Měření emisí u dieslovbých motorů s DPF
Re: Měření emisí u dieslovbých motorů s DPF
Nevím od koho měl hodnoty (U vozidla se vznětovým motorem se při měření emisí provádí porovnání výsledků kontroly a naměřených hodnot se stavem a hodnotami stanovenými výrobcem vozidla; pokud výrobce tyto hodnoty nestanoví, nesmí být překročeny přípustné hodnoty stanovené přílohou č. 1. 302 VYHLÁŠKY Ministerstva dopravy a spojů ze dne 7. srpna 2001 o technických prohlídkách a měření emisí vozidel), ale tvrdil, že s DPF filtrem stejně žádnou kouřivost nenaměří a kdyby něco s autem bylo, tak bych přijel v "nouzáku". Takže než to vypsal, auto mu tam jelo na volnoběh, ani do něj nesedl.
Avensis T25 2007 D-CAT
Ahoj,
ted trochu jinak. Lze si nekde zkusit nechat zmerit emise po vyjmuti DPF, tak aby si me nezavedli na STK do systemu, kdybych nahodou neprosel?
Avensis z r.2007 byla vyravebena pro zapad s DPF a pro nas bez DPF.
Ja mam s DPF a ve velkem TP mam uvedenou smernice EHS/ES c.: 2003/76B stejne tak jako Avensis bez DPF. Tedy motor splnuje to co je v TP.
Prosel bych tedy na STK ?
ted trochu jinak. Lze si nekde zkusit nechat zmerit emise po vyjmuti DPF, tak aby si me nezavedli na STK do systemu, kdybych nahodou neprosel?
Ja mam s DPF a ve velkem TP mam uvedenou smernice EHS/ES c.: 2003/76B stejne tak jako Avensis bez DPF. Tedy motor splnuje to co je v TP.
Toyota Avensis Combi 2.0 D-4D 93kW 2007

T. Avensis T25 2008, 2.2 D-Cat, 130kW, Exclusive Combi - prodan
VW Passat B7 2013, 3.6 V6 FSI 220kW, Highline Combi
Tak pokud máš kouřivost v pořádku, stačilo by ti sehnat čtečku Readiness Code, ten by případně odhalil nepřítomnost dpf.Albi píše:Ahoj,
2005 - TOYOTA AVENSIS COMBI 2,2 D-CAT 130 kW
Uz som to pisal vela krat a mas to aj v TP. Tvoje auto musi splnat EURO 4 a tvoj motor EURO 4 splna aj bez DPF, pokial nema inu technicku poruchu. DPF bola do 09/2009 volitelna nadstavba a moj nazor je taky, ze nemusis mat dovod na obavy. Teda neviem akym sposobom si riesil elektroniku, s mojou upravou ECU je urcite vsetko vporiadku pocas EK aj na diagnostike
@slavix by bol urcite radsej keby si bol objednal auto bez DPF a smradil s nim uz od novoty.. ale takto ked si DPF vyrazil az po rokoch, hamba ti
co tam po tom, ze import aut vyrobenych bez DPF stale prebieha a nie je obmedzeny
@slavix by bol urcite radsej keby si bol objednal auto bez DPF a smradil s nim uz od novoty.. ale takto ked si DPF vyrazil az po rokoch, hamba ti

Ale prd. To si akorat zase neco vsugerovavate jako vzdy. Mne se pouze nelibi tohle cechackovstvi (slovackovstvi?
), ze kdyz koupim naftu, ktera ma dpf, tak po doslouzeni to radeji vykucham a jezdim bez toho. A je jedno, jestli ten samy model mel X verzi s a nebo bez. Uz to jednou mel, tak s tim mel dotycny pocitat a koupit novy, ci zrenovovat. Uz tu kolem toho padlo stovky hadek a ja jen odpovedel na jeho dotaz
snad se dozijeme jednou stavu, jaky je v Nemecku, kde se takoveto zasahy do auta tvrde trestaji a neprehlizi, jako zde.

Ja som za, lenze Toyota nas v pripade 1. generacie DPF poriadne odrbala a system riadenia emisii, ktory pouzili je nefunkcny a sposobuje este viac skodlivych latok ako zachytava. Navyse vymenou samotneho DPF sa problemy casto krat vyriesit nedaju. Ak si zvedavy, vela info najdes na poslednej strane v threade, ktory je nalinkovany v mojom podpise.
Ac nemam Avensis pul roku, stale to tu sleduji, i vas vzpominany thread. Asi jsem mel stastny kus, az na EGR a na konci odchazejici turbo, ale jinak jsem nemel problemy. A pocitove jsem ztratu vykonu nepozoroval. Treba by mereni odhalilo neco jineho
Dle Toyoty a meho znameno automechanika byl stav ok. Nevim, co vse merili a jak to merili, jen davam, jak jsem dostal. Jinak je mi znamo, ze kdyz vyradim DPF a treba i EGR, tak se spousta veci zlepsi, ale v tomhle proudu jsem jit nechtel. Auto jsem radeji prodal pod cenou (turbo se mi vazne kupovat nechtelo) a at si to resi novy majitel a treba si tam namontuje bublifuk.
Bohuzel toyota uz nema co nabidnout, tak jsem hold skoncil u konkurnce, ale to je uz na jiny thread...