signalizace kontrolky TRC off, VSC, motoru

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

matus69 píše:Toto je to, co mi na toyote naozaj vadi. Preco nedali nejaku signalizaciu na palubnu dosku, ze "teraz sa cistim, este chvilu jazdi" ?
Ani EU produkcia to vzdy nema, a otazka je, ze co urobis, ked skoro stojis v beznej 10 km zapche (DE). Akoze na volnobeh turujes motor ? :shock: ---> :D

BTW Ste si isti, ze aj 2.0 ma 5ty vstrek ? Nema to nahodou len 2,2ka ?

Nudzak moze byt z roznych pricin - vaha vzduchu, cidlo, hadica (tlak), turbo (VGT), palivovy filter atd.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

CommonUser píše:
matus69 píše:Toto je to, co mi na toyote naozaj vadi. Preco nedali nejaku signalizaciu na palubnu dosku, ze "teraz sa cistim, este chvilu jazdi" ?
Ani EU produkcia to vzdy nema, a otazka je, ze co urobis, ked skoro stojis v beznej 10 km zapche (DE). Akoze na volnobeh turujes motor ? :shock: ---> :D
ja si myslim, ze DCAT sa precisti aj na volnobehu (na to ma 5 vstrekovac) ale bude to niekolkonasobne dlhsie trvat. A ked nie, tak nie, ale myslim, ze drviva vacsina majitelov pravidelne nejazdi v 10km zapche.

inak som si nedavno v hlave premietal mojich poslednych par EGR problemov - ty si sa obaval, ze aby sa nudzovy rezim nespustil pri predbiehani. Tak moje posledne 3 nudzove rezimy (to je asi za poslednych 18 mesiacov) nastali pri uplne ubratom plyne, resp po ubrati plynu. Neviem ci je to pravidlo ale pride mi to byt ako rozumny sposob zamedzenia toho, coho sa (pravom) obavas.
keko
Manager Týmu

Příspěvek od keko »

inak mam otazocku na vas..

pred dvoma rokmi som to riesil v ramci reklamacie a vymenili my komplet filter asi aj so vstrekom, atd. minulu zimu to vobec nedymilo, resp. som to nezaznamenal.

Teraz manzelka beha vela po meste na aute a pri kazdej jazde po cca 3 km auto vyfukne oblak dymu a potom je uz klud. Minule som siel za nou, tak som si to vsimol, normalne, si to clovek vobec nevsimne.

Viem ze je to presne ten isty dym, ale ked som riesil to zvysene dymenie (vtedy to trvalo od 4-10 minut).

Poznam ho uz podla smradu.. robi vam to tiez? tiez to tak.. divne smrdi?
Corolla Verso D-CAT 130kw
CommonUser
Věčnej rejpal

matus69 píše: ja si myslim, ze DCAT sa precisti aj na volnobehu (na to ma 5 vstrekovac) ale bude to niekolkonasobne dlhsie trvat. A ked nie, tak nie, ale myslim, ze drviva vacsina majitelov pravidelne nejazdi v 10km zapche.
Skus si pohladat par linkov na WEB dialnicne kamery (alebo ADAC TMCS), aby si mal predstavu o doprave v DE alebo aj kamery v mestach. Myslim, ze ak preratam pocet predanych dieslovych Avisov v EU (DE), tak to budes inac vidiet. To slovicko "vacsina" uz nepouzijes. Vikendovy vodici tu nekupuju DCATy ...
matus69 píše: inak som si nedavno v hlave premietal mojich poslednych par EGR problemov - ty si sa obaval, ze aby sa nudzovy rezim nespustil pri predbiehani. Tak moje posledne 3 nudzove rezimy (to je asi za poslednych 18 mesiacov) nastali pri uplne ubratom plyne, resp po ubrati plynu. Neviem ci je to pravidlo ale pride mi to byt ako rozumny sposob zamedzenia toho, coho sa (pravom) obavas.
DCAT som nikdy nemal, ale 1,9 TDI -> presne naopak - prepad vykonu pri zatahu ... :evil: :mad:
rony
Člen Týmu

Příspěvek od rony »

matus69 - cislo chyby bolo 2002 pisal som to tu niekde 17.10 2011 ked sa mi to stalo a zacínal som to riešit. existuje taka chyba alebo ma niekto pekne okefol? bolo by dobre to vediet!- potom co mi robili tyzden s autom?
Avensis T25 2,0 D-4D 2007 93kW
rony
Člen Týmu

Příspěvek od rony »

matus69 - cislo chyby bolo 2002 pisal som to tu niekde 17.10 2011 ked sa mi to stalo a zacínal som to riešit. existuje taka chyba alebo ma niekto pekne okefol? bolo by dobre to vediet!- potom co mi robili tyzden s autom?
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

CommonUser píše:
matus69 píše: ja si myslim, ze DCAT sa precisti aj na volnobehu (na to ma 5 vstrekovac) ale bude to niekolkonasobne dlhsie trvat. A ked nie, tak nie, ale myslim, ze drviva vacsina majitelov pravidelne nejazdi v 10km zapche.
Skus si pohladat par linkov na WEB dialnicne kamery (alebo ADAC TMCS), aby si mal predstavu o doprave v DE alebo aj kamery v mestach. Myslim, ze ak preratam pocet predanych dieslovych Avisov v EU (DE), tak to budes inac vidiet. To slovicko "vacsina" uz nepouzijes. Vikendovy vodici tu nekupuju DCATy ...
mam tomu rozumiet tak, ze vacsinovy pocet km, ktore sa v nemecku najazdia, su krokom v zapche?
Lebo takuto informaciu sa snazis podsuvat.
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

rony píše:matus69 - cislo chyby bolo 2002 pisal som to tu niekde 17.10 2011 ked sa mi to stalo a zacínal som to riešit. existuje taka chyba alebo ma niekto pekne okefol? bolo by dobre to vediet!- potom co mi robili tyzden s autom?
pozriem doma, nemam tu tie materialy.
rony
Člen Týmu

Příspěvek od rony »

diky
CommonUser
Věčnej rejpal

matus69 píše: mam tomu rozumiet tak, ze vacsinovy pocet km, ktore sa v nemecku najazdia, su krokom v zapche?
Lebo takuto informaciu sa snazis podsuvat.
Nie, ja tvrdim, ze cim viac km dane auto prejazdi rocne, tym viac km v zapche - teda aj percentualny narast(zapchu beriem aj napr. dialnicny presun v 50 km/h - vacsinou to znamena aj niekolko minutove statie - ci tahanie sa na 1ku).
A specialne to plati pre diesle ako fleetove auta.

Moja najhorsia skusenost - 5 hodinove statie na mieste. Dufam, ze horsie to uz nebude. To TMCS uz dnes ako tak funguje.
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

tak nejako to je a v takomto rezime sa dcat stihne precistit.
Preto keby tam ta indikacia bola, tak obcas by mozno stacilo 2x obist blok nez clovek doma zaparkuje a cistenie by bolo dokoncene.
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

rony píše:matus69 - cislo chyby bolo 2002 pisal som to tu niekde 17.10 2011 ked sa mi to stalo a zacínal som to riešit. existuje taka chyba alebo ma niekto pekne okefol? bolo by dobre to vediet!- potom co mi robili tyzden s autom?
P2002 DPNR Catalytic converter malfunction

a tych chyb moze byt viac:

DPNR catalytic converter (Manifold converter sub-assembly)
Differential pressure sensor
Differential pressure sensor vacuum hose is clogged
Blockage in vacuum transmitting pipe sub-assembly
Exhaust gas temperature sensor
Fuel injector
Exhaust fuel addition injector
Turbocharger sub-assembly
Exhaust gas leaks in TOYOTA D-CAT
Mass air flow meter
ECM

ked si stiahnes ten iso subor, co som sem pastol par dni dozadu, tak si okolo toho najdes vsetko
CommonUser
Věčnej rejpal

No to je pekne ... to cislo je vystizne ... tych chyb tam moze byt 2002 ? :P

:xmas: :xmas: :xmas: :xmas: :xmas: :xmas: :xmas: :xmas: :xmas: :xmas: :xmas:
... a zelam pekne sviatky bez poruch.
:xmas: :xmas: :xmas: :xmas: :xmas: :xmas: :xmas: :xmas: :xmas: :xmas: :xmas:
redik007
Manager Týmu

Příspěvek od redik007 »

tu P2002 som mal minule ja ked boli upchate trubicky senzoru diferencialnych tlakov na filtri pevnych castic.

taktiez zelam vsetkym pekne sviatky, minule ma prekvapili prave vyssie spomenutou chybou, som zvedavy ci ta zvysena spotreba je darcek uz vopred :cry:
Avensis T25 2007 WG, 2.2 D-CAT, 130 kW
Mehero
Řidič

Příspěvek od Mehero »

matus69 píše: najlepsie to vidiet na spotrebe, ale to znamena potrebu casteho nulovania spotreby "avg" a znalosti spotreby pri jednotlivych typoch jazdy.
pri vypalovani auto berie o 1 az 2l viac ako obycajne.
no spotrebu mam sice vyssiu ale to pripisujem kratkym cca 13-15 km trasam do prace a sem tam sviznejsej jazde mam sporebu za 10 000km cca 7 litrov kombinovanu...Ak sledujem AVG spotrebu tak po rovinke na 5 st. pri 2000 ot. mi tam skace 5-6 litrov co sa mi zda v pohode alebo mate iny nazor?
Avensis combi 2D-4D 2007
Rav4 2.0 VVTI 2008
Odpovědět

Zpět na „Avensis“