unavenej motor :-/
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
To mylsíš vážně? volnoběh jde stelovat na MK3 i na MK4 suprách a pokud vím jde štelovat na všech autech co používají klapku ovládanou lankem, je mi divné že by celica mela "ride by Wire"Steve McSteve píše:len k tomu volnobehu,,, ten sa neda nastavovat,,, bud ide alebo ne,,, pokial funguje podtlakovy regulator paliva a nejake cidla tak musi ist,,, ale opravte ma pokial sa mylim,,, RJ vyhodnocuje udaje z lambdy,,, a este ktovie z coho,, a miesa benzin,,, ale hodnota otacok volnobehu sa ako taka nastavovat neda,,,

este jedna vec,,, mal som Peugeot 405 SRi,, a Mi-16,,, oba motory mali lanko na klapke,,, ale mal som ho vzdy trochu volne,, takze neviem ako to chces nastavovat,,, par krat mi nesiel volnobeh ako by mal,,,raz som mal zlu lambdu,,, potom bol zly podtlakovy regulator paliva,,, ale ani na jednom som nemal nijake sroby na stelovanie,,, ak to ma Toyota,, tak o nich neviem
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
no netuším proč by dělali nastavovací volnoběh ale zatím jsme ho skutečně viděl na téměř všech autechSteve McSteve píše:preco by ale robili nastavovaci volnobeh? Ved to bolo na starsich autach,,, a podla mna je to zbytocna zataz,,, nechcem stat za niecim,, co nemam nastudovane alebo vyskusane,,, takze to predosle radsej beriem spat,,,

- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
nenstavuješ to lankem ale dorazem klapky.. s lankem to nemá nic společného, jde o to že to lanko tahá za polokruh kterej se hejbe s celým ustrojím pod kterým bývá snímač podltaku nebo ptoste jen štelovací šroubek.. bože to ste nidky na ničem neštelovali volnoběh ??Steve McSteve píše:este jedna vec,,, mal som Peugeot 405 SRi,, a Mi-16,,, oba motory mali lanko na klapke,,, ale mal som ho vzdy trochu volne,, takze neviem ako to chces nastavovat,,, par krat mi nesiel volnobeh ako by mal,,,raz som mal zlu lambdu,,, potom bol zly podtlakovy regulator paliva,,, ale ani na jednom som nemal nijake sroby na stelovanie,,, ak to ma Toyota,, tak o nich neviem

ako amater sa zapojim, na celice st 182 mi Toyomechanik steloval srobom nieco, ale nechcem tvrdit ze sa presne vyjadril ze volnobeh, ak ma vsak pamat neklame, tak idaho ma pravdu (ale prosim nie som si isty 100 percent)
JCE10L - EE111 - SXA11L - AE82L - AE86L - AE92L
2JZGE --- 4EFE --- 3SFE --- 4AGE --- 4AGE --- 4AGE
2JZGE --- 4EFE --- 3SFE --- 4AGE --- 4AGE --- 4AGE
Idaho ma pravdu v tom, že tím šroubem šteluješ polohu klapky a tim si zvednes volnobeh, ale neni duvod ho zvedat kdyz je vsechno tak jak ma byt.. je to nastaveny tak ze kdyz das merku tusim 0,7mm mezi sroub tak snimac skrtici klapky musi dat nejakou hodnotu ktera kdyz tam neni tak to asi neni dobre 

Celica r.v.91, motor 3S-GE r.v.93 po úpravě 2023ccm