spesl pri 5000rpm asi dodejchal

vše ohledně modelové řady Celica
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

No hold se asi budeš muset smířit s tím že tam nemáš tu turbínu,.. :-),...která by Ti ten potřebný kopanec dala,...:-)
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
ALIEN
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ALIEN »

ma STi T-VIS?? :lol:
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

2 Alien: Ne. :alian:
red
Řidič

Příspěvek od red »

Vypada to ze jsem nasel kupce na ten nesmysl na celicu zvany 17 palcova kola... Tak to dam do toyoty at se na to podivaj profici. Pak napisu co se tam vysralo.
vcelka V4-2.0 93 (prodano)
pazout 406 coupe V6-3.0 02 (prodano)
camaro z28 m6 V8-5.7 97 (valici se ingot)
ALIEN
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ALIEN »

BRunner píše:2 Alien: Ne. :alian:
to je dobre :lol:
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Kopanec.. jo mám trosku podobnou zkušenost - přivezli mi na víkend Prelude 2.2 vtec, 4WS na montáž a nastavení podvozku ( dovezl jsme z US coilover od Netami - ) tak jsem si říkal konečne se projedu a poznám co je to zač to "peklo když se sepne Vtec" jak s oblibou říkají Hondaři ( Hondař jsem byl taky ale vtec jsme nikdy neměl :D ). Musím říct že přišlo těžké zklamání, Prelude co má odbrždených 147kW ( udajne stavená ud Alien Power v Brně - ale prasáren na ní bylo že bych se stydel dělat to já ) jede téměř stejně jako 2.2 110kW SOHC accord, jen točí o cca 1500RPM více, ale nikde jsem v celém spektru otáček nezaznamenal ten "kopanec" od Vtecu.. Mymslím, že lidi to dost přecenujou, nebo proste za kopanec považujou něco co člověk zvyklej na turbínu proste přehlídne. Buhví zda to není taky tak u toho TVisu, třeba očekáváš více než to vůbec má dělat.

Majitel trval na tom že to "jede jako prase" že to srovnával s hodně auty :D tak jsem mu slíbvil svezení v NA supře, která má mít výkon cca stejnej a váhu o pár stovek kg vyšší než prelude :)
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

Idaho píše:Kopanec.. jo mám trosku podobnou zkušenost - přivezli mi na víkend Prelude 2.2 vtec, 4WS na montáž a nastavení podvozku ( dovezl jsme z US coilover od Netami - ) tak jsem si říkal konečne se projedu a poznám co je to zač to "peklo když se sepne Vtec" jak s oblibou říkají Hondaři ( Hondař jsem byl taky ale vtec jsme nikdy neměl :D ). Musím říct že přišlo těžké zklamání, Prelude co má odbrždených 147kW ( udajne stavená ud Alien Power v Brně - ale prasáren na ní bylo že bych se stydel dělat to já ) jede téměř stejně jako 2.2 110kW SOHC accord, jen točí o cca 1500RPM více, ale nikde jsem v celém spektru otáček nezaznamenal ten "kopanec" od Vtecu.. Mymslím, že lidi to dost přecenujou, nebo proste za kopanec považujou něco co člověk zvyklej na turbínu proste přehlídne. Buhví zda to není taky tak u toho TVisu, třeba očekáváš více než to vůbec má dělat.

Majitel trval na tom že to "jede jako prase" že to srovnával s hodně auty :D tak jsem mu slíbvil svezení v NA supře, která má mít výkon cca stejnej a váhu o pár stovek kg vyšší než prelude :)
No přesně,..jsem si taky myslel jak jsem na tom dobře a jak mi to pekelně jede, než mně uklidnilo pár aut, které mi to nandaly,... :oops: :oops: a než jsem se v pár jiných svezl,... :cry:
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
red
Řidič

Příspěvek od red »

Problem je ale v tom ze
1)mi to kopance jeste pred mesicem davalo
2)na 4ku pri 5000rpm pri 160 auto prestane jet a trva mi minutu nez se dostanu na 170kmh (jeste pred mesicem jsem tam mel uz 220kmh..a porad to slo vejs)
mison
Manager Týmu

Příspěvek od mison »

red píše:Problem je ale v tom ze
1)mi to kopance jeste pred mesicem davalo
2)na 4ku pri 5000rpm pri 160 auto prestane jet a trva mi minutu nez se dostanu na 170kmh (jeste pred mesicem jsem tam mel uz 220kmh..a porad to slo vejs)
daj potom vediet co si s tym mal..ja asi mam tiez podobny problem s turbinou.
Celica All-trac
Diablo
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Diablo »

mison píše:
kurnik,maš tam nějaké budíky,na tlak turba teplotu oil a tak??? není možné,že na 4 ku neuděláš 200km/hod.
mě to občas piští jako kráva až do 4000tis. a pak to zarve že mi malem urve sedačku.a mělo by to dělat už ve 3500tis. ale to bych připisoval tomu zatuhlýmu T-VISu...
TOYOTA Celica 2.0 Turbo 4WD
Obrázek
mison
Manager Týmu

Příspěvek od mison »

Diablo píše:
mison píše:
kurnik,maš tam nějaké budíky,na tlak turba teplotu oil a tak??? není možné,že na 4 ku neuděláš 200km/hod.
mě to občas piští jako kráva až do 4000tis. a pak to zarve že mi malem urve sedačku.a mělo by to dělat už ve 3500tis. ale to bych připisoval tomu zatuhlýmu T-VISu...
o tom ja mozem snivat.. take pruzne to nemam.. moze to by t tym ze je to dost prechlastavane, alebo tym ze to auto ma 1600kil v zaklade alebo to proste nejede. Aj ked Dano co ma carlosa vravel ze to skor netaha v hornych otackach..ja som na tom aute nikdy nepocitil nieco co by mi malo "urvat sedacku" :o)
Celica All-trac
red
Řidič

Příspěvek od red »

Bohuzel jsem asi pred mesicem a pul najel v 60ti celne na obrubak...
Takze tedka cekam nez narovnaji/svari kolo a naplni se sklady novejma letnakama, ktery na to nazuju.
Pak musim sehnat nekoho kdo vyrizne/navari dve cca 15cm nerez trubky na svody, ktere obrubak promackl...
No a pak konecne zajedu do toyoty na diagnostiku a rozchozeni ACISu

Jinak mi to pripada jakobych se do smesi davalo porad stejne benzinu a proto to v otackach vubec nejede jelikoz je tam vlastne chuda smes. Radsi radim ve 3000 kvuli ventilum.

Jinak kamarad ma 1.6GTI 4.gen s TVISem a je fakt ze kdyz mu to v toyote seridili/opravili tak mu to kolem 5000 otacek zacne sicet a fakt to chytne solidni tah na to ze je to 1.6ka, driv to byla takova tupa/slaba akcelerace
folik
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od folik »

ummm... to mi neco rika tak tupa/slaba akcelerace...mam taky tu 1.6GTi s T-VISem a planuju to dát seridit "opravit"...jen nefim jestli to ma cenu... a co to stojí.. :G atd.... btw kde to serizoval?
red
Řidič

Příspěvek od red »

On byl v Auto Duba coz je autorizovany servis toyota/lexus kousek od Nemocnice na Homolce nedaleko Motolu na Praze 5.
Za diagnostiku/nalezeni zavady das 1500 ale kdyz si to u nich nechas opravit tak to neplatis a zaplatis pak jen praci/matros.
Kamos si tam nechal udelat vic veci(serizeni motoru, oprava vyfuku atd.) a nechal tam asi 7K. Predtim totiz jezdil po takovych tech venkovskych machrech, ktery mu to akorat cely rozesrali.

Obcas staci ten TVIS jen vycistit. Myslim ze mision s tim ma nejake zkusenosti.

Ja mam nejspis v celice(listopad93) ACIS.
Jediny na co jsem se zmohl bylo vymontovani kusu ze sani kde je ta velka klapka ktera se ovlada plynovym pedalem, ktera ma postranach takovy kanalky ktery byly totalne zaneseny ze nesli skoro profouknout. Ze spod tam vede trubka v ktery je nejaka lopatka kterou ovlada nejaky rele. Ta byla taky totalne zanesena ze s ni neslo skoro hybat. Tak jsem to vycistil, auto je zivejsi odspod ale muj problem pretrvava. Nejspis to bude tim ze muj problem je az za tema 4ma velkyma trubkama kde by se mel konat ten ACIS spesl co tu je vysvetlen v jednom prispevku. Jenze ani nevim jak to rozdelat, nechci poskodit tesneni a ani nevim jak velkym momentem ty srouby utahnout.
red
Řidič

Příspěvek od red »

Tak to bylo predstihem, vybuchovalo to moc brzo...
Kara jede jak splasena, nerve a neklepe motor.

Jinak jestli vam funguje ACIS zjistite jednoduse.
Jak jsou ty 4 obr trubky sani jak vedou nekam dolu do motoru, tak na nich je jakoby mezikus(krabice) do ktere vedou z prava podtlaky a osa(otaci 4mi klapkami v te krabici) ktera je napojena na pruzinu, ktera je pres tycku napojena do nejakeho gumoveho cerneho bubynku.
Kdyz vytocite do 5000 tak by ta tycka mela zaject smerem do bubinku a tim padem otevrit ty 4klapky na plno.

Hlavne to nezkousejte se studenym motorem...
Odpovědět

Zpět na „Celica“