Hele taky jsem si to řikal, ale v zákoně je to jasně daný a nerozlišuje se jestli je to auto nebo vytrhávač chlupů z nosu
Mám známýho v Seatu a zapomněli tam vyřídit do 30 dnů reklamaci na prorezlý dveře u asi pět let starýho Toleda. Chlap po nich normálně požadoval plnou cenu za auto. Sice se s nim soudili, ale prohráli a týpek dostal plnou kupní cenu. Ale musíš na to mít žaludek.
Toyota Auris 1.6 Valvematic, 6M/T, white, Terra Cool + tempomat
Jo, tomu bych klidně věřil.
Zažil jsem, že si paní koupila malý auto nejmenovaný značky. Na podzim. Na jaře, jak začalo bejt vedro, přišla do servisu, že jí to nefouká studený. No neměla klima, že. Ale ukázala návod a tam bylo, že při otočení voliče teploty zcela vlevo, fouká z výdechů chladný vzduch (i u verze bez klima). No a jak to dopadlo? Nakonec jí auto vzali protiúčtem a s velkou slevou a prakticky bez marže jí prodali stejný, ale s klima. Asi raději, než by se soudili.
A nebylo to v USA, ale v ČR.
P.S. Osobně mám zkušenost ze soudem s navigacema, stál jsem na straně prodejce. Paní soudkyně to brala tak, že přeci když je to satelitní navigace, tak se tam změny projevují okamžitě. No a nikdo jí to nevysvětlil = prohráli jsme.
Tak lupání v řízení včera opraveno na počkání, byl pouze povolený tisíci hran držící sloupek řízení. Po dotažení to šlo hned poznat, řízení je bez vůle a bez zvuků.
Pánové, koukám, že jste měli štěstí na servisy... Já mám Aurise r.2010 a začalo mi lupat ve volantu už po roce, pří záruční prohlídce v RallyTOYO Ostrava mi ale sprostě sdělili, že žádné lupání nezjistili, když jsem se pak ptal znovu letos v O.-Hrabové, tak mi jen řekli, že to asi jen klepe pastorek posilovače a že to není závada...teď už mám záruku pryč...poraďte, co se dá dělat, když jsem stejnou závadu hlásil řádně v záruce a bezvýsledně...(bylo by prima nějak sehnat v dané věci názor z ústředí TOYOTA)
Achnaton píše:Pánové, koukám, že jste měli štěstí na servisy... Já mám Aurise r.2010 a začalo mi lupat ve volantu už po roce, pří záruční prohlídce v RallyTOYO Ostrava mi ale sprostě sdělili, že žádné lupání nezjistili, když jsem se pak ptal znovu letos v O.-Hrabové, tak mi jen řekli, že to asi jen klepe pastorek posilovače a že to není závada...teď už mám záruku pryč...poraďte, co se dá dělat, když jsem stejnou závadu hlásil řádně v záruce a bezvýsledně...(bylo by prima nějak sehnat v dané věci názor z ústředí TOYOTA)
Sice ti neodpovím na tvoji otázku - co dělat v případě prošlé záruky. Ale spíš rozepíšu jak identifikovali tento problém na mém aurisu v toyotě ve Zlíně. Přijel jsem do servisu, nejdříve proběhlo takové to sepsání protokolu, popis závady atd...poté do auta sedl vedoucí servisu a samozřejmě že řízení v pohodě - nelupalo ať jsme jeli dopředu, dozadu....přesto teda řekl, že tam cítí malou vůli a že se na to podívají mechanici. Asi po hodině čekání a několikerému vyjetí mého auta s mechanikem ven z dílny a kroužením okolo salonu mi bylo sděleno, že nakonec objevili povolený tisícihran někde ve sloupku řízení. Tak jsem to jel zkusit a na první omak šel poznat rozdíl - jednak zmizela ta malá vůle a od té doby (cca měsíc) se nevyskytlo ani lupání. držím palce ať ti to dobře dopadne
Tak po nějaké době se lupání projevilo opět...znovu reklamace při servisní prohlídce...tentokrát uznáno na výměnu spojovací hřídele řízení.
Tak snad už to bude O.K.
Jj zavada rizeni u aurise beznej stav techto vozu bouzel japonci nejsou stroje ale jen lidi .. byva to dva typy vadnych dilu jak rizeni tak jedna hridel ze sloupku rizeni udelaly hosi moc velkou diru v tisici hranu a pak vznika lupani obcas to dela i cely hreben rizeni sle to poznate na nerovnosti..kdyz je to jen pri otoceni volantu tak je to jen ta hridel cca 1000kc take jsem to na svem resil