Dneska jsem točila s auriskou Brno - Plzeň - Brno a taky to párkrát píplo. Zpětně si uvědomuju, že jsem to slyšela už víckrát...
Mělo to dnes komickou dohru; nejela jsem sama, takže následovala skupinová akce "sakra kde mám ten mobil" a podobně. Nicméně... mluivilo se, rádio hrálo, navigace (ne toyoťácká, mám Garmin) pípala, kde měla a hlavně jinak (průměrové kamery atp.)... fakt, super
Jak vás tu čtu, považuju za možné to upozornění na změnu teploty povrchu; dnes bylo vcelku pestré počasí. Zkusím to vysledovat.
Kameru? Celé týdny jezdím a nic, to bych se unahrávala; nandávám ji jen na štreky a zrovna dneska se mi ani to nechtělo
Já nevím. Vždycky se reflexivně kouknu, jestli něco nesvítí, protože drze předpokládám, že kdyby se něco dělo, tak mi to display sdělí. A když je pohoda, tak neřeším... nejsem chlap, nemusím všemu vidět do koleček a drátků.
Hlášku "bacha, změna teploty" bych taky hodnotila jako fajn věc - pokud by ovšem nezapadla do pípání kdečeho furt und furt; rádio, bluetooth, telefouny spolujezdců... a někdy i rádia jiných aut na stejné křižovatce...
Zkusím odvodit nějakou souvislost. Co se pamatuju, ozývalo se to jen u delších cest (což může být jednoduše tím, že při delší cestě člověk pravděpodobněji překoná nějaký klimatický jev).
Za mě: za největší zhůvěřilost kosmického rozsahu stejně považuju to, když v rádiu hrajou něco, co je podbarveno sirénou. Zabít, fakt. Pípání neznámé etiologie je proti tomu v pohodě

Toyota Auris 1,6 Valvematic 6 M/T, r.v. 2014