Otazky k Previi
Re: Otazky k Previi
Ať nezakládám vlákno, nekupoval jste někdo gumové koberce do II gen. Které tam velikostně mají být ?? Díky.
Prius - ta obrazovka je droga 
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...

Odpověď za mě, aby sis mohl udělat z odpovědí nějaký průměr
1. Střešní okna mám u 01. Standard to není a moc nebývají. Pro mě mají hlavní efekt, že jsem si na stínítka dal fotovoltaické články, které mi dobíjí baterku.
2. Sedačky u 6ti a 7mi místné jsou samostatné, zacvakávají se do pevných zámků, šoupou se na vlastním mechanismu a je tu o nich samostatné vlákno. 8mi místá má selkem nepraktické těžkopádné lavice a k těm jsou nejspíš ty lišty.
3 To LPG na SK je teda síla. Takhle to tady fungovalo v 90tých letech. Já měl to samé, co píše Prevít.
4. U 05 nevím, ale u 01 funguje opravdu vše a spolehlivě, že jsem se s tím u jiného auta nesetkal.
5. Otočné přední sedačky jsem neviděl. Prostřední (i zadní, ale tam je to k ničemu) se dají nasadit obráceně, ale nemáš pás.
Dá se u pravé sedačky použít pás zepředu od spolujezdce, pokud tam nikdo nesedí,

1. Střešní okna mám u 01. Standard to není a moc nebývají. Pro mě mají hlavní efekt, že jsem si na stínítka dal fotovoltaické články, které mi dobíjí baterku.
2. Sedačky u 6ti a 7mi místné jsou samostatné, zacvakávají se do pevných zámků, šoupou se na vlastním mechanismu a je tu o nich samostatné vlákno. 8mi místá má selkem nepraktické těžkopádné lavice a k těm jsou nejspíš ty lišty.
3 To LPG na SK je teda síla. Takhle to tady fungovalo v 90tých letech. Já měl to samé, co píše Prevít.
4. U 05 nevím, ale u 01 funguje opravdu vše a spolehlivě, že jsem se s tím u jiného auta nesetkal.
5. Otočné přední sedačky jsem neviděl. Prostřední (i zadní, ale tam je to k ničemu) se dají nasadit obráceně, ale nemáš pás.
Dá se u pravé sedačky použít pás zepředu od spolujezdce, pokud tam nikdo nesedí,
Kořen slova Toyota je Toy!
Já je objednal od VOPI.cz Povedlo se jim to napotřetí a tak na 3-DavidDDD píše:Ať nezakládám vlákno, nekupoval jste někdo gumové koberce do II gen. Které tam velikostně mají být ?? Díky.
Poprvé neposlali 3. řadu
Podruhé poslali koberečky na Pajero
Potřetí poslali ty správné, ale v jiné barvě. Ty už jsem si nechal.
Než se jim to povedlo, zima skončila a já záhy dával letní.
Co mi vadí, že nejsou v kuse, jako originální textilní ale pro každé místo samostatné, takže se mezi nimi prasí, navíc nemají vysoký mantinel, ale jenom obšití.
Poláci prodávají koberečky na Aukru a na Allegru. Podle fotek to vypadá líp, ale nevim.
Re: poznatky a zkušenosti
Já měl před Prévií 2 auta dielselová. Dohromady jsem najel přes půl mega.cizek39 píše:asi zlatá nafta. 7.5l a když to jde tak furt 160km/h. Je pravdy že už leju aditíva (egr ventilky za 15tis), ale bez starostí. Výbava socka bez hagusů, potom je střední sol a plná s el. dveřma jako C8 dvě střešní okna atp.
8mi místnou jsem ještě neviděl, spíš 2-2-2 a 2-3-2 a šoupat jdou všechny zadní dle libosti cca 15cm. Určitě s koulí, je to dobrý na zimu na tahání ze závějí. Protiprokluz z místa nic moc, držet plnej a čekat. Zatáčky sedí pěkně, moc se to nehoupe, jen ten výkon D4-D je smutný, takže moc nebrzdim. Do el. přivírání šoupaček nestrkat prty, moc se to neptá (hlavně děti). Klima dozadu se pouští zepředu a když se ubere na teplotě (je to moc studený) a vepředu vypne klima, tak začne topit a než to zjistíš tak se děti vařejale žije se s ní dobře...
Po roce s Prévií na LPG bych neměnil. Náklady na palivo oproti Tvé naftě jsou poloviční. Servisní náklady jen za svíčky, olej a filtry. U dieselů jsem řešil čerpadlo, vstřiky, egt ventil...
Ten motor jede, musí se na něj zvyknout, páč na rozdíl od dieselu se musí točit. Je příjemně tichý, nevibruje a nečoudí.
Díky, kouknu, ale já bych radši právě tu "vaničku" děti nedokopu k pořádku (no popravdě ani sám sebe)........Tomiq píše:Já je objednal od VOPI.cz Povedlo se jim to napotřetí a tak na 3-DavidDDD píše:Ať nezakládám vlákno, nekupoval jste někdo gumové koberce do II gen. Které tam velikostně mají být ?? Díky.
Poprvé neposlali 3. řadu
Podruhé poslali koberečky na Pajero
Potřetí poslali ty správné, ale v jiné barvě. Ty už jsem si nechal.
Než se jim to povedlo, zima skončila a já záhy dával letní.
Co mi vadí, že nejsou v kuse, jako originální textilní ale pro každé místo samostatné, takže se mezi nimi prasí, navíc nemají vysoký mantinel, ale jenom obšití.
Poláci prodávají koberečky na Aukru a na Allegru. Podle fotek to vypadá líp, ale nevim.

Re: poznatky a zkušenosti
Pokukuju po Previi a řeším taky nafta vs benzín + lpg. A vidím to podobně jako ty. Nafta je fajn v tom že sedneš a jedeš X stovek kilometrů, ale jinak vidím vše ostatní ve prospěch benzín + lpg (snad kromě parkování v podzemních garážích). Ideálně ještě v automatu, ale moc jich není. Když už jsme u toho, co to vlastně je za automat, Aisin?Tomiq píše: Já měl před Prévií 2 auta dielselová. Dohromady jsem najel přes půl mega.
Po roce s Prévií na LPG bych neměnil. Náklady na palivo oproti Tvé naftě jsou poloviční. Servisní náklady jen za svíčky, olej a filtry. U dieselů jsem řešil čerpadlo, vstřiky, egt ventil...
Ten motor jede, musí se na něj zvyknout, páč na rozdíl od dieselu se musí točit. Je příjemně tichý, nevibruje a nečoudí.
Volvo V70II 2002 CNG
Dojezd to nemá, to je fakt, ale zase k čemu, když jsou pumpy na každým rohu. Já ujedu 500km, s automatem ujedeš míň, páč má vyšší spotřebu. S diesely jsem na nádrž jezdil 1300-1600km. Ale k čemu to?
Další argument je, že do Prévie se dával jeden typ dieselu a jeden benzínu a ten benzín má o 30kw vyšší výkon.
S dieselem v Prévii jsem nejel, ale z toho mýho motoru jsem unešen. Bavil jsem se s Préviákem, co jsem ho potkal na parkovišti, co měl diesel a ten říkal že ho sere, že to nejede a že shání benzína.
Další argument je, že do Prévie se dával jeden typ dieselu a jeden benzínu a ten benzín má o 30kw vyšší výkon.
S dieselem v Prévii jsem nejel, ale z toho mýho motoru jsem unešen. Bavil jsem se s Préviákem, co jsem ho potkal na parkovišti, co měl diesel a ten říkal že ho sere, že to nejede a že shání benzína.
EX: 2x Toy Corolla polocombi 1,4 2000, Toy Previa 2,4 2001, Toy Carina 1,6 1992 a též 2,0 1994
Jezdím s: Toy Camry 1998 2,2 96kW automat.
Hledám Prius II, jen dobře udržovaný, ročník 2006-2010.
Jezdím s: Toy Camry 1998 2,2 96kW automat.
Hledám Prius II, jen dobře udržovaný, ročník 2006-2010.
S automatem nenajedeš míň....Tomiq píše:Dojezd to nemá, to je fakt, ale zase k čemu, když jsou pumpy na každým rohu. Já ujedu 500km, s automatem ujedeš míň, páč má vyšší spotřebu. S diesely jsem na nádrž jezdil 1300-1600km. Ale k čemu to?

gumové koberečky jsem nesháněl, ale koupil jsem v prodejně koberců šedej zátěžák s gumovou spodní stranou a položil ho od konce předních sedaček až po kufr, akorát jsem vyříznul díry pro sedačky a výdechy ventilace a ze zbylého dva koberečky dopředu.
jinak mě potěšila spotřeba benzínu, v intervalu jedné celé nádrže do dalšího tankování to bylo 8,8l/100km, což beru jako super číslo, vzhledem k tomu, že corolla 1.3 si vezme sedm litrů.
jinak mě potěšila spotřeba benzínu, v intervalu jedné celé nádrže do dalšího tankování to bylo 8,8l/100km, což beru jako super číslo, vzhledem k tomu, že corolla 1.3 si vezme sedm litrů.
Pro zajímavost, za kolik jezdíš s automatem? V oficiálních datech je u automatu spotřeba o litr vyšší a většina uživatelů má zkušenost stejnou. Je to starý 4qaltový hydrodynamický automat, žádný tiptronik. Z logiky věci mi přijde, že ta spotřeba musí být určitě vyšší.DavidDDD píše:S automatem nenajedeš míň....Tomiq píše:Dojezd to nemá, to je fakt, ale zase k čemu, když jsou pumpy na každým rohu. Já ujedu 500km, s automatem ujedeš míň, páč má vyšší spotřebu. S diesely jsem na nádrž jezdil 1300-1600km. Ale k čemu to?
Zátěžák je dobrý na léto. Do sněhu a bahna to chce opravdu gumové koberečky s žebrováním a rantlem, jinak zateče voda všude a přes zimu to nevyschne.lub píše:gumové koberečky jsem nesháněl, ale koupil jsem v prodejně koberců šedej zátěžák s gumovou spodní stranou a položil ho od konce předních sedaček až po kufr, akorát jsem vyříznul díry pro sedačky a výdechy ventilace a ze zbylého dva koberečky dopředu.
Spotřeba je opravdu solidní. Na to, jak ten motor jede a jak velký auto to je, je to super.
Spotřeba vyšší ca o litr u čtyřkvaltu by sedělo. Co to je teda za automat? Google mi nic nenašel a wiki taky ne: https://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_U_transmission
Volvo V70II 2002 CNG
Jezdím ze vsi do města (8km) a couračky po městě, někdy trochu dál a jsem 10 až 10,5. Rekord 9,8 a max 11,5 v zimě. Takž na nádrž dám víc jak 500 (jednou i 600km), ale samozřejmě nejspíš žere víc než manuál (neměl jsem).Tomiq píše:Pro zajímavost, za kolik jezdíš s automatem? V oficiálních datech je u automatu spotřeba o litr vyšší a většina uživatelů má zkušenost stejnou. Je to starý 4qaltový hydrodynamický automat, žádný tiptronik. Z logiky věci mi přijde, že ta spotřeba musí být určitě vyšší.DavidDDD píše:S automatem nenajedeš míň....Tomiq píše:Dojezd to nemá, to je fakt, ale zase k čemu, když jsou pumpy na každým rohu. Já ujedu 500km, s automatem ujedeš míň, páč má vyšší spotřebu. S diesely jsem na nádrž jezdil 1300-1600km. Ale k čemu to?
Pro přesnost, nepoužívám klimu (minimálně) a jezdím v klidu, protože ono to s tím 4kvaltem ani jinak moc nejde

Výkon je akorát, ale ne na velký spěch a předjíždění... (imho)
Popravdě bych rád "ochutnal" 3litr, bohužel jsem viděl jen pravostranné.
Slyšel jsem i pohádku o 3,5 ve IIgeneraci, ale nevěřím (pokud to nebyla nějaká samodomo úprava) 3,5 je až v další generaci, ta je pěkná, bohužel je jich málo........
Automat tuším Aisin.