Auris za jízdy občas dvakrát pípne (zvukový signál)

nová modelová řada - nástupce Corolly
piktor
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Re: Auris za jízdy občas dvakrát pípne (zvukový signál)

Příspěvek od piktor »

cvanci píše:A čo tak signalizácia, že teplota vonku klesna pod 3 stupne celzia a hrozí nebezpečenstvo šmyku :-)
To zní rozumně, ale spíš bych čekal, že to pípne chvilku po nastartování nebo po ujetí prvních několik metrů. A v zimě by to dělalo pravidelněji, určitě jsme s tím jeli častěji, když mrzlo a žádné pípnutí nebylo. To bych už asi dávno zaregistroval. U Avensise například jenom zabliká teplota na displeji, zvuk žádný. Zkusím se na to zaměřit, i když teď už se (snad) budou tři stupně hledat těžko :)
TOYOTA Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S (2012)
TOYOTA Auris Touring Sports Hybrid (2014)
cvanci
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cvanci »

Podľa mňa to pípa len vtedy, keď v priebehu jazdy klesne teplota na tri stupne. Keď naštartuješ a už je teplota nižšia tak to nepípa. Ale nie som si istý či to pípa jeden alebo dva krát :-)
*Toyota Auris TS 2014, 1.6 Valvematic
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

Asi hovorite o funkcii zvanej black ice. Byva to sucastou vonkajsich teplomerov.chova sa to tak,ze upozornuje vodica na vyskyt namrazy v pripadoch ak je teplota v rozmedzi cca.0 - 3 stupne toto presne neviem ale tak asi.. Ide o to, ze vtedy sa moze zdat ze je teplo, ale vozovka je este natolko chladna,ze sa moze tvorit namraza. Toto mam aj ja. Da sa to (aspon u mna) nastavit so zvukom ale aj bez - iba preblikne. Celkom fajn vec. Ja to mam nalavo takmer pod volantom,tak mam nastavene aj pipanie.Ten dvojblik by som si casto asi ani nevsimol.
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
svatas
Člen Týmu

Příspěvek od svatas »

Já mám Aurise TS v hybridu a taky mi to pípá. Chvíli jsem to pozoroval a dospěl jsem k tomuto - to pípání má souvislost s navigací. Já ji mám v autě taky, vy též. A pípá to vždy, když míjí stacionární radar. Jezdím kolem něj velmi často a vždy to pípá tj. auto říká Bacha radar!
Hrdý majitel vozu Toyota Auris Touring Sports Hybrid, model 2013
MiBo
Věčnej rejpal

Příspěvek od MiBo »

piktor:
manual - TNS 350 (http://www.toyota-tech.eu/aimuploads/%7 ... 0334EN.pdf) POZRI STRANU: 181!!!
piktor
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piktor »

svatas píše:Já mám Aurise TS v hybridu a taky mi to pípá. Chvíli jsem to pozoroval a dospěl jsem k tomuto - to pípání má souvislost s navigací. Já ji mám v autě taky, vy též. A pípá to vždy, když míjí stacionární radar. Jezdím kolem něj velmi často a vždy to pípá tj. auto říká Bacha radar!
Zajímavé. Předpokládám, že to hlásí podle mapových podkladů. Máme mapy tuším rok 2012, tak to nemusí být úplně přesné. Zkusím to nějak ověřit. Díky.
piktor
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piktor »

MiBo píše:piktor:
manual - TNS 350 (http://www.toyota-tech.eu/aimuploads/%7 ... 0334EN.pdf) POZRI STRANU: 181!!!
Na straně 181 se píše o signálu při dotyku na touchscreen. Nebo jsem něco přehlédl?
HelaS
Člen Týmu

Příspěvek od HelaS »

Dneska jsem točila s auriskou Brno - Plzeň - Brno a taky to párkrát píplo. Zpětně si uvědomuju, že jsem to slyšela už víckrát...
Mělo to dnes komickou dohru; nejela jsem sama, takže následovala skupinová akce "sakra kde mám ten mobil" a podobně. Nicméně... mluivilo se, rádio hrálo, navigace (ne toyoťácká, mám Garmin) pípala, kde měla a hlavně jinak (průměrové kamery atp.)... fakt, super 8-)

Jak vás tu čtu, považuju za možné to upozornění na změnu teploty povrchu; dnes bylo vcelku pestré počasí. Zkusím to vysledovat.
Kameru? Celé týdny jezdím a nic, to bych se unahrávala; nandávám ji jen na štreky a zrovna dneska se mi ani to nechtělo :-(

Já nevím. Vždycky se reflexivně kouknu, jestli něco nesvítí, protože drze předpokládám, že kdyby se něco dělo, tak mi to display sdělí. A když je pohoda, tak neřeším... nejsem chlap, nemusím všemu vidět do koleček a drátků.
Hlášku "bacha, změna teploty" bych taky hodnotila jako fajn věc - pokud by ovšem nezapadla do pípání kdečeho furt und furt; rádio, bluetooth, telefouny spolujezdců... a někdy i rádia jiných aut na stejné křižovatce...

Zkusím odvodit nějakou souvislost. Co se pamatuju, ozývalo se to jen u delších cest (což může být jednoduše tím, že při delší cestě člověk pravděpodobněji překoná nějaký klimatický jev).

Za mě: za největší zhůvěřilost kosmického rozsahu stejně považuju to, když v rádiu hrajou něco, co je podbarveno sirénou. Zabít, fakt. Pípání neznámé etiologie je proti tomu v pohodě :-D
Toyota Auris 1,6 Valvematic 6 M/T, r.v. 2014
Maraki
Člen Týmu

Příspěvek od Maraki »

Mám verzi s navigací a u nás jsem vypozoroval, že se pípnutí ozve jako upozornění na radar, jak už někdo komentoval výše. Vpravo dole se při spuštěné navigaci objeví ikonka radaru, která po pár vteřinách zmizí. Zvukové upozornění funguje i při vypnuté obrazovce a i když není spuštěná samotná navigace. Jaké to má zákonitosti, kdy upozorní a kdy ne, nevím... Stejně tak jsem nesledoval, zda tam nějaký radar fyzicky skutečně je nebo ne. Prostě ten zvuk u svého auta znám a nijak intenzivně to neřeším. Samozřejmě je otázka, zda hovoříme o stejném pípnutí z reproduktorů :)
Toyota Auris Touring Sports 1.6 Valvematic
piktor
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piktor »

Přítelkyně taky tvrdí, že je to oznámení radaru, že to pípne vždycky na stejném místě na dálnici přes Bratislavu. Nicméně její bratr říká, že tam žádný radar není :) A i mně to přijde divné, protože moje zkušenost po Brně je taková, že to nepíplo ještě snad nikdy, ani tam, kde ty radary podle mě jsou. Navíc poslední dobou jsem to neslyšel pípnout ani nepamatuju, tak bych opět tipoval spíš na upozornění na teplotu pod 3 stupně, vzhledem k tomu, že se oteplilo.
Cecilius
Člen Týmu

Příspěvek od Cecilius »

Radary to samozrejme samo o sebe nedetekuje. V navigacii je zoznam radarov "aktualny" k datu vydania map. Radary tam uz nemusia byt alebo mozu byt na miestach ktore tam niesu.
piktor
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piktor »

To je jasné, že je to na základě mapových podkladů, tím spíš by to mělo oznamovat pravidelně na stejném místě. Šlo spíš o to, jestli ta navigace něco jako upozornění na radar má a jak se to projevuje? Jak píše Maraki, jemu se objevuje ikona radaru na displeji, takže asi něco takového ta navigace umí, ale já jsem si zatím ikony nikdy nevšiml.
milanov
Člen Týmu

Příspěvek od milanov »

Podobne aj mne to pípa len v Bratislave, keď idem po diaľnici cez prístavný most ale smerom na Žilinu. Opačne nie. Záhada
piktor
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piktor »

Tak prý je to přesně to místo, o kterém píšeš, kde to pípá i v našem Aurisu.

A další, které si pamatuju, je tady https://goo.gl/maps/uLlQj, ale že by tam byl radar a kde vůbec by mohl kdy být schovaný, to netuším.
Petr1988
Člen Týmu

Příspěvek od Petr1988 »

Ahoj,

setkávám se s tímto pípnutím každý den. Auris dvakrát pípne když se blížím ke křižovatce s detekcí průjezdu na červenou (Pionýrská / Sportovní v Brně).
Podle mě to bude něco s upozorněním, příjde mi že navigace běží i když je vypnutá a upozorňuje.
Odpovědět

Zpět na „Auris“