Svítí porucha motoru
uvažoval jsem o vstřikovači,ale je divný že mi to začalo ztrátou výkonu a rozsvícení poruchy motoru to se ještě nikdy nestalo
Naposledy upravil(a) varan dne čtv 01.03.2012, 20:31, celkem upraveno 1 x.
Avensis 2.0 D-4D T22 kombi 99 / žralok/
ahoj Varane,
nemáš nějaké novější info? V pátek se mě stalo to stejné co tobě, rozsvítila se mi kontrolka motoru, auto nechtělo táhnout. dalo se s ním sice jet, ale ať už jsem šlapal na plyn jak jsem chtěl, auto si jelo svoje.
zajel jsem za mechanikem, prej špatná nafta, nalil mě do nafty nějakej sajrajt a prej to bude ok, že to chce projet. Po cestě jsem zastavil, vypl motor, nastartoval kontrolka zhasla. zkusil jsem odpojit snímač množství protékajícího vzduchu (není to náhodou váha vzduchu? - umístění hned za vzduch. filtrem) - kontrolka se po nastartování rozsvítila. opět jsem vypnul motor, konektor znovu zapojil nastartoval - kontrolka zhasnutá a auto jelo jako na začátku.
Jsem se plácal po ramenou - bohužel předčasně, ráno jedu do práce a cca 1-2km a kontrolka svítí znovu.
Odpoledne druhej pokus, zkusil jsem vyčistit vzduchovej filtr, vytáhl jsem i to čidlo trochu očistil, vrátil zpátky zapojil, nastartoval a vše ok. Ještě ten večer jsem jel cca 100km a vše bylo v pořádku, auto táhlo jako za mlada. Že by ok? Bohužel ne, dneska ráno to stejné, auto sice cca 2km jelo dobře a táhlo, ale pak, opět rozsvícená kontrolka motoru, a auto přestalo opět táhnout.
Nezdá se mě, že by to mohly být vstřiky, scv ventily či něco podobného. EGR jsem měl rozebraný cca 4měsíce zpátky - až na jemnej povlak jakoby sazí, to bylo ok, vzduch filtr + palivový (originál) měněn zhruba ve stejné době. Dvě nádrže zpátky jsem zaznamenal vyšší kouřivost z výfuku po sešlápnutí plynu, možná špatná nafta.
Moc díky za info...
nemáš nějaké novější info? V pátek se mě stalo to stejné co tobě, rozsvítila se mi kontrolka motoru, auto nechtělo táhnout. dalo se s ním sice jet, ale ať už jsem šlapal na plyn jak jsem chtěl, auto si jelo svoje.
zajel jsem za mechanikem, prej špatná nafta, nalil mě do nafty nějakej sajrajt a prej to bude ok, že to chce projet. Po cestě jsem zastavil, vypl motor, nastartoval kontrolka zhasla. zkusil jsem odpojit snímač množství protékajícího vzduchu (není to náhodou váha vzduchu? - umístění hned za vzduch. filtrem) - kontrolka se po nastartování rozsvítila. opět jsem vypnul motor, konektor znovu zapojil nastartoval - kontrolka zhasnutá a auto jelo jako na začátku.
Jsem se plácal po ramenou - bohužel předčasně, ráno jedu do práce a cca 1-2km a kontrolka svítí znovu.
Odpoledne druhej pokus, zkusil jsem vyčistit vzduchovej filtr, vytáhl jsem i to čidlo trochu očistil, vrátil zpátky zapojil, nastartoval a vše ok. Ještě ten večer jsem jel cca 100km a vše bylo v pořádku, auto táhlo jako za mlada. Že by ok? Bohužel ne, dneska ráno to stejné, auto sice cca 2km jelo dobře a táhlo, ale pak, opět rozsvícená kontrolka motoru, a auto přestalo opět táhnout.
Nezdá se mě, že by to mohly být vstřiky, scv ventily či něco podobného. EGR jsem měl rozebraný cca 4měsíce zpátky - až na jemnej povlak jakoby sazí, to bylo ok, vzduch filtr + palivový (originál) měněn zhruba ve stejné době. Dvě nádrže zpátky jsem zaznamenal vyšší kouřivost z výfuku po sešlápnutí plynu, možná špatná nafta.
Moc díky za info...
Avensis 2001 (kombi), D4D 2.0, 81kW
Svítí porucha motoru
zdárek sory že jsem se neozval,ale řešil jsem něco jiného,u mě závada nenalezena,vyčistil jsem egr /u toho mě napadlo že i když je čistej tak se mi zdálo že se kříží a zůstává vyset/tak jsem ho pomachroval,profoukl váhu vzduchu vyměnil palivák změnil místo tankování benzinu za benzinu,ale jinde.Auto bylo i na zkontrolování elektriky jestli někde nekostří špatně,povyměnoval jsem žárovky v brzdovém světle a i středovým brzdovým /tam byly prasklý/.Závada nenalezena a auto jezdí jak má.Ptal jsem se v Beneco na SVC ventily bylo mi řečeno že by se to projevovalo jinak,že to ventilama nebude.Zatím jezdím a čekam až se to zase projeví pak to dám na kontrolu palivového systému.Dejte vědět jestli jste se někdo k něčemu dobádal hodně zdaru varan.
Avensis 2.0 D-4D T22 kombi 99 / žralok/
no..chlapi mne to zacalo a trvale svieti na benzine. Pocitujem miernu lenivost, aj ked o tom nie som az tak presvedceny, akoby nechcelo ist do otacok, z kopca pri zaradenej rychlosti motor brzdi viac ako obvykle tento pocit je isty, a pri vyssich rychlostiach pri akceleraii zacukava sa...imho sportreba nezvvysena volnobeh plynuly a startovanie ok. Nedavno menena bateria aj sviecky vzduchac pred rokom...zeby niektora sonda pripadne vaha vzduchu? Viem ze naj ist na diagnostiku ale dajte typi na co sa pripravit -).... ps 130 000 km nabeh.
dik a prijemny den...
dik a prijemny den...
Toyota Avensis T25 2.0 VVTi D4
Sestrenici na Corolle Versu 1,6 svitil motor a byla to lambda, ale bez diagnositky nema cenu spekulovatdyo píše:no..chlapi mne to zacalo a trvale svieti na benzine. Pocitujem miernu lenivost, aj ked o tom nie som az tak presvedceny, akoby nechcelo ist do otacok, z kopca pri zaradenej rychlosti motor brzdi viac ako obvykle tento pocit je isty, a pri vyssich rychlostiach pri akceleraii zacukava sa...imho sportreba nezvvysena volnobeh plynuly a startovanie ok. Nedavno menena bateria aj sviecky vzduchac pred rokom...zeby niektora sonda pripadne vaha vzduchu? Viem ze naj ist na diagnostiku ale dajte typi na co sa pripravit -).... ps 130 000 km nabeh.
dik a prijemny den...
RAV4 HSD FWD
tak podla vsetkych indicii to bude lambda...hmm mozem pripravit v toyote tak 200e cca podla vsetkeho. Niekde som cital o nahrade Bosch nieco v tom zmysle ze sa neopla, ze vydzala ta lambda cca 15 000 km. To sa mi zda nejak malo.. btw nevieme kdo vyraba "original" ? Uz som nabehal s tymto poroblemom tak 250 km..aby som neodpalil katalizator a usetrim este viac -) ..
Toyota Avensis T25 2.0 VVTi D4