ROZPERNA TYC/TORZNI TYC
- ALIEN
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
lepsi 1,6ky?BRunner píše:Já bych byl opatrnější, má asi hezčí kasli, ale 1.6 motor je lepší ve čtvrté generaci. A budu se s Tebou hádat do krveALIEN píše:
ale stejne je 5th lepsi
TO JE ZVALSTNI V TOYOTE SOU ASI KRETENI

Já nenepsal, že tam dávali horší techniku, já napsal že do 1.6 4g dávali lepší motor než do 1.6 5g a v určitých ohledech i než do 1.8 6g.ALIEN píše: lepsi 1,6ky?
TO JE ZVALSTNI V TOYOTE SOU ASI KRETENIs postupujicim casem davaj horsi techniku
?? Zvlastni pristup
,nebo je to asi jen tvuj pohled na vec
Najdi na netu a počti si něco o rozdílech mezi motory 4A-GE (1.6 Celica 4g), 4A-FE (1.6 Celica 5g) a 7A-FE (1.8 Celica 6g). Pak se můžeme bavit dál

Naposledy upravil(a) BRunner dne čtv 20.07.2006, 13:58, celkem upraveno 2 x.
- ALIEN
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
koukal jsem na tvoje fotky....taukutalena GT....v tom jsi sedel? Co se stalo?Naky vaznejsi zraneni nebo neco?Jak to vypadalo vevnitr?jsou celdy bezpecny??Diablo píše:Jasně,de o to si poradit,popřípadě se vyvést z omylu-navzájem...ALIEN píše:jj ae neber to nak vazne,nic proti tobe nemam.....(bez ironie)Diablo píše:
Jen si nevspominam....Kit sani???
BTW delame tu krasnou tapetu
Naposledy upravil(a) ALIEN dne čtv 20.07.2006, 14:01, celkem upraveno 1 x.
- ALIEN
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Ty jsi urcite zarytej vlastnik 5th vidBRunner píše:Já nenepsal, že tam dávali horší techniku, já napsal že do 1.6 4g dávali lepší motor než do 1.6 5g a v určitých ohledech i než do 1.8 6g.ALIEN píše: lepsi 1,6ky?
TO JE ZVALSTNI V TOYOTE SOU ASI KRETENIs postupujicim casem davaj horsi techniku
?? Zvlastni pristup
,nebo je to asi jen tvuj pohled na vec
Najdi na netu a počti si něco o rozdílech mezi motory 4A-GE (1.6 Celica 4g), 4A-FE (1.6 Celica 5g) a 7A-FE (1.8 Celica 6g). Pak se můžeme bavit dál

Ale ju verim,mam blizko k americe a jejich vozovymu parku a tam je tohle znat daleko vic nez na tom co jezdi unas.Vsechno se zacina podrizovat emisim....
- Diablo
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
ALIEN píše:koukal jsem na tvoje fotky....taukutalena GT....v tom jsi sedel? Co se stalo?Naky vaznejsi zraneni nebo neco?Jak to vypadalo vevnitr?jsou celdy bezpecny??Diablo píše:Jasně,de o to si poradit,popřípadě se vyvést z omylu-navzájem...ALIEN píše: jj ae neber to nak vazne,nic proti tobe nemam.....(bez ironie)
BTW delame tu krasnou tapetu
jak sem ji vyvařoval tak sem si řikal že bych se v tom nechtěl vysekat-ty přední výstuhy nevypadaj bytelně,mezi nima jen stěna....No,a to auto šlo přes střechu ve 160km/hod ale na delku...

Naposledy upravil(a) Diablo dne čtv 20.07.2006, 14:14, celkem upraveno 1 x.
TOYOTA Celica 2.0 Turbo 4WD

- ALIEN
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je dulezity,ze vsichni zivy a zdravy....tak aspon se potvrzuje ze tyhle rocniky jsou bytelny auta.....Diablo píše:ALIEN píše:koukal jsem na tvoje fotky....taukutalena GT....v tom jsi sedel? Co se stalo?Naky vaznejsi zraneni nebo neco?Jak to vypadalo vevnitr?jsou celdy bezpecny??Diablo píše: Jasně,de o to si poradit,popřípadě se vyvést z omylu-navzájem...
jak sem ji vyvařoval tak sem si řikal že bych se v tom nechtěl vysekat-ty přední výstuhy nevypadaj bytelně,mezi nima jen stěna....No,a to auto šlo přes střechu ve 160km/hod ale na delku...sem při kontra smyku sejmul tou prdelí strom,a ten mě otočil...a zkácel se hajzl,takže teď už je zatačka bezpečná
ale měl sem pasy,odep si je a vylez bez škrabance,snad jen loket-vybijel sem okinko.Spolujezdkyně,v klidu,i když se ji střecha zastavila 5cm před hlavou...takže myslim že bezpečný!!!hlavně sedačky-nastavit na sebe,PŘIPOUTAT,a neptaštíš se o nic co se se k tobě nepřitlačí samo
![]()
Nekde na netu jsem nasel NCAP na 5th. a mela taky dost bodiku,vic nez vetsina z ty kategorie,tak snad kdyz se neco stane,tak me to nezabije....
No, taky jsem s jednou 5g chvili pojezdil, ale to byla 2.0. Já mam rád všechny Celici a nejradši bych měl stodolu a v tý stodole od každý generace a motorický varianty jednu 
Ale není to až tak o těch emisích, ale o tom, že Toyota dělá/dělala různé varianty jednotlivých generací motorů. Třeba u těch našich oblíbených 1.6tek všechny vycházejí z motoru 4A z roku 1980, na který se pak (zjednodušeně) dávali různé hlavy. 8V karburátor, 16V karburátor, 16V EFI atd. A rozdíl mezi těma našima 4A-GE a 4A-FE je v tom, že Géčkové hlavy jsou určeny pro sportovní použití (větší úhel mezi ventily, každá vačka je poháněná přímo řemenem, větší plocha ventilů) -> lepší průtok vzduchu a větší výkon ve vysokých otáčkách (4A-GE má omezovač v 8 000 ot). Naopak eFkové hlavy jsou optimalizované do normálního provozu (menší úhel mezi ventily, jinak tvarovaný spalovací prostor, pouze jedna vačka poháněná řemenem, druhá přes převod) -> menší spotřeba a lepší průbě kroutícího momentu v nízkých otáčkách, naopak nižší výkon ve vyšších otáčkách a menší ochota motoru jít do vysokých otáček.
Jsou tam ještě další rozdíly v tom, že 4A-GE je celkově konstruvaný pro vyšší zátěž, takže má pevnější blok, jiné písty, klikovku a ojnice, ale to jsou věci důležité z hlediska odolnosti motoru, ne výkonu.
Jinak dělali se i 4A-GZE s kompresorem s výkonem od 145 do 170 koní a od roku 1992 do 1998 20V 4A-GE s výkonem 160-170 koní.
Podobně třeba 3S-GE : 3S-FE, 2ZZ-GE : 1ZZ-FE.
Jinak pokud chceš bližší info o Toyoťáckých motorech, tady je dobrý začátek http://en.wikipedia.org/wiki/4A-GE#4A
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Toyota_engines
Tož tak

Ale není to až tak o těch emisích, ale o tom, že Toyota dělá/dělala různé varianty jednotlivých generací motorů. Třeba u těch našich oblíbených 1.6tek všechny vycházejí z motoru 4A z roku 1980, na který se pak (zjednodušeně) dávali různé hlavy. 8V karburátor, 16V karburátor, 16V EFI atd. A rozdíl mezi těma našima 4A-GE a 4A-FE je v tom, že Géčkové hlavy jsou určeny pro sportovní použití (větší úhel mezi ventily, každá vačka je poháněná přímo řemenem, větší plocha ventilů) -> lepší průtok vzduchu a větší výkon ve vysokých otáčkách (4A-GE má omezovač v 8 000 ot). Naopak eFkové hlavy jsou optimalizované do normálního provozu (menší úhel mezi ventily, jinak tvarovaný spalovací prostor, pouze jedna vačka poháněná řemenem, druhá přes převod) -> menší spotřeba a lepší průbě kroutícího momentu v nízkých otáčkách, naopak nižší výkon ve vyšších otáčkách a menší ochota motoru jít do vysokých otáček.
Jsou tam ještě další rozdíly v tom, že 4A-GE je celkově konstruvaný pro vyšší zátěž, takže má pevnější blok, jiné písty, klikovku a ojnice, ale to jsou věci důležité z hlediska odolnosti motoru, ne výkonu.
Jinak dělali se i 4A-GZE s kompresorem s výkonem od 145 do 170 koní a od roku 1992 do 1998 20V 4A-GE s výkonem 160-170 koní.
Podobně třeba 3S-GE : 3S-FE, 2ZZ-GE : 1ZZ-FE.
Jinak pokud chceš bližší info o Toyoťáckých motorech, tady je dobrý začátek http://en.wikipedia.org/wiki/4A-GE#4A
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Toyota_engines
Tož tak

Naposledy upravil(a) BRunner dne čtv 20.07.2006, 14:34, celkem upraveno 1 x.