Vzduchový filtr

nová modelová řada - nástupce Corolly
Rolling Dog
Řidič

Re: Vzduchový filtr

Příspěvek od Rolling Dog »

toyon píše:Přesně tento Bosch jsem dával naposledy, pasuje dobře, ale to gumové těsnění je potřeba oddělat (lze snadno).
Originál filtr tam to těsnění také nemá.
mal som filter od vyrobcu Bosch a teraz od Mann C 24 005 a ta guma na okraji bola.
ale nedalo sa s nou zavriet veko filtra, naozaj ju mozem vyhodit ??
Corolla 1.6 Valvolinematic, 2009
cuba66
Manager Týmu

Re:

Příspěvek od cuba66 »

Čepo píše:2 Hutte
Jinak pozor na to aby filtr jiného výrobce presně seděl do airboxu a těsil.
No mě blbě těsnil i originál od Toyoty. Dokonce to chytalo vibrace a drnčelo to do kabiny. V servisu zkoušeli kde co, podkládali ty zadní panty mechovkou (co se za chvíli vymačkala) atd.
Nakonec jsem doma našel tenké mechové těsnění od Lindabu (dává se mezi trápézový plech), které přesně sedlo do vybrání víka. Nalepil jsem to kolem dokola a je klid :-)
Filtry kupuji Nipparts, občas je Made in Japan, občas Made in China. Dokonce se mi u naftového stalo, že byl v krabičce s logem Nipparts, byl Made in Japan a bylo na něm mini logo Toyoty a i její číslo dílu. A naopak chybělo číslo dílu Nipparts :-)
Myslím, že Made in China tolik nevadí, jako nechat tam filtr 60 tisíc. To jedině někde snad u moře, kde je vlhký vzduch a tolik se nepráší, ale tady u nás 30 tisíc a měnit.

P.S.: Made in China mi nevadí i z toho důvodu, že na mém autě je toho dost, co je Made in Vietnam :-)
<b>Toyota Auris 2.0 D4-D</b>
toyon
Člen Týmu

Příspěvek od toyon »

to Rolling Dog:
zkus tu gumu sundat a uvidíš, jak to bude pasovat. U toho Bosche, když jsem tu gumu odstranil, tak ta tloušťka toho spoje byla jako u originálu.
S gumou bych to tam nenarval.
Auris 1.33 2010
Rolling Dog
Řidič

bez gumy som to skusal, ale potom zase na tej strane ako sa zaklapavaju tie plasty do seba,
(nie tie plechove clipy), tak tam je medzera par milimetrov na vysku a hrkoce to.
to musi sediet, ako povestna riť na šerbli...kua
:mad:
cuba66
Manager Týmu

Příspěvek od cuba66 »

Rolling Dog píše:bez gumy som to skusal, ale potom zase na tej strane ako sa zaklapavaju tie plasty do seba,
(nie tie plechove clipy), tak tam je medzera par milimetrov na vysku a hrkoce to.
to musi sediet, ako povestna riť na šerbli...kua
:mad:
No tady o tom píšu :-): "...mě blbě těsnil i originál od Toyoty. Dokonce to chytalo vibrace a drnčelo to do kabiny. V servisu zkoušeli kde co, podkládali ty zadní panty mechovkou (co se za chvíli vymačkala) atd.
Nakonec jsem doma našel tenké mechové těsnění od Lindabu (dává se mezi trápézový plech), které přesně sedlo do vybrání víka. Nalepil jsem to kolem dokola a je klid :-)"

Takže jako prdel na hrnci neseděl ani originál...

P.S.: to drnčení bylo hlavně od zadního zaháknutí, přesně jak píšeš ty
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

nebo špatný airbox
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
cuba66
Manager Týmu

Příspěvek od cuba66 »

Čepo píše:nebo špatný airbox
Teda jestli to je na mojí odpověď, že neseděl ani origo filtr, tak k tomu jen tolik - když jsem reklamoval drnčení, hned věděli co to je a kam dát mechovku :-) Takže z toho soudím, že je to obvyklá závada :-)
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

místo výměny airboxu autorizovaným servisem (pokud je auto v záruce) řešení jako DIY. Po záruce se lze spokojit i tímto řešením. :D
cuba66
Manager Týmu

Příspěvek od cuba66 »

Čepo píše:místo výměny airboxu autorizovaným servisem (pokud je auto v záruce) řešení jako DIY. Po záruce se lze spokojit i tímto řešením. :D
V záruce řešeno autorizovaným servisem podložením zadních "pantů" mechovkou, která ale vydržela cca 20 tisíc km :shock:
Po záruce definitivně vyřešeno DIY těsněním Lindab :biggrin:

P.S. A myslím, že tohle je důvod proč někteří výrobci filtrů přidávají gumové těsnění, které na originále není...
Rolling Dog
Řidič

pytal som sa na filter na nasom TOY fore, ozvala sa mi jedna velmi sikovna firma,
kupil som od nich filter, ktory konecne pasuje ako povestna riť na šerbel,
uz nikdy ziadna guma po okrajoch, ziadne podložení zadních "pantů" mechovkou !! :

http://www.nipponcars.sk/shop/product/6 ... er-1322104

:inlove:
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

Nech dobre slúži :D Cena je tiež dobrá.
cuba66
Manager Týmu

Příspěvek od cuba66 »

Rolling Dog píše:pytal som sa na filter na nasom TOY fore, ozvala sa mi jedna velmi sikovna firma,
kupil som od nich filter, ktory konecne pasuje ako povestna riť na šerbel,
uz nikdy ziadna guma po okrajoch, ziadne podložení zadních "pantů" mechovkou !! :

http://www.nipponcars.sk/shop/product/6 ... er-1322104

:inlove:
Taky blahopřeji, ale já už zůstanu u své osvědčené úpravy, která funguje spolehlivě :-) No taky už mám najeto 186.000 a ta moje úprava drží cca od ujetých 30.000 :-)
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Ja len na okraj... kúpil som na Hyundaia nipparts palivový filter, bol made in china, vyzeral ako obrázok filtra starline, hodinu mi trvalo kým som ho prispôsobil aby tesnil a aby sa dali pripevniť zvyšné diely... je to taký systém ponorený v nádrži spolu s pumpou.... pre mna nipparts skončil...
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
cuba66
Manager Týmu

Příspěvek od cuba66 »

slabostka píše:Ja len na okraj... kúpil som na Hyundaia nipparts palivový filter, bol made in china, vyzeral ako obrázok filtra starline, hodinu mi trvalo kým som ho prispôsobil aby tesnil a aby sa dali pripevniť zvyšné diely... je to taký systém ponorený v nádrži spolu s pumpou.... pre mna nipparts skončil...
Ale jo, já ti to neberu, ani Nipparts nijak extra nevychvaluju. Ale zatím vše co jsou od nich měl na Aurise bylo OK.
Zajímavý je, že u vzduchového filtru zde výše chválený HERTH+BUSS JAKOPARTS používá u Aurise I objednací kód Nippartsu :-) Zajímavý, že?? Stejně tak u olejového filtru :-) Respektive prakticky u všeho :-)

P.S.: Co jsem slyšel, tak HERTH+BUSS JAKOPARTS není výrobce, ale "přebalovač".
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Ja len že to s tými dielmi je jeden "bordel"... nikto nakoniec nevie čo v tej škatuli bude... myslím tým napr. Nipparts... filtre beriem Mann alebo ich lacnejšiu verziu Unico, Manny majú Made in Germany alebo Korea, Unico sú srbské... Bosch lambdy som mal dvoje Made in USA
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Odpovědět

Zpět na „Auris“