Som v tom s vami !

Este sa musim rozhodnut ci v dobrom a ci aj v zlom.
Idem na to odzadu (ma to svoje caro, ze

).
1. Stredna trieda sa predava menej, pretoze auta rastu a viac sa predava nizsia stredna, ktora prebera aj dalsie features zo strednej (motory, vybava, aj utmenie).
Najpredavanejsi Passat uz prestava byt modlou pre jazdekarov (the second hand). Svoje Quality uz ukazuje po par desitaok tisic km - a to boli, na dusi aj na vrecku.
"Narocnejsia" klientela sa presuva k SUV. Za co mozu ciastocne prave modely strednej triedy.
2. Avensis pada do "..." zasluhou samej Toyoty. T27 nie je auto na urovni strednej triedy. Obmedzeny vyber motorov, klesajuca kvalita od prveho T22 Avensisu (suhlas s varan66), ergonomia a technicke riesenia na urovni maleho Frantika (vyvoj vo Francuzku a Belgicku sa nezaprie). Cenikova cena v ramci tohoto kontextu pritom pripomina nejaky morbidny vtip.
3. Tento 3. facelift je vraj najdrahsi za celu historiu. No bodaj by nebol, ked to pred tym odflakli. Uvidime na zivo. 3. Facelift podla mna ale suvisi paradoxne s nakladmi, to co pisal DEMON dava zmysel a k tomu pridam, ze je lacnejsie (homologacie, testovacky, atd.) urobit FL ako novy model. Globalna Camry nema kombi a nie na EU trh celkom prisposobena, takze Avis ostava. Lexus by vraj mal tiez prevziat nejake to percento z tejto triedy.
4. BMW motory maju pomaly problem prezit zaruku, tak neviem co s tym Toyota chce dokazat. Nic, len zasa usetrit.
Vraj pride aj hybrid ... no to im to trvalo. Pisal som o tom uz pred 3 rokmi. Narvat ho do Aurisu nie je problem, ale TOP model ho nema. Pritom ponuka konci de facto pri 150 PS.
Tu vobec nejde o to, ze ludia chcu auto za facku. Ide o to, ze aj ked si priplatim viac, tak dostanem to iste lajno, len krajsie zabelene s viac nepotrebnymi featurami. Tak naco platit viac. Analogiou su LCD. Skuste sa spytat na kvalitnu telku bez "smart hovadin", ale ze chcete 8-10 bitove H-IPS s vysokym kontrastom, bez LED PWM, rychlym kanalovym volicom ...