ako jedina väcsia investicia a pri tychto kilometroch... myslim, ze uz ma narok.kadel píše:Gregor71 píše:To potesi u auta, ktery nema hodnotu ani 100 tis, co?VladoK píše:V cca 350 jsem dělal vstřikovače v diesel servisu a spolu s tím udělali přetěsnění čerpadla, investice okolo 45t Kč.
najazdene km na D4D
Re: najazdene km na D4D
Jo jo, narok ma, o tom zadna. Jen kdyz ja mel delat na te moji rozvody, zadni brzdy, filtry, oleje atd., tak jsem ji radsi prodal.VladoK píše:ako jedina väcsia investicia a pri tychto kilometroch... myslim, ze uz ma narok.
Gregor: Jak ti to startovalo v zime? Me pri -10 blbe a pri -15 uz vubec. Jen tak ze zajimavosti, pokud to neni tajny - za kolik jsi ji prodal? Ja 70tis do acek s najezdem 285tis km, byl to rok 04 a prodaval jsem ji ve 2011, ale v lete, aby to chytlo

RAV4 HSD FWD
Zdravím, rád bych oživil téma. Zajímalo by mě, kolik kdo má najeto km s jakými potížemi atd.
Já u prvního Avensise D-4D 93 kw, 2007 najel 15.000 Km a výměna jen kapalin a předních brzdových destiček. (celkem nájezd 171.000 km). Dle historie se nic také neměnilo kromě běžné údržby.
Nyní u druhého taktéž stejná motorizace i rok, ale verze Combi - tak pouze výměna kapalin. Jinak nic (tuk, tuk). Celkem nájezd 171.000 Km). Dle historie se nic také neměnilo kromě běžné údržby.
Přeji bezpečné a bezproblémové jezdění.
Já u prvního Avensise D-4D 93 kw, 2007 najel 15.000 Km a výměna jen kapalin a předních brzdových destiček. (celkem nájezd 171.000 km). Dle historie se nic také neměnilo kromě běžné údržby.
Nyní u druhého taktéž stejná motorizace i rok, ale verze Combi - tak pouze výměna kapalin. Jinak nic (tuk, tuk). Celkem nájezd 171.000 Km). Dle historie se nic také neměnilo kromě běžné údržby.
Přeji bezpečné a bezproblémové jezdění.
Avensis T25 Combi, 2007 D4-D 93 Kw
Já mám aktuálně 394 000 km. Podruhé jsem měnil pravé přední ložisko (hučelo) a jak jsem ho vyměnil (ztichlo) tak začíná být slyšet v zatáčkách to levé - doposud originál z továrny. Mám objednané přední tlumiče, protože při tomhle nájezdu už by si auto asi zasloužilo výměnu.
Jinak rozvody pořád origo....
oleje dolévám cca 1l na 30 000km (interval výměny)
Jinak rozvody pořád origo....

Po najetí cca 280 000 km s tímhle autem jsem přesvědčen, že případná prodejní cena nemá s "hodnotou", jakou to auto má pro mě, nic společného a v kontextu s tím, kam se ubírá vývoj si tohohle auta považuji čím dál tím víc. Ale je to můj názor a nikomu ho nevnucuji - zkušenost je nesdělitelná....To potesi u auta, ktery nema hodnotu ani 100 tis, co?
Toyota Avensis Combi (model T25), 2.0D-4D 93kW
- cyril
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Já kupoval avensise s 200tis..Km a měnil jsem snad vše co se dá na motoru vyměnit,z mého pohledu je to jedno z nejnespolehlivějších aut co znám.Z autem jsem ujel 4 tis..Km a investice na motoru přesáhli pánové 150 tis...auto koupené v toyotě ze servisní knihou.Dle mého je auto stavěné právě na těch 200 tis..Km co je navíc je bonus majitele který se o auto staral ale je to stejně loterie.Jedno vím jistě toyotu už si nekoupím a tuto si nechám do roztrhání těla prý vydrží dalších 200tis... 

Toyota avensis 2,2 d cat 130kw průměrná spotřeba 7.6L-8,5L
Fiat punto 1,2 44kw průměrná spotřeba 6.4L
V popisku máš motor 130kW - podle toho co se dá dočíst tady na fóru jsou tyhle motory (resp. i ta slabší 2,2l/110kW) trošku náročnější na údržbu/poruchovější než 93kW - asi díky většímu namáhání. Jinak si to neumím vysvětlit. Snad jen ještě styl a způsob jízdy (minulého najitele ???). Je pravda, že já jezdím 85% po dálnici a město/krátké trasy jen minimálně. Taky vždycky dávám VIF do nafty. DPF filtr mi vydržel 390 000km což považuji za víc než slušné. Počítám s životností do 500 000km, což mi dává při mém nájezdu ještě dva roky času, než budu muset vyřešit náhradu.cyril píše:Já kupoval avensise s 200tis..Km a měnil jsem snad vše co se dá na motoru vyměnit,z mého pohledu je to jedno z nejnespolehlivějších aut co znám.Z autem jsem ujel 4 tis..Km a investice na motoru přesáhli pánové 150 tis...auto koupené v toyotě ze servisní knihou.Dle mého je auto stavěné právě na těch 200 tis..Km co je navíc je bonus majitele který se o auto staral ale je to stejně loterie.Jedno vím jistě toyotu už si nekoupím a tuto si nechám do roztrhání těla prý vydrží dalších 200tis...
Asi jsem měl kliku ale pro mě je to opravdu mimořádně spolehlivé auto....
Toyota Avensis Combi (model T25), 2.0D-4D 93kW
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Servisna kniha je marketingovy mytus od vyrobcu - ty si uz videl, aby MANAGERO kontroloval, ze ci ten znudeny mechanik urobil vsetko co mal ?cyril píše:Já kupoval avensise s 200tis..Km a měnil jsem snad vše co se dá na motoru vyměnit,z mého pohledu je to jedno z nejnespolehlivějších aut co znám.Z autem jsem ujel 4 tis..Km a investice na motoru přesáhli pánové 150 tis...auto koupené v toyotě ze servisní knihou.Dle mého je auto stavěné právě na těch 200 tis..Km co je navíc je bonus majitele který se o auto staral ale je to stejně loterie.Jedno vím jistě toyotu už si nekoupím a tuto si nechám do roztrhání těla prý vydrží dalších 200tis...
Kupis si Toyotu s najhorsim motorom (co sa tyka spolahlivosti), a nadavas ...
Blby servis, zly vyber motoru a potom pucis oci

Za tie prachy za servis by si mal tolko benzinu, ze by si uzivil V6 ...
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Mám D4D 85kw 2004. Koupil jsem starší s 149000 km a ted mám 185000km. Hned po koupit standart, všechny náplně a filtry vyměnit a rozvody s vodní pumpou. Klepalo přední kolo, myslel jsem že čep ale nakonec to bylo horní uložení tlumiče. Zjistilo to ale až na stk kde mají ty stavy kde to roztresou. Nakonec změřili při tom i tlumiče. Předek 45% zadek 65% tak už jsem to rovnou vyměnil. Po dovolené mi zlobilo startování a zdechalo to. Nakonec to byl jen špatný kontakt kablu z řídící jednotky. Ale odešla z ničeho nic regulace na turbu. Teď zlobí při jízdě. Občas bez výkonu až od 3000 ot. Jsem zvědav co to bude. Jinak jezdím město i dálnici tak 50/50. Pravidelně VIF při tankování, nechávám to zahřát, a i dochlazuju po jízdě. Můj nazor je takový. Diesel jen funglovku a max po dobu záruky pak pryč s tím. Příště už jen benzín. Konkrétně k Toyotě, měl jsem trochu jinou představu o kvalitě. Úplně se mi oddelalo čalounění stropu, vrže palubka a lupe čelní sklo u řidiče někde u stínítka. Jinak jízda je to pohodlná. Cestovali jsme do Bulharska a bez problémů. Auto je to prostorné. V tomhle je lepší než cokoliv od skopcaku jejich odnoží.
- cyril
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Auto bylo celou dobu servisované v toyotě víc člověk pro kontrolu při koupi udělat nemůže.Nyní mě začala prokluzovat spojka tak dám novou no,jen vydrží 208 tis... což mě nepřekvapuje byl jsem zvyklej že mě odcházela tak po 300tis...Celkově je auto poddimenzováno,benziny umí ale bohužel veškerou dynamiku zničili dlouhýma převodama tudíž nejedou a jsou k ničemu a naftu neumí.Jediný klad auto je pohodlné velké,tiché a když jede je živé což není často.Za 14 dní jedu k moři a asi si budu půjčovat auto nevěřím že toyota dojede k moři je to auto okolo komína.Rád bych ještě o mém kousku natočil video fakt to stojí za to.
Ze spojka vydrzi len 208 000km je uplne v poriadku, videl som uz vymeny spojky aj pri 100 000km. Absolutne nevies, kto a ako na nom jazdil predtym. To, ze bolo pravidelne servisovane nijakym sposobom nepopisuje jeho pouzivanie a teda likvidiacia. A tym padom vsetky tvoje problemy s tym spojene. Servis robi vymenu zakladnych veci (olej, filtre) a opravuje, co sa kazi. Nema ako zistit, ze niekto hned po nastartovani tlaci pedal kolko da, alebo stoji v kopci a preklzuje na spojke, namiesto brzdy, atd. A dokial dane veci funguju, nema ako zistit, ze je to pokazene a treba to menit. Kupil si si zial totalne vylagrovane auto sice so servisnou knizkou ale predpokladam, ze predosly majitel na tom jazdil ako prasa.
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
- cyril
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Spojku beru ale EGR,škrtící klapka,těsnění pod hlavou,olejové čerpadlo,filtr částic,alternátor,čidla
a turbo ale za to auto nemohlo ale špatný mechanik dal blbě těsnění atd...to už není na majiteli ale špatně vyrobené auto!!!!To majitel neovlivní hlavně na ty jejich výrobky není druhovýroba a cena náhradních dílů se vyrovná jaguaru.Myslím díly motoru.Kdyby aspoň vyšli vstříc cenami náhradních dílů když vyrobí takovej krám.Snad auto už dá pokoj a konečně budu jezdit vozím v autě cibuli,česnek,kříž,podkovu a růženec.
a turbo ale za to auto nemohlo ale špatný mechanik dal blbě těsnění atd...to už není na majiteli ale špatně vyrobené auto!!!!To majitel neovlivní hlavně na ty jejich výrobky není druhovýroba a cena náhradních dílů se vyrovná jaguaru.Myslím díly motoru.Kdyby aspoň vyšli vstříc cenami náhradních dílů když vyrobí takovej krám.Snad auto už dá pokoj a konečně budu jezdit vozím v autě cibuli,česnek,kříž,podkovu a růženec.