Toyota Avensis 2,2 D-4D 180 (D-CAT) Wagon

vše ohledně modelové řady Avensis
Duchy
Navigátor

Re: Toyota Avensis 2,2 D-4D 180 (D-CAT) Wagon

Příspěvek od Duchy »

Rayman píše:Dobry den,
zhruba za nekolik mesicu bych chtel koupit auto pro rodinu. Jelikoz bydlim v zahranici a domu to mam cca 900 km rad bych koupil Toyotu Avensis Wagon a to v nejlepsi vybave. Proc Toyotu - spolehlivost, kvalita a bezpecnost.
Otazkou je jestli na pravidelne dlouhe cesty neni lepsi koupit nejake vetsi auto, Avensis je preci jenom male auto a na delsi cesty uz to neni uplne ono. I kdyz znam lidi co jezdi podobne streky ve Fabii, takze proti gustu...
Avensis je technicky jednoduchy, dalo by se rici az zastaraly, diky cemuz netrpi urcitymi neduhy modernejsich vozu podle hesla co tam neni to se nemuze porouchat. Na druhou stranu majitele Avensisu vybavenych xenony a jezdicimi je opravovat do Polska kvuli usetreni 30+ tisic v origos servisu kvuli blbe konstrukcni chybe by mohli vypravet na tema spolehlivy Japonec. Vyhodou bydleni v zahranici je mnohem lepsi servis nez u nas a za polovicni penize.
Mne na Avensisu asi nejvice vadi ta nedomyslenost, kdy ergonomie a takove ty veci kolem proste v japonskych hlavickach neprobehly. Na delsi cesty muze byt rovnez problem naprosto nulove odkladaci prostory krome stredove operky a jediny drzak na napoje, navic znacne idiotsky, coz muze znit jako blbost, ale v konecnem dusledku to dokaze nastvat dost pokud clovek hodne jezdi. Napriklad vetsi PET flasku na piti, clovek do Avensisu neda proste nikam, neumim si predstavit jake by to bylo jezdit ve vice lidech nebo dokonce s detmi. Tohle je vec, kterou maji Nemci a napriklad i Amici vyresenou mnohem lepe.
Urcite dobra na svoji dobu je bezpecnost, ktera ve sve dobe byla naprosta spicka.
Jinak jsem tedka jezdil neco malo s aktualni Camry a skoda ze se k nam nevozi. Pro fanousky Toyoty na delsi trate by to byla docela zajimava volba. To auto mi prislo celkove funkcnejsi a promyslenejsi nez Avensis.
Toyota Avensis 2.0VVT-i T25
kuze + velka navi + xenony = zakladni vybava nenarocneho ridice
Radus2,0Gti
Věčnej rejpal

Příspěvek od Radus2,0Gti »

Mám Rav 4 D-CAT 180
¨Pravdou je, že ve městě je ta spojka opravdu tvrdá, ale dá se na ni zvyknout. Jinak je to sand dobrej motor
RAV4 D-CAT
Derry_CV
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Derry_CV »

s 2.2-180 jsou opravdu problémy s rozjezdem. Hrabe a je tam hned nějak moc velká rychlost. Ale je fakt, že chvilku přemýšý, ale jinak je to ďáblík.:-)
Toyota Avensis Combi T25 2,2 D-CAT 130kW (2AD-FTV) r.v.2005
trca
Manager Týmu

Příspěvek od trca »

to si děláš prdel? avensis je malé auto?je to prostorné pohodlné a plnohodnotné auto i na větší trasy.vždy když se chystám někam dál tak se nemůžu dočkat až se budu kochat jízdou
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

Tuhle motorizaci mam a jezdi se s tim velice prijemne. Jestli se nekdo z novinaru neumi rozjet se silnejsim naftakem, asi by nemel psat recenze o autech.
feronovak
Řidič

Re: Toyota Avensis 2,2 D-4D 180 (D-CAT) Wagon

Příspěvek od feronovak »

Duchy píše:
Rayman píše:Dobry den,
zhruba za nekolik mesicu bych chtel koupit auto pro rodinu. Jelikoz bydlim v zahranici a domu to mam cca 900 km rad bych koupil Toyotu Avensis Wagon a to v nejlepsi vybave. Proc Toyotu - spolehlivost, kvalita a bezpecnost.
Otazkou je jestli na pravidelne dlouhe cesty neni lepsi koupit nejake vetsi auto, Avensis je preci jenom male auto a na delsi cesty uz to neni uplne ono. I kdyz znam lidi co jezdi podobne streky ve Fabii, takze proti gustu...
Avensis je technicky jednoduchy, dalo by se rici az zastaraly, diky cemuz netrpi urcitymi neduhy modernejsich vozu podle hesla co tam neni to se nemuze porouchat. Na druhou stranu majitele Avensisu vybavenych xenony a jezdicimi je opravovat do Polska kvuli usetreni 30+ tisic v origos servisu kvuli blbe konstrukcni chybe by mohli vypravet na tema spolehlivy Japonec. Vyhodou bydleni v zahranici je mnohem lepsi servis nez u nas a za polovicni penize.
Mne na Avensisu asi nejvice vadi ta nedomyslenost, kdy ergonomie a takove ty veci kolem proste v japonskych hlavickach neprobehly. Na delsi cesty muze byt rovnez problem naprosto nulove odkladaci prostory krome stredove operky a jediny drzak na napoje, navic znacne idiotsky, coz muze znit jako blbost, ale v konecnem dusledku to dokaze nastvat dost pokud clovek hodne jezdi. Napriklad vetsi PET flasku na piti, clovek do Avensisu neda proste nikam, neumim si predstavit jake by to bylo jezdit ve vice lidech nebo dokonce s detmi. Tohle je vec, kterou maji Nemci a napriklad i Amici vyresenou mnohem lepe.
Urcite dobra na svoji dobu je bezpecnost, ktera ve sve dobe byla naprosta spicka.
Jinak jsem tedka jezdil neco malo s aktualni Camry a skoda ze se k nam nevozi. Pro fanousky Toyoty na delsi trate by to byla docela zajimava volba. To auto mi prislo celkove funkcnejsi a promyslenejsi nez Avensis.
S ktorym nemcom to porovnavas? BMW 5 ? 7 ? Pretoze porovnatelny Passat ma podla modelu menej/rovnako miesta ako Avensis. Asi by bolo dobre povedat s cim to porovnavas ...

A komentar o detoch je podla mna blbost, mam 2 deti (skoro 2 roky, druhy 5 mesiacov) a mam tam aj autosedacku aj auto kolisku a v zadu je kopa fleku aj na rozne tasky napriklad ked im chcem dat nieco pod nohy atd ... Osobne povazujem toto za podstatne lepsie rodinne auto ako passat alebo accord s ktorymi sa mal tu moznost ist, 3jkove BMW je podstatne mensie (mal som moznost kupit), 5kove je ina kategoria kusok
Toyota Avensis Combi D-CAT 2006
Plextor
Věčnej rejpal

Příspěvek od Plextor »

Avensis ma srovnatelne rozmery se Superbem a Mondeem viz SM 51/2009 tak nevim co sem tahate Pašika.
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“