Prasklé rozvody - potkají se ventily?

vše ohledně modelové řady Celica
garet
Člen Týmu

Výměna rozvodů - nastavení časování

Příspěvek od garet »

Zdravím všechny,
díky za zaslané odpovědi. Trochu se mi ulevilo, už jsem se bál že budu muset sundavat hlavu a ventily přinejmenším kontrolovat zda nejsou ohnuté. Jinak jsem si říkal že se to snad nepotkalo i z toho důvodu, že když se to za jízdy stalo, neslyšel jsem žádnou ránu a za druhé jsem pak ještě startoval a to by snad taky mlátilo nebo cvakalo ne? Někde jsem tu v diskuzi četl že by se klady měly měnit při 200 tis. Km. To jsem bohužel neudělal, naposledy jsem měnil rozvody při 190 tis. Km a kladky jsem neměnil. Teď mi rozvody praskly při 267 tis. tedy po 77 tis. Km a zřejmě tomu napomohly ty staré kladky. Když jsem poslední dobou startoval, ozýval se písklavý zvuk ložiska, ale motor se po chvíli ustálil a zvuky ustaly...

Měl bych na vás dotaz ohledně výměny rozvodů a nastavení časování.

Za prvé by mě zajímalo zda máte nějaký tip na servis v Praze, nejlépe poblíž Zahradního Města, kde by mě rozvody vyměnili? Do teď jsem si dělal všechny opravy sám u táty v dílně. Bohužel jsme teď trochu na nože, tak musím hledat náhradní řešení.

Ohledně časování bych jen rád věděl jak se to přesně nastavuje. Sám jsem nastavoval pouze rozdělovač když jsem měnil těsnění na unašeči palce. To jsem vyndal svíčku na prvním válci, strčil na píst šroubovák, točil jsem řemenicí kliky až se šroubovák vyrovnal v horní úvrati a pak jsem nastavil palec v rozdělovači na první válec. U rozvdů asi budou na řemenicích nějaký rysky ne?

DJ GARET
Radus2,0Gti
Věčnej rejpal

Příspěvek od Radus2,0Gti »

jojo na horních vačkových řemenicích máš rysky a dole na K.H. je ryska také. není to složité, ale musíš oddělat silenblok u rozvodů, aby jsi demontoval kryt řemene (podheverovat motor!!)pak si nastavíš všechny rysky a napnutý rozvodový řemen musí být od sací vačky přes výfukovou ke K.H. potom volněji přes šponovací kladku. jakmile to je v této fázi dáš tam šponovák kladky (má to náběhy takže rovnoměrně dotahovat) je tam docela málo místa a ty šrouby rády praskají!!! No pak to protočíš na volno klíčem, zadekluješ a valíš :twisted: :evil: :twisted: :evil:
RAV4 D-CAT
Celica2.0GTI
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Celica2.0GTI »

Rozvody jsem taky delal jejich nastaveni je velmi jednoduche mam k tomu vytiskly manual a podle obrazku to udela kazdy trochu zrucny clovek
2005 1m, MČR dBDrag Racing Super Street 1-2 NW
2006 3.m MČR dBDrag Racing Super Street 1-2
Spinner Audio 2x15" SPL 144,7dB
http://el-diablo.cz e-shop s autohifi pro každého
Radus2,0Gti
Věčnej rejpal

Příspěvek od Radus2,0Gti »

jo je to fakt, akorád je tam málo místa a člověk se nesmí bát.
RAV4 D-CAT
Odpovědět

Zpět na „Celica“