CommonUser píše:Kocúr píše:
Práve v tom to je, že avík s 2,5l motorom by stál možno o 5 litrov viac. A toyota si povedala, že by to bol v podstate nepredajný voz. Škoda roboty, keď tu v EU štatisticky radšej nakupujeme strednú triedu s dvojlitrovými turbodízlami. A tie v avíku ponúka.
Preco by mal stat 5 litrov viac ??? Mas trochu prehlad .... jaj nemas, tak nic. Napr. v DE sa Avensisov predava v benzine viac alebo myslim porovnatelne (Verso v CR bol najpredavanejsi s 1,8 benzin). A ta V6 nemoze stat 5 litrov viac. Chces povedat, ze hybrid v Aurise je vyrobne lacnejsi ako 2,5 V6 ????
Nie, bral som to viac zoširoka. Myslel som povedzme o 5 litrov viac že by stál avík s 2,5V6 ako 1,8 nielen kvôli motorizácii ale aj kvôli zaplateniu nadlimitov emisií, aj mnou predpokladanej nadštandardnej výbave k tomu. Japonci by dali tú výbavu povinne k tejto motorizácii, podla mňa. Koža, navi, štvorzónová klima, možno extra soundsystém. Nie holátko s takým motoriskom. A to už by možno bola cena na úrovni európskych prémioviek. A to by bolo nepredajné.
To len píšem ako možno uvažujú, chápeš. Ja niesom tvorca stratégie predaja Toyoty pre EU.
Kebyže to bolo tak jednoduché ako si to predstavuješ ty, tak asi by do toho toyota šla, nie? Či myslíš že sú tak zúfalo neschopní? Veď motor defakto majú, stačí proste len prehodiť V6ku do avíka, dopasovať cez pár navarených plieškov na miesto pôvodného 1,8motora, prekáblovať, ponapájať flexihadicami a vrhnúť na trh nech si fajnšmekri mädlia ruky? Myslíš, že toto ich nenapadlo? A len si povedali že tak či tak sme značka s dlhodobo najväčším predajom v celosvetovom merítku tak európe avensis s týmto motorom ztrucu nedoprajeme? Ale no tak.
Prehľad síce nemám ale trošku rozumu hej. Proste majú iné priority a vedia prečo. Tak ako vw bude valiť na trh 1,0litrové motory pre oktávie a x motoristických nadšencov sa kvôli tomu pohoršuje a nakoniec to možno bude trhák - čo s tým? 1,2TSi tiež zo začiatku každý pindal že sa jednoducho nebudú predávať, a pozri. Z benzínových agregátov u škodoviek či VW hádam aj najviac. VW má proste svoje predstavy o smerovaní automobilizmu. Toyota tiež.
Ale ako vravím, ja sa nevyznám, autá sú mi vcelku ukradnuté, som len obyčajný spotrebiteľ. Neber to celé prosím ťa ako nejakú zvadu, je to výmena názorov. A ja názor mám.
Ktosi mi prednedávnom tvrdil, že by som sa divil, koľko priusov jazdí vo svetových veľkomestách ako taxi. Tak keď som ja vidlák nedávno vystrčil nos z Košíc do Soulu tak som sa veru divil. Tam bol prius presne jeden. Ale nie taxi. Tiež som si vtedy vytvoril svoj názor. Kórejci toyoty proste nechcú. Toyota proste Avensis s 2,5V6 nechce.