Auris 1,6 jemne klapani motoru na volnobeh
Re: Auris 1,6 jemne klapani motoru na volnobeh
Ale páni, bez emócií 

Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
-
- Člen Týmu
Ja stále hovorím, tieto internetové diskusie sú číre zlo!
A empatia sa v ľuďoch na internete akosi vytráca :/
CommonUser hral si sa na múdreho a ja som sa to snažil zľahčiť. Ľudia aj v dospelom veku sa niekedy správajú ako deti (tým myslím nás oboch)
Máš ale pravdu, táto diskusia je o niečom inom, takže priznávam, môj post bol mimo témy!
Pekný deň všetkým a dúfam, že majiteľ Aurisu 1,6 príde na chybu v motore!

CommonUser hral si sa na múdreho a ja som sa to snažil zľahčiť. Ľudia aj v dospelom veku sa niekedy správajú ako deti (tým myslím nás oboch)

Máš ale pravdu, táto diskusia je o niečom inom, takže priznávam, môj post bol mimo témy!
Pekný deň všetkým a dúfam, že majiteľ Aurisu 1,6 príde na chybu v motore!
Toyota Auris 2016 1,2 Trend+
Ono, niektoré poruchy sa ťažko diagnostikuju. Môže to byť volnobezka alernatoru,ložisko vodnej pumpy, ložisko kompresoru klímy alebo dokonca ako som ja zistil tak tlmiace pružiny na spojkovej lamele. Možno to, ale s Auris-om nesuvisi. Toto sa mi stalo na Suzuki.
A dokonca to môže byť aj ventilátor kúrenia.
Možností je nespocetne veľa.
Mne tiež môj 10 ročný Auris na voľnobeh jemne klepka-šuchoce.
A doteraz som neprišiel k žiadnemu rozumnemu dôvodu prečo sa tak deje.
A dokonca to môže byť aj ventilátor kúrenia.
Možností je nespocetne veľa.
Mne tiež môj 10 ročný Auris na voľnobeh jemne klepka-šuchoce.
A doteraz som neprišiel k žiadnemu rozumnemu dôvodu prečo sa tak deje.
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Ak su tieto diskusie pre teba cire zlo, tak necitaj. Velmi jednoduche riesenie.
Ja skuesnosti uzivatelov ocenujem. Urcite su dlhodobe skusenosti cennejsie ako test auta na 200km.
To len zmrdomanazement moze nieco taketo ociernovat.
A keby chlapec nebol lenivy a cital viac, tak by vedel, ze urcity druh cvakania/klepania robi valvematic uplne bezne - a to prave na volnobeh.
Uplne potlacit sa to neda, ale da sa utlmit menej "vodnatym" olejom a drzat hladinu oleja uplne na max. Olej pri nizsom tlaku potom nesteka tak rychlo.
Ja skuesnosti uzivatelov ocenujem. Urcite su dlhodobe skusenosti cennejsie ako test auta na 200km.
To len zmrdomanazement moze nieco taketo ociernovat.
A keby chlapec nebol lenivy a cital viac, tak by vedel, ze urcity druh cvakania/klepania robi valvematic uplne bezne - a to prave na volnobeh.
Uplne potlacit sa to neda, ale da sa utlmit menej "vodnatym" olejom a drzat hladinu oleja uplne na max. Olej pri nizsom tlaku potom nesteka tak rychlo.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Myslel si viac viskoznym?
Akurát si dovolim oponovať, že paradoxne teraz tam mám olej 5w30 a pri studených štartoch pozorujem ,že toho oleja vzhľadom k vyskozite viac papka ako v letnom období.
Akurát si dovolim oponovať, že paradoxne teraz tam mám olej 5w30 a pri studených štartoch pozorujem ,že toho oleja vzhľadom k vyskozite viac papka ako v letnom období.
Ja som naozaj rád za každú skúsenosť, oceňujem aj jeho príspevok o skúsenosti s 1,2T i keď je to v téme o 1,6. Na rozdiel od Commonusera ktorého konkrétne tento príspevok evidentne irituje (iritovať - vyvolávať v niekom citový nepokoj, dráždiť, poburovať).
A čo to akože očierňoval zmrdomanazement, tak to som nejak nepochopil. Ak to mala byť kritika na marcelastehlika, lebo napísal že teraz v tých zimách je spotreba 1,2T mordor, tak ja som to pochopil ako konštatovanie s tým, že marcel chápe prečo to tak bolo je a bude - i keď to priamo nenapísal, veď načo by aj, keď to je fyzika základnej školy. A sme tu všetci dospelí. Nie že sa mu to zdá divné a hodné servisu či šrotoviska.
Pokoj a mier ľuďom dobrej vôle.
A čo to akože očierňoval zmrdomanazement, tak to som nejak nepochopil. Ak to mala byť kritika na marcelastehlika, lebo napísal že teraz v tých zimách je spotreba 1,2T mordor, tak ja som to pochopil ako konštatovanie s tým, že marcel chápe prečo to tak bolo je a bude - i keď to priamo nenapísal, veď načo by aj, keď to je fyzika základnej školy. A sme tu všetci dospelí. Nie že sa mu to zdá divné a hodné servisu či šrotoviska.
Pokoj a mier ľuďom dobrej vôle.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Farnell - ano viskoznejsi a s vyssou teplotnou stabilitou. Moj nazor po 110 tkm s valve pri ca 70% dialnicnej prevadzke v DE.
Kocure - mna neirituje z tohto fora nic. Len som reagoval na "vyrobu hranoliek", lebo som mal na to chut.
Najprv napise, ze mu to v zime viac zerie, akoby to nebolo normalne a potom reaguje, ze ... ved jasne ... vozim zemiaky a vyrabam hranolky.
Fyzika zakladnej skoly ? To ste mali dobru skolu. Ja som teplotne prechody, termodynamiku, viskozitne deje, spalovacie procesy atd bral az na gymplaku a uni.
To ste derivacie prveho radu brali fakt skoro
Ja neviem aku efektivitu dosiahla toyota u 1,2T. Generalne ale predikovat nieco vies z predoslych info.
Ten zmrdomanagement som myslel ako na svinarnu, co na diskusnych forach degraduje informacnu hodnotu (okrem ineho). Napr. postuje same pozitivne info a negativne zahaluje do "zla", popr. ako nepravdive vyplody uzivatela atd. Prakticky priklad ? Odhalena afera na Amazone, kde studenti boli najati na pozitivne hodnotenia produktov.
Nieco podobne najdes na auto.cz a urcite aj inde. Staci to sledovat nejaky cas ... hned najdes skrytych dealerov, servisakov, ... Cest tym, sa prezentuju priamo. To ale potom zavana neplatenou reklamou a moze sa ohradit zasa admin. Staci ?
Kocure - mna neirituje z tohto fora nic. Len som reagoval na "vyrobu hranoliek", lebo som mal na to chut.
Najprv napise, ze mu to v zime viac zerie, akoby to nebolo normalne a potom reaguje, ze ... ved jasne ... vozim zemiaky a vyrabam hranolky.
Fyzika zakladnej skoly ? To ste mali dobru skolu. Ja som teplotne prechody, termodynamiku, viskozitne deje, spalovacie procesy atd bral az na gymplaku a uni.
To ste derivacie prveho radu brali fakt skoro

Ja neviem aku efektivitu dosiahla toyota u 1,2T. Generalne ale predikovat nieco vies z predoslych info.
Ten zmrdomanagement som myslel ako na svinarnu, co na diskusnych forach degraduje informacnu hodnotu (okrem ineho). Napr. postuje same pozitivne info a negativne zahaluje do "zla", popr. ako nepravdive vyplody uzivatela atd. Prakticky priklad ? Odhalena afera na Amazone, kde studenti boli najati na pozitivne hodnotenia produktov.
Nieco podobne najdes na auto.cz a urcite aj inde. Staci to sledovat nejaky cas ... hned najdes skrytych dealerov, servisakov, ... Cest tym, sa prezentuju priamo. To ale potom zavana neplatenou reklamou a moze sa ohradit zasa admin. Staci ?
A aký olej teda odporucas.
Značka, viskozita?
Ja tam lejem Castrol Edge Titanium FST 5W30.
Značka, viskozita?
Ja tam lejem Castrol Edge Titanium FST 5W30.
Tohle klepat asi nebude... modelu Auris, dá se tedy očekávat, že se nová patnáctistovka brzy objeví i tam...
http://www.auto.cz/toyota-yaris-dostane ... uje-102709
http://www.auto.cz/toyota-yaris-dostane ... uje-102709
- CommonUser
- Věčnej rejpal
farnell, moj nazor najdes tu v Auris vlakne "Aký olej".
Skratene - ja davam 5W-40 API-SN (konkretne Total Q 9000). Ma slusne HST aj TSB. Cize olej, co sama Toyota az tak "neodporuca" - len ked mas tazsie podmienky.
Prve prehliadky boli v autorizaku (DE) a tam liali tu polovodicku, s ktorou som sice mal spotrebu asi o 2 deci nizsiu, ale ten klepot po zahriati ma dost sral a na dialnici to tiez nebolo to prave orechove. Jazdim dlhe streky vacsinou 250+ kg.
Myslim si, ze s 1.2T by som jazdil s horsou spotrebou, kvoli zatazi.
BTW Castrol je u mna NO GO ! Ak chces viac, citaj vlakno.
Skratene - ja davam 5W-40 API-SN (konkretne Total Q 9000). Ma slusne HST aj TSB. Cize olej, co sama Toyota az tak "neodporuca" - len ked mas tazsie podmienky.
Prve prehliadky boli v autorizaku (DE) a tam liali tu polovodicku, s ktorou som sice mal spotrebu asi o 2 deci nizsiu, ale ten klepot po zahriati ma dost sral a na dialnici to tiez nebolo to prave orechove. Jazdim dlhe streky vacsinou 250+ kg.
Myslim si, ze s 1.2T by som jazdil s horsou spotrebou, kvoli zatazi.
BTW Castrol je u mna NO GO ! Ak chces viac, citaj vlakno.
2CU
čo je to také: "Ma slusne HST aj TSB" . Bol by so Ti vďačný, keby si skratky aspoň pri prvom použití rozpísal. Ďakujem. Nemám uni, len VVTŠ ČSSP
čo je to také: "Ma slusne HST aj TSB" . Bol by so Ti vďačný, keby si skratky aspoň pri prvom použití rozpísal. Ďakujem. Nemám uni, len VVTŠ ČSSP

Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Dik.
Pozriem sa na to.
Kastról tam dával predošlý majiteľ tak som to neriešil. A mám pocit no nie som si istý že 5w40 a práve Total lejem do svišťa.
Pozriem sa na to.
Kastról tam dával predošlý majiteľ tak som to neriešil. A mám pocit no nie som si istý že 5w40 a práve Total lejem do svišťa.
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Cepo,nerob si prdel ! Vies, ze ide o preklep. To vlakno si cital aj ty.
Ale beriem to
Konstruktivna kritika, nie len dojmy zo spoteneho sna.
Pardon teda, spravne ma byt HTHS a TBN.
HTHS - viskozita mPa pri 150ºC (ASTM D4683)
TBN - Total Base Number
A to najdeme v TSB - Toyota Service Buletin.
Diky za opravu.
Ale beriem to

Pardon teda, spravne ma byt HTHS a TBN.
HTHS - viskozita mPa pri 150ºC (ASTM D4683)
TBN - Total Base Number
A to najdeme v TSB - Toyota Service Buletin.

Diky za opravu.
-
- Člen Týmu
Kocúr to vystihol presne. CommonUser, mal som aj strojarinu na výške, viem také základy ako to, že auto v zime žerie viac. Že ho netreba vytáčať keď je studené a viem plusy a mínusy atmosferického a turba motora. To že som napísal "... je to mordor" ber ako konštatovanie javu ktorý všetci poznáme, ale radšej by sme boli keby ten jav nenastal. Ako keď tvoju kočku bolí hlava a ty vieš, že večer nič nebude, tak nejdeš ju hneď vymeniť za druhú, lebo vieš, že aj druhým babám môže byť raz za čas zle
Budem si nabudúce dávať pozor a písať jasnejšie! Mier!
PS: nehaním ani jedno ani druhé, nie som zo zmrdomanažmentu
Don't worry! Úprimne si myslím, že kvalita išla dole celkovo a všade (každé odvetvie).
PS2: nechcel som už na toto celé reagovať, CommonUser kludne si ma prelustruj na internete, robím v úplne inom odvetví
Ak tak, dám ti odkaz na môj profil do správy
PS3: sorry autorovi témy za spam, chcel som to dať len na pravú mieru

PS: nehaním ani jedno ani druhé, nie som zo zmrdomanažmentu

PS2: nechcel som už na toto celé reagovať, CommonUser kludne si ma prelustruj na internete, robím v úplne inom odvetví

PS3: sorry autorovi témy za spam, chcel som to dať len na pravú mieru
Toyota Auris 2016 1,2 Trend+
Ak je vonku -10°C je treba podstatne viac naložiť do piecky aby sa baráčik vykúril na príjemných 20° ako keď je vonku 0°C. Aj na udržiavanie príjemnej teploty je vtedy treba trošku viac prikladať. Toto som myslel tou fyzikou základnej školy. A toto vedela aj babička mojej manželky, ktorá ani písať nevedela pretože do školy nechodila. Tebe na to treba poznať teplotné prechody, termodynamiku, viskozitne deje, spaľovacie procesy a derivácie prvého radu? Naozaj? Na správnu funkčnosť spaľovacieho motora je treba tiež najprv dosiahnuť a potom udržiavať optimálnu teplotu motora (tu niekde vidím nejakú analógiu s príkladom vykurovania domčeka), samozrejme okrem iných vecí ako je palivo, spaľovací vzduch atď. o čom sa možno nie každý na základnej škole učil, ja áno. Dokonca sme preberali na Technických prácach druhy a funkčnosť motorov s vnútorným spaľovaním, mne sa zdal mimochodom celkom zaujímavý Wankelov.CommonUser píše:Farnell - ano viskoznejsi a s vyssou teplotnou stabilitou. Moj nazor po 110 tkm s valve pri ca 70% dialnicnej prevadzke v DE.
To ste derivacie prveho radu brali fakt skoro![]()
Teraz chápem čo si myslel zmrdomamazmentom, len neviem kde presne v tomto vlákne je jeho očierňujúci príspevok. Ja tu skrytého dealera nevidím nikde, ale do mňa fakt obvykle treba naložiť lopatou, medzi riadkami čítať neviem. Zdá sa, že ty hej. Toš, to závidím.
Nesnažím sa nijako spochybňovať tvoje technické znalosti, len forma akou ich a seba prezentuješ pôsobí trochu tak že by sa dalo inak a nejako slušnejšie.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)