Výměna olejového filtru.
Výměna olejového filtru.
Mám Aurise 2010,který již nemá klasický olejový filtr,ale jen vložku.Dnes jsem ležel pod autem,výpustný šroub jsem našel po odklopení plastového
krytu,ale kde se skrývá filtr jsem neobjevil.Olej a filtr jsem si u všech předchozích aut měnil sám a tak jsem chtěl vědět,co mě za rok čeká.V Toyote mě to neukáží a tak se ptám Vás,kdo to již dělal a poradí kde hledat.
Mělo by to být přístupné tím malým okénkem,kterým se dostanu na výpustný šroub. Dík za odpověd.
krytu,ale kde se skrývá filtr jsem neobjevil.Olej a filtr jsem si u všech předchozích aut měnil sám a tak jsem chtěl vědět,co mě za rok čeká.V Toyote mě to neukáží a tak se ptám Vás,kdo to již dělal a poradí kde hledat.
Mělo by to být přístupné tím malým okénkem,kterým se dostanu na výpustný šroub. Dík za odpověd.
olejový filter
Nazdar
ja mam 1,6 91kW 2008
filter mam klasisicky nie filtacnu vlozku.
filter sa nachadza nedaleko vypustacieho sroubu. pokial si uz v zivote niekedy menil olej urcite ho neprehliadnes.
ja pouzivam konkretne tento filter a olej
http://olejposta.sk/r_5012.html
http://olejposta.sk/r_15057.html
ja mam 1,6 91kW 2008
filter mam klasisicky nie filtacnu vlozku.
filter sa nachadza nedaleko vypustacieho sroubu. pokial si uz v zivote niekedy menil olej urcite ho neprehliadnes.
ja pouzivam konkretne tento filter a olej
http://olejposta.sk/r_5012.html
http://olejposta.sk/r_15057.html
Auris 1.6 91 kW 2009
Auris TS 1.6 97 kW 2018
Auris TS 1.6 97 kW 2018
Klasický filtr jsem měnil mockrát,ten se nedá přehlédnout.Auris 2010 1.6 má jen vložku,která je pod plastovým víčkem.Na povolení tohoto víčka je pravděpodobně nutný speciální klíč.Rukou to nejde a hasák se mi zdá moc brutální.Potřebuji Vaše zkušenosti,přece nebudeme jezdit do servisu s takovouto prkotinou. Dík za pomoc.
Mám len takú malú pripomienku.Ja robím záručného technika v inej značke.Ak si niekto u nás robí servis - výmenu oleja sám alebo u garážnika, tak po 2 rokoch záruky ktorá je zo zákona a vzťahuje sa na ńu bloková výnimka EU, stráca automaticky všetky ostatné, tzv. zmluvné záruky.Jedná sa o to že tie záruky nad 2roky sú už závislé od importéra.Takže keď nájdem vynechaný servis,alebo razítko od garážnika tak nemá v našej značke po dvoch rokoch nárok už na nič, lak,koroziu,tretí rok záruky navyše,záruku mobility,kulanciu , skrátka už nič.
Málokto tomu právne rozumie v TV motoristických reláciach to tiež podávajú zavádzajúco, ale iba som chcel naznačiť ža sa nejedná až o tak malé prkotiny ako je výmena oleja.Ale tiež chcem podotknúť že každý nech si robí ako chce,auto je jeho majetok.
Málokto tomu právne rozumie v TV motoristických reláciach to tiež podávajú zavádzajúco, ale iba som chcel naznačiť ža sa nejedná až o tak malé prkotiny ako je výmena oleja.Ale tiež chcem podotknúť že každý nech si robí ako chce,auto je jeho majetok.
Pravdu díšMilan SE píše:Mám len takú malú pripomienku.Ja robím záručného technika v inej značke.Ak si niekto u nás robí servis - výmenu oleja sám alebo u garážnika, tak po 2 rokoch záruky ktorá je zo zákona a vzťahuje sa na ńu bloková výnimka EU, stráca automaticky všetky ostatné, tzv. zmluvné záruky.Jedná sa o to že tie záruky nad 2roky sú už závislé od importéra.Takže keď nájdem vynechaný servis,alebo razítko od garážnika tak nemá v našej značke po dvoch rokoch nárok už na nič, lak,koroziu,tretí rok záruky navyše,záruku mobility,kulanciu , skrátka už nič.

Auris 1.6 Valvematic 6 M/T Terra Cool, VSC + TRC, od 2.5.2011
Vidím že si ani Ty nepochopil, ak dáš raz garážnika, alebo vynecháš tak zabudni na 3roky,na lak, na koroziu.Máš len 2 zo zákona, ten tretí je od Toyoty a ak nedodržíš ich pokyny vrátane predpísaného servisu tak žiadne 3roky nemáš,ale len 2 zo zákona.Potom si rob čo chceš, ale nemáš ani nárok na protikoroznu záruku a ani na ostatné predlžené záruky,čo sú nad 2roky.
Ešte presnejšie .Treba chodiť do značkového servisu aj po 2rokoch aj po 3rokoch, napr.ja mám záruku 5ročnú na HSD, a ak by som chcel niekedy reklamovať koroziu po napr.10rokoch tak musím mať všetky predpísané servisné prehliadky od autorizovaného servisu. Ja to dodržujem, ale je velké množstvo ludí čo si myslia ako ušetria u garážnikov a s čínskymi napodobeninami nielen súčiastiek ale už aj olejov.
Znova ale opakujem každý nech si chodí s autom kam chce,je to jeho majetok.
Znova ale opakujem každý nech si chodí s autom kam chce,je to jeho majetok.
Jak hledám tak hledám, ale záruku podmíněnou sevisními prohlídkami v autorizovaném servise v záruční knížce nevidím. Jedinou pomínkou záruky je povinnost dopravit vozidlo v případě objevení se závady do autorizovaného servisu Toyota a také uchovávat všechny záznamy a doklady o údržbě vozu.
Možná právě proto jsem si koupil Toyotu, nevydrbáva s lidmi tak moc jako jisté značky. Apropo pro Milan SE u jaké značky to děláš?
Jinak moje zkušenost s Corollou. Měl jsem první servisní prohlídku po 15000 km u neautorizovaného servisu a pozdější opravu na záruku prováděl autorizovaný servis bez jakýchkoliv připomínek.
Možná právě proto jsem si koupil Toyotu, nevydrbáva s lidmi tak moc jako jisté značky. Apropo pro Milan SE u jaké značky to děláš?
Jinak moje zkušenost s Corollou. Měl jsem první servisní prohlídku po 15000 km u neautorizovaného servisu a pozdější opravu na záruku prováděl autorizovaný servis bez jakýchkoliv připomínek.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Tiež som si naivne myslel aká je tá naša Toyota značka.Moj kokega v robote má 2,5roka starý Urban Cruizer a z nosných častí karoserie vyteká korozia, a vo vnútri nosníkov je to kompletne hrdzavé. Tak to išiel reklamovať.V servise Ok,nafotili a poslali žiadosť na opravu do Prahy,ale tam to všetko zamietli.Poslal sťažnosť do Belgie a hádajte čo mu odpísali?
Má to vyriešiť servis, tam kde bol prvý krát, a opraviť korodované časti zafarbením!!!
No veru takto nerobíme ani my v tej česko-nemeckej velkej značke.A tiež pozor na legislatívu.Prvé 2roky tie neautorizované servisné prehliadky ani tak nevadia,tam je bloková výnimka, len potom v tých predlžených zárukách mnohí narazia na to, že nechodili do značkového a viem, že sú na to háklivý skoro vo všetkých značkách a veru aj v Toyote, v jednom českom servise, my bolo povedané ako lahko prídem o záruku po 2rokoch.Ja na to len upozorňujem, chlapi pozor na to.Ak máte nejaké skúsenosti alebo informácie, napíšte to sem.
Má to vyriešiť servis, tam kde bol prvý krát, a opraviť korodované časti zafarbením!!!
No veru takto nerobíme ani my v tej česko-nemeckej velkej značke.A tiež pozor na legislatívu.Prvé 2roky tie neautorizované servisné prehliadky ani tak nevadia,tam je bloková výnimka, len potom v tých predlžených zárukách mnohí narazia na to, že nechodili do značkového a viem, že sú na to háklivý skoro vo všetkých značkách a veru aj v Toyote, v jednom českom servise, my bolo povedané ako lahko prídem o záruku po 2rokoch.Ja na to len upozorňujem, chlapi pozor na to.Ak máte nejaké skúsenosti alebo informácie, napíšte to sem.
Ano, značky si to hlídají a prodloužené záruky (po 2 letech)jsou vázany servisem u nich. Možná je i výjimka, ale neslyšel jsem. Na pravidelné
servisní kontroly můžeš jinam, takto je to nejlepší:
Servis vozidel
• nezávislý/neznačkový servis může provádět veškeré nezáruční opravy a údržby stanovené výrobcem na jakémkoliv vozidle, aniž by tím zákazník ztrácel záruku daného výrobce
• při opravě, nebo údržbě může takový servis použít i díly jiné, než dodané výrobcem
• platnost záruky je samozřejmě podmíněna odborně a řádně provedenou prací takového servisu
• záruční opravu, na kterou se vztahuje záruka výrobce provádí pouze autorizovaný servis a používá jen originální náhradní díly
• nezávislý/neznačkový servis má dle Blokové výjimky přístup ke všem technickým informacím, diagnostickému a jinému vybavení, které jsou potřebné k opravě a údržbě vozů dané ho výrobce.
• nezávislý/neznačkový servis má možnost školit své zaměstnance ve spolupráci se zastoupením daného výrobce
• obchodní společnosti se značkovým servisem mohou provozovat , po splnění určitých kritérií, značkový i neznačkový servis i jiného výrobce
servisní kontroly můžeš jinam, takto je to nejlepší:
Servis vozidel
• nezávislý/neznačkový servis může provádět veškeré nezáruční opravy a údržby stanovené výrobcem na jakémkoliv vozidle, aniž by tím zákazník ztrácel záruku daného výrobce
• při opravě, nebo údržbě může takový servis použít i díly jiné, než dodané výrobcem
• platnost záruky je samozřejmě podmíněna odborně a řádně provedenou prací takového servisu
• záruční opravu, na kterou se vztahuje záruka výrobce provádí pouze autorizovaný servis a používá jen originální náhradní díly
• nezávislý/neznačkový servis má dle Blokové výjimky přístup ke všem technickým informacím, diagnostickému a jinému vybavení, které jsou potřebné k opravě a údržbě vozů dané ho výrobce.
• nezávislý/neznačkový servis má možnost školit své zaměstnance ve spolupráci se zastoupením daného výrobce
• obchodní společnosti se značkovým servisem mohou provozovat , po splnění určitých kritérií, značkový i neznačkový servis i jiného výrobce
Auris 1.6 Valvematic 6 M/T Terra Cool, VSC + TRC, od 2.5.2011
Mě by zajímala jedna věc, a to, jak je to se zápisem do servisní knížky při servisních prohlídkách v neautorizovaným servisu, když Toyota má pouze elektronickou servisku? Při prodeji pak nevedení servisní knížky může cenu auta dost snížit.
Toyota Auris 1.6 Valvematic, 6M/T, white, Terra Cool + tempomat