Dovezt to do Toyota servisu?

vše ohledně modelové řady Avensis
awe_cz
Věčnej rejpal

Re: Dovezt to do Toyota servisu?

Příspěvek od awe_cz »

rendy84 píše: 1) ma cenu vozit auto kvuli oleji a filtrum do znackoveho servisu?
2) je vhodne nechat si menit tlumice ve znackovem servisu?
Ne
Ne
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Jimmi píše:Olej a filtry je nejlepší si dělat sám - víš, co tam leješ a kolik...............
A hlavně za kolik, pořád jsem nezjistil důvod proč v Toy chtějí za 4,2 litru oleje ZE SUDU 2033,- Kč :shock: za papírový filtr 332,- Kč, za 4 Denso svíce 3170 Kč !
http://www.toyota-ostrava.cz/servis-pri ... i/avensis/
Koukám že letos cena oleje skočila o 500Kč, letos chci měnit olej a brzdovku ale dát za to 5000,- mi nepřijde přiměřené :(
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Tak nějak. Olej kupuju Texaco Havoline 10W-40, pětilitrové balení tak 780,- Kč v Praze, ale pozor, těsně nad pětistovku za to samé v mototechně v Teplicích. Filtr Union asi za stodeset, svíčky všechny čtyři za čtyři kila taky Denso.
Než bych se do servisu objednal, vystál si frontu, odjel MHD, odpoledne si pro to přijel... mám už doma všechno vyměněné.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

preco su ceny autorizakov take?

mam kamosa, co je riaditel autorizovaneho dilerstva a servisu. Nie je to med lizat. Je tam kopec nakladov, ktore neznackovy servis nema - ak ste niekto niekedy bol zainteresovany ako funguje franchise, tak tu to funguje presne tak isto (je tam kopec vydavkov a poplatkov, povinne zmeny vizualov a vybavenia predajne cca kazdych 5r, kde cely interier ti objedna znacka za premrstene ceny aj s instalaciou, ty sa nemas ako branit - mozes iba platit faktury, musis splnat velkosti podlahovej plochy, povinne skolenia mechanikov atd, povinne drzat urcity pocet vozidiel na sklade - stoja ti peniaze; ak su reklamne kampane tak sa podielas, ak su zlavy tak sa podielas na poskytnuti zlavy atd atd, nepamatam si to vsetko)

A tieto naklady musis niecim pokryt a z predaja to pri dnesnych objemoch a cenach nejde. Tie percenta z toho nie su vysoke, z toho musis zaplatit odmenu predajcu, auto na predajnu doviest, umyt, pripravit, dat nejaky darcek zakaznikovi.
Ak mas reklamaciu, tak z toho nemas nic (diel ti da zadarmo importer, pracu nemas komu vyfakturovat). Kvoli zruseniu blokovej vynimky taktiez prisli o cast zakaznikov.

Tym neobhajujem preco to tak je, ani sam tie premrstene ceny neplatim, ale vysvetlujem, preco to tak je. A je to aj jeden z dovodov, preco su nahradne dielce tak drahe - jednoducho automobilky uz akoby z predaja nezarabali, skor zdieraju dilerov a majitelov na nahradnych dielcoch. Uvedomme si, ze ceny aut su zhruba o 20% nizsie ako pred krizou. Bolo par clankou o ziskovosti jednotlivych znaciek a je to od 5 do 45%, tak si predstavte co znizenie cien o 20% robi z tymi, co maju marzu 5-20%

nieco sa bude musiet zmenit, lebo zjavne je to takto neudrzatelne. Najviac sa bojim aby si automobilky nepresadili nieco ako STK 2x za rok a obrovske dane na napr auta starsie ako 5r pod zastitou ochrany zivotneho prostredia.
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

m5t píše:A hlavně za kolik, pořád jsem nezjistil důvod proč v Toy chtějí za 4,2 litru oleje ZE SUDU 2033,- Kč
To je speciální přirážka pro majitele benzínových Avensisů :lol:
Já platil v Toyotě za 6 litrů 5W-30 cca 1.742,- Kč s DPH.
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Ohromně vtipné :twisted: dehtu účtují 3248,- , to jsi platil letos ? protože to je současný letošní ceník, loni to myslím nebylo tak hustý.
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Mam novsie auto a tento rok som servis robil sam. Do znackoveho som chodil tu v DE (v zaruke). Cez sklo som videl, kto to robil ... 20 rocne ucho s dredami a ciapka v jamajskych farbach. Stacilo. Tento rok chceli 400 Euro :shock: Mozem ich ... robil som to sam a ako pre seba, na benzine jednoduche (staci obycajny SL/SM/SN , palivovy nemenis ani ERG necistis) 8)
Proste radsej si najdi cloveka co vie co robi, takeho v origo servisoch sotva najdes (nevravim, ze je to tiez easy).

PS Made in Germany je dnes definovany obchodnou komoru na 15% ! Navrh na zmenu na 50% tusim v roku 2011, bol potopeny zmrdomanazmentom.
Dosledky su myslim jasne. Ak niekto ma moznost bavit sa s ludmi z vyroby napr. JC na SK, tak sa dozvie ake "komponenty" chcel objednat VW s prenesenim plnej zaruky na vyrobcu. Retiazkova kalamita by bola slabim odvarom.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

m5t píše:Ohromně vtipné :twisted: dehtu účtují 3248,- , to jsi platil letos ? protože to je současný letošní ceník, loni to myslím nebylo tak hustý.
Ne loni. Ceny oleje jsou v autorizovaných servisech různé, takže pokud chceš jezdit do autorizovaného a nelíbí se ti cena za olej, tak můžeš jet do jiného kde ti naúčtují jinou cenu nebo si přivézt vlastní olej. Navíc každý servis používá jiný olej, už mi tam dávali Castrol, Esso a Mobil. Ta moje cena je z ID Auto Brno.
Obrázek
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

To nebude asi ofi autorizovaný servis Toy, aspoň na stránce Toyota.cz nefiguruje, ofi mají cenu oleje sjednocenou a líší se tak leda dvackou a jak jsem minule vyrozuměl tak olej mají z centrály - vedou divnou obchodní politiku pro pobočky, vyhání jim zákazníky :(
edit: beru zpět jako servis je na seznamu Toy, koukal jsem ale např. na Nový Jičín a tam mají dokonce 2338,- :shock:
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

ne každý servis toy si bere oleje ( sudové ) jak jim vyhovují. Pokud si přeješ použít skutenče toyota olej je to ješte držaší ale pár petilitrovak maj skladem..

obecen co jsme se bavil používají agip, shell, castrol.. proste co je pro ne výhodné. Pokud mají nařízeno používat TOY olej, nedodržují to.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Ono Honzo.. Pár litrovek a to jen ty vystavené pár let na showroomu. Origo oleje by ses v nich nedorezal...
Back in Czech.
PaJaSoft
Navigátor

Příspěvek od PaJaSoft »

ID Auto je oficialni autorizovany servis (pokud nekdo neumi hledat, je to i na ofiko strankach - http://dealer.toyota.cz/dealer/detail.wp?nDealerID=29), nicmene mi z faktury tento tyden sviti krasna cenovka 420,- Kc bez DPH za litr taktez 5W-30. Skripu zuby vzdy, kdyz vim, za kolik ho mohu v CR sehnat...:) Ale nastesti to ostatni sluzby a pece vynahrazuje, takze ja jsem celkove velmi spokojen...
Toyota Avensis T27 2.0 VVT-i kombi, 112 kW, r.v. 2011
Toyota Yaris HSD Style, r.v. 2013
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

5W-30 origo Toyota je nákup cca 218 Kč za litr..
Back in Czech.
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

PaJaSoft píše:...................Ale nastesti to ostatni sluzby a pece vynahrazuje, takze ja jsem celkove velmi spokojen...
Tím máš na mysli co ? odborný pohled :? bandasku 4 litrů oleje (značkového) pořídíš do tisíce, s toho balné je skoro čtvrtina a Toy to servíruje ze SUDU univerzálně za přes dva litry :evil:
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

PaJaSoft píše:...nicmene mi z faktury tento tyden sviti krasna cenovka 420,- Kc bez DPH za litr taktez 5W-30. Skripu zuby vzdy, kdyz vim, za kolik ho mohu v CR sehnat...:) Ale nastesti to ostatni sluzby a pece vynahrazuje, takze ja jsem celkove velmi spokojen...
Já mám na loňské faktuře 240,- Kč za litr bez DPH. Buď jim loni systém prohodil první dvě číslovky :D nebo mám slevu za to, že tam jezdím se svou starou popelnicí :lol:
Označení toho oleje na faktuře je Top Premium 5W-30 Drum-M
Jinak jsem s jejich službami taky velmi spokojen.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Avensis“