Nový Auris rady při řazení a spotřeba
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Re: Nový Auris rady při řazení a spotřeba
Samozrejme, ze to byly extremy, ten prvni v podstate 85-90kmh na okresce, bez semaforu, bez zbytecnych predjizdeni a ten druhy na okruhu v Brne...jen jsem chtel ukazat na prikladu, co je mozne. Debata o spotrebach vzdycky ztraci smysl, pokud dva lide neziji ve stejnem meste, nebo nejezdi stejne trasy.
Ja bydlim v Ostrave a at chci jet kdekoliv vsude z Ostravy vede aspon kus dalnice, to znamena vysoke otacky a vysokou spotrebu, nebo provoz v ranni spicce, nebo jizda po meste mezi prechody a semafory...bez jizdy zavodnim stylem mit spotrebu 8L/100kmh neni zadnym zazrakem...ted kdo zije na vysocine, po dalnici nejezdi, pomalu nevi, co je prechod nebo semafor a maximalku ma 90kmh to v zivote nepochopi a se stejnym autem jezdi za 6L, ten kdo bude mastit od rana do vecera dalnici pri 140kmh tacho bude mit pri 5kvaltu prumer 8,5 - 9,0L/100kmh u 6kvaltu to bude treba o litr mene...to je vse, co jsem tim chtel rict.
Ja bydlim v Ostrave a at chci jet kdekoliv vsude z Ostravy vede aspon kus dalnice, to znamena vysoke otacky a vysokou spotrebu, nebo provoz v ranni spicce, nebo jizda po meste mezi prechody a semafory...bez jizdy zavodnim stylem mit spotrebu 8L/100kmh neni zadnym zazrakem...ted kdo zije na vysocine, po dalnici nejezdi, pomalu nevi, co je prechod nebo semafor a maximalku ma 90kmh to v zivote nepochopi a se stejnym autem jezdi za 6L, ten kdo bude mastit od rana do vecera dalnici pri 140kmh tacho bude mit pri 5kvaltu prumer 8,5 - 9,0L/100kmh u 6kvaltu to bude treba o litr mene...to je vse, co jsem tim chtel rict.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

- marceltokar
- Manager Týmu
Presne tak.
Jedno co ma trochu mrzi je, ze prava laktova opierka je pre mna v idealnej vyske ale lava v dverach je o povestny pi..y chlp nizsie ako by mala byt. Ked si na nu dam laket aby bol ako tak pohodlne, tak drzim volant iba dost neisto koncekmi prstov. Takze preto obcas jazdim s lavackou hore na volante a hlavou v strede auta ako blb ale vecsinou mam laket oprety o lem okna, ktory je z mekceneho plastu ale kusok vyssie ako by sa pytalo. Pravacku mam malokedy inde ako na hlavici kvaltpaky s laktom na opierke.
Chcelo by to niecim vypodlozit tu opierku v dverach.
Jedno co ma trochu mrzi je, ze prava laktova opierka je pre mna v idealnej vyske ale lava v dverach je o povestny pi..y chlp nizsie ako by mala byt. Ked si na nu dam laket aby bol ako tak pohodlne, tak drzim volant iba dost neisto koncekmi prstov. Takze preto obcas jazdim s lavackou hore na volante a hlavou v strede auta ako blb ale vecsinou mam laket oprety o lem okna, ktory je z mekceneho plastu ale kusok vyssie ako by sa pytalo. Pravacku mam malokedy inde ako na hlavici kvaltpaky s laktom na opierke.
Chcelo by to niecim vypodlozit tu opierku v dverach.
Corolla 1,6 Valvematic, 2013
http://www.spritmonitor.de/en/detail/606121.html
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Ale i u tebe vidim:
5,66 a 8,58 napovida, ze je to vice nez litr...
5,66 a 8,58 napovida, ze je to vice nez litr...
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS

- marceltokar
- Manager Týmu
To su extremy asi ako tvoje 5,5 a 19,5. Drviva vecsina je okolo 6,5. Ako som pisal, ked pianko tak 6, ked nestiham do 7. Kolkokrat za zivot sa stane, ze nestihas pocas vyjazdenia celej nadrze?
Raz som siel raz na nestihacku echt zostra z Michaloviec cez Presov do Kosic. Spotrebu som mal 6,4 za tu trasu. A to som siel brzda plyn pomedzi kamiony, este aj cestari malovali pruhy, mal som slalom. Som si vravel ze idem na hrane. Ale zas moja hrana je isto inde ako tvoja.
A potom som inokedy siel z Kosic do Svidnika s otcom v zavese a kolonou kamionov pred sebou, vliekol som sa v spacom rezime. Vysledna spotreba za jazdu 4,9. Tiez extrem. Tak by som nedokazal jazdit povedzme 800km.
Raz som siel raz na nestihacku echt zostra z Michaloviec cez Presov do Kosic. Spotrebu som mal 6,4 za tu trasu. A to som siel brzda plyn pomedzi kamiony, este aj cestari malovali pruhy, mal som slalom. Som si vravel ze idem na hrane. Ale zas moja hrana je isto inde ako tvoja.
A potom som inokedy siel z Kosic do Svidnika s otcom v zavese a kolonou kamionov pred sebou, vliekol som sa v spacom rezime. Vysledna spotreba za jazdu 4,9. Tiez extrem. Tak by som nedokazal jazdit povedzme 800km.
- JenniColky
- Řidič
To řešení spotřeby jednou všechny zničí 

eX Auris 1ZRFAE, E11-4EFE a "nějakej ten koncern a další šrot"
Nyní: IS200 daily, Soarer 1JZ-GTE
Nyní: IS200 daily, Soarer 1JZ-GTE
No myslim si, že kdyby se lidi naučili jezdit rozumně co se týče řazení a plynulosti jízdy, tak to by se asi všicí divili co najednou ušetří prachů za palivo. Pro mne je spotřeba důležitej faktor a moc dobře vím, že ušetření litru paliva vůbec nemusí mít vliv na délku času jízdy 

Spotreba min.alebo max.zalezi od sposobu jazdy kazdeho vodica. Na dialnici v Nemecku ta spotreba bude asi max. lebo kazdy chce vyskusat rychlost svojho tatosa!
Laktove opierky neriesim lebo spravne sedenie a drzanie volantu je o niecom inom.
TREBA absolvovat kurz bezpečnej jazdy a NAZOR SA BUDE.............
Laktove opierky neriesim lebo spravne sedenie a drzanie volantu je o niecom inom.
TREBA absolvovat kurz bezpečnej jazdy a NAZOR SA BUDE.............
- marceltokar
- Manager Týmu
Pekne vravíš MiBo, veru pekne s tou bezpečnou jazdou. Ale v polohe za 10 dva alebo trišťvrte na tri to zas neni práve extra pohodlné. Ale bezpečnosť nadovšetko, to nespochybňujem.
BERIEM LEN : trišťvrte na tri - INAK SLOBODNA VOLBA kazdeho vodica!!!
Vy jste mi cvoci, pánové... jen kdyby vám jeden (jedna) moh rozumět 
Vážně jsem neskutečně zvědavá, co zítra natočí dcérenka za spotřebuju. Je vážně dobrá. Zvýšit dojezd o pětinu je dost, ne? A to svedla. Hmm, bůhví, po kom ona je.
Jinak: ta stopa, to je vlastně pravda. Neuvědomila jsem si to, možná to přičetla o něco širším gumám, než sjem byla zvyklá (což je blbost, na ty koleje) ale je to opravdu tak.
Mně to citlivý řízení taky nevadí.
Ale zvyknout si, to tedy chtělo. Stejně jako na sedadla. Já se bála, že sedím nízko a budu oslňována. Ale ne. Po dvou měsících bych si naopak asi ve Fordu zas přišla, že sedím na židli.
Brzdy a jejich reakce: také souhlas. Mám za sebou životní etapu s Fabií (nojo, furt ty F), a to byla síla, tedy. Ta mi přišla jak Wokna: "opravdu chcete zabrzdit?"
Auriska stojí na fleku, jen se malinko předkloní. (A věci ze zadního sedadla přece zas najdu, žejo
Veliká legrace - kterou mi okolí dává náležitě a opakovaně vydatně sežrat - byla, že jsem měsíc a něco vesele jezdila na parkovačky. Jsem se nějak domnívala, že poloha dole je nerozsvíceno, no...
Tak to holt dopadá, když ježibaba přesedne na starý kolena na dospělý auto

Vážně jsem neskutečně zvědavá, co zítra natočí dcérenka za spotřebuju. Je vážně dobrá. Zvýšit dojezd o pětinu je dost, ne? A to svedla. Hmm, bůhví, po kom ona je.
Jinak: ta stopa, to je vlastně pravda. Neuvědomila jsem si to, možná to přičetla o něco širším gumám, než sjem byla zvyklá (což je blbost, na ty koleje) ale je to opravdu tak.
Mně to citlivý řízení taky nevadí.
Ale zvyknout si, to tedy chtělo. Stejně jako na sedadla. Já se bála, že sedím nízko a budu oslňována. Ale ne. Po dvou měsících bych si naopak asi ve Fordu zas přišla, že sedím na židli.
Brzdy a jejich reakce: také souhlas. Mám za sebou životní etapu s Fabií (nojo, furt ty F), a to byla síla, tedy. Ta mi přišla jak Wokna: "opravdu chcete zabrzdit?"
Auriska stojí na fleku, jen se malinko předkloní. (A věci ze zadního sedadla přece zas najdu, žejo

Veliká legrace - kterou mi okolí dává náležitě a opakovaně vydatně sežrat - byla, že jsem měsíc a něco vesele jezdila na parkovačky. Jsem se nějak domnívala, že poloha dole je nerozsvíceno, no...

Tak to holt dopadá, když ježibaba přesedne na starý kolena na dospělý auto

Toyota Auris 1,6 Valvematic 6 M/T, r.v. 2014
Tak hlásím: sice se mi nepodařilo vycucat údaj o průměrné spotřebě za poslední jízdu (či podobnou množinu), jen ten graf, ze kterého to rozeznat nejde, ale po řízení cca 250 km dcerkou mi auriska hlásí prům. spotřebu 6,7 (oproti dřívějšímu 7,2).
Najeto 4500 celkem.
Najeto 4500 celkem.
Toyota Auris 1,6 Valvematic 6 M/T, r.v. 2014
Půl šestéMiBo píše:BERIEM LEN : trišťvrte na tri - INAK SLOBODNA VOLBA kazdeho vodica!!!

Po týdnu s Aurisem 1.6 m/t a nějakých 400 km denní dávka kobinovaně okreska 5, dálnice 10, město 10 a zpět mi PP hlásí 7,6 (ještě v pátek to bylo 8,1) Co se mi líbí, že už to auto trochu ožilo - původně se mi zdálo, že je to dost líná mrcha (po zkušební jízdě, než jsem koupil).
To srovnání s Fordem není tak hrozné pro Forda. Jezdil jsem s Mondeem 2.0 benzín a pokud jde o pohodlí a řízení, byl jsem spokojen. Ale holt přišla generační výměna a zatím nelituju. Nicméně myslím, že řízení nového Focuse je srovnatelné s Aurisem, spotřebu nehoním tudíž ani neřeším.
Mno led uz flame o spotrebe. Take Ja jazdim za realnych 5,5 (merane podla tankovania) a je to kombinacia mesto (60kmh) - okreska (95kmh). Islo by to aj nizsie ale za cenu spomalovania ostatnych. Ked mam naladu a je "prazdna cesta" tak jazdim za 4,8 podla PP.
Ty jo necelej 5L no to je myslim dost dobrý, jezdím opravdu volnou a mam to za 5,3 podle PP a to je tak rychlost do 90km/h víc ne a to se fakt snažím. Kdybych se dostal na 5 tak by to bylo super. Jinak na dálnici jsem to jel troche víc tak okolo 160km/h a to sem se pohyboval okolo 9 což už moc veselí nebylo
Já mám najeto něco přes dva tisíce..takže už budu malinko hodnotit. Cca po 1500 km jsem motoru začal dost nakládat, snažím se střídat všechny možné jízdní režimy. Průměrnou spotřebu mám 7,4 l/100. Tankuju výhradně 95tku na Benzině.
Motor docela výrazně ožil, nechá se pěkně vytáčet. Samozřejmě po důkladném zahřátí. Po dvou tisících jsem vyměnil olej.
S autem jsem spokojený, ale různé mouchy přece jen objevuju. Popíšu později.
Motor docela výrazně ožil, nechá se pěkně vytáčet. Samozřejmě po důkladném zahřátí. Po dvou tisících jsem vyměnil olej.
S autem jsem spokojený, ale různé mouchy přece jen objevuju. Popíšu později.
Auris 1.6 Valvematic, r. 2014