Kontrolka brzdového systému

vše ohledně modelové řady Yaris
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

A nebyl to jen zaseklý plovák v nádržce.......?
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Kesu
Člen Týmu

tak novinky

Příspěvek od Kesu »

ujel jsem s tím cca 50 km a brzdovka klesla z max kam to dolili těsně nad min risku. navíc mám pocit, že to auto nějak málo brzdí a silou prošlápnu pedál pomalu až na podlahu. asi počkám, až to klesne pod min, aby zas svítila ta kontrolka a pak tam zas zajedu. nejvíc mě ale štve, že to blbě brzdí. Člověk na to přece občas potřebuje hampsnout. Už jsem jednou málem nedobrzdil. Jel jsem kolem 100, potřeboval odbočit, začal brzdit a ono to zpomalovalo pomaleji než jsem zvyklý. Nakonec jsem na to zoufale tlačil plnou silou...a ani tak se kola nezasekly (nemám abs). Takže ve městě to jde, tam člověk jede pomalu, ale meziměsto se teď bojim, dokud to nebue v cajku.
Kesu
Člen Týmu

Příspěvek od Kesu »

tomko píše:moze aj nemusi suvisiet. zober si situaciu ze dobre nedotiahli vypostaci ventil a on postupne unikal
taky si myslim, že něco nedotáhli. mimochodem, je velmi těžké soustředit se na čtení čehokoli co napíšeš (ty prsiska)-ne že by mi to vadilo :lol:
Kesu
Člen Týmu

Příspěvek od Kesu »

muco píše:Ano, ale v tom prípade by išlo o reklamáciu 8)
no vzhledem k tomu, že nevim co s tím je, tak nevím, jestli jim to můžu omlátit o hlavu. prostě mi někde mizí brzdovka a to od doby, kdy ji vyměnili. mohli něco zkazit, nemuseli (je to rv2001, takže mohlo něco náhodou odejít)... jediný kdo mi to může říct jsou ale bohužel oni sami. pokud za to může servis, napráskají sami sebe a řeknou, sorry, udělali jsme chybu, nebo to svedou na něco jiného, opraví a mě zkásnou?
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

No bud oni nieco zle dotahli alebo ti to zacalo niekde pustat.
Chod k nim co najskor, lebo to moze skoncit velmi zle.
No bud tomu servisu veris alebo nie a potom je cas hladat iny.
Ked budu tvrdit, ze to pusta niekde inde tak sa zaujmaj kde presne a najlepsie nech ti ukazu staru suciastku ktoru vymenili. Ale tiez ta mozu odrbat, tak ostava len dovera a najdolezitejsie potrebujes okamzite dat brzdy do poriadku.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
dodlo
Člen Týmu

Příspěvek od dodlo »

myslím že tu už pár rád bolo spomenutých. Skús to postaviť na suchý betón a zošliapnuť pár krát pedál. Malo by ostať otečené buď niektoré koleso alebo hlavný brzdový válec. Nie som si teraz istý ako je to konštrukčne u yarisa ale môže ti kvapalina prenikať aj do posilovača brzd.
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

Kesu píše: no vzhledem k tomu, že nevim co s tím je, tak nevím, jestli jim to můžu omlátit o hlavu. prostě mi někde mizí brzdovka a to od doby, kdy ji vyměnili. mohli něco zkazit, nemuseli (je to rv2001, takže mohlo něco náhodou odejít)... jediný kdo mi to může říct jsou ale bohužel oni sami. pokud za to může servis, napráskají sami sebe a řeknou, sorry, udělali jsme chybu, nebo to svedou na něco jiného, opraví a mě zkásnou?
řekl bych častá chyba normálního spotřebitele, že začne "myslet" a vymýšlet spekulace.. :D přitom postup je jasný a daný: na nic nesahat, co nejdříve se vrátit do servisu!
Dobré je se zeptat buď právníka nebo v nějaké internetové právní poradně, ale hlavně nové postupy nevymýšlet. Jediný co se dá docílit, že neuznají záruku, pokud do toho člověk třeba sám zasáhne, nebo to dá do jiného servisu.

No a pokud bych se nechtěl dohadovat a je to ročník 2001 tak bych udělal tohle: v autokelly bych koupil nový odvzdušnovací šrouby (na 90% bude nějaký přetažený se zkřivenou dosedací plochou) a výměnu kapaliny s výměnou všech odvzdušnováků bych provedl sám.

Dolití kapaliny gratis je fajn, ale správný postup servisu (!) při ubývání kapaliny to asi není.
(btw tchánovi "odborníci" u VW nechali otevřené víčko nádržky kapaliny a nechali ho s tím odjet....)
:?:

edit: a že je špatný brzdový válec se samozřejmě v tuhle chvíli vyloučit nedá!
Odpovědět

Zpět na „Yaris“