2 E9: a motor jsi nezkoušel proplachovat?
Nemusí to být jen rez, může to být jiný zoxidovaný kov, japonské chladiče přímo hnijí, a to celkem slušnou rychlostí. lopatkové kolo pumpy je také z nějaké slitiny mědi, asi bronz, ocel rozhodně ne.
Přiznám se, že jsem také ještě neviděl, že by byl chladič napojen obráceně, na druhou stranu, kdo by se s tím takhle blbě dělal.
Okruh se odvzdušní sám, právě přes vzpomínané víčko, do expanzní nádržky, do které se jen doleje kapalina.
přehřála se
motor sem neproplachoval, nevleze se me do sprchy
ted jsem s corollkou jel trochu delsi cestu, uz se neprehrala a i topeni zaclo fungovat. o víkendu planuju na chalupe poradnej proplach a novej fridex. Má to hlinikovou hlavu?

Toyota Corolla 1332ccm, E10, liftback, r.v 95, 65kw +LPG
Nissan Micra 998 r.v 97, Carisma automat, sekvenční vstřik LPG
dříve škoda 1000, dacia, fiat 126, audi 100, citroen BX a Xantia, Nissan Patrol, VW Golf nakonec JAPONEC
Nissan Micra 998 r.v 97, Carisma automat, sekvenční vstřik LPG
dříve škoda 1000, dacia, fiat 126, audi 100, citroen BX a Xantia, Nissan Patrol, VW Golf nakonec JAPONEC

- Dudelina
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
No nevim, ale ja tipuju pumpu. Me odesla minulou zimu,kdyz mi chytrak mechanik nedal fridex. Tak mam novou a zrovna dneska se mi to v kolone zacalo taky hrat, taxem zajel na parkoviste, pustil topeni naplno - netopilo, taxem jeste zkusil trik z minuly zimy kdyz odchazela pumpa.
Proste sem parkrat protocil motor do maxima, pumpa se jakoby chytla, zacalo okamzite topit a teplota behem minuty spadla.
Muj nazor: kdyz netopi, tak necirkuluje voda - nejde pumpa, ale mozna je to neco jinyho.
PS: Chladic mam rok starej. Musim uz tu zimu nejak doklepat, pac po zime uz pude do salamu.Technicky ok, ale total sezrana.
Proste sem parkrat protocil motor do maxima, pumpa se jakoby chytla, zacalo okamzite topit a teplota behem minuty spadla.
Muj nazor: kdyz netopi, tak necirkuluje voda - nejde pumpa, ale mozna je to neco jinyho.
PS: Chladic mam rok starej. Musim uz tu zimu nejak doklepat, pac po zime uz pude do salamu.Technicky ok, ale total sezrana.
Toyota Corolla 1.8D/47kW - 1986