Výměna olejového filtru.

nová modelová řada - nástupce Corolly
ruda
Člen Týmu

Výměna olejového filtru.

Příspěvek od ruda »

Mám Aurise 2010,který již nemá klasický olejový filtr,ale jen vložku.Dnes jsem ležel pod autem,výpustný šroub jsem našel po odklopení plastového
krytu,ale kde se skrývá filtr jsem neobjevil.Olej a filtr jsem si u všech předchozích aut měnil sám a tak jsem chtěl vědět,co mě za rok čeká.V Toyote mě to neukáží a tak se ptám Vás,kdo to již dělal a poradí kde hledat.
Mělo by to být přístupné tím malým okénkem,kterým se dostanu na výpustný šroub. Dík za odpověd.
hornet74
Člen Týmu

Příspěvek od hornet74 »

A aky. mas motor? Ja som si menil na 1.33
Toyota Auris 1,33 Dual VVT-i 2009
ruda
Člen Týmu

Příspěvek od ruda »

Mám 1.6 benzin.Ještě přidám další dotaz.Výměnu brzdové kapaliny jsem si také vždy dělal sám.U auta s ABS by ale mohla být nějaká komplikace.Lze to provést klasickým způsobem,nebo tam je nutnost mít třeba nahozený motor,aby čerpadlo v jednotce ABS bylo v provozu?
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

Da sa aj klasicky ale musis davat pozor aby si nezavzdusnil abs jednotku lebo potom sa to uz musi robit s napojenim na dignostiku a este ostane ti neake mnozstvo kvapaliny v ABS jednotke, ale ta sa potom zmiesa s novou takze v tom by som velky problem nevidel.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
sisko
Člen Týmu

olejový filter

Příspěvek od sisko »

Nazdar

ja mam 1,6 91kW 2008

filter mam klasisicky nie filtacnu vlozku.

filter sa nachadza nedaleko vypustacieho sroubu. pokial si uz v zivote niekedy menil olej urcite ho neprehliadnes.

ja pouzivam konkretne tento filter a olej

http://olejposta.sk/r_5012.html

http://olejposta.sk/r_15057.html
Auris 1.6 91 kW 2009
Auris TS 1.6 97 kW 2018
ruda
Člen Týmu

Příspěvek od ruda »

Klasický filtr jsem měnil mockrát,ten se nedá přehlédnout.Auris 2010 1.6 má jen vložku,která je pod plastovým víčkem.Na povolení tohoto víčka je pravděpodobně nutný speciální klíč.Rukou to nejde a hasák se mi zdá moc brutální.Potřebuji Vaše zkušenosti,přece nebudeme jezdit do servisu s takovouto prkotinou. Dík za pomoc.
Milan SE
Řidič

Příspěvek od Milan SE »

Mám len takú malú pripomienku.Ja robím záručného technika v inej značke.Ak si niekto u nás robí servis - výmenu oleja sám alebo u garážnika, tak po 2 rokoch záruky ktorá je zo zákona a vzťahuje sa na ńu bloková výnimka EU, stráca automaticky všetky ostatné, tzv. zmluvné záruky.Jedná sa o to že tie záruky nad 2roky sú už závislé od importéra.Takže keď nájdem vynechaný servis,alebo razítko od garážnika tak nemá v našej značke po dvoch rokoch nárok už na nič, lak,koroziu,tretí rok záruky navyše,záruku mobility,kulanciu , skrátka už nič.
Málokto tomu právne rozumie v TV motoristických reláciach to tiež podávajú zavádzajúco, ale iba som chcel naznačiť ža sa nejedná až o tak malé prkotiny ako je výmena oleja.Ale tiež chcem podotknúť že každý nech si robí ako chce,auto je jeho majetok.
Dav
Člen Týmu

Příspěvek od Dav »

Milan SE píše:Mám len takú malú pripomienku.Ja robím záručného technika v inej značke.Ak si niekto u nás robí servis - výmenu oleja sám alebo u garážnika, tak po 2 rokoch záruky ktorá je zo zákona a vzťahuje sa na ńu bloková výnimka EU, stráca automaticky všetky ostatné, tzv. zmluvné záruky.Jedná sa o to že tie záruky nad 2roky sú už závislé od importéra.Takže keď nájdem vynechaný servis,alebo razítko od garážnika tak nemá v našej značke po dvoch rokoch nárok už na nič, lak,koroziu,tretí rok záruky navyše,záruku mobility,kulanciu , skrátka už nič.
Málokto tomu právne rozumie v TV motoristických reláciach to tiež podávajú zavádzajúco, ale iba som chcel naznačiť ža sa nejedná až o tak malé prkotiny ako je výmena oleja.Ale tiež chcem podotknúť že každý nech si robí ako chce,auto je jeho majetok.
Pravdu díš :!: Počkejte ty 3 roky(u Toyoty záruka) :cry: a pak si jezdi kam chceš, nebo udělej sám :lol: kdo má kde a ví :idea:
Auris 1.6 Valvematic 6 M/T Terra Cool, VSC + TRC, od 2.5.2011
Milan SE
Řidič

Příspěvek od Milan SE »

Vidím že si ani Ty nepochopil, ak dáš raz garážnika, alebo vynecháš tak zabudni na 3roky,na lak, na koroziu.Máš len 2 zo zákona, ten tretí je od Toyoty a ak nedodržíš ich pokyny vrátane predpísaného servisu tak žiadne 3roky nemáš,ale len 2 zo zákona.Potom si rob čo chceš, ale nemáš ani nárok na protikoroznu záruku a ani na ostatné predlžené záruky,čo sú nad 2roky.
Milan SE
Řidič

Příspěvek od Milan SE »

Ešte presnejšie .Treba chodiť do značkového servisu aj po 2rokoch aj po 3rokoch, napr.ja mám záruku 5ročnú na HSD, a ak by som chcel niekedy reklamovať koroziu po napr.10rokoch tak musím mať všetky predpísané servisné prehliadky od autorizovaného servisu. Ja to dodržujem, ale je velké množstvo ludí čo si myslia ako ušetria u garážnikov a s čínskymi napodobeninami nielen súčiastiek ale už aj olejov.
Znova ale opakujem každý nech si chodí s autom kam chce,je to jeho majetok.
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

Jak hledám tak hledám, ale záruku podmíněnou sevisními prohlídkami v autorizovaném servise v záruční knížce nevidím. Jedinou pomínkou záruky je povinnost dopravit vozidlo v případě objevení se závady do autorizovaného servisu Toyota a také uchovávat všechny záznamy a doklady o údržbě vozu.
Možná právě proto jsem si koupil Toyotu, nevydrbáva s lidmi tak moc jako jisté značky. Apropo pro Milan SE u jaké značky to děláš?
Jinak moje zkušenost s Corollou. Měl jsem první servisní prohlídku po 15000 km u neautorizovaného servisu a pozdější opravu na záruku prováděl autorizovaný servis bez jakýchkoliv připomínek.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Milan SE
Řidič

Příspěvek od Milan SE »

Tiež som si naivne myslel aká je tá naša Toyota značka.Moj kokega v robote má 2,5roka starý Urban Cruizer a z nosných častí karoserie vyteká korozia, a vo vnútri nosníkov je to kompletne hrdzavé. Tak to išiel reklamovať.V servise Ok,nafotili a poslali žiadosť na opravu do Prahy,ale tam to všetko zamietli.Poslal sťažnosť do Belgie a hádajte čo mu odpísali?
Má to vyriešiť servis, tam kde bol prvý krát, a opraviť korodované časti zafarbením!!!
No veru takto nerobíme ani my v tej česko-nemeckej velkej značke.A tiež pozor na legislatívu.Prvé 2roky tie neautorizované servisné prehliadky ani tak nevadia,tam je bloková výnimka, len potom v tých predlžených zárukách mnohí narazia na to, že nechodili do značkového a viem, že sú na to háklivý skoro vo všetkých značkách a veru aj v Toyote, v jednom českom servise, my bolo povedané ako lahko prídem o záruku po 2rokoch.Ja na to len upozorňujem, chlapi pozor na to.Ak máte nejaké skúsenosti alebo informácie, napíšte to sem.
Dav
Člen Týmu

Příspěvek od Dav »

Ano, značky si to hlídají a prodloužené záruky (po 2 letech)jsou vázany servisem u nich. Možná je i výjimka, ale neslyšel jsem. Na pravidelné
servisní kontroly můžeš jinam, takto je to nejlepší:
Servis vozidel
• nezávislý/neznačkový servis může provádět veškeré nezáruční opravy a údržby stanovené výrobcem na jakémkoliv vozidle, aniž by tím zákazník ztrácel záruku daného výrobce
• při opravě, nebo údržbě může takový servis použít i díly jiné, než dodané výrobcem
• platnost záruky je samozřejmě podmíněna odborně a řádně provedenou prací takového servisu
• záruční opravu, na kterou se vztahuje záruka výrobce provádí pouze autorizovaný servis a používá jen originální náhradní díly
• nezávislý/neznačkový servis má dle Blokové výjimky přístup ke všem technickým informacím, diagnostickému a jinému vybavení, které jsou potřebné k opravě a údržbě vozů dané ho výrobce.
• nezávislý/neznačkový servis má možnost školit své zaměstnance ve spolupráci se zastoupením daného výrobce
• obchodní společnosti se značkovým servisem mohou provozovat , po splnění určitých kritérií, značkový i neznačkový servis i jiného výrobce
Auris 1.6 Valvematic 6 M/T Terra Cool, VSC + TRC, od 2.5.2011
PePe132
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PePe132 »

Mě by zajímala jedna věc, a to, jak je to se zápisem do servisní knížky při servisních prohlídkách v neautorizovaným servisu, když Toyota má pouze elektronickou servisku? Při prodeji pak nevedení servisní knížky může cenu auta dost snížit.
Toyota Auris 1.6 Valvematic, 6M/T, white, Terra Cool + tempomat
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

Pokial nemas servisnu knizku, tak odkladaj faktury zo servisu. A osobne by som viac ocenil faktury zo servisu alebo z nakupu dielov ako par razitiek v servisnej knizke ktore sa daju raz dva sfalsovat.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Auris“