být spokojený.

To 5E-FHE se finančně nevyplatí, je to spíš pro zajímavost co jde a co ne.
Projeďte pánové http://www.toyotagtturbo.com/ , ono posunout se s 4E-FTE podstatně výše není problém, co jsem četl postřehy lidí, tak s piggyback ECU, TD05L turbem, FMICem je ten výkon reálný, dlouhodobě (50000mil po úpravě s tím, že motor byl po kompletní revizi - cimz nemyslim pouhým okem). S kovanými písty ty motory mají běžně 220BHP, viz grafy na foru

Ono to 4E-FTE je právě tolik oblíbené kvůli tomu, jak snadno lze vydolovat výkon a jak snadný je swap za 4E-FE když má člověk co má mít.
Na jdmengines.cz je halfcut

Pokud chceš něco levného a rychlého, vezmi NOS kit od Libora a měl by jsi být spokojený.
- JenniColky
- Řidič
Ten odkaz je superlibor12 píše:Tak lehké to není,ale dá se. Tady kuk. http://www.s314kba.co.uk/leaderboard/biscuit píše: 4efte takhle "lehce" jde jit pres 200 hp? .

JenniColky:To je pekný,ale na NOS nejsem nějak zvědavý..ja osobně bych jsi v životě do auta nedal
Je to každeho věc,a nazor
Jinak jeste uvažuju,jestli mam vzit od švagra tu corollu,nebo koupit po FL,1.6 linea sol...Jak jsi sam psal...Viděl bych to dost práce ohledně "swapu" Takže opravdu jsi mě nějakym zbusobem ani nevim jak,donutil přemyšlet,jestli fakt neni lepší vzit 1.6 81 kw...

Jinak jeste uvažuju,jestli mam vzit od švagra tu corollu,nebo koupit po FL,1.6 linea sol...Jak jsi sam psal...Viděl bych to dost práce ohledně "swapu" Takže opravdu jsi mě nějakym zbusobem ani nevim jak,donutil přemyšlet,jestli fakt neni lepší vzit 1.6 81 kw...

- JenniColky
- Řidič
1.6 81 KW po FL nebrat, je to 3ZZ s problémy v plné parádě. Zkus sehnat 1.6 G6R z DE se dá za 60tis+ dovoz a užívej si auta 

Tim pruserovym myslis tenhle motor http://www.sauto.cz/osobni/detail/toyot ... oFrom=list?JenniColky píše:1.6 81 KW po FL nebrat, je to 3ZZ s problémy v plné parádě. Zkus sehnat 1.6 G6R z DE se dá za 60tis+ dovoz a užívej si auta