nevyznám se v tom, myslel jsem že je v Carině nějaký automatický sytičJimmi píše:No ale tam žádný sytič není....alf3003 píše: ...až se sepnul automatický sytič a pak už vše OK...
Toyota Carina 1,6 85kW r.94-poraďte, problém při startování
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Kdybych vycházel z toho, že zahřátá startuje líp, což v servisu předvedla, dá se zúžit výčet příčin? Zkratka ECU je co?aczasa píše:Cidlo teploty chladici kapaliny? vedeni cidla k ECU? vlhkost kdekoliv na rozdelovaci? Zakopanych psu i u synonyma spolehlivosti muze byt..... dost...
Subaru Forester 2,0 Active 116kW r. 2007
Toyota RAV4 2,0 94kW r. 1994
Ridici jednotka. Electronic Control Unit. Staci povoleny konektor, vyzvejkany dratek, prechodovy odpor a ECU je zblble a muze se chovat..... jinak nez ocekavane... Takze bych mozna zkusil to cidlo teploty vymenit, potom zkontrolovat MAF a teplomer vnejsi teploty vzduchu.... A pak uz bych sel jen po elektrice...
Back in Czech.
Musíš trochu domýšlet, milý kůrovče kurovitýaczasa píše:hmm.. nevim, tlak paliva je pomerne stejny zastudena i za tepla...

Jestliže je motor studený, znamená to, že auto už delší dobu někde stálo s vypnutým motorem. Logicky tedy už měl tlak v palivovém potrubí dost času poněkud poklesnout. Přeci jen čerpadlo se pouští až se startérem.
Netěsnící vstřiky taktéž, bývá to uváděno jako jedna z možných příčin obtížných startů za studena - do sacího potrubí nakape palivo a motor je chvílu uchlastaný jak u starýho karburátoru.
Já bych doporučil proklemovat ty dvě svorky v diagnostickém štekru, které zajistí, že čerpadlo se pouští hned se zapalováním. Tím by se jedna možná příčina vyloučila, nebo lokalizovala.
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Nechci to zakřiknout a klepu na dřevo. Ve čtvrtek jsem vyměnil vzduchový filtr, který jsem zkoušel vyfoukat kompresorem, ale už to velký efekt nemělo. Dal jsem nový Fram a zatím chytá motor excelentně teplý i studený. Nechce se mi věřit, že by nový filtr problém vyřešil.
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
nikdy jsem nelhal, max. nemluvil PRAVDUaczasa píše:Tak pak musis byt uplny....... A nebo nam lzes od zacatku..... Kazdopadne at to vydrzi startovat perfektne...

ani nie tak spinavy vzduch , ako skor jeho nedostatok. zaneseny filter totiz nema potrebnu priechodnost. je to ako ked dychas s plnym nosom. jasne , ty ked mas zapchaty nos, otvoris usta
, zial toto Carina nevie.
Takze nabuduce - najprv vyfukat nos, potom az k po doktoroch

Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
jarson, dík za názor- svatá pravda. Jezdil jsem s Toyotami několik let dojarson píše:ani nie tak spinavy vzduch , ako skor jeho nedostatok. zaneseny filter totiz nema potrebnu priechodnost. je to ako ked dychas s plnym nosom. jasne , ty ked mas zapchaty nos, otvoris usta, zial toto Carina nevie.
!!!!TOYOTA TREND CAR Nový Jičín!!!
a když jsem tuhle Carinu minulý měsíc koupil okamžitě jsem se objednal na servis. Ve značkovém ??? servise měli odstranit špatné startování a volnoběh. Vyměnili svíčky a nic se nezlepšilo(450Kč svíčky a 500Kč práce). Předpokládal jsem, že jezdím k profesionálům a ve skutečnosti jsem svěřil auto diletantům. A to mi, aniž bych si to objednal, udělali za 1300 Kč servis klimatizace. Po měsíci médium uteklo a nyní se vymlouvají. Nedoporučuji nikomu tenhle servis. Něco najezdím a pak napíšu, jak Carina startuje, aby podobně neznalí ušetřili čas, nervy a peníze.