Drobne cinkani v motoru.
- Marwell
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Tak ja se hlasim.ToyDrive píše:Jen to najit, presne tak!
Hledam nejakyho dobrovolnika co si vleze pod kapotu a ja to s nim projedu po meste. Zajemci?
O vikendu si udelam hodku dve cas a zkusim utahnout vsechno co pod kapotou najdu. A jestli to nenajdu tak budu jezdit jen 2500ot/min. a vic.
 Pod kapotou jsem jeste nejel a rika se, zkusit se ma vsechno.
  Pod kapotou jsem jeste nejel a rika se, zkusit se ma vsechno.  
Nicmene, nemuze to delat nejaky remen?? Zkusil otevrit si kapotu a zvysit si otacky rucne vevnitr motoroveho prostoru?? (sice to nebude v zaberu, ale otacky budou) Pak dalsi moznost, ktera me napada, sice to nebude tolik otacek, ale zaber tam bude...zkusit vzit nejakeho dobrovolnika, zrucneho, a ten at se zkusim jakoby rozjet se zatazenou ruckou...cilem je docilit toho, ze auto se nepohne, ale bude v zatezi a ty muzes slyset nejake rezonance...
Je to trochu kovbojka, ale zkusil bych to.

<B>Carina E 1.6 16V XLi '95
4A-FE (85kW)</B>

4A-FE (85kW)</B>
Koukam, ze se na svete najdou stejni silenci jako ja.
Tyto varianty me take napadly. 

Nicmene jsem otcem dvou malych deti, takze preferuji nesebedestruktivni reseni. 

S hlavou pod kapotou tahajic za lanko plynu jsem se snazil rovnez pricinu najit. V tom kravalu je to vsak problem.

Tyto varianty me take napadly.

Nicmene jsem otcem dvou malych deti, takze preferuji nesebedestruktivni reseni.

S hlavou pod kapotou tahajic za lanko plynu jsem se snazil rovnez pricinu najit. V tom kravalu je to vsak problem.
CarinaE Sedan '97 1,6 16V (78kW) prvni laska
Avensis Combi '07 1,8 16V (95kW) + MR2 '03 (103kW) soucasnost

- Marwell
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Sice to trosicku zavani sebedestruktivne, ale moc jinych variant me nenapada... Pak holt jen "zneuzit" nekoho (dobre slysiciho a mozna radsi i pojisteneho   ), kdo by se nechal povozit pod kapotou.
), kdo by se nechal povozit pod kapotou.
Ale ted trosicku realisticky. S moji Carinkou uz jsme si take uzili hodne, ale podle zvuku bych poznal, zda-li to nemuze byt salou. Motory 1,6 16V maji velky problem, maji spatne konstruovany olejovy kanalky... Ja osobne uz mam 3 motor ve sve milackovi. Problem neni ve stylu jizdy, mozna ani tak ne v udrzbe, ale proste ted olej menim radsi po 7 - 8 tis. km. Drobne cinkani bylo vymezovanim saly na 3 ojnici. Nakonec to dovrsilo tak, ze sala vybehla uplne a bordel to delalo uplne priserny. Resp. lozisko mezi klikou a ojnici se vymlelo. Nakonec jsem to vyresil tak, ze jsem nechal prebrousit kliku, vymenil pisty, ojnice, resp. vlastne kompletne cely vnitrek motoru...ted je jako novy, co novy, lepsi nez novy a bojim bojim. Tot me zkusenosti s drobnym cinkanim.

), kdo by se nechal povozit pod kapotou.
), kdo by se nechal povozit pod kapotou.Ale ted trosicku realisticky. S moji Carinkou uz jsme si take uzili hodne, ale podle zvuku bych poznal, zda-li to nemuze byt salou. Motory 1,6 16V maji velky problem, maji spatne konstruovany olejovy kanalky... Ja osobne uz mam 3 motor ve sve milackovi. Problem neni ve stylu jizdy, mozna ani tak ne v udrzbe, ale proste ted olej menim radsi po 7 - 8 tis. km. Drobne cinkani bylo vymezovanim saly na 3 ojnici. Nakonec to dovrsilo tak, ze sala vybehla uplne a bordel to delalo uplne priserny. Resp. lozisko mezi klikou a ojnici se vymlelo. Nakonec jsem to vyresil tak, ze jsem nechal prebrousit kliku, vymenil pisty, ojnice, resp. vlastne kompletne cely vnitrek motoru...ted je jako novy, co novy, lepsi nez novy a bojim bojim. Tot me zkusenosti s drobnym cinkanim.
4A-FE (85kW)</B>

4A-FE (85kW)</B>
Tak to jsi me Marwelle moc nepotesil.  

Mam mou Carinu 2 mesice a doufal jsem ze dle ohlasu v recenzich atd. je to auto na par let. Hned po koupi jsem nechal auto kompletne prohlidnout a dopral jsem mu rozvody a vymenu vsech kapalin co vymenit jdou.
No casem se ukaze.
Po ujeti asi 2500km jsem ale stale naaaaaprosto spokojenej

Mam mou Carinu 2 mesice a doufal jsem ze dle ohlasu v recenzich atd. je to auto na par let. Hned po koupi jsem nechal auto kompletne prohlidnout a dopral jsem mu rozvody a vymenu vsech kapalin co vymenit jdou.
No casem se ukaze.
Po ujeti asi 2500km jsem ale stale naaaaaprosto spokojenej

- Marwell
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
No ja jsem s Carinkou mooooooc spokojeny, pohodlnejsi nez BMW rady 5... Proto jsem i ten motor opravoval a daval do kupy. Jen rikam sve zkusenosti, nechci Te desit...   To rozhodne ne, jen chci upozornit, ze pokud by to byla sala, tak vymena saly vyjde urcite levnejsi, nez pak prebrusovani kliky (v lepsim pripade), vymeny ojnice, atd. atd.
  To rozhodne ne, jen chci upozornit, ze pokud by to byla sala, tak vymena saly vyjde urcite levnejsi, nez pak prebrusovani kliky (v lepsim pripade), vymeny ojnice, atd. atd.   

Nicmene me hodnoceni Carinky je pouze a jen velmi pozitivni.

To rozhodne ne, jen chci upozornit, ze pokud by to byla sala, tak vymena saly vyjde urcite levnejsi, nez pak prebrusovani kliky (v lepsim pripade), vymeny ojnice, atd. atd.
 Nicmene me hodnoceni Carinky je pouze a jen velmi pozitivni.
4A-FE (85kW)</B>

4A-FE (85kW)</B>
Tak jsem vcera strcil na chvili hlavu pod kapotu a pridaval rukou plyn.
A nasel jsem kde to +- je. Vzadu za rozvodama!!!
I pri volnobehu tam neco susti, jak vylagrovany lozisko.
No a pri prudsim pridani plynu to na moment tak zacinka/zazvoni.
Blby je ze tam neni misto se tam pohrabat a pri chodu motoru nemam odvahu jit mezi rozvody po hmatu.

A nasel jsem kde to +- je. Vzadu za rozvodama!!!
I pri volnobehu tam neco susti, jak vylagrovany lozisko.
No a pri prudsim pridani plynu to na moment tak zacinka/zazvoni.
Blby je ze tam neni misto se tam pohrabat a pri chodu motoru nemam odvahu jit mezi rozvody po hmatu.

no, to by mohlo byt napinacia/vodiaca kladka na rozvodoch, pripadne vodna pumpa.

'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk

- Marwell
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Jestli Ti muzu poradit, tak nejlepsi pro hledani zvuku je sroubovak (plochy, dlouhy)... Utahovaci stanou to prilozis na misto, ktere se Ti zda hlucne a nasledne rukojet si das do ucha... A pak slysis nadherne rezonance a mnohem vice zvuku, ktere normalne neslysis.   

Zni to trochu jako kovbojka, ale neboj se toho. 

Funguje to spolehlive.

Zni to trochu jako kovbojka, ale neboj se toho.

Funguje to spolehlive.

4A-FE (85kW)</B>

4A-FE (85kW)</B>
pripadne ak mas znameho doktora, vydrankaj od neho stetoskop:

'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.