Kde koupit olej Total quartz 7000?

vše ohledně modelové řady Corolla
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Ty z toho děláš fakt hroznou vědu :-).
vem jakýkoliv značkový olej za dobrou cenu, s dobrou specifikací a s výhledem, že se ještě pár let bude vyrábět (abys tak každého půlroku nelil něco jiného), a toho se drž.

Řeknu to takhle: viděl jsem spoustu motorů, které najezdily 500 tkm i více, a vždy to bylo na nějaký standardní olej. Nikdy jsem neslyšel, že by někdo s tolika tisíci km na jednom motoru používal nějaké opičí kapky nebo nějaký hypermoderní olej s příměsí prasečího sádla, které se na bázi mikromolekulární dyfuze naváže na povrch..., a které úspěšně odzkoušela NASA ve vesmíru.
Když jsem naopak viděl nějaký přidřený nebo jinak zničený motor, bylo to často právě těmito "technologiemi" nebo nedostatkem či přebytkem oleje.
Prostě kup co kup ad výše, hlídej hladinu a intervaly, bude to spokojeně jezdit.
Obrázek
Pavel74
Člen Týmu

Příspěvek od Pavel74 »

Jasně koupim TOTAL :!: :!: Ja sem chtěl jenom aby tu bylo něco k přečtení :lol: ,tak se hned nerozčiluj :twisted: Takže kupuji TOTAL 7000 a budu mu VĚŘIT :!: Dříve jsem lel do aut Castrol, a myslím že to byly zbytečně vyhozené prachy navíc :!: No jo podlehl jsem reklamě,tak proto se teď tak vyptávám :P Tak teď volim Total, aspoň není tak předražený :!: :!:
RAV 4 2.0 16V 95kW':onfire:'
COROLLA XLi 1.4 16V 65kW':banana:'
peta
Manager Týmu

Příspěvek od peta »

Jezis tady se zase vyskytlo blabolu. Tak zaprve obycejny Titan Carat NEOBSAHUJE MoS2. Existuje i verze s MoS2, ale ta se znaci Titan Carat CFE a je mnohem drazsi nez obyc Titan a je vhodna do velmi zatezovanych motoru treba dodavek nebo aut, ktere uz maji opravdu hodne najeto. Firma Fuchs oil ma s panem Hostem Fuchsem spolecnou pouze cast jmena. Firma Liqui moly je dalsi od ktere bych se nebal olej koupit. Za dalsi rikat o nejakem oleji, ze je to sracka nebo ze je uplne super muze rikat jen nekdo, kdo tomu vubec nerozumi. Vsechny oleje jsou vicemene stejne a tezko se da rict, ktery je lepsi nebo horsi. Mne se proste nelibi na ceskem netu tolik prosazovane tvrzeni, ze Total 7000 je neco uzasneho. Neni to zadny zazrak, obsahuje sice nejake ty estery, ale naprosta vetsina je tam obycejneho mineralniho oleje, takze vysledek je horsi (dle teorie) nez treba olej Titan Carat nebo spousta jinych oleju, ktere jsou delane pouze z oleju MC syntezy (upraveny mineral smerem k syntetice). Ale ve vysledku je to jedno, oba oleje bodou slouzit dobre, hlavni je spravne olej menit.
Corolla E11 liftback, 4E-FE, rv. 98 (Prodáno)Obrázek
Škoda Superb 2 1.8TSI DSG EleganceObrázek
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

2peta: předpokládám, že tvá reakce není na mě? Ale přeci jen napíši pár vet ;).
Já jsem nic o sračce nepsal.

Že to vytýkáš někomu, kdo se v olejích nevyzná, mi připadá zbytečné. Hlavně to křičení o blábolech. Takže máš pravdu, napsal to někdo, kdo se v tom opravdu nevyzná, jen jsi přehlédl, že se tím nikdy netajil ;).
Já si nemyslím, že je total nejlepší (neumím to říct o žádné značce oleje). Byl předhozen jako jeden z mnoha, když už tu byl zmíněn, ani to tu nikdo, pokud vím, nepsal, že by měl být nejlepší.
Píšeš: Vsechny oleje jsou vicemene stejne a tezko se da rict, ktery je lepsi nebo horsi. Mne se proste nelibi na ceskem netu tolik prosazovane tvrzeni, ze Total 7000 je neco uzasneho. Neni to zadny zazrak, obsahuje sice nejake ty estery, ale naprosta vetsina je tam obycejneho mineralniho oleje, takze vysledek je horsi (dle teorie) nez treba olej Titan Carat nebo spousta jinych oleju, ktere jsou delane pouze z oleju MC syntezy (upraveny mineral smerem k syntetice).
Je zajímavé, jak jsi sám svou první větu popřel zbytkem svého uvedeného komentáře ;).
U olejů je úžasné, že se můžeme hádat do nekonečna, ale důkazy se hledají a obhajují velmi těžko. Za to se velmi snadno křičí "ježiš, to jsou bláboly." Nezlob se, ale toto nikam nevede.
Pokud jde o LiquiMoly s Mo2S, který tu byl dotazován, nemyslím že je to nějaký zázrak, maximálně cenový.
Pokud jde o Titan Fuchs, máš pravdu, dělají i carat bez Mo2S. Ten by mi vcelku nevadil, až na jednu maličkost, že se vyrábí asi na třech místech, a celkem často se pobočky přesouvají pod jiné majitele (viz. jejich oficiální stránky), takže pokud budu chtít používat léta stejný olej (nemusím snad psát, proč je to doporučováno), nemám jistotu, že tomu tak bude.
To je celé.
Obrázek
peta
Manager Týmu

Příspěvek od peta »

ombre píše: Že to vytýkáš někomu, kdo se v olejích nevyzná, mi připadá zbytečné. Hlavně to křičení o blábolech.
Je zajímavé, jak jsi sám svou první větu popřel zbytkem svého uvedeného komentáře ;).
Nepoprel, napsal jsem to totiz takto "dle teorie je neco horsi, ale v praxi je to jedno." A ze Titan Carat obsahuje MoS2, ktery ucpava filtr je blabol nebo spise desinformace.

Souhlasim, ze hadat se o olejich nema cenu, nic se vymyslet neda a prave proto me tolik drazdi to nicim nepodlozene vsudepritomne doporucovani Totalu 7000 (staci se podivat treba na oleje.cz)
Corolla E11 liftback, 4E-FE, rv. 98 (Prodáno)Obrázek
Škoda Superb 2 1.8TSI DSG EleganceObrázek
arcci
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arcci »

server oleje.cz mám přečtenej zezhora dolu a nikde jsem nenasel, ze by tam nejaky odborník z laboratoře přes oleje nebo nejakej automechanik s dlouhodobou praxi napsal, že je to dobrej nebo spatnej olej ( ten total ), tyhle zavery tam pisou jenom lidi, ktery tomu zrejme moc nerozumi, proto se spis drzim nazoru, ktery je na tomto servru velice casto zmynovan " na znacce oleje nezalezi, olej musi splnovat vykonove specifikace a vymenne intervaly je lepe zkracovat než prodluzovat ... " tohoto ze drzim a zrejme budu i do budoucna, nehodlam kupovat predrazene oleje ...

Ps. ale samozrejme nikomu svuj nazor nevnucuju a nechci ani nikomu radit, clovek ma tu svestku, ktery se rika mozek, od toho aby sam premyslel...
arcci
corolla EE111 HB ; 1,3 4E-FE 99; 63 kW/5400
Honda JAZZ 1,4 / 73 kW ;i-VTEC 2009
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Jsem rád, že se to tu nezvrhlo ve vzájemné urážení a pseudoteorie.

A titanu bez Mo2S jsem se již vyjádřil - nejsem proti.

Ale opakuji, total tu opravdu nikdo nevychvaloval, ani netvrdil, že je nejlepší :-).
Není to špatný olej a je za dobrou cenu... jako povícero dalších.

Já třeba používám VAT. Stojí stejně, ale hlavně ho mají naproti v prodejně, což je asi nejdůležitější.
Obrázek
Jiří Stejskal
Řidič

Příspěvek od Jiří Stejskal »

Pánové, vmísím se Vám do debaty a taky přispěju svojí troškou do mlýna.

Těmhle věcem taky moc nerozumím, letos v květnu jsem musel na pravidelnou prohlídku a samozřejmě jsem se pídil po tom, co za olej do motoru dát. S píděním jsem začal zde a v jednom vlákně kdosi moudře odkázal na rady odborníka na www.oleje.cz.
Dost mě to uklidnilo a má to i svoji logiku. Prodávané oleje musí splňovat určité normy, jinak do obchodu nesmí. Tedy pokud olej splňuje specefikace výrobce motoru, je to vlastně jedno, olej může být maximálně maličko horší nebo maličko lepší, předepsanou normu na kvalitu musí splnit každý a motoru ublížit nemůže.

Místo značky oleje jsem tedy řešil spíše jeho viskozitu. Auto parkuju venku a dvakrát až třikrát týdně s ním jedu ráno do práce, kde celý den stojí a večer jedu zase domů. Občas k tomu nějaké ty výlety, takže potřebuju spíš olej, který mi bude šetřit motor při studených startech, obzvláště v zimě se to bude hodit.
V servisu to pak bylo ještě jednodušší, když přišla řeč na olej, technik mi řekl, že dávají Shell Helix Ultra 5W-40. Chtěl jsem sice zkusit 5W-30, zahřátý prý klade menší odpor pístům a lehce snižuje spotřebu, v manuálu je dokonce uveden jako doporučený, nicméně řekl jsem si, že zas taková úspora paliva by to nebyla.
Shell je renomovaný výrobce, olej specifikace splňuje, 5W co jsem chtěl to má..., tak jaképak další starosti s tím? :) Dal jsem za něj 1632Kč, což není zas tak hrozná částka vzhledem k tomu, že neměním olej několikrát ročně.
Toyota Corolla E11U, 1.6 VVT-i
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

2peta, arcci a Jiri Stejskal:
Mně se líbí, že na to máme všichni v podstatě stejný názor, ale stejně se úplně neshodneme ;).
Obrázek
Pavel74
Člen Týmu

Příspěvek od Pavel74 »

ombre píše:
Já třeba používám VAT. Stojí stejně, ale hlavně ho mají naproti v prodejně, což je asi nejdůležitější.
No vidím že se to tu pěkně rozjelo :lol: , ale zůstanu teda u drahého Castrol GTX Magnatec 10W-40 pouze z prostého důvodu že ho u nás koupim na každém rohu :lol: . Dříve zmiňované značky tady v okruhu 30 km nikdo neprodává, tedy kromě Valvoline a Fuchsu :roll: .
RAV 4 2.0 16V 95kW':onfire:'
COROLLA XLi 1.4 16V 65kW':banana:'
Odpovědět

Zpět na „Corolla“