Svolávací akce

vše ohledně modelové řady Prius
Tomi87
Navigátor

Re: Svolávací akce

Příspěvek od Tomi87 »

Tak to bol potom nejaký kolega bo ja do Billy nejazdím. Tiež ho občas stretávam v ZA. Ale ako som písal, on má pred facelift. Poznáš to podľa zadných svetiel a prednej masky.
Prius 2012
Obrázek
majklef
Člen Týmu

Příspěvek od majklef »

Zdravím všechny.

Tak to bohužel vypadá na další svolávačku.....
Je to sice zatím jedna paní na internetu povídala - http://www.novinky.cz/auto/375220-toyot ... obilu.html ale uvidíme...
Dostal někdo už dopis?
Díky Michal
švihák
Řidič

Příspěvek od švihák »

Ahoj priusáci!
Vzpomínáte na můj problém s autem po svolávací akci?
Připomínám:
...měnili tam misky sání paliva a hrdlo nádrže. Jenže po pár hodinách jsem s autem odjížděl a jeho motor zlobil. Škubal. Tak jsem jim zavolal z dálnice a zase se vrátil zpět. Ten den jsem v té Toyotě strávil 7,5 hodiny. Odjel jsem, ale auto stejně škubalo.
Druhý den jsem jel s kolegama točit reportáž za Brno a plusko zůstalo doma v garáži. Hned dopoledne mi volala žena, že je v autě cítit benzín. Tak jsem to zavolal do Toyoty. Přijel jsem domů večer a šel hned do garáže. Skutečně smrad. Tak si ráno pro auto přijeli a odtáhli jej.
Kolem čtvrté hodiny mi auto přivezli. Jako omluvu jsem dostal plnou nádrž, roční asistenci s nárokem na náhradní vozidlo a flašku vína. Prý celý postup udělali znovu. Smrad ustal Jenže auto škubalo dál...
A tak jsem tam po pár dnech zajel. To už se rozsvítila kontrolka motoru! Ale pan vedoucí mi řekl, ať tam klidně auto nechám, ale že se k tomu tak dva až tři týdny nedostanou. A na náhradní auto prý taky nemám nárok, že bych leda musel zůstat někde stát, abych ten nárok měl...

Tak dnes jsem se dozvěděl o dalším pánovi se stejným problémem po stejné svolávací akci! Akorát jemu auto nejede. A arogance lidí od Toyoty je prý neskutečná. Poslal jsem mu moje číslo a pomůžu mu s řešením. Pozor na tuhle svolávačku! Kdyžtak pište svoje zkušenosti.
Přílohy
image.jpeg
(209.06 KiB) Staženo 1683 x
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Jo jo. Mě to stálo měsíc nervu a urgovani jednoho toyota servisu. Ale nakonec jsme to společně vyřešili. I se omluvili a uznali chybu.
Back in Czech.
Karrel
Navigátor

Příspěvek od Karrel »

Taky jsem tuto svolavačku absoluoval a auto ok... autu nic není...
Damasko
Člen Týmu

Příspěvek od Damasko »

Tiež som si to dal spraviť v ramci servisnej prehliadky, i keď z obavami ale všetko beží po výmene ako má.
Prius Plus 2012
Fabia Combi 1,4 ,74kW
ježek2
Manager Týmu

Příspěvek od ježek2 »

https://www.toyota.cz/world-of-toyota/n ... -2017.json
===============
http://www.hybrid.cz/toyota-vyjizdi-na- ... i-roadshow
================
...není to zrovna svolávací akce...ale Prius PHV tam nebude...v tom bych se rád "pokochal" po Jihlavě... :mrgreen:
Zrovna mám ten den volno - schválně se tam kouknu - kolik lidí bude mít zájem o hybridy...pořád ještě jsou udivené pohledy na parkovištích - a poslední koment včera v Ostravě : "hele,vole,jede to na elektro" značí,že si ještě lidi málo zvykli....
Jo,a včera při návratu jsem v Třebíči potkal asi " Hamire "...modrý Prius III - ten sem k nám na forum nechodí...ani jsem nestačil bliknout...
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

Námořníku, včera jsem byl na servise 210 tis. km a dnes jsem ukládal protokoly do složky. Našel jsem tam založený list o svolávačce na to palivové hrdlo, či co to bylo. Bylo to před pár lety a nic jsem nepozoroval, ani vlastně o tom nevím, že jsem na tom byl. Jak už jsem psal dříve - to auto za to nemůže, celé je to jen o lidech...
Zeman není můj prezident
PALO-Prius
Řidič

Příspěvek od PALO-Prius »

"U mne taky dobry" :-) Zatial vsetko v poriadku po cca 10 000km.
Prius III 2010 Excutive, seda metaliza
http://moje.auto.cz/PALO-Prius/priusik.html
Obrázek
esprit
Řidič

Příspěvek od esprit »

Výměna něčeho u nádrže u P+ v Brně bez problému.
MGRR
Řidič

Příspěvek od MGRR »

Jelikož máme v Německu třináct kousků Priusu, a nějaké České, tak svolávačky sem tam absolvujeme.

Příklad, jak to funguje ihned po koupi ojetého automobilu v Německu.

(1 auto) 12/16 jsem pořídil v Německu starší Prius III. 2011, zaregistroval jsem jej na Německé značky (pro zajímavost - daň 39euro, pojistka jen kouskocourací s limitem 8000km-rok/smí řídit jen jedna osoba v místě PLZ/PSČ 380euro/rok).
Ještě v Prosinci mi přišlo na adresu v TP od Německého úřadu: Tento dopis obsahuje důležitou zprávu, že výše uvedené PKV/vozidlo není bezpečné pro bezpečnost vaší a bezpečnost ostatních účastníků sil. provozu. Vozidlo je postiženo nekontrolovatelným spuštěním kopfairbag/hlavový a obal aktivního uhlí u nádrže, může mít praskliny a hrozí požár. Společnost KBA (www.kba.de) sleduje obnovu i činost výrobce a řídí jejich realizaci ve Spolkové republice Německo. Musí být provedeno do xxxx.
Zastavil jsem se v Toyotě, kde mne předtím nikdy neviděli (jezdím obvykle do Toyoty na druhý konec města, ale něco jsem vedle toho cizího salonu kupoval, tak jsem tam zajel).
Domluvili jsme termín za několik dní. Přijel jsem Priusem III., odjel v půjčeném fungl novém Aurisu hybrid, který měl najeto 15km a okno ceníkově polepené 17.000euro (strašné auto, tvrdé, ty piktogramy, uvnitř hnusně černé, smutné... dětem se to auto také vůbec nelíbilo), s tím, že si zaplatím cca +-0,30euro/1km za benzín (čas na opravu potřebovali min 3h). Přijel jsem tedy až odpoledne, Auris jen prohlédli, aby neměl škrábance. Jinak vše OK, úsměvy, ochota, pohoda, děti při vrácení Aurisu dostali Tyota hybrid draky, bombónky, paní od poklady si s snimi povídala, aby je zabavila a já měl klid na převzetí Priusu.

(2 auto) 1/17 jsem v Německu pořídil starší Prius III. 2010, zaregistroval jsem jej na Německé značky (pro zajímavost - daň 39euro, pov. ručení lehce lepší s limitem 20.000km-rok, jedna osoba jízda po EU/600euro/rok... limit 30.000km by stál 800euro ročně), přihlášení, vše std. postup.
Dopis/stejný jako výše, přišel od úřadu přišel do měsíce, opět problém kopfairbag, aktivkohle u nádrže, riziko požáru - neměl jsem ale čas, nějaká prokrastinace... a chtěl jsem jej registrovat brzy v Česku, tak jsem to neřešil.
Čas teče jako voda v řece... někdy v 7-8/17 jsem udělal svolávačku ve stejné Německé Toyota, půjčili mi zase nové auto, vše OK, Po svolávačce, jsem Prius rovnou odvezl do Čech, sundal Německé značky, že jej po neděli v Německu odhlásím (kupoval si jej Český kolega). Auto jsem v Německu začátkem týdne odhlásil (automaticky úřad ve chvíli odhlášení zruší pov. ručení i daň státu, značky pokud chcete, si necháváte, peníze za rozdíl pov. ručení a daně přijdou na účet - vše se platí kartou, mají o vás vše IBAN/BIC a automaticky) A v pátek mělo České značky.
Ten samý pátek, kdy už mělo České značky, jsem v Německé schránce našel dopis od Kraftfahrt-Bundesamt Federální úřad pro silniční dopravu www.kba.de ,s dodatkem nutné zpětné reakce/odpovězte. Pane xxxx, váš automobil nebyl zkontrolován, zákaz provozu od 23. Oktober. 2017[/b]/23.8.2017 (nad tím vším text a důvody proč) a dodatek: Tento dopis je platný bez podpisu, uvědomte si prosím

Další týden jsem jel kolem Toyoty, kde svolávačku dělali, ukázal jsem jim dopis a koukali na to, taky. Prý jestli mají něco udělat oni, napsat na ten úřad.
Já, že to je OK, že auto má už České značky. Nevěřil, že mi auto zaregistrovali v Česku, když "visí v úřední bublině" nebezpečné k provozování... tak jsem mu řekl, že jsme země neomezených možností :) Mezi tím jsem se ptal v Česku na úřadě, jestli to nevadí... je nám to jedno, zajímá nás jen Německý TP, COC, České pov. ručení a dokumenty nabyvatele.

Toyota přesto poslala dopis na amt, že je vše provedeno, aby při nějaké prohlídce nedošlo k "nedorozumění".

Česká Toyota, nevím jaké máte zkušenosti. Jednou jsem tam byl: můžu poprosit o prověření podle VIN, jestli se na mé auto nevztahuje svolávací akce, SW, případně bych si zaplatil přehrání aktuálního SW..
Koukali na mne, takové to beze slov-co tam prudím, u Louwman. Že nemají čas, že snad za tři týdny by se mohli podívat... (zadat VIN do PC systému). Už je to několik let, nevím jestli se něco změnilo. Své peníze utrácím v Toyotě, kde jsou ochotný.
Toyoty Prius, Lexus LS400, LS430, LS460, Land Cruiser 100 a 200, Ssangyong import original autoteile Korea
švihák
Řidič

Příspěvek od švihák »

Díky za zajímavý příspěvek.
PALO-Prius
Řidič

Příspěvek od PALO-Prius »

Tak ja mam podobne skusenosti ako MGRR.

Kupil som auto v Nemecku, doviezol na prevoznych znackach na Slovensko. Tu som presiel vsetkymi moznymi kontrolami a overenami a kontrolami originalit a dostal Slovenske SPZ. Hned nato som siel do Toyoty v Bratislave (Autogrand), aby som im oznamil ze som si doviezol auto z Nemecka a nech si zapisu moje VIN, aby zistii, ci netreba nejaku zvolavacku a aby ma pripadne neskor kontaktovali, lebo k nim budem chodit na pravidelny servis.
A oni ze, neee, cooo, to nejdeee, to ide iba v CR, na Slovensku taka databaza ani neexistuje a bla bla bla...jednoducho to neslo, VIN si ani nezapisali. Dalsich par mesiacov/rokov som bol tak "slepy".

Neskor som siel aj s rodinou pracovne do Finska, kde momentalne zijem. Poslednu kontrolu tak robil vo Finsku u dilera v malom meste Rauma. Bola to mala serviska pri 135tis a k tomu servis brzd. Najprv som tam pisal mail po anglicky a chlapik hned odpisal, kedy auto mozem priviest a ze mi ma na aute spravit este 3 "zvolavacie" opravy, ze ci s tym suhlasim, je to zadarmo, jedina vec...nesmiem mat v nadrzi viac ako 50% paliva, kedze sa tam nieco robi s nadrzou pri jednej zvolavacke. K tomu prilozil aj predpokladanu cenu servisu brzd podl atoho kao budu opotrebovane (viac variant).
Odpisal som, ze OK a auto som mu nechal na 1 den. Vsetko hotovo, vsetko v poriadku atesim sa na dalsi servis. Zaujimavostou je, ze cely pravidleny "maly servis" stal len o 3 Eur viac ako na Slovensku, pritom hodinovka a aj nahradne diely vo Finsku (vlastne vsetko vo Finsku), je minimlane 2-3x drhasie ako na Slovensku.

Jednoducho nie je Toyota ako Toyota, je to vsetko o ludoch.
Prius III 2010 Excutive, seda metaliza
http://moje.auto.cz/PALO-Prius/priusik.html
Obrázek
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

Já se zeptal v servisu Tsusho a objednali, udělali a také jsem nic neplatil.U druhého auta mě upozornili sami. Že se na to vykašlal ten přede mnou, co se dá dělat, voják se stará, voják má :)
V Toyotě ČR mi bylo řečeno, že obesílají jen auta, co byla koupena nová u nás. Nakonec z Německa mi taky nic nepřišlo, tak si každý hraje na svém písečku.
Záleží fakt jen na lidech.
Prius - ta obrazovka je droga :-)
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

Reakce na MGRR a na to co smazal.

To platí vždy a všude :) za jakéhokoli režimu :D
A jak jsem psal u jednoho auta mi to řekli.... a nic jsem neplatil...
Zastoupení je k prdu obecně....
Prius - ta obrazovka je droga :-)
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
Odpovědět

Zpět na „Prius“