Projížďka + debata s Priusem III. gen.

vše ohledně modelové řady Prius
ježek2
Manager Týmu

Re: Projížďka + debata s Priusem III. gen.

Příspěvek od ježek2 »

...přechod v generaci...?
Jak co...třeba ho ještě nemám tak nějak v oku -asi ten nějaký milimetr na šířku mi občas ještě dělá problém při couvání z garáže... :oops: :oops: :oops: :oops:
A už jsem se někde zmiňoval - taky se mi zdá,že oproti II. se při dešti víc "zasírá" zadní spodní okno,o kameře nemluvím..ale to nejsou podstatné věci...
ještě jeden mínus,na který si teď vzpomenu : ovládání zrcátek není na dveřích,ale nešikovně pod palubkou - a když potřebuju při couvání někam blíž k obrubníku kouknout níž - umyju si světlomety.. :biggrin: :biggrin: :biggrin:
Jo - a fantazie : nádobka ostřikovačů - utopená pod světlem a s měrkou!!..hledám pak skoro podle hmatu hladinu..ale taky prkotina,že?...hledám mouchy?
A teď PLUS...mám rezervůůů... :mrgreen: oproti lepící sadě aspoň pro mně pozitivum.
Nechal jsem si dopsat v TP "16" - takže už rajtujeme na Nokianech WR4,letní stejný rozměr- Blueresponse...přemýšlím,co s těmi 17 Pirelli - jestli je jezdit dál - je tam ještě parádní vzorek..
Motorově rozdíl bez debat - i když tady v těch naších kotárech jsem přišel překvapivě na to,že ve spotřebě žádný rozdíl / při 22 km do práce/ - při delších trasách už je to trošku znát - třeba do Prahy,přes Kolín mi nakouklo 3,9...
Jo,a možná kolegové se stejným typem - myslel jsem,že to má " nanookna" jen boční - ale ještě než jsem tam nalil zimní kapalinu,"kuličky " lítají i po předním.
Možná ještě troška kritiky - při mírném přidání plynu na tichém asfaltě odněkud zprava vpředu slyším lehounké drnčení,uberu - přestane...možná plast v podběhu - v motoru..nevím..jinak občas něco zadrnči vevnitř - s tím jsem počítal,po čtení od jiných kolegů..
Dnes jsem koupil YACCO Lube HY 0W20...v úterý jdem na výměnu...
K první otázce - nějak nevím - možná pře SZ ?
Manasek už bude vědět svoje,žejo,Jirko...?
manasek
Věčnej rejpal

Příspěvek od manasek »

ahoj,rikal jsem si zda to není on...
feliks
Člen Týmu

Příspěvek od feliks »

Tak jsem ho byl projet. Moje první jízda s priusem, dokonce i s hybridem. Podělím se s váma o zkušenosti. Sedl jsem zavolant a auto již bylo "nastartované". Je opravdu nezvyk rozjíždět se a nic neslyšet. Každopádně jsem to zvládl a dal se do pohybu. Jel jsem kousek po dálnici, pak i okrska a město. Za tu dobu jsem poznal, že auto nemá příliš velký tah. Pokud chcete najet do kruháče tak, abyste nikoho neomezili, musíte pěkně šlápnout na plyn. Pokud chcete zrychlit v už jedoucím autě, zrychlení je konstantní, přirovnal bych to ke svému bývalému BMW 116i (90kw), žádná sláva. Co mě taky zarazilo bylo, že je dost tvrdý podvozek. Auto bylo se solar paketem, takže na něm byly 15ky kola (prý tam ani větší nejdou dát, povídal prodejce), ovšem i tak se každá nerovnost hrubě podepsala ranou do podvozku. Zase bych to přirovnal k zmíněnému "báwu", ale tam byly 17ky, a sportovně laděný podvozek byl očekáván. Na druhou stranu jsem podle palubního počítače jel něco nad 4l, což je super.
Každopádně jsem očekával, že po projížďce bude jasno a auto budu chtít, teď jsem trošku na vážkách. Hlavně kvůli tomu podvozku. Auto má najeto 150tis. km, tak třeba už ten podvozek není v nejlepší kondici.. kdo ví. Asi počkám ještě na další kus, který budu moct projet. Chtěl bych, aby auto mělo najeto míň. Toť asi tak vše.
pri.us
Navigátor

Příspěvek od pri.us »

Lepsieho kusu sa zial nedockas. Prius tretej generacie je jednoducho neprimerane tvrdy (vzhladom na to, co sa od auta ocakava) a nic s tym nespravime. A to si este jazdil na 15 palcovych balonoch. Keby si sa previezol na 17tkach (ktore tam samozrejme idu dat a mame ich ako letne), tak by ta vyklepalo este o nieco viac :)
PS: Vykon ma jedine pokial prepnes na PWR mod, v ECO pripadne "ziadnom" mode je reakcia na plyn citelne pomalsia.
tuzezlypes
Řidič

Příspěvek od tuzezlypes »

Nerozumím poznámce, že jsi " jel s priusem - dokonce hybridem". Ono, Prius je synonymum pro hybrid a nijak jinak se ani nevyrábí. Jinak se mi zdá, že srovnáváš nesrovnatelné - Prius opravdu není sportovní BMW 116i. Jinak, my co na tom autě jezdíme, tak celkem víme, jak se chová. S tím kruháčem to taky nechápu - proč bych měla šlapat pořádně na plyn, abych tam projela? Naopak, HSD je ve městě extrémně svižné auto, někdy až moc a je potřeba až brzdit, abych se správně zařadila mezi ostatní. Asi jsi jel něčím jiným.
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
feliks
Člen Týmu

Příspěvek od feliks »

Asi jsem jel něčím jiným :roll: První jízda s priusem, dokonce hybridem vůbec.. do té doby jsem nikdy neřídil žádnýho hybrida, natož priuse. o to v mém sdělení šlo. A tomu srovnávání a pocitům z jízdy. Je to tak, že prostě plyn je nastavenej asi tak, že prve se využívá elektromotor, potom teprve obě pohonné jednotky dohromady. Porovnávám to s BMW 116i proto, že to na mě působilo podobně, jak nastavením podvozku, tak výkonem.
Ještě dodám, že jsem byl v pátek projet Lexuse CT200h se stejným motorem, jako má prius, a působil na mě už líp. Přece jen to byla už druhá jízda s hybridem. Otestoval jsem si všechny mody, nebál se tomu šlápnout, i když motor začal řvát, když otáčky letěly nahoru. Doufám, že to nebylo tím, že má lexus motor líp nastavenej. Uvidíme, jen co se kolem Brna naskytne příležitost projet priuse, tak ji zase využiju. A pokud pojede jako lexus, koupím ho :wink:
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

Ono na ten první dojem taky záleží, jestli auto bylo zahřáté a nabité, nebo ani jedno.. Když je Prius studený, tak opravdu při rozjezdu "na rozumný plyn" zřetelně upřednostňuje elektromotor a teprve po pár vteřinách se jakoby vzpamatuje a vytočí spalovák. Za tepla se chová příjemněji a ta prodleva je téměř nezřetelná. A koneckonců se vždycky dá zapnout PWR režim, pokud by se někomu stýskalo po 116i.
Caruso_P1
Navigátor

Příspěvek od Caruso_P1 »

ježek2 píše:Možná ještě troška kritiky - při mírném přidání plynu na tichém asfaltě odněkud zprava vpředu slyším lehounké drnčení,uberu - přestane...možná plast v podběhu - v motoru..nevím..jinak občas něco zadrnči vevnitř - s tím jsem počítal,po čtení od jiných kolegů..
Tohle lehké drnčení (vrnění) mám taky. Je to přesně v určitých otáčkách, lehká vibrace, nad a pod tyto otáčky se to neděje. Zní to jako někde za/pod spodním kaslíkem, ale těžko říct, zvuky v autě klamou a obtížně se lokalizujou. Na začátku jsem všechno vyndal z obou přihrádek, ale dělá to dál a je to opravdu nejspíš někde v motorovém prostoru, nebo na kastli. Dělá to v létě i v zimě. :) Jinak zvuky uvnitř, škoda mluvit. Na kvalitní silnici v pohodě, v létě minimum pazvuků. Zato na horší silnici a zvlášť v zimě a za mrazu ... :D
Miluju to ticho na křižovatce.
Caruso_P1
Navigátor

Příspěvek od Caruso_P1 »

feliks píše:Hlavně kvůli tomu podvozku. Auto má najeto 150tis. km, tak třeba už ten podvozek není v nejlepší kondici.. kdo ví. Asi počkám ještě na další kus, který budu moct projet.
Prius III. je tvrdej jako kráva. :wacko: Podle mě se to ani věkem nezhoršuje, je to pořád stejný. Jednou jsem už musel spolucestujícího uklidňovat, že to fakt není závada a že do servisu hned teď opravdu nemusíme a dojedem v pořádku. :D :D
Miluju to ticho na křižovatce.
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

Jop. Zvlášť na těch sedmnáctkách, které asi většina měla výroby. Hezky to vypadá, možná že to i líp drží, ale na silnicích poskytovaných českým státem je to utrpení. Na patnáctkách je to o poznání lepší. Kdo tu možnost má, rozhodně doporučuju, nebo aspoň šestnáctky.
Mám PIII od 90tis, aktuálně 130, nepozoruju, že by se od té doby zhoršovalo.
Keksisce
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Keksisce »

Nový hybrid Toyota je lepší :!: než starý. Vím to, protože mám velkou zkušenost opravy a využívání hybridů různých znáček
www.hybrid-servis.cz - diagnostika, oprava autoelektroniky, oprava a servis hybridů, půjčovna Priusů. (Praha)
milanos
Navigátor

Příspěvek od milanos »

Keksisce píše:Nový hybrid Toyota je lepší :!: než starý. Vím to, protože mám velkou zkušenost opravy a využívání hybridů různých znáček
Ahá.Tak já osobně jsem teď klidnější :lol: :lol: :lol:
PRIUS II.G 2008
marty14
Člen Týmu

Příspěvek od marty14 »

Zdravím, chtěl jsem se zeptat, jestli není někdo z okolí Ostravy. Silně uvažuji nad koupí Priuse III, ale ještě jsem neměl tu možnost svézt se v něm, nebo si do něj alespoň sednout. Mám 2 metry, tak bych potřeboval zjistit, jestli se do Priuse v pohodě usadím. Ještě bych potřeboval poradit ohledně výbavy, do jaké případně jít. Z diskuzí jsem pochopil, že solární střecha není zrovna důvod, proč si připlácet, ale nevím, jak je to s navigací. Navigaci jako takovou v dnešní době používá asi málokdo, ale jde mi spíše o to, jestli je u navigace lepší používání handsfree a jestli je jen u navigace repro JBL. Díky za odpovědi
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

Nechce se mi věřit, že by v Ostravě nebyl autosalon Toyota... 8)
Zeman není můj prezident
milanos
Navigátor

Příspěvek od milanos »

marty14
Jsem z OV,ale mám P II.Nevím na kolik je rozdílná III.G ?Ale klidně se můžeme domluvit třeba i na nějakou projížďku.JBL a navigaci mám taky.
PRIUS II.G 2008
Odpovědět

Zpět na „Prius“