Svítí porucha motoru

vše ohledně modelové řady Avensis
varan
Navigátor

Příspěvek od varan »

uvažoval jsem o vstřikovači,ale je divný že mi to začalo ztrátou výkonu a rozsvícení poruchy motoru to se ještě nikdy nestalo
Naposledy upravil(a) varan dne čtv 01.03.2012, 20:31, celkem upraveno 1 x.
Avensis 2.0 D-4D T22 kombi 99 / žralok/
varan
Navigátor

Příspěvek od varan »

holt loni SCV byly ok,dají se nějak změřit abych to jen nezkoušel na kolik vyjdou,výměnu bych měl zvládnout sám
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

V servisním manuálu od Toyoty psali přímo hodnotu odporu.
Našlel jsem to ve fóru corolla.Tak tam koukni.
Jak jsem psal,včera jsem je vyměnil a je klid.Auto jede jako sviňa.
Jirka
Pikpe
Člen Týmu

Příspěvek od Pikpe »

ahoj Varane,
nemáš nějaké novější info? V pátek se mě stalo to stejné co tobě, rozsvítila se mi kontrolka motoru, auto nechtělo táhnout. dalo se s ním sice jet, ale ať už jsem šlapal na plyn jak jsem chtěl, auto si jelo svoje.
zajel jsem za mechanikem, prej špatná nafta, nalil mě do nafty nějakej sajrajt a prej to bude ok, že to chce projet. Po cestě jsem zastavil, vypl motor, nastartoval kontrolka zhasla. zkusil jsem odpojit snímač množství protékajícího vzduchu (není to náhodou váha vzduchu? - umístění hned za vzduch. filtrem) - kontrolka se po nastartování rozsvítila. opět jsem vypnul motor, konektor znovu zapojil nastartoval - kontrolka zhasnutá a auto jelo jako na začátku.
Jsem se plácal po ramenou - bohužel předčasně, ráno jedu do práce a cca 1-2km a kontrolka svítí znovu.
Odpoledne druhej pokus, zkusil jsem vyčistit vzduchovej filtr, vytáhl jsem i to čidlo trochu očistil, vrátil zpátky zapojil, nastartoval a vše ok. Ještě ten večer jsem jel cca 100km a vše bylo v pořádku, auto táhlo jako za mlada. Že by ok? Bohužel ne, dneska ráno to stejné, auto sice cca 2km jelo dobře a táhlo, ale pak, opět rozsvícená kontrolka motoru, a auto přestalo opět táhnout.

Nezdá se mě, že by to mohly být vstřiky, scv ventily či něco podobného. EGR jsem měl rozebraný cca 4měsíce zpátky - až na jemnej povlak jakoby sazí, to bylo ok, vzduch filtr + palivový (originál) měněn zhruba ve stejné době. Dvě nádrže zpátky jsem zaznamenal vyšší kouřivost z výfuku po sešlápnutí plynu, možná špatná nafta.

Moc díky za info...
Avensis 2001 (kombi), D4D 2.0, 81kW
martins
Člen Týmu

Příspěvek od martins »

Měl jsem stejné příznaky jak to popisuješ. Byly to SCV ventily. Po výměně vše ok. Po najetí cca 15000km jsem v největších mrazech nenastartoval vůbec a po bádání nakonec odtah do servisu a repase palivového čerpadla včetně SCV ventilů. Tankoval jsem stále jen u Benziny. :-(
Pikpe
Člen Týmu

Příspěvek od Pikpe »

Neee, to je nemilé, takové zprávy :(....každopádně díky moc že jsi napsal svoje zkušenosti...jsem zvědavej jak dopadl Varan - snad ještě jezdí....já tankuju jen na EuroOilce (to jen pro info)...
Avensis 2001 (kombi), D4D 2.0, 81kW
varan
Navigátor

Svítí porucha motoru

Příspěvek od varan »

zdárek sory že jsem se neozval,ale řešil jsem něco jiného,u mě závada nenalezena,vyčistil jsem egr /u toho mě napadlo že i když je čistej tak se mi zdálo že se kříží a zůstává vyset/tak jsem ho pomachroval,profoukl váhu vzduchu vyměnil palivák změnil místo tankování benzinu za benzinu,ale jinde.Auto bylo i na zkontrolování elektriky jestli někde nekostří špatně,povyměnoval jsem žárovky v brzdovém světle a i středovým brzdovým /tam byly prasklý/.Závada nenalezena a auto jezdí jak má.Ptal jsem se v Beneco na SVC ventily bylo mi řečeno že by se to projevovalo jinak,že to ventilama nebude.Zatím jezdím a čekam až se to zase projeví pak to dám na kontrolu palivového systému.Dejte vědět jestli jste se někdo k něčemu dobádal hodně zdaru varan.
dyo
Člen Týmu

Příspěvek od dyo »

no..chlapi mne to zacalo a trvale svieti na benzine. Pocitujem miernu lenivost, aj ked o tom nie som az tak presvedceny, akoby nechcelo ist do otacok, z kopca pri zaradenej rychlosti motor brzdi viac ako obvykle tento pocit je isty, a pri vyssich rychlostiach pri akceleraii zacukava sa...imho sportreba nezvvysena volnobeh plynuly a startovanie ok. Nedavno menena bateria aj sviecky vzduchac pred rokom...zeby niektora sonda pripadne vaha vzduchu? Viem ze naj ist na diagnostiku ale dajte typi na co sa pripravit -).... ps 130 000 km nabeh.

dik a prijemny den...
Toyota Avensis T25 2.0 VVTi D4
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

dyo píše:no..chlapi mne to zacalo a trvale svieti na benzine. Pocitujem miernu lenivost, aj ked o tom nie som az tak presvedceny, akoby nechcelo ist do otacok, z kopca pri zaradenej rychlosti motor brzdi viac ako obvykle tento pocit je isty, a pri vyssich rychlostiach pri akceleraii zacukava sa...imho sportreba nezvvysena volnobeh plynuly a startovanie ok. Nedavno menena bateria aj sviecky vzduchac pred rokom...zeby niektora sonda pripadne vaha vzduchu? Viem ze naj ist na diagnostiku ale dajte typi na co sa pripravit -).... ps 130 000 km nabeh.

dik a prijemny den...
Sestrenici na Corolle Versu 1,6 svitil motor a byla to lambda, ale bez diagnositky nema cenu spekulovat
RAV4 HSD FWD
dyo
Člen Týmu

Příspěvek od dyo »

tak podla vsetkych indicii to bude lambda...hmm mozem pripravit v toyote tak 200e cca podla vsetkeho. Niekde som cital o nahrade Bosch nieco v tom zmysle ze sa neopla, ze vydzala ta lambda cca 15 000 km. To sa mi zda nejak malo.. btw nevieme kdo vyraba "original" ? Uz som nabehal s tymto poroblemom tak 250 km..aby som neodpalil katalizator a usetrim este viac -) ..
Toyota Avensis T25 2.0 VVTi D4
Odpovědět

Zpět na „Avensis“