CVT prevodovka

vše ohledně modelové řady Prius
milanos
Navigátor

Re: CVT prevodovka

Příspěvek od milanos »

............a,ještě něco?
PRIUS II.G 2008
sy242
Navigátor

Příspěvek od sy242 »

Ano, ještě by mohl PetrPH odcitovat tu inkriminovanou pasáž ve svém manuálu, já ji ve svém totiž nemohu najít. Vyřazovat na svetlech z režimu D a tisknout brzfovy pedal pořádně...kde to prosím je?
Prius II 2007
PetrPH
Řidič

Příspěvek od PetrPH »

ano, v prubehu vikendu si na to pokusim udelat cas a najit to.
Prius II 2008
PetrPH
Řidič

Příspěvek od PetrPH »

Tak, ted asi budu vypadat jako Zeman se znamym clankem, ale jsem v podobne situaci - nemuzu najit svuj manual, kde vim, ze to bylo psano. Nevim, kam jsem tu knizku strcil:(
Prius II 2008
Caruso_P1
Navigátor

Příspěvek od Caruso_P1 »

Když to zjednoduším, tak doma navolím "D" a po dojetí do cíle navolím "P". Za normálních okolností po celou dobu cesty nic neměním. Ale píšu o G3, druhou neznám, ani jsem s ní nejezdil. "P" používám třeba když je semafor na rozkopané silnici v opravě s jednosměrným provozem, prostě když je to stání "na dlouho". Na normální křižovatce jen sešlápnu brzdu. "N" jsem nepoužil nikdy, nějak nevím na co.

Ale zjistil jsem tento víkend zajímavou věc, kterou jsem nevěděl. Pro zdejší je to asi známá věc, ale napíšu to, kdyby to někdo nevěděl, jako jsem to netušil já. Když se zapne studený auto, tak po chvilce nastartuje motor, to známe. To může být ale někdy nežádoucí. Potřeboval jsem jen vyjet ze dvora, otočit se a zajet zpátky. Tak jsem zapnul režim EV, dřív než naskočí spalovací motor. Byl jsem přesvědčený, že si auto stejně spalovací motor spustí. Ale ono ne, celou operaci trvající cca 2 minuty jsem provedl na elektro. Takže to funguje i se studeným motorem. :D
Miluju to ticho na křižovatce.
ježek2
Manager Týmu

Příspěvek od ježek2 »

:oops: :oops: :oops: ...tak to asi jsem jeden z mála - který to "P" na křižovatce používá,samo že ne při 10s stání -ale už minutu koukat do brzdových světel..mě trošku s***...
Tím spíš při stání na úplné rovině,kde se auto těžko rozjede - většina aut svítí ...a kolik jich stojí i na spojce...?
Caruso_P1
Navigátor

Příspěvek od Caruso_P1 »

Tady už se to probíralo dřív, tak jsem se na to od té doby víc zaměřil a aspoň ve Středních Čechách a v Praze stojí na brzdě na křižovatkách všichni, nebo zkrátka 99% řidičů. Docela beru že koukat do brzdových světel je na houby, jenže budu šetřit toho za sebou (což nic proti tomu), ale sám na toho před sebou budu koukat stejně dál. :D

To je stejný, jako s mlhovkami, jakmile za mnou jede auto a je jasné, že mě nebude předjíždět, mlhovku vypínám. Ale dělá to málokdo. Přitom v jedoucí koloně nemá mlhovka žádný smysl, ten za mnou už o mě ví. No o tom, že mlha skončí a půlka aut svítí zadní mlhovkou dál ani raději nepíšu. :D
Miluju to ticho na křižovatce.
sy242
Navigátor

Příspěvek od sy242 »

Když autu před tebou přestanou svítit brzdová světla, je to signál že už se rozjíždí. Koupit si auto s automatem a pak řešit za jízdy jiné polohy než D a R...ani hory na B tu nejsou. Není pravda co píše PetrPH - dojíždím bez plynu, brzdí rekuperace. To ale za chvilku na auta před nestačí, proto jemně na brzdu. A pak tak silně abych udržel odstup. Po zastavení elmotor chviličku tlačí a pak toho nechá. Pěkně to Japonec vymyslel, ale Švejk to vylepšuje...
A k poloze N - jak jinak bys třeba v pneuservisu dotlačil auto na zvedák?
Prius II 2007
robinhonig
Člen Týmu

Příspěvek od robinhonig »

"N"ko je potřeba na myčce - takové té co tahá za kola.
PetrPH
Řidič

Příspěvek od PetrPH »

sy242: co presne co pisu neni pravda? pises ze po zastaveni elektromotor chvili tlaci a pak toho necha. na toto muzu rict, ze takto se muj prius nechova, pokud stojim jemne na brzde, tak mi na displeji sviti, ze el motor bezi z baterky. je ale jedno, jak dlouho na te brzde stojim, sviti to i dve minuty.

aby jeste nekdo nepsal, ze nemam pravdu, zopakuji co jsem psal: "pri stani na krizovatce dat P, N, nebo silne drzet brzdu". za tim si stojim pri mem modelu II. gen. nerikam, ze P, nebo N radim pokazde, rozhodne ani z poloviny pripadu ne. ano, vetsinou stojim na brzde. pokud ale na brzde z nejakeho duvodu stat nechci a nejsem v kopci, davam N. dam si praci s tim a dohledam tu knihu priusu, abych to mohl citovat...
Prius II 2008
milanos
Navigátor

Příspěvek od milanos »

robinhonig:Souhlas,taky používám v myčce N.Tam to snad ani jinak nejde.
PRIUS II.G 2008
PetrPH
Řidič

Příspěvek od PetrPH »

prohledal jsem vse, kde mam svoji knihu priuse nevim:( nasel jsem anglicky manual a tam jsem info o prehrivani, kdyz elektromotor tlaci stojici auto nenasel. nicmene je tam alespon uvedeno:

With the shift lever in “D”, depress the brake pedal. If necessary, set the parking brake. When the vehicle is stopped for an extended period of time, push
the “P” position switch.

jak dlouha je delsi doba, to je zase filozoficka otazka:)
Prius II 2008
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Nene.. to je vse v poradku.. protoze tam ani nic takoveho byt nemohlo.. :-)))))
Back in Czech.
PetrPH
Řidič

Příspěvek od PetrPH »

aczasa: ja se divim, ze mas potreby porad mlet nesmysly. ale proste porad, dookola, nepoucis se i kdyz uz jsi tolikrat (za ten pulrok, co tohle forum ctu) musel priznat chybu... ok, nenasel jsem to v te prirucce (protoze nemuzu najit svoji a na netu byla jina verze). zkus ale chvili uvazovat (to zvladnes, doufam): jestlize jde do elektromotoru elektrina a snazi se rozjet auto, ale protoze jemne stojim na brzde a to se nestane, kam se ta energie ztrati? rozplyne se? a nebo se promeni v teplo a zacne se cely elektromotor zahrivat? a co asi bude duvodem, ze v dalsi verzi hybridniho pohonu se to alespon dle vasich komentu chova uz jinak, co asi tak byla motivace? mi se to zda jako rozumny duvod, proc v mem manualu bylo psane, ze pri delsim takovemto stani se to zahriva a je lepsi dat P.
Prius II 2008
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Tys meril, ze tam jde elektrina? jak definujes lehke stani na brzde? :-)))))) :-)))))) Psst... uvazuji, tak potrebuji data k uvazovani.
Back in Czech.
Odpovědět

Zpět na „Prius“