Repase nebo výměna převodovky u 1.8 vvti

vše ohledně modelové řady Avensis
CommonUser
Věčnej rejpal

Re: Repase nebo výměna převodovky u 1.8 vvti

Příspěvek od CommonUser »

Kocúr píše:Domrvili Corollu s Aurisom? To ako mám chápať?
Chceli nahradit Corollu Aurisom, cize prestala sa "vyrabat" Corolla pre celu EU a Auris mal byt nastupca, teda aj bol. Ako lacnym sunt. Prvy Auris mal kvalitativne dost velke problemy, napr. skus jemne zatlacit hornu cast palubky, 1,6 VVTi 124 PS 5MT mal tiez problemy s olejom a dost papal na to, ako isiel, horsie odhlucnenie ako u odchadzajucej Corolly. Proste kto mal Corollu , tak nemal chut kupovat Auris. Auris kombi dlho nebol. Vraj staci Verso. Neskor skocila do predaja v EU aj Corolla, ale uz len ako sedan. HB zostal Auris (neskor a aj ako kombi) ... proste chaos bez koncepcie. To uz im podkurovala skupina H/K s i30 a Ceedom.
Podobne hovadiny mozes vidiet u Hondy. UFO dlho bez kombi, pepochopena stredna trieda atd.
Nemam nic proti optimalizacii, ale musi davat zmysel. Proste to mrvia a statistika to len dokazuje. Slepy uctovnik tvori portfolio.
Nechali si vyrast pred nosom korejcanov (skrze EU "vyhodivsich" vyvojarov). To plati aj pre VW a pod.
Cine sa to uz nepodari. Nejsou lidi a ten ich low cost pokryva Dacia a pod. Preto Cina investuje do Volva a PSA.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

V podstate súhlasím. Lenže teraz už majú portfólio OK, nie? Je tu Auris hatch, kombi, sedan (corolla) - v hatch a kombi máš aj hybridy aj benzíny aj dízle. Potom tu sú yarisy vo všetkých motorizáciách, krpec aygo do veľkých miest. Avensis sedan i kombi - i keď ten má ale podľa mňa slabé motory. Ale povedzme si pravdu, v EU tejto triede dominujú európske značky a toyota do avíku akoby poriadne motory na náš trh nechcela tlačiť, pretože čo ja viem s dvojlitrami by bol na to koľko by sa toho predalo priveľký problém s emisiami. Snaží sa šlapať ako EU chce, a to je v niečom dobre a v niečom zle. Honda s Accordom to tu tiež zabalila. Hyundai i40 a kia optima sú na našich cestách tiež skôr výnimkou ako pravidlom, možno na úrovni avensisu. Tieto autá majú dominantný trh v ázii, bol som prednedávnom v Soule a tam to bolo fakt markantné percento. Určite cez 60% vozidiel. Ale nevidel som tam jediný ceed či i30ku. Samé sedany a SUV, prípadne predĺžené MPV.
To s tými crashtestami je pruser a vyslovene sviňárna, ja osobne to považujem za rovnako neprijateľné ako úpravu softu pri emisnej kontrole VW, či momentálnu metodiku testovania spotreby v EU. Proste auto nastavené práve len na testy.
Inak chlapi RAV4 v hybride je podľa mňa pecka. Mať vyčlenených 30 litrov na auto tak neváham.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
CommonUser
Věčnej rejpal

Kocúr píše:Lenže teraz už majú portfólio OK, nie?
Podla mna nie. Avensis konci na 150 PS - tam aj Auris, Verso a proste vsetko jedna hromada. Avensis ako TOP model od TTT nema hybrid ? Najvacsie auto nema miesto na hybrid (napr. 300h) ? Smiesne, fakt smiesne. Az moc optimalizuju (Valve 1,6 - 2,0 je ten isty blok), nezabudajme na prepad predaja Avensisa, od 2014 na dno ! Kym v 2005/6 dokazali dotahovat Passata (a ten ide hlavne na firmy), tak dnes su na urovni tak 15%. Alebo zrusili 2,5V6 v Lexe, tak ho mohol dostat Avis. Dnes by sa to cenilo. Skus zohnat posledny model Lexa IS250, hoci aj jazdeny ...

Accord skoncil na blbosti Hondy, nie EU. Tak male auto v strednej triede som este nevidel. A tie V-TECy teda nic moc - dost mizerny priebeh na strednu triedu.

H/K i30 a Ceed su robene v EU pre EU, takze to necakaj v Soule.
Kocúr píše:To s tými crashtestami je pruser a vyslovene sviňárna, ja osobne to považujem za rovnako neprijateľné ako úpravu softu pri emisnej kontrole VW, či momentálnu metodiku testovania spotreby v EU. Proste auto nastavené práve len na testy.
Inak chlapi RAV4 v hybride je podľa mňa pecka. Mať vyčlenených 30 litrov na auto tak neváham.
Tomuto ja hovorim vyhra marketingu a protirecenie si ... ked bude dost kocurov, tak to furt budu ojebavat, to si nepochopil ? Je to sice svinarana ale hlvane nech to vyzera :roll:

Ked pojdes k doktorovi, tak si pytaj pozlatenu tabletku ... sice ta neuzdravi, ale vyzera dost coool, ze ...

Inak este ku spojke:
http://www.tipcars.com/magazin-skoda-ye ... -8272.html
http://www.motor-talk.de/forum/insignia ... 64295.html
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

CommonUser píše:
Kocúr píše:Lenže teraz už majú portfólio OK, nie?
Podla mna nie. Avensis konci na 150 PS - tam aj Auris, Verso a proste vsetko jedna hromada. Avensis ako TOP model od TTT nema hybrid ? Najvacsie auto nema miesto na hybrid (napr. 300h) ? Smiesne, fakt smiesne. Az moc optimalizuju (Valve 1,6 - 2,0 je ten isty blok), nezabudajme na prepad predaja Avensisa, od 2014 na dno ! Kym v 2005/6 dokazali dotahovat Passata (a ten ide hlavne na firmy), tak dnes su na urovni tak 15%. Alebo zrusili 2,5V6 v Lexe, tak ho mohol dostat Avis. Dnes by sa to cenilo. Skus zohnat posledny model Lexa IS250, hoci aj jazdeny ...

Accord skoncil na blbosti Hondy, nie EU. Tak male auto v strednej triede som este nevidel. A tie V-TECy teda nic moc - dost mizerny priebeh na strednu triedu.

H/K i30 a Ceed su robene v EU pre EU, takze to necakaj v Soule.
Kocúr píše:To s tými crashtestami je pruser a vyslovene sviňárna, ja osobne to považujem za rovnako neprijateľné ako úpravu softu pri emisnej kontrole VW, či momentálnu metodiku testovania spotreby v EU. Proste auto nastavené práve len na testy.
Tomuto ja hovorim vyhra marketingu a protirecenie si ... ked bude dost kocurov, tak to furt budu ojebavat, to si nepochopil ? Je to sice svinarana ale hlvane nech to vyzera :roll:

Ked pojdes k doktorovi, tak si pytaj pozlatenu tabletku ... sice ta neuzdravi, ale vyzera dost coool, ze ...

Inak este ku spojke:
http://www.tipcars.com/magazin-skoda-ye ... -8272.html
http://www.motor-talk.de/forum/insignia ... 64295.html
No ono je to asi tak, že napriek prevaleniu emisného škandálu sa vw (a nielen on) kludne ďalej v dízloch predáva. Napriek tomu že všetci vedia že spotreba v techničáku je úplne mimo reality u všetkých automobiliek tak sa im autá predávajú. Napriek tomu že nesúhlasím s formou spoplatnenia parkovania v Košiciach, tak som si kúpil parkovaciu kartu. Super bude ak sa nájdu ľudia ktorí budú proti týmto neprávostiam bojovať, ja moc nie, mám iné voľnočasové záujmy a pracovnú náplň. Trošku ma prekvapuje že v tých crashtestoch IIHS nieje žiadne auto americkej produkcie, možno tie nimi prešli bez zaváhania, kto vie? Ale tak prečo sa tým nepochválili? No nič.

Áno hybridnú RAVku považujem za počin roka, aj keď ma samozrejme tie testy nasrali. Proste to tak je. Mám silný pocit že keby boli urobili tieto crashtesty všetkým autám boli by sme poriadne prekvapení. Ale to moju blbosť určite neospravedlňuje. Predpokladám však že toyota zjedná nápravu a dokiaľ ja budem mať na káru za tricku tak toto bude v najlepšom poriadku.
Keď si myslíš že to je na pozlátenú tabletku, tak prosím.
Keby dali V6 2,5 do avensisu môžeš trikrát hádať ako by sa predával. Oni tiež trikrát hádali a rozhodli sa do toho neísť. Asi zistili, že takých expertov čo by tieto motory do avíka chceli je podstatne viac ako ľudí čo by si ich v avíku aj naozaj kúpili. Poobzeraj sa okolo seba, koľko 2,5litrových benzínových atmosfér sa dnes predáva.
Hybrid v avensise? No takto, aká je predajnosť v tejto triede hybridov u iných značiek? Ale ako som naznačil, mám pocit že toyota od avensisu skôr ustupuje, nieže bude tlačiť do jeho vývoja s hybridnou pohonnou sústavou, lebo to nieje asi len o výmene motora. Skôr vidia budúcnosť vo forme SUV RAV4, čo asi niesu sami. Tie crossoverzy, mini SUV a SUV teraz idú ako huby po daždi. A kto ponúka SUV s 6litrovou spotrebou?
Ale to všetko ber s rezervou, ja sa v autách a automobilovom priemysle absolútne neorientujem, možno preto sa zdá že píšem blbosti, ktoré blbosťami aj sú :? ja neviem. To sú len moje názory, rád sa nechám poučiť a zjednám si poriadok v hlave.
CommonUser
Věčnej rejpal

Kocúr píše:Super bude ak sa nájdu ľudia ktorí budú proti týmto neprávostiam bojovať, ja moc nie, mám iné voľnočasové záujmy a pracovnú náplň.
Kazdy moze prispiet svojou troskou. Ked nikto nic, tak sa nic nezmeni.

Ten 2,5 V6 sa nepredava, lebo nie je, alebo je nezmyselne zabity vybavou ci automtickou prevodovkou a pod.
Ja by som tu 2,5 bral, ale nie za 5000 eurovy priplatok. Pozri si Mazdu6 a tie cenove skoky, lebo HDM, lebo len TOP vybava a pod.
Motor je uz vyvynuty, tak ulozenie a ina prevodovka nemoze stat taky majlant. Dost bolo fejkovania.
A ze IS250 sa uz nepredava, ale ani ako jazdeny nieco hovori. To auto stalo v zaklad 30 litrov. Ja by som ho v Avise KOMBI kupil.

Uz im z toho asi ... (http://www.etrend.sk/ekonomika/novodobi ... riach.html)
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

CommonUser píše:
Kocúr píše:Super bude ak sa nájdu ľudia ktorí budú proti týmto neprávostiam bojovať, ja moc nie, mám iné voľnočasové záujmy a pracovnú náplň.
Kazdy moze prispiet svojou troskou. Ked nikto nic, tak sa nic nezmeni.

Ten 2,5 V6 sa nepredava, lebo nie je, alebo je nezmyselne zabity vybavou ci automtickou prevodovkou a pod.
Ja by som tu 2,5 bral, ale nie za 5000 eurovy priplatok. Pozri si Mazdu6 a tie cenove skoky, lebo HDM, lebo len TOP vybava a pod.
Motor je uz vyvynuty, tak ulozenie a ina prevodovka nemoze stat taky majlant. Dost bolo fejkovania.
A ze IS250 sa uz nepredava, ale ani ako jazdeny nieco hovori. To auto stalo v zaklad 30 litrov. Ja by som ho v Avise KOMBI kupil.

Uz im z toho asi ... (http://www.etrend.sk/ekonomika/novodobi ... riach.html)
Práve v tom to je, že avík s 2,5l motorom by stál možno o 5 litrov viac. A toyota si povedala, že by to bol v podstate nepredajný voz. Škoda roboty, keď tu v EU štatisticky radšej nakupujeme strednú triedu s dvojlitrovými turbodízlami. A tie v avíku ponúka.
CommonUser
Věčnej rejpal

Kocúr píše: Práve v tom to je, že avík s 2,5l motorom by stál možno o 5 litrov viac. A toyota si povedala, že by to bol v podstate nepredajný voz. Škoda roboty, keď tu v EU štatisticky radšej nakupujeme strednú triedu s dvojlitrovými turbodízlami. A tie v avíku ponúka.
Preco by mal stat 5 litrov viac ??? Mas trochu prehlad .... jaj nemas, tak nic. Napr. v DE sa Avensisov predava v benzine viac alebo myslim porovnatelne (Verso v CR bol najpredavanejsi s 1,8 benzin). A ta V6 nemoze stat 5 litrov viac. Chces povedat, ze hybrid v Aurise je vyrobne lacnejsi ako 2,5 V6 ????
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

CommonUser píše:
Kocúr píše: Práve v tom to je, že avík s 2,5l motorom by stál možno o 5 litrov viac. A toyota si povedala, že by to bol v podstate nepredajný voz. Škoda roboty, keď tu v EU štatisticky radšej nakupujeme strednú triedu s dvojlitrovými turbodízlami. A tie v avíku ponúka.
Preco by mal stat 5 litrov viac ??? Mas trochu prehlad .... jaj nemas, tak nic. Napr. v DE sa Avensisov predava v benzine viac alebo myslim porovnatelne (Verso v CR bol najpredavanejsi s 1,8 benzin). A ta V6 nemoze stat 5 litrov viac. Chces povedat, ze hybrid v Aurise je vyrobne lacnejsi ako 2,5 V6 ????
Nie, bral som to viac zoširoka. Myslel som povedzme o 5 litrov viac že by stál avík s 2,5V6 ako 1,8 nielen kvôli motorizácii ale aj kvôli zaplateniu nadlimitov emisií, aj mnou predpokladanej nadštandardnej výbave k tomu. Japonci by dali tú výbavu povinne k tejto motorizácii, podla mňa. Koža, navi, štvorzónová klima, možno extra soundsystém. Nie holátko s takým motoriskom. A to už by možno bola cena na úrovni európskych prémioviek. A to by bolo nepredajné.
To len píšem ako možno uvažujú, chápeš. Ja niesom tvorca stratégie predaja Toyoty pre EU.
Kebyže to bolo tak jednoduché ako si to predstavuješ ty, tak asi by do toho toyota šla, nie? Či myslíš že sú tak zúfalo neschopní? Veď motor defakto majú, stačí proste len prehodiť V6ku do avíka, dopasovať cez pár navarených plieškov na miesto pôvodného 1,8motora, prekáblovať, ponapájať flexihadicami a vrhnúť na trh nech si fajnšmekri mädlia ruky? Myslíš, že toto ich nenapadlo? A len si povedali že tak či tak sme značka s dlhodobo najväčším predajom v celosvetovom merítku tak európe avensis s týmto motorom ztrucu nedoprajeme? Ale no tak.
Prehľad síce nemám ale trošku rozumu hej. Proste majú iné priority a vedia prečo. Tak ako vw bude valiť na trh 1,0litrové motory pre oktávie a x motoristických nadšencov sa kvôli tomu pohoršuje a nakoniec to možno bude trhák - čo s tým? 1,2TSi tiež zo začiatku každý pindal že sa jednoducho nebudú predávať, a pozri. Z benzínových agregátov u škodoviek či VW hádam aj najviac. VW má proste svoje predstavy o smerovaní automobilizmu. Toyota tiež.
Ale ako vravím, ja sa nevyznám, autá sú mi vcelku ukradnuté, som len obyčajný spotrebiteľ. Neber to celé prosím ťa ako nejakú zvadu, je to výmena názorov. A ja názor mám.
Ktosi mi prednedávnom tvrdil, že by som sa divil, koľko priusov jazdí vo svetových veľkomestách ako taxi. Tak keď som ja vidlák nedávno vystrčil nos z Košíc do Soulu tak som sa veru divil. Tam bol prius presne jeden. Ale nie taxi. Tiež som si vtedy vytvoril svoj názor. Kórejci toyoty proste nechcú. Toyota proste Avensis s 2,5V6 nechce.
CommonUser
Věčnej rejpal

Ale ved presne to hovorim, ze stacil by zobrat motor a kaslat na vybavu. Ake holatko ... 4 zonova v Avise nemoze byt, ale NAVI, polokoza a pod to vsetko mas aj pri 1,8 a stoji len o male hovno viac. Avis ma defacto 3 stupne vybavy (+extra polozky) a 3 (2 DE) benzinove motory na vyber - tomu ja hovorim totalna hanba v tejto triede. Pricom ta 1,6 je extremna hanba. Proste cela verzia by sa kludne mohla zmestit do rozumnej ceny. Kolko stoja reimporty ???
Oni si ale nechcu kadit do vlatneho hniezda - Lexus. Tam ale zasa nemas kombi a vlastne 2,5 uz tiez nie. Marketingove tanecky. Nic insie. Proste Toyota nema rodine auto na dlhu nemecku dialnicu.
T25 mala 2,4 R4 ... ale zasa nepodarok s automatom (majitelia prepacia). Importer Hondy jedneho casu doviezol z RUSKA nepredane sedany Accordy S 2,4 VTEC - za tu cenu boli po 2 tyzdnoch fuc. Dobra cena na 200 koni.

VW ma najpredavanejsi 1,2 TSI ? To neviem, ale vela ludi horko tazko zaplakalo a este horsie zahresilo, ked nemali na vyber a chodia menit retiazky, turbo a pod.
Najnovsie TSI - prestavovace vacky a mazanie lozisiek. No ja nepoznam ani jedneho majitela TSI, ktory by neplul a nechrlil siru, ked zacnem o TSI .... asi mam divne okolie ...
Prd funguje trhovy mechanizmus - ani ked si doplatim neviem kolko za CO2, tak tu atmosferu nedostanem.
Ten co vela predava kasle na zakaznika, take si si este nevsimol ? To plati pre TTT aj pre VW.

Korejci nechcu Toyoty ? Jasne ze NIE ! Asi nevies o rivalite a dost tvrdom odmietani vsetkeho z JPN !
Maghreb
Věčnej rejpal

Příspěvek od Maghreb »

Tak ako pise CU, mozem len suhlasit. Toyota nepredava nic, co ma viac ako 150 koni v benzine. Max boli atmosfery 1.8 a 2.0 (2.4 nepocitam). A to je strasne malo. 2.5 V6 v lexuse je uplne normalny motor, ktory mohol byt aj v Avensise a podla mna by sa predaval velmi rychlo. Ludia chcu vykon. A ten motor ma na dlhe trate uplne akcetpovatelnu spotrebu.
Ake naftove motory toyota ponukala? No v roku 2006 mozno bol D-CAT super, ale v poslednych rokoch bol uz nanic. Nevyvijat dalsie naftove motory bol dobry krok, ale realnu rozumnu nahradu nemaju - jeden hybridny motor alebo naftu od BMW?

To iste hybrid. Dlhodobo bol jediny hybrid o vykone 136 koni. Povedz teraz, ze chces do 1.8 tonoveho auta 136 koni a budu sa ti smiat. Akekolveky malinke turbom dopovane motory ti toto davaju, popripade viac. Dalsi vykonovy stupen bol 220 koni v lexuse (300h) a teraz aj presunuty do rav4 (znizeny vykon na 192). Jednoducho takmer nulova ponuka co sa tyka motorizacii.
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Chlapci, ja s vami ale súhlasím. To však ešte neznamená, že toyotu nechápem. Už dlho vravím, že sa chová tak akoby bola na trhu v EU len z donútenia. Chápete. "No dobre, keď inak nedáte, tak vám tam nejaké svoje autá pošleme, ale zas sa z vás neposerieme."

Dlho som nevedel pochopiť, prečo sa korejci chovajú tak arogantne k obsluhe v reštaurácii u nás na Slovensku. Keď som bol v Soule, tak som to pochopil. Aj za tým prístupom toyoty niečo je, z ich pohľadu samozrejmé a pragmatické. Že my nevieme čo to je ... Vysvetľovať nám to nebudú. Ako v tichosti makali na 1,2T, tak podľa mňa makajú na novom hybride či vodíkovom pohone. Nenechajú sa nejak rozptyľovať dízlami či prispôsobovaním lexus motorov avensisu pre tých pár (v ich ponímaní čísel) kusov čo tu v EU možno predajú. A nenabehli na americký systém vyrobiť prototyp, poslať ho s veľkým haló na autosalón a s produkčnou verziou vyjsť o tri roky. Kutia, kutia a na svetlo božie to vytiahnu až je vec funkčná, jasná a istá.

Áno, vw 1,2TSi sa kazili a kazia. Aj tak sa predávajú ako teplé rožky, tak čo. Tiež sa divím že ich ľudia kupujú, ale tak to proste je.
CommonUser
Věčnej rejpal

Kocuru, nedaj sa ofajcit. EU trh je dost relevanty ! Z pohladu modelov k nemu este mozes pridat Rusko a Japonsko (napr. aj tam sa predava eu-model Avensis !).
Ak si vezmem, ze Cine osciluje predaj okolo 20m, USA uz len klesa zo 17m, tak EU rastie k 14m (16 bolo v 2006). Tie dalsie trhy su mensie. Takze, ktory vyrobca si chce odstrelit EU trh ? Azda Quoros, ci ako sa to vola.

Vies o tom, ze Toyota predava za kopcekom (Ukrajina) 2,5L (180PS) aj 3,5L (277PS) v Camry :idea: Sranda, ze Avensisa tam mas jediny model - Kombi 1,8. Ziadne ine moznosti.
Skodovka tam predava 1,6 MPI 110PS, ano citas spravne, ten MPI motor vyvijaju dalej pre Rusko a Ukrajinu. Preco asi ?
Takze sa ohanat nejakymi "dodatocnymi" nakladmi pre 2,5 v Avise nema realny podklad. Je to zmrdany marketing. Nic viac. Pragmatizmus by som tu nehladal. Avensis im klesa od roku 2006 az na smiesne cislo 30t kusov pre celu EU v 2014 (15% voci Passatu, neratam tam este Mondeo, Insigniu, i40 atd. ) !
Povedzme si pragmaticky, ze prvovyber u Toyoty je slaby. Vacsinou tam skoncia taki ako ja, ze maju plne zuby servisu s VAGom ... Lenze to setrenie na T27 (aj inde) im zasa ludi odhana.
Proste 2,5 M6 v nejakom KOMBI by som bral.
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

"Takze sa ohanat nejakymi "dodatocnymi" nakladmi pre 2,5 v Avise nema realny podklad."
Prečo nie? Ako sám píšeš nikde nieje avensis s touto motorizáciou. Veď predsa nestačí ten motor len naroubovat do stávajúceho avíka, treba upraviť možno nápravu, brzdový systém, spojku, prevodovku. Tak veď predsa nejaké dodatočné náklady sú, nie?
Camry sa tu pre istotu nepredáva vôbec - myslím SR.
Ale aby nedošlo k omylu, ja s vami úplne súhlasím, že avensis by si zaslúžil silnejšiu motorizáciu. Ale hneď na druhú stranu vravím, že ja osobne by som ho nekúpil, bral by som podľa mňa v cca rovnakej cenovej hladine RAV4 s hybridom. Dialnice jazdím minimum. Nie každý ich dáva denne v DE.
CommonUser
Věčnej rejpal

Nechapes to v celkovom kontexte. Jasne, ze nejaky naklady na zastavbu 2,5 by boli, ale mal si tam uz DCAT 2,2 aj s DPNR (miesto), takze nejake ohromne cislo by som na zastavbu neratal. Ta 2,5 nie omnho vacsia a tazsia ako DCAT. Skor by to bolo menej ako dostat hybrid do Aurisu a ten mal svoj TOP predaj v DE v 2014 s poctom 36t kuskov (50%). Ked vezmem, ze zlate casy Avisu boli 150t kuskov, tak mi nehovor, ze by sa to nerentovalo. Na nejakych 20 - 30 t kusov by som to videl, ked dokazu Camry s 3,5 predavat. A hlavne by im to zdvihlo predaj aj slabsich motorizacii. Kazdy imbecil vie, ze ked sa vozim na kolotoci (marketingova trieda), tak sa musim drzat (ponuka konkurencie), aby som nevypadol na hubu (prepad predaja).
Nikto necaka od TTT 300 konove RS/ST/R varianty. Ale koncit tam, kde ini zacinaju je HANBA !

EDIT: Si pozri predaje Octavie RS, GOLFa R atd.
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Pozri, v EU sa Camry predáva kde, v ktorom štáte? Lebo ja ho nevidím v DE, IT, FR, PL, SR, CZ viac som nepozeral. Nieje to náhodou tým, že sa tu v EU jednoducho nepredáva kvôli emisiám lebo Camry má veľké motory s priveľkými emisiami? Ja neviem, len hádam. Ak je to tak, tak asi preto tie motory necpú ani do avensisu. Áno, možno si povedali že väčšie a silnejšie motory dajú vrámci toyoty len do SUV a do Lexusov, ale tam si to asi majiteľ aj poriadne priplatí a cvakne aj tie emisné pokuty, čo ja viem?
Povedzme renault talisman má s 200 koňovým benzínom 127g/km CO. Corolla so 132(!) koňovým motorom má 139g/km CO. Avensis s 2,5litrovým atmobenzínom alebo Camry s týmto motorom by mali možno také emisie, že tie následky toyota vyhodnotila ako neprípustné, že sú za čiarou.
Ale to len hádam, vlastne ani neviem prečo toyotu bránim. Možno len preto, že to nik iný nerobí.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“