Měření emisí u dieslovbých motorů s DPF

vše ohledně modelové řady Avensis
Dudleto
Člen Týmu

Re: Měření emisí u dieslovbých motorů s DPF

Příspěvek od Dudleto »

Nevím od koho měl hodnoty (U vozidla se vznětovým motorem se při měření emisí provádí porovnání výsledků kontroly a naměřených hodnot se stavem a hodnotami stanovenými výrobcem vozidla; pokud výrobce tyto hodnoty nestanoví, nesmí být překročeny přípustné hodnoty stanovené přílohou č. 1. 302 VYHLÁŠKY Ministerstva dopravy a spojů ze dne 7. srpna 2001 o technických prohlídkách a měření emisí vozidel), ale tvrdil, že s DPF filtrem stejně žádnou kouřivost nenaměří a kdyby něco s autem bylo, tak bych přijel v "nouzáku". Takže než to vypsal, auto mu tam jelo na volnoběh, ani do něj nesedl.
Avensis T25 2007 D-CAT
Albi
Člen Týmu

Příspěvek od Albi »

Ahoj,
ted trochu jinak. Lze si nekde zkusit nechat zmerit emise po vyjmuti DPF, tak aby si me nezavedli na STK do systemu, kdybych nahodou neprosel?
Avensis z r.2007 byla vyravebena pro zapad s DPF a pro nas bez DPF.
Ja mam s DPF a ve velkem TP mam uvedenou smernice EHS/ES c.: 2003/76B stejne tak jako Avensis bez DPF. Tedy motor splnuje to co je v TP.
Prosel bych tedy na STK ?
slavix
Člen Týmu

Příspěvek od slavix »

Albi píše:Prosel bych tedy na STK ?
Pokud mas DPF vyndanej, tak doufam, ze ty a jim podobni, ne! :evil:
T. Avensis T25 2008, 2.2 D-Cat, 130kW, Exclusive Combi - prodan
VW Passat B7 2013, 3.6 V6 FSI 220kW, Highline Combi
Citron
Řidič

Příspěvek od Citron »

Albi píše:Ahoj,
ted trochu jinak. Lze si nekde zkusit nechat zmerit emise po vyjmuti DPF, tak aby si me nezavedli na STK do systemu, kdybych nahodou neprosel?
Avensis z r.2007 byla vyravebena pro zapad s DPF a pro nas bez DPF.
Ja mam s DPF a ve velkem TP mam uvedenou smernice EHS/ES c.: 2003/76B stejne tak jako Avensis bez DPF. Tedy motor splnuje to co je v TP.
Prosel bych tedy na STK ?
Tak pokud máš kouřivost v pořádku, stačilo by ti sehnat čtečku Readiness Code, ten by případně odhalil nepřítomnost dpf.
2005 - TOYOTA AVENSIS COMBI 2,2 D-CAT 130 kW
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

Uz som to pisal vela krat a mas to aj v TP. Tvoje auto musi splnat EURO 4 a tvoj motor EURO 4 splna aj bez DPF, pokial nema inu technicku poruchu. DPF bola do 09/2009 volitelna nadstavba a moj nazor je taky, ze nemusis mat dovod na obavy. Teda neviem akym sposobom si riesil elektroniku, s mojou upravou ECU je urcite vsetko vporiadku pocas EK aj na diagnostike

@slavix by bol urcite radsej keby si bol objednal auto bez DPF a smradil s nim uz od novoty.. ale takto ked si DPF vyrazil az po rokoch, hamba ti :D :D co tam po tom, ze import aut vyrobenych bez DPF stale prebieha a nie je obmedzeny
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
slavix
Člen Týmu

Příspěvek od slavix »

Ale prd. To si akorat zase neco vsugerovavate jako vzdy. Mne se pouze nelibi tohle cechackovstvi (slovackovstvi? :D ), ze kdyz koupim naftu, ktera ma dpf, tak po doslouzeni to radeji vykucham a jezdim bez toho. A je jedno, jestli ten samy model mel X verzi s a nebo bez. Uz to jednou mel, tak s tim mel dotycny pocitat a koupit novy, ci zrenovovat. Uz tu kolem toho padlo stovky hadek a ja jen odpovedel na jeho dotaz ;) snad se dozijeme jednou stavu, jaky je v Nemecku, kde se takoveto zasahy do auta tvrde trestaji a neprehlizi, jako zde.
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

Ja som za, lenze Toyota nas v pripade 1. generacie DPF poriadne odrbala a system riadenia emisii, ktory pouzili je nefunkcny a sposobuje este viac skodlivych latok ako zachytava. Navyse vymenou samotneho DPF sa problemy casto krat vyriesit nedaju. Ak si zvedavy, vela info najdes na poslednej strane v threade, ktory je nalinkovany v mojom podpise.
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
slavix
Člen Týmu

Příspěvek od slavix »

Ac nemam Avensis pul roku, stale to tu sleduji, i vas vzpominany thread. Asi jsem mel stastny kus, az na EGR a na konci odchazejici turbo, ale jinak jsem nemel problemy. A pocitove jsem ztratu vykonu nepozoroval. Treba by mereni odhalilo neco jineho :) Dle Toyoty a meho znameno automechanika byl stav ok. Nevim, co vse merili a jak to merili, jen davam, jak jsem dostal. Jinak je mi znamo, ze kdyz vyradim DPF a treba i EGR, tak se spousta veci zlepsi, ale v tomhle proudu jsem jit nechtel. Auto jsem radeji prodal pod cenou (turbo se mi vazne kupovat nechtelo) a at si to resi novy majitel a treba si tam namontuje bublifuk. :D Bohuzel toyota uz nema co nabidnout, tak jsem hold skoncil u konkurnce, ale to je uz na jiny thread...
Odpovědět

Zpět na „Avensis“