Toyota ProTect - skúsenosti

nová modelová řada - nástupce Corolly
VLAN

Příspěvek od VLAN »

aczasa píše:Ach jo.. VLAN ty jsi usnul pred sto lety.... no nic... nacti si neco od Stani(ho)...

Neboj. :)

Budu počítat průměr, abych nikoho neurazil... 150Kč/h.

Za 12-16hodin se dá vše zvládnout. 1800-2400Kč.

Osobně tam práci počítat nebudu, protože mě to třeba baví. Pokud bychom měli brát tohle z ekonomického hlediska, tak je vlastně všechno strašná ztráta času. :)

Osobně si také věci spočítám, než se do něčeho pustím, ale tady je to podle mě i tak výhodnější. Nechci tu o tom hltit téma, můžeme to řešit třeba po SZ, ale podle mě je to hlavně o tom, co tě baví. Z tvých příspěvků jsem pochopil, že lak a celkově vzhled auta asi nijak nehrotíš, máš ho jako pracovní nástroj. Kdybych jezdil po Praze a parkoval auta v centru, tak bych třeba asi tak taky přistupoval, ale osobně mě ten "Detailing baví" a myslím, že je to na autech i na těch co jsem měl to bylo vždycky znát. To, že při případném prodeji nikdo ten čas nezaplatí, že se to nevyplatí... Ano, vím a souhlasím, ale je to o prioritách, co kdo bere jako zálibu a pokud bychom to tak měli opravdu přehnaně řešit, tak bychom se tu ani nesešli nad tímhle tématem. :)
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

Já jsem ted dával auto do lesku. A byl to jen Clay, pak voskovaní Autoglym HD Wax a vylestění. A udělal jsem to i s ručním mytím za cca 4hod. Ješte jsem pořídil Autoglym Aqua Wax a ten občas dám po mytí.
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
on22
Navigátor

Příspěvek od on22 »

Když jsem si nového Aurise přivezl domů z autoservisu, tak jsem si taky říkal, že o něj budu „pečovat“, voskovat karoserii… První deziluze ale přišla po prvních 14 dnech parkování v práci, kdy mi někdo svými dveřmi udělal zásek na řidičových dveřích a druhá asi po měsíci, když jsem spolujezdcovy dveře odřel o sloup na podzemním parkovišti 8)
Teď dám jednou za čas u ÖMV myčku i s voskem a kašlu na to :!:
Corolla 1.6 Valcematic CVT Active Trend+ 2017
Auris 1.6 Valvematic Luna 2011
Škoda 125 L 1989
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

:-) ok vlan. :-) je to jak rikas...
Back in Czech.
Ďuri
Člen Týmu

Re: Toyota ProTect - skúsenosti

Příspěvek od Ďuri »

Je to uplna hlupost, dal som si to na svoju Yarisku hybrid, clovek to ide ocistit vapkou a nic to nepomoze, spina nejde absolutne o nic lahsie dole. Zbytocne vyhodene peniaze, lepsie si dat normalne auto navoskovat alebo pouzit autosampon s voskom a rucne umyt.
jerky15
Člen Týmu

Příspěvek od jerky15 »

Ďuri píše:Je to uplna hlupost, dal som si to na svoju Yarisku hybrid, clovek to ide ocistit vapkou a nic to nepomoze, spina nejde absolutne o nic lahsie dole. Zbytocne vyhodene peniaze, lepsie si dat normalne auto navoskovat alebo pouzit autosampon s voskom a rucne umyt.
Diky... toto som potreboval pocut, lebo uz som bol nalomeny to kupit ale vidim, ze moje obavy o zbytocnosti boli spravne.
Toyota Auris TS (06/2015) 1,6 Valvematic Executive
http://www.spritmonitor.de/en/detail/713505.html
Toyota Auris (09/2012) 1,6 Valvematic Luna
http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/547201.html
Kcheml
Navigátor

Příspěvek od Kcheml »

Konkrétně jsem k tomu nic nenašel, ale dle videí na youtube bych řekl, že jde o nějakou formu nanokosmetiky. Ale ta se dá koupit mnohem levněji, pokud je někdo ochoten nanést si to sám - což není taková sranda, neboť se lak musí nejdřív dokonale umýt, pak vyleštit a pak teprve nanést finální nanovrstvu, která vytvoří tvrdý a hlavně hydrofobní povrch. Největší problém je v tom, že jsem nenašel žádnou nanokosmetiku, u níž by sám výrobce tvrdil, že vydrží déle než rok. Spíše se hovoří o kratší době. A nemyslím, že by Toyota vymyslela nějaký pětiletý zázrak...

Sám z nanokosmetiky používám na čelní a boční skla tekuté stěrače od Sheronu, lahev za 99,- Kč a je to paráda. Aplikuji tak 1x za měsíc až dva.
Toyota Auris Hybrid Touring Sports Executive TSS 2015
Kcheml
Navigátor

Příspěvek od Kcheml »

Jelikož uvažuji o tom, že se na jaře vrhnu do pořádné kosmetické údržby, pročítám si forum této problematice se věnující... byť bych řekl, že až v extrémní podobě (nic proti, samotného mě ten perfekcionalismus začíná bavit).

Věnují se tam teoreticky i Toyota ProTect, blíže viz
http://www.detailingclub.cz/viewtopic.php?f=11&t=2312
Toyota Auris Hybrid Touring Sports Executive TSS 2015
prsut
Navigátor

Příspěvek od prsut »

Doporucujem zacat s citanim tu

Kód: Vybrat vše

http://www.lestenieaut.sk
Kia Proceed 1,4T, smart pack, navi pack, Track Red
Toyota Auris Touring Sports 1.6 Trend, Trend+ 2014 - predane
Haky
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haky »

Posílám fotku po 3 letech, Toyota ProTect stále drží, ale mám najeto pouze 24.000 km a Auris je garážovaný. Umývám pouze ručně bez přípravků.
Přílohy
20160619_170422.jpg
(194.27 KiB) Staženo 1753 x
Toyota Auris 1.6 rok 2013 ...... http://www.sportovnivozy.cz
Toyota Celica 7gen 1.8 VVTi rok 2000 (měl jsem 2006 až 2013)
el bunda
Člen Týmu

Příspěvek od el bunda »

Sice nemám protect ale nechal jsem si auto navoskovat tvrdým kanaubským voskem a při dešti mi to dělá úplně to samé co tobě,jenom s tím rozdílem že mně to vyšlo na 1500 kč.
el bunda
Člen Týmu

Příspěvek od el bunda »

Ne to ne,mám to asi půl roku,takže uvidím co to udělá za delší dobu,každopádně za ty peníze je to skvělé.
maxwell
Manager Týmu

Příspěvek od maxwell »

Výhody nanokosmetiky, by měly být právě v té výdrži...to co se dá standardně koupit vydrží tak max jeden rok...profíci mají přístup ke koncentrovanějším přípravkům-třeba Toyota Protect...pro nanášení těchto přípravků je potřeba vědět co a jak....Důležitá je i následná péče-pokud s protectem budete jezdit do myčky, nebo mýt jarem, máte záhy po ochraně...
Vosky přírodní vydrží max pár týdnů, kombinace přírodních a syntetických třeba i rok...
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Viper54
Manager Týmu

Příspěvek od Viper54 »

Na Toyota ProTect je záruka 5 let při jakémkoliv způsobu mytí,jen se to nesmí leštit a nanášet jiné vosky,já to mám 3 roky a furt super,ale garážuju.
Carina II (r.v.1989)
RAV 4 (1996)
SUZUKI LS 650 Savage (chopper) -2001
Corolla 1,4 HB (1999)
SUZUKI Grand Vitara 1,6 (2005)
Corolla Verso Sol 2,0 D4D (2004)
AYGO 1.0 2010
Verso 1,6 Active (2013)
MR2 SW20 (1991)

Rejži a nic jinýho!
maxwell
Manager Týmu

Příspěvek od maxwell »

"Stačí jej mýt jako obvykle běžným čisticím prostředkem na automobily bez obsahu vosku." Umyj párkrát jarem a uvidíš, jak rychle máš po Protectu....
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Odpovědět

Zpět na „Auris“