Octavia

Tlachání o všem - bez zaměření!
gramo
Věčnej rejpal

Příspěvek od gramo »

já po Favoritovi o 4 roky starší Corollu a zjistil jsem, že řízení může člověka i bavit :)

Fábka má nějaký kufr? Táta furt nadává, že se tam nic nevleze a vzpomíná na toho favorita... Do kombíka už asi jo.
vojta ž.
Manager Týmu

Příspěvek od vojta ž. »

Taky ski myslim ze jsou Cesi do znacne miry ovlivneni tim, ze "Oktu" ma soused a vubec vsichni kolem tak si ji koupim taky bez nejakeho hlubsiho rozmyslu. Protoze kdyz kupuje obyc clovek auto, tak na co jako jedine se diva? Bezpecnost, spotreba a kufr. No a tyhlety parametry jsou u drtive vetsiny aut podbne a v reklamach vychvalene az do nebes, A hlavne ji vidi vsude kolem. Tak si reknou kdyz se to tak prodava, tak to bude jiste kvalitni a nejlepsi co muzu koupit.
A taky jsem se presvedcil ze hodne Cechu ma rado ten WW "sterilni" nicnerikajici a neosobni design. Vypada to proste moderne.
Avensis 2.0i 1998
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Spíš hlavně hraje svou roli zvyk,pohodlnost(jít do něčeho jiného),sterotyp a HLAVNĚ LENOST něco změnit, to už musí být hodně velký průser,kolikrát ani to nestačí na naší většinovou lenost. Na druhou stranu je ale kolikrát právě lenost hybnou sílou pokroku :mrgreen:
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Stan
Carina crusader
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stan »

Taky tomu nerozumím. Když mě před půl rokem kdosi svezl v nejnovějším superbu, říkal jsem si, že už to snad se škodovkou není tak špatný. Pohodlí tam bylo a docela mi všechno přišlo na svým místě.
Ale po služebce před 14ti dnama a 1600 km strávenýma ve služební ochcáfce sem se tak nasral, že to tady musím ventilovat!
První dojem - ty debilní škodovácký (možná celokoncernový) brzdy, kdy prostě nejde plynule zpomalovat a při razantnějším sešlápnutí mě už kope ABS. Jet s tím na sněhu si radši ani nepředstvuju. K přešlápnutí z plynu na brzdu muset zvedat celou nohu, protože brzda trčí kamsi do prostoru. Spojka podobně šílená záležitost. Celou cestu mi mrzly nohy, ptž to místo na nohy fouká doprostřed holení. Když chcu nastavit foukání, tak symboly o velikosti 3x3mm nečitelný (okolo nich samozřejmě spousta místa) a navíc vždycky je jeden schovanej přímo pod tím točidlem, takže se člověk asi musí zohnout hlavou k řadičce. Přihrádka u spolujezdce prostě nejde otevřít, ptž mi zavazijou moje vlastní kolena. Jeli jsme 4 normální chlapi (cca 180cm) a místa nezbylo ani centimetr navíc. Když se rožla konrolka, že praskla žárovka, tak sme ju dva chlapi vyměňovali půl hodiny. Nebýt internetu v mobilu, tak sme to nedali vůbec. Co je to dopi.e za nápady vyndávat celou parabolu z auta? Nebo to tam aspoň namaluju, nebo nalepím samolepku s obrázkem někam k masce. Pak následný vyndání žárovky z patice trvalo 10 minut a poté, co jsem si rozřezal prsty zabraly až kombinačky (náhodou sem je měl v báglu). Krev mi pak přestala týct až v Plzni. Stejně to pak hovno svítilo.
To sou v té fabrice úplní ocasi, že prostě nemůžou vzít jedno svoje auto a vylepšit všecky jeho neduhy? A až pak se třeba poučit a udělat nový, který by je už nemělo? Né radši "vyvinou " nový a ještě "lepší".
Zaplať pánbůh na mou 20 let starou toyotu, kde je všechno na svým místě. Všecko je přehledný, padnoucí a uživatelsky příjemný a z auta je vidět i v noci. Už chápu proč když někoho vezu, tak má ten zvláštní úsměv. A taky když jedem někam na kola, tak mě často kámoší v hospodě přesvědčujou: "klidně si dej 2 šeráky (Holba 11°), já to pak odřídím"...
Celica 5G gti 11/89 2.0 115kw 3S-GE (věčný ladění)
Carina E 92 liftback 2,0 16v 98kW 3S-FE (daily car)
EX Carina E 93 liftback 1,6 16V 85kW 4A-FE (5x vymazleno/5x rozbito/na díly)
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

biscuit píše:..... a skodovkam "rozumi" skoro kazdej servis.
Jo servis v každý riti a všichni se uživí, proč asi :lol:
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

biscuit píše:...popravde mi treba je i proti srsti nejaka zaryta vernost k toyote za kazdou cenu. prijde mi to totiz z principu uplne stejny, jako vernost skodovce, vw, nebo wartburgu. nechapu duvod.
Si kup ten VW, jezdi s tim a pochopis :lol: Mam zkusenosti s par koncernama i s jinyma autama a prave proto jsem vernej Toyote - spolehlivost, prijemnej interier s adekvatni ergonomii, najdu vzdycky to co hledam a jezdi to dobre. Tak proc opoustet takovou znacku.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

este su lepsie, je tu Lexus :-D
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS 300
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Otázkou je : co je dobrý autí - pro mě "vždycky odjedu a vždycky přijedu za každého počasí" aspoň s maximálním procentem úspěšnosti co jde sehnat :) vše ostatní je podružné.
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

biscuit píše:
Beaver píše:Tak proc opoustet takovou znacku.
netvrdim opoustet, ale proc nezkouset i jinde? copak jsou na svete dobry auta jen od toyoty? kdybych se drzel toyoty jako kliste, pripadal bych si hloupej a byl bych rozhodne i osizenej.
Mel jsem i dve Mazdy :wink: Prvni (323F 1.8 GT) jsem prodal brachovi, kdyz jsem byl zrovna ve financni tisni a navic v tu dobu byla lehce nadbytecna a druhou (626 GD Coupe 2.2 automat) si odvezla byvalka, byla na ni totiz i napsana. Obe auta byly vyborny a jezdil jsem s nima rad, misto 626ky jsem potom koupil moji byvalou Corollu.
Lexus IS200
Lexus RX400h
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

biscuit píše: netvrdim opoustet, ale proc nezkouset i jinde? copak jsou na svete dobry auta jen od toyoty? kdybych se drzel toyoty jako kliste, pripadal bych si hloupej a byl bych rozhodne i osizenej.
Presne tak to mam z babama. Vecne se cejtim ochuzenej :twisted:

Octu sem mel II gen najela 600tkm a nekomu slouzi do dnes. Uzasnej pracant. Ale to je vse. Auto bez pozitku, zazitku, emoci, energie a orgasmu. Ale 12 pytlu cementu, vyhrivany sedacky, klima, spotreba 6 na 100 a to sem tu mrchu honil.

Otazka je na zacatku strasne slozita. Duelzity je ucel. U me jako denni prenasedlo v plne palbe z roku 2004 splnila ucel. Jako rodinne jedine auto s tim ze se chci pobavit bych si ji nekoupil.

Hodne lidi ma jen jedno auto a podle toho soudi, maji ho na zabavu, praci,rodinu, holky bla bla bla. Podle toho se pak soudi auta ...

Mazda 323F 1,8 GT neskutecna potvora. Mame doma, ale na me trosku meky auto. Holcici. Jinak drzak a opravdu spolehlive auto. Ta bude doma az do konce. :wink:
"Jsem zly a zeru male deti"

Toyota Celica 1,8 Kurbo, T20, ´94
Toyota Celica 1,6 2x Kurburator, TA40, ´80
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Spokojenost s IS velka, ted co je zima tak prvni vec po nastartovnai co zapinam je ohrev zadku :D Kdybych mel na vyber, beru rovnou IS300 a nebo aspon do toho IS200 manual. Nicmene jako premistovadlo mi vyhovuje i ten automat, jen si to proste tak moc neuzijes. Nekdo me tu pred nim (mozna gabko) sveho casu varoval a musim dat za pravdu v tom ohledu, ze s nim to auto neni prave dragster. Ja s tim autem jezdim prevazne do prace a potom ruzne za rodinou, na nakupy, atd. a v tomhle ohledu je zase ten automat absolutne v pohode, jelikoz ve meste samozrejme do kolon poskakujes na eLko a po dalnici zase relaxujes s tempomatem na Decko. Ale i na tech okreskach kdyz jedu domu si na trojku celkem uziju prijemne svezeni. Navic jsem to fakt kupoval za penize, za ktery nebylo co resit :) Plus s tim umi jezdit i zena :D

Jinak tu 323F jsem mel jeste mrkaci a jezdilo to ukrutne... Jedina chyba byla, ze to nema sestku a na dalnici ten motor tocil jako silenej, coz v kombinaci s vyfukem (kterej tam dal bracha kdyz jsem mu ji prodal) byla smrtici kombinace na delsi trasy :D

Jo a nez jsem narazil na inzerat na IS, tak jsem zvazoval mimo jine i 626ku, Xedose, Accorda, apod.

Mit zbytecnych par (set) tisic, nechal bych si asi dovezt IS350 nebo koupil aspon IS250, ale jeste minimalne par let to nebude aktualni... A trochu me mrzi, ze ty novejsi IS jsou u nas nabizene jen s RWD a v USA je k mani i ctyrkolka.
Lexus IS200
Lexus RX400h
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Tak tak, pořád jsem se chystal si koupit IS300 jakmile budou prachy, který na to budu moct obětovat a pak se nějak sešlo, že jsem měl peníze (ne moc, ale stačilo to :D ) a objevilo se tohle na prodej. Tak jsem to vzal a nelituju, to auto je pořád moc pěkný, podvozkově super a interiér přesně jak mám rád.

Co se týká těch převodovek, tak ono to v podstatě platí i pro IS, však je to taky dvoulitrovej šestiválec, takže i když má VVTi tak to žije hlavně od 3k nahoru a optimální otáčky co do Nm jsou tuším někde kolem 4k. I z toho důvodu jsou v tom 6q manuály a ty 4q automaty mají všechno od dvojky nahoru dost dlouhý (na dvojku je je možný se rozjet i přes 100 km/h) aby to netočilo jak blbý. U IS300 je to pak trošku jinak, to už má jinou převodovku (pokud se bavíme o automatu s manuálním režimem, protože manuál klasickej je velkej problém sehnat). Trochu výkonu navíc by to každopádně sneslo... furt si tak říkám, že by bylo fajn mít (asi) jediné IS200 s turbem v ČR... :twisted:
Lexus IS200
Lexus RX400h
Odpovědět

Zpět na „Pavlačová plenárka“