1,4 D je este stara skola naftakov...
nema DPF
nema dvojhmotu
keby nemala problematicku prevodovku, podla mojho nazoru ide o motor doporucitelny aj do mesta.
Navyse, v meste bude rozdiel na spotrebe min. 2 litre...
PS: vstreky ani cerpadlo na 1,4 D kazove nie su. Ostatne veci sa mozu pokazit aj na benzine.
Kúpa Corolla E12 1,6 benzín versus 1,4 diesel
-
- Řidič
- marceltokar
- Manager Týmu
Re: Kúpa Corolla E12 1,6 benzín versus 1,4 diesel
DPF ani dvojhmotu som nemal ani ja na nafťáku. Ani variabilné lopatky na turbe. Holt to ale bolo HDi, možno preto stálo servisne za prd, možno toyoťácke turbodízle sú spoľahlivejšie, neviem, skúšať to nebudem. Ako vravím, raz stačilo. JE pravda že viac som ušetril na spotrebe ako som minul do opráv ale tie nervy a čo som sa peši nachodil, lebo auto bolo v servise... Za posledný trištvrťrok vlastníctva toho HDi tuším mesiac a pol bez auta +- keď to spočítam.
Peši som chodil, lebo neznesiem cestovať v preplnenom autobuse, chytám z toho hysáky. A vonku neraz sneh s dažďom, fúkalo a ja jak to hovado peši hodinu do práce... Nic moc. V lete keď bolo autíčko zasa v servise mi kamoš požičal na dva týždne 1,8TDDi focus, to bola pohoda. Dymilo strašne v prudkom zábere, autá za mnou snáď jazdili len podľa navigácie, ale šlapalo ako ďas.
Peši som chodil, lebo neznesiem cestovať v preplnenom autobuse, chytám z toho hysáky. A vonku neraz sneh s dažďom, fúkalo a ja jak to hovado peši hodinu do práce... Nic moc. V lete keď bolo autíčko zasa v servise mi kamoš požičal na dva týždne 1,8TDDi focus, to bola pohoda. Dymilo strašne v prudkom zábere, autá za mnou snáď jazdili len podľa navigácie, ale šlapalo ako ďas.
Corolla 1,6 Valvematic, 2013
http://www.spritmonitor.de/en/detail/606121.html
-
- Řidič
zalezi..
Napr. PSA domrvili statocne aj benziny (VTI) pokial je mi zname. HDI 66, 68 kw tiez nic moc, 80kw su na tom vraj vsak este horsie..
Ja som mal napr. velke problemy s nemeckym benzinom.
Toyota zase nezvladla 2,0 D-4D..
Pri jazdenych autach je to vzdy loteria. Pri nafte znasobena tym, ze auticko najazdi vzdy aspon 30-50tkm rocne.
Pri benzine skor clovek narazi na auto, co chodilo zasadne menej km.
A priznajme si - po 200tkm je kazdy motor na pokraji smrti, nech si bazarnici tvrdia cokolvek.
Takze..
ak mam za podobnu cenu na jednej strane benzin 1,6 s 50tkm a na druhej strane diesel 1,4 (lebo 2,0 ZASADNE NEBRAT!) so 180tkm - tak URCITE treba vziat auticko, ktore ma menej km.
A to bude VZDY benzin.
NIKTO si nekupi naftak, aby najazdil 10tkm rocne.
Napr. PSA domrvili statocne aj benziny (VTI) pokial je mi zname. HDI 66, 68 kw tiez nic moc, 80kw su na tom vraj vsak este horsie..

Ja som mal napr. velke problemy s nemeckym benzinom.
Toyota zase nezvladla 2,0 D-4D..
Pri jazdenych autach je to vzdy loteria. Pri nafte znasobena tym, ze auticko najazdi vzdy aspon 30-50tkm rocne.
Pri benzine skor clovek narazi na auto, co chodilo zasadne menej km.
A priznajme si - po 200tkm je kazdy motor na pokraji smrti, nech si bazarnici tvrdia cokolvek.
Takze..
ak mam za podobnu cenu na jednej strane benzin 1,6 s 50tkm a na druhej strane diesel 1,4 (lebo 2,0 ZASADNE NEBRAT!) so 180tkm - tak URCITE treba vziat auticko, ktore ma menej km.
A to bude VZDY benzin.
NIKTO si nekupi naftak, aby najazdil 10tkm rocne.
- marceltokar
- Manager Týmu
Tie PSA VTi domrvené motory niesu náhodou od BMW?
Otec má Picasso 1,6 to staré osemventil, šlape ok. 150000km má na ňom, r.v.2006. Menený štartér, baterka, kotúče mimo klasický servis.
Otec má Picasso 1,6 to staré osemventil, šlape ok. 150000km má na ňom, r.v.2006. Menený štartér, baterka, kotúče mimo klasický servis.
Corolla 1,6 Valvematic, 2013
-
- Řidič
Ano, novsie VTI zo spoluprace s BMW a tiez 1,6 THP..
Zalezi ale aj od modelu - napr C-Elyssee je sice oznacene VTI, ale v skutocnosti je tam ten starsi, spolahlivejsi motor..
Tazko sa v tom vyznat, frantici to uz mlzia ako germani
Len aby nepriznali, ze nieco pokafrali.
Zalezi ale aj od modelu - napr C-Elyssee je sice oznacene VTI, ale v skutocnosti je tam ten starsi, spolahlivejsi motor..
Tazko sa v tom vyznat, frantici to uz mlzia ako germani

Len aby nepriznali, ze nieco pokafrali.