juraj975
Pokud ti nezhasne ABS za chvili po otoceni klicku, je spatne cidlo ABS (nebo kontakt), pac jednotka si vsechny cidla promeri a kdyz je neco spatne ABS se deaktivuje. Nedavno jsem zkusmo odpojit obe zadni cidla.
E11 výměna brzdové kapaliny ABS
No takže prečo si myslím že mám zavzdušnené abs??? Lebo čidlá som meral všetky štyri na koncovke pri abs jednotke a maju rovnaký ohmický odpor. Podla mna su čidlá v poriadku. Pedál je uplne makký a auto slabo brzdí. Brzdy som skúšal odvzušnovať doma a prešiel som všetky kolesá dookola trikrát a pedál je rovnako makký!!! ABS kontrolka svieti a ked som si vyblikal chyby tak mi vyblikalo chyby abs 21,24 čo som zistil že je chyba alebo skrat v elektromagnetickom ventile PP a LZ kolesa. Tolkoto sa podarilo zistit mne a teraz potrebujem poradit od niekoho skuseného čo može zapríčinit takéto hlásenie???
1) stačí to len nejako odborne odvzdušnit, vymenit brzdobku a prestane svietit kontrolka a pedál bude tvrdý?
2)Alebo je na chybe pokazená kocka ABS
3) napadlo ma či to nemože suvisieť aj z brzdovým valcom kedže ide o jeden brzdový okruh???(skor asi niepodla toho hlasenia o ventiloch)
Len dodám že mám corollu e10 ktorú som nedávno kupil takže neviem ako dlho to robí ani nič podobné a mimochodom auto malo vykrútenu žiarovku abs ked som kupoval
) Za všetky rady vopred Ďakujem
1) stačí to len nejako odborne odvzdušnit, vymenit brzdobku a prestane svietit kontrolka a pedál bude tvrdý?
3) napadlo ma či to nemože suvisieť aj z brzdovým valcom kedže ide o jeden brzdový okruh???(skor asi niepodla toho hlasenia o ventiloch)
Len dodám že mám corollu e10 ktorú som nedávno kupil takže neviem ako dlho to robí ani nič podobné a mimochodom auto malo vykrútenu žiarovku abs ked som kupoval
- Michal_F6
- Věčnej rejpal
ABS nemůžeš mít zavzdušněné, protože v ABS žádný vzduch NENÍ! Pokud Ti to háže chybu u PP a LZ, projdi si pořádně kontakty. Pokud máš měkký pedál, máš špatně odvzdušněný okruh. Pokud tohle všechno vyřešíš, tak pak snad už jedině ten válec.juraj975 píše:No takže prečo si myslím že mám zavzdušnené abs??? Lebo čidlá som meral všetky štyri na koncovke pri abs jednotke a maju rovnaký ohmický odpor. Podla mna su čidlá v poriadku. Pedál je uplne makký a auto slabo brzdí. Brzdy som skúšal odvzušnovať doma a prešiel som všetky kolesá dookola trikrát a pedál je rovnako makký!!! ABS kontrolka svieti a ked som si vyblikal chyby tak mi vyblikalo chyby abs 21,24 čo som zistil že je chyba alebo skrat v elektromagnetickom ventile PP a LZ kolesa. Tolkoto sa podarilo zistit mne a teraz potrebujem poradit od niekoho skuseného čo može zapríčinit takéto hlásenie???
Len dodám že mám corollu e10 ktorú som nedávno kupil takže neviem ako dlho to robí ani nič podobné a mimochodom auto malo vykrútenu žiarovku abs ked som kupoval) Za všetky rady vopred Ďakujem
E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun
juraj975 píše: chyba alebo skrat v elektromagnetickom ventile PP a LZ kolesa
Nebo maš špatnou kostku ABS když ti to vypisuje chybu na ventilech PP a LZ - a to se da zjistit pres tu plnicku, napichne se to pres kabel na ridici jednotku a ta zkusi jestli se dobre ty ventily otviraji a zaviraji, pokud ne tak to zahlasi chybu: neco blabla s ventilama a cyklus plneni se prerusi, proste to nenaplni( mam to ale jen vyzkousene pri prazdnem brzdovem okruhu(nove nenaplnene auto))
EX:Toyota Corolla E 11 1.3 Compact 63 KW/120 Nm
Podle mě se muže dostat vzduch do ABS kostky, kde jsou ty elmag ventily a motorek. Ale jestli pomuze odvzdusnit system pod tlakem a nebo je to na opravu ABS kostky to nevím. Nicmene nechat odvzdusnit system bude stat nekolikanasobne min, nez oprava ABS kostky.
Michal_F6 píše:ABS nemůžeš mít zavzdušněné, protože v ABS žádný vzduch NENÍ! Pokud Ti to háže chybu u PP a LZ, projdi si pořádně kontakty. Pokud máš měkký pedál, máš špatně odvzdušněný okruh. Pokud tohle všechno vyřešíš, tak pak snad už jedině ten válec.juraj975 píše:No takže prečo si myslím že mám zavzdušnené abs??? Lebo čidlá som meral všetky štyri na koncovke pri abs jednotke a maju rovnaký ohmický odpor. Podla mna su čidlá v poriadku. Pedál je uplne makký a auto slabo brzdí. Brzdy som skúšal odvzušnovať doma a prešiel som všetky kolesá dookola trikrát a pedál je rovnako makký!!! ABS kontrolka svieti a ked som si vyblikal chyby tak mi vyblikalo chyby abs 21,24 čo som zistil že je chyba alebo skrat v elektromagnetickom ventile PP a LZ kolesa. Tolkoto sa podarilo zistit mne a teraz potrebujem poradit od niekoho skuseného čo može zapríčinit takéto hlásenie???
Len dodám že mám corollu e10 ktorú som nedávno kupil takže neviem ako dlho to robí ani nič podobné a mimochodom auto malo vykrútenu žiarovku abs ked som kupoval) Za všetky rady vopred Ďakujem
áno viem že odvzušnenie pod tlakom bude stát menej, otázka je či to má zmysel ak nakoniec budem mať zlú kocku? furt rozmyšlam a vychádza mi z toho tá kocka!!! nevie niekto z vás ktorým sa abs podarilo zavdušnit či vtedy začala svietit kontrolka abs??? ja si myslím že len pri zavdušnení by abs nesvietilo!!!