Otazkou je jestli na pravidelne dlouhe cesty neni lepsi koupit nejake vetsi auto, Avensis je preci jenom male auto a na delsi cesty uz to neni uplne ono. I kdyz znam lidi co jezdi podobne streky ve Fabii, takze proti gustu...Rayman píše:Dobry den,
zhruba za nekolik mesicu bych chtel koupit auto pro rodinu. Jelikoz bydlim v zahranici a domu to mam cca 900 km rad bych koupil Toyotu Avensis Wagon a to v nejlepsi vybave. Proc Toyotu - spolehlivost, kvalita a bezpecnost.
Avensis je technicky jednoduchy, dalo by se rici az zastaraly, diky cemuz netrpi urcitymi neduhy modernejsich vozu podle hesla co tam neni to se nemuze porouchat. Na druhou stranu majitele Avensisu vybavenych xenony a jezdicimi je opravovat do Polska kvuli usetreni 30+ tisic v origos servisu kvuli blbe konstrukcni chybe by mohli vypravet na tema spolehlivy Japonec. Vyhodou bydleni v zahranici je mnohem lepsi servis nez u nas a za polovicni penize.
Mne na Avensisu asi nejvice vadi ta nedomyslenost, kdy ergonomie a takove ty veci kolem proste v japonskych hlavickach neprobehly. Na delsi cesty muze byt rovnez problem naprosto nulove odkladaci prostory krome stredove operky a jediny drzak na napoje, navic znacne idiotsky, coz muze znit jako blbost, ale v konecnem dusledku to dokaze nastvat dost pokud clovek hodne jezdi. Napriklad vetsi PET flasku na piti, clovek do Avensisu neda proste nikam, neumim si predstavit jake by to bylo jezdit ve vice lidech nebo dokonce s detmi. Tohle je vec, kterou maji Nemci a napriklad i Amici vyresenou mnohem lepe.
Urcite dobra na svoji dobu je bezpecnost, ktera ve sve dobe byla naprosta spicka.
Jinak jsem tedka jezdil neco malo s aktualni Camry a skoda ze se k nam nevozi. Pro fanousky Toyoty na delsi trate by to byla docela zajimava volba. To auto mi prislo celkove funkcnejsi a promyslenejsi nez Avensis.