ROZPERNA TYC/TORZNI TYC

vše ohledně modelové řady Celica
Diablo
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Diablo »

Taky nechapu o čem kecáte??? TORZNÍ TYČ neměla ani jedna celica teda co vim 4th až 7th.nejspíš myslite rozpěrnou tyč,nebo stabilizator...???
TOYOTA Celica 2.0 Turbo 4WD
Obrázek
ALIEN
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ALIEN »

Diablo píše:Taky nechapu o čem kecáte??? TORZNÍ TYČ neměla ani jedna celica teda co vim 4th až 7th.nejspíš myslite rozpěrnou tyč,nebo stabilizator...???
ZASE TY :lol: ROZPERNA TYC se taknak = TORZNI TYCI,teda aspon v tomhle pripade
ALIEN
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ALIEN »

BRunner píše:
ALIEN píše:
ale stejne je 5th lepsi :evil:
Já bych byl opatrnější, má asi hezčí kasli, ale 1.6 motor je lepší ve čtvrté generaci. A budu se s Tebou hádat do krve :twisted:
lepsi 1,6ky?
TO JE ZVALSTNI V TOYOTE SOU ASI KRETENI :lol: s postupujicim casem davaj horsi techniku 8) ?? Zvlastni pristup :P ,nebo je to asi jen tvuj pohled na vec :P
Diablo
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Diablo »

ja bych se nesmal,novější nutně neznamená lepší... se kvuli emisním limitům montujou ERG,...a jiný svinstva,a všechno to ochuzuje směs...Nehledě na to že se to sere... 8)
Obrázek
Diablo
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Diablo »

Alien píše: ZASE TY :lol:
:?:
Obrázek
ALIEN
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ALIEN »

Diablo píše:
neres,nece se mi hledat link.... :D
Diablo
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Diablo »

ALIEN píše:
Diablo píše:

Jen si nevzpominam....Kit sani???

Jinak Hezký brusle :D
Obrázek
ALIEN
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ALIEN »

Diablo píše:
ALIEN píše:
Diablo píše: :?:

Jen si nevspominam....Kit sani???
jj ae neber to nak vazne,nic proti tobe nemam.....(bez ironie)
BTW delame tu krasnou tapetu 8)
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

ALIEN píše: lepsi 1,6ky?
TO JE ZVALSTNI V TOYOTE SOU ASI KRETENI :lol: s postupujicim casem davaj horsi techniku 8) ?? Zvlastni pristup :P ,nebo je to asi jen tvuj pohled na vec :P
Já nenepsal, že tam dávali horší techniku, já napsal že do 1.6 4g dávali lepší motor než do 1.6 5g a v určitých ohledech i než do 1.8 6g.
Najdi na netu a počti si něco o rozdílech mezi motory 4A-GE (1.6 Celica 4g), 4A-FE (1.6 Celica 5g) a 7A-FE (1.8 Celica 6g). Pak se můžeme bavit dál :oha:
Naposledy upravil(a) BRunner dne čtv 20.07.2006, 13:58, celkem upraveno 2 x.
Diablo
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Diablo »

ALIEN píše:
Diablo píše:
ALIEN píše: neres,nece se mi hledat link.... :D

Jasně,de o to si poradit,popřípadě se vyvést z omylu-navzájem...
Obrázek
ALIEN
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ALIEN »

Diablo píše:
ALIEN píše:
Diablo píše:
koukal jsem na tvoje fotky....taukutalena GT....v tom jsi sedel? Co se stalo?Naky vaznejsi zraneni nebo neco?Jak to vypadalo vevnitr?jsou celdy bezpecny??
Naposledy upravil(a) ALIEN dne čtv 20.07.2006, 14:01, celkem upraveno 1 x.
ALIEN
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ALIEN »

BRunner píše:
ALIEN píše: lepsi 1,6ky?
Já nenepsal, že tam dávali horší techniku, já napsal že do 1.6 4g dávali lepší motor než do 1.6 5g a v určitých ohledech i než do 1.8 6g.
Najdi na netu a počti si něco o rozdílech mezi motory 4A-GE (1.6 Celica 4g), 4A-FE (1.6 Celica 5g) a 7A-FE (1.8 Celica 6g). Pak se můžeme bavit dál :oha:
Ty jsi urcite zarytej vlastnik 5th vid :)
Ale ju verim,mam blizko k americe a jejich vozovymu parku a tam je tohle znat daleko vic nez na tom co jezdi unas.Vsechno se zacina podrizovat emisim....
Diablo
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Diablo »

ALIEN píše:
Diablo píše:
ALIEN píše: jj ae neber to nak vazne,nic proti tobe nemam.....(bez ironie)
koukal jsem na tvoje fotky....taukutalena GT....v tom jsi sedel? Co se stalo?Naky vaznejsi zraneni nebo neco?Jak to vypadalo vevnitr?jsou celdy bezpecny??

jak sem ji vyvařoval tak sem si řikal že bych se v tom nechtěl vysekat-ty přední výstuhy nevypadaj bytelně,mezi nima jen stěna....No,a to auto šlo přes střechu ve 160km/hod ale na delku... :twisted: sem při kontra smyku sejmul tou prdelí strom,a ten mě otočil...a zkácel se hajzl,takže teď už je zatačka bezpečná :D ale měl sem pasy,odep si je a vylez bez škrabance,snad jen loket-vybijel sem okinko.Spolujezdkyně,v klidu,i když se ji střecha zastavila 5cm před hlavou...takže myslim že bezpečný!!!hlavně sedačky-nastavit na sebe,PŘIPOUTAT,a nepraštíš se o nic co se se k tobě nepřitlačí samo :D :D
Naposledy upravil(a) Diablo dne čtv 20.07.2006, 14:14, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
ALIEN
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ALIEN »

Diablo píše:
ALIEN píše:
Diablo píše: Jasně,de o to si poradit,popřípadě se vyvést z omylu-navzájem...

jak sem ji vyvařoval tak sem si řikal že bych se v tom nechtěl vysekat-ty přední výstuhy nevypadaj bytelně,mezi nima jen stěna....No,a to auto šlo přes střechu ve 160km/hod ale na delku... :twisted: sem při kontra smyku sejmul tou prdelí strom,a ten mě otočil...a zkácel se hajzl,takže teď už je zatačka bezpečná :D ale měl sem pasy,odep si je a vylez bez škrabance,snad jen loket-vybijel sem okinko.Spolujezdkyně,v klidu,i když se ji střecha zastavila 5cm před hlavou...takže myslim že bezpečný!!!hlavně sedačky-nastavit na sebe,PŘIPOUTAT,a neptaštíš se o nic co se se k tobě nepřitlačí samo :D :D
Tak to je dulezity,ze vsichni zivy a zdravy....tak aspon se potvrzuje ze tyhle rocniky jsou bytelny auta.....
Nekde na netu jsem nasel NCAP na 5th. a mela taky dost bodiku,vic nez vetsina z ty kategorie,tak snad kdyz se neco stane,tak me to nezabije....
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

No, taky jsem s jednou 5g chvili pojezdil, ale to byla 2.0. Já mam rád všechny Celici a nejradši bych měl stodolu a v tý stodole od každý generace a motorický varianty jednu :inlove:
Ale není to až tak o těch emisích, ale o tom, že Toyota dělá/dělala různé varianty jednotlivých generací motorů. Třeba u těch našich oblíbených 1.6tek všechny vycházejí z motoru 4A z roku 1980, na který se pak (zjednodušeně) dávali různé hlavy. 8V karburátor, 16V karburátor, 16V EFI atd. A rozdíl mezi těma našima 4A-GE a 4A-FE je v tom, že Géčkové hlavy jsou určeny pro sportovní použití (větší úhel mezi ventily, každá vačka je poháněná přímo řemenem, větší plocha ventilů) -> lepší průtok vzduchu a větší výkon ve vysokých otáčkách (4A-GE má omezovač v 8 000 ot). Naopak eFkové hlavy jsou optimalizované do normálního provozu (menší úhel mezi ventily, jinak tvarovaný spalovací prostor, pouze jedna vačka poháněná řemenem, druhá přes převod) -> menší spotřeba a lepší průbě kroutícího momentu v nízkých otáčkách, naopak nižší výkon ve vyšších otáčkách a menší ochota motoru jít do vysokých otáček.
Jsou tam ještě další rozdíly v tom, že 4A-GE je celkově konstruvaný pro vyšší zátěž, takže má pevnější blok, jiné písty, klikovku a ojnice, ale to jsou věci důležité z hlediska odolnosti motoru, ne výkonu.
Jinak dělali se i 4A-GZE s kompresorem s výkonem od 145 do 170 koní a od roku 1992 do 1998 20V 4A-GE s výkonem 160-170 koní.
Podobně třeba 3S-GE : 3S-FE, 2ZZ-GE : 1ZZ-FE.
Jinak pokud chceš bližší info o Toyoťáckých motorech, tady je dobrý začátek http://en.wikipedia.org/wiki/4A-GE#4A
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Toyota_engines
Tož tak :mrgreen:
Naposledy upravil(a) BRunner dne čtv 20.07.2006, 14:34, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Celica“