Mám ji druhý měsíc, zatím najeto necelých 5000.
Zkušenost: 0 - cca 1500 km: línější, takové nerozhýbané. Spotřeba lítala nahoru dolů, občas se překvapivě zapnul start-stop při ukončení couvání a řazení na jedničku směr vpřed |(fůůůj!!).
Dobrý, nehonila jsem to (ne moc, ale jezdím dost po městě, tomu se vyhnout nedá). Kolem najetých 1000 jedna delší cesta - oživení pak bylo znát.
Taky mi docela brzy přišlo, že motor dost reaguje na ne/kvalitu naturalu; moc to vychytané nemám, ale chutná tomu Ono a taky ten vylepšený u tesca.
1500 - doteď: další delší cesty, už svižně. Několik delších vytočení nad 5000 a i v nižších kvaltech je to hned veselejší. Na KV dálnici jsem se chytla u 180... nojo, nezvyk, fordík by se už třepal.
Řazení kapku možná problém bude. Zezačátku dobré, ale stane se mi, že zařadím jinou rychlost, než jsem chtěla (auvajs), a vůbec, třeba čtyřka se nějak hůř strefuje. Ale ona se moc často nepoužívá, řekla bych.
V době záběhu bych spotřebu a řazení neřešila podle tabulek, spíš podle citu a ucha. A šipečky? No nevím, přijdou mi trochu jak pro blbé... svítěj, jakmile jdu přes 2000 resp. 3000 ot. No kruci, co je to... když mám před sebou kopec a zrychluju na něj, nebudu přece dávat šestku... například. Šipečky nejsou k ničemu.
Teď budu měnit olej (navíc, k serv. intervalu), tak uvidím, co na to auriska řekne.
A jeden malinkej postřeh: když nedošlápnu spojku, nenastartuju

A ty pedály jsou dlouhé, stejně, jako řazení. Skok z plynu na brzdu v krizi je príma cvičení na posílení břišního lisu

Taky nedoporučuju moc se kochat krajinou; nevím, jak kdo, ale já, zvyklá ze škodovek a fordů, najednou zjišťuju, že dejchnu křivě na volant a jedu jinam. V soustředění na řízení je podle mě auriska rozhodně náročnější, ale to je asi jednak dobře, a jednak to dokonale vyvažuje menší únavou řidiče na dlouhých cestách. Všechno je jemné, docela tiché a velmi pohodlné, takže já, ač stará baba, snadno se unavivší, jsem dala 800 km za dva dny, včetně D1 sem i tam, bez únavy. A to se počítá.
A .-paráda, jak to sedí v zatáčkách. Ta vychytaná zadní náprava je vážně znát.
Momentálně podle počítače jezdím za 7,2. To je dost, ale teď se chystám na další štreku a tentokrát bude řídit dcera, která je kadet na plynulou a spořivou jízdu. Tak jsem zvědavá, kam dosáhne. Na Fusionu mi natočila na nádrž o 100 km víc. Takže uzavíráme rodinné sázky

Tak hodně radosti s novou auriskou přeji!
Toyota Auris 1,6 Valvematic 6 M/T, r.v. 2014