Výměna olejového filtru.

nová modelová řada - nástupce Corolly
on22
Navigátor

Příspěvek od on22 »

Neautorizovaný servis se může u Toyoty zaregistrovat a pak může do elektronické servisní knížky zapisovat stejně jako autorizovaný.
Corolla 1.6 Valcematic CVT Active Trend+ 2017
Auris 1.6 Valvematic Luna 2011
Škoda 125 L 1989
ruda
Člen Týmu

Výměna olejového filtru.

Příspěvek od ruda »

Moje žádost o zkušenost s výměnou olej.filtru se zvrtla na debatu o záručních podmínkách.Vracím se k výměně filtru.Pokud si po záruční době budete sami měnit olej,musíte si sehnat specialní klíč,který má čtrnáctihran a průměr 65mm.Auris 2010 již nemá klasický filtr,ale jen vložku na kterou se dostanete po povolení plastového víčka.Zkoušet povolit toto víčko jiným způsobem je velké riziko poškození.Tento klíč se u nás samostatně nedá sehnat jen v sadách několika klíčů za několik tis.kurun.Dnes mě přišel z Číny za 9 doláčů a dopravou zdarma.Je to plechový výlisek a uprostřen má čtyřhran na golu.Pánové,můžete začít shánět.
ultra
Manager Týmu

re

Příspěvek od ultra »

A nemohol by si sem hodit fotku toho kluca - pripadne aj stranku kde si to objednaval. Ak by niekto organizoval hormadnu objednavku - pridam sa.

Inak. Nebolo by odveci - ak bude niekto doma menit olej - olejovy filter, chladiacu kvapalinu, brzdovku, filtre, brzdove dosticky a podobne nafotit cely postup a hodit to sem na web podobne ako som spravil montaz tempomatu pre 2010 a novsie - myslim ze vela ludom na fore by to neskutocne pomohlo a nemuseli by po zaruke (vela ludi ma auto uz po zaruke) s kazdou beznou somarinou utekat do servisu.

Jedna vec je pozriet sa do manualu na nakres a ine je vydiet fotky s popisom v reale.
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
Jimmi
Věčnej rejpal

Re: Výměna olejového filtru.

Příspěvek od Jimmi »

ruda píše: ...Auris 2010 již nemá klasický filtr,ale jen vložku na kterou se dostanete po povolení plastového víčka...
A není to náhodou tak, že u každého auta si můžeš vybrat, zda si pořídíš filtr s výměnnou vložkou, nebo klasický filtr, který budeš prostě měnit jako celek...?
Samozřejmě když už ten klíč máš a jsou-li vložky dostupné, proč ne. Třeba se to finančně i vyplatí.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
ruda
Člen Týmu

Klíč na zátku olej.filtru.

Příspěvek od ruda »

Posílám slíbený obrázek klíče.Kupoval jsem ho na DealExtreme - www.dx.com.
Je tam ještě mnoho dalších doplnků na auto.Mrkni se na Led žárovky,mám všechny v kabině a v kufru vyměněny . Jsou za směšné ceny+poštovné zdarma.Svítivost je mnohem větší a je to pěkné bílé světlo.

Jimmi: Filtr si opravdu vybrat nemůžeš,vložka se nedá zaměnit za klasický filtr.

http://www.jpeg.cz/images/2012/08/08/oZij9.jpg
pepe75
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepe75 »

Zdravím,
má někdo tušení, k čemu je ta plastová část? :wink:

Obrázek

Obrázek
Toyota Verso 1.6 D-4D ACTIVE TREND, Červená - rubínová /2017/

Obrázek
hornet74
Člen Týmu

Příspěvek od hornet74 »

ja som prvý krát menil filter pomocou hasáka a nebolo to bohviečo, ale išlo to. potom som si dal vyrobiť prípravok s takými dvoma výčnelkami čo pasuje na ten kryt filtra. Teraz sa chystám meniť olej tak uvidím ako to bude fungovať Podľa mňa by to šlo povoliť aj tými prípravkami na klasické filtre, také reťazové.
Toyota Auris 1,33 Dual VVT-i 2009
hornet74
Člen Týmu

Příspěvek od hornet74 »

tá plastová časť je na vypustenie oleja z filtra, odmontuješ tú príklopku čo je na štvorhran a zasunieš to tam a tým vypustíš olej z filtra
Toyota Auris 1,33 Dual VVT-i 2009
pepe75
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepe75 »

hornet74 píše:tá plastová časť je na vypustenie oleja z filtra, odmontuješ tú príklopku čo je na štvorhran a zasunieš to tam a tým vypustíš olej z filtra
Díky, to mě nenapadlo.
Toyota Verso 1.6 D-4D ACTIVE TREND, Červená - rubínová /2017/

Obrázek
ultra
Manager Týmu

Příspěvek od ultra »

Prinasam maly nahlad na spodnu cast Auris 1.6 Velvematic (2010).

Na olejovom filtry ( umelohmotnom kryte) je nasadeny kovovy mnohohranny kluc na uvolnovanie - nasadit isiel doooost tazko (pomohlo gumene kladivko) a kedze na mieste drzi fest tak som sa rozhodol ho tam nechat.

Spodna cast vozidla je chranena umelmotnym krytom - na pravej strane je cast ktora sa da otvorit - po odstraneni 3 umelohmotnych zacvakavacich nitov (jednoducho som ich skrutkovacom vytiahol)
Přílohy
vymena oleja Auris.jpg
(148.16 KiB) Staženo 2864 x
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
cuba66
Manager Týmu

Příspěvek od cuba66 »

Ještě k těm zárukám - počkal jsem 3 roky a pak začal jezdit do neautorizovaného. Protože záruku na prorezavění jsem ještě nezažil, že by někdo uplatnil třeba v osmém roce provozu a že by byla uznaná. Já jednou u Fordu Focus uspěl, ale tomu autu byl rok.
<b>Toyota Auris 2.0 D4-D</b>
cuba66
Manager Týmu

Re:

Příspěvek od cuba66 »

[quote="pepe75"]Zdravím,
má někdo tušení, k čemu je ta plastová část? :wink:

Tak ta plastová část je na to, že nejprve na filtru povolíš ten malý šroub (zátku), na tenhle plastový bazmek dáš hadici a strčíš to do tý díky po šroubu. Tím vypustíš olej, je to tak na 2.0 D4-D - výpustný šroub na vaně se nepoužívá. Pak teprve povolíš celé tělo filtru.
Nicméně na mém D4-D to drželo tak, že tím šroubem jsem povolil celý filtr :-)
<b>Toyota Auris 2.0 D4-D</b>
toyon
Člen Týmu

Re: Klíč na zátku olej.filtru.

Příspěvek od toyon »

ruda píše:Posílám slíbený obrázek klíče.Kupoval jsem ho na DealExtreme - http://www.dx.com.
Je tam ještě mnoho dalších doplnků na auto.Mrkni se na Led žárovky,mám všechny v kabině a v kufru vyměněny . Jsou za směšné ceny+poštovné zdarma.Svítivost je mnohem větší a je to pěkné bílé světlo.

Jimmi: Filtr si opravdu vybrat nemůžeš,vložka se nedá zaměnit za klasický filtr.

http://www.jpeg.cz/images/2012/08/08/oZij9.jpg

Tak na www.dx.com už je klíč vyprodaný. Kdybyste někdo potřeboval, tak já ho sehnal tady:
http://www.mojedilna.cz/Hlavice-na-povo ... -d2391.htm
Dodání do 2 dnů a poštovné jen 60,-.
Auris 1.33 2010
kowo
Člen Týmu

Příspěvek od kowo »

Mam Auris 1,33, dnes som menil olej a aj olejovu filtracnu vlozku. Pri vlzke boli pribalene dve tesnenia. Jedno vacsie na kryt vlozky a to druhe mensie neviem kam malo ist.. Neviete niekto?
Auris 1,33 (2011)
cartmanxv
Člen Týmu

Příspěvek od cartmanxv »

kowo píše:Mam Auris 1,33, dnes som menil olej a aj olejovu filtracnu vlozku. Pri vlzke boli pribalene dve tesnenia. Jedno vacsie na kryt vlozky a to druhe mensie neviem kam malo ist.. Neviete niekto?
Pod výpustný šroub na vanu?
Toyota Avensis 1.8 VVT-i,kombi,2007
Odpovědět

Zpět na „Auris“