E11 výměna brzdové kapaliny ABS

vše ohledně modelové řady Corolla
AwD
Člen Týmu

Příspěvek od AwD »

juraj975
Pokud ti nezhasne ABS za chvili po otoceni klicku, je spatne cidlo ABS (nebo kontakt), pac jednotka si vsechny cidla promeri a kdyz je neco spatne ABS se deaktivuje. Nedavno jsem zkusmo odpojit obe zadni cidla.
juraj975
Člen Týmu

Příspěvek od juraj975 »

No takže prečo si myslím že mám zavzdušnené abs??? Lebo čidlá som meral všetky štyri na koncovke pri abs jednotke a maju rovnaký ohmický odpor. Podla mna su čidlá v poriadku. Pedál je uplne makký a auto slabo brzdí. Brzdy som skúšal odvzušnovať doma a prešiel som všetky kolesá dookola trikrát a pedál je rovnako makký!!! ABS kontrolka svieti a ked som si vyblikal chyby tak mi vyblikalo chyby abs 21,24 čo som zistil že je chyba alebo skrat v elektromagnetickom ventile PP a LZ kolesa. Tolkoto sa podarilo zistit mne a teraz potrebujem poradit od niekoho skuseného čo može zapríčinit takéto hlásenie???
1) stačí to len nejako odborne odvzdušnit, vymenit brzdobku a prestane svietit kontrolka a pedál bude tvrdý?
2)Alebo je na chybe pokazená kocka ABS
3) napadlo ma či to nemože suvisieť aj z brzdovým valcom kedže ide o jeden brzdový okruh???(skor asi niepodla toho hlasenia o ventiloch)

Len dodám že mám corollu e10 ktorú som nedávno kupil takže neviem ako dlho to robí ani nič podobné a mimochodom auto malo vykrútenu žiarovku abs ked som kupoval :)) Za všetky rady vopred Ďakujem
Michal_F6
Věčnej rejpal

Příspěvek od Michal_F6 »

juraj975 píše:No takže prečo si myslím že mám zavzdušnené abs??? Lebo čidlá som meral všetky štyri na koncovke pri abs jednotke a maju rovnaký ohmický odpor. Podla mna su čidlá v poriadku. Pedál je uplne makký a auto slabo brzdí. Brzdy som skúšal odvzušnovať doma a prešiel som všetky kolesá dookola trikrát a pedál je rovnako makký!!! ABS kontrolka svieti a ked som si vyblikal chyby tak mi vyblikalo chyby abs 21,24 čo som zistil že je chyba alebo skrat v elektromagnetickom ventile PP a LZ kolesa. Tolkoto sa podarilo zistit mne a teraz potrebujem poradit od niekoho skuseného čo može zapríčinit takéto hlásenie???
1) stačí to len nejako odborne odvzdušnit, vymenit brzdobku a prestane svietit kontrolka a pedál bude tvrdý?
3) napadlo ma či to nemože suvisieť aj z brzdovým valcom kedže ide o jeden brzdový okruh???(skor asi niepodla toho hlasenia o ventiloch)

Len dodám že mám corollu e10 ktorú som nedávno kupil takže neviem ako dlho to robí ani nič podobné a mimochodom auto malo vykrútenu žiarovku abs ked som kupoval :)) Za všetky rady vopred Ďakujem
ABS nemůžeš mít zavzdušněné, protože v ABS žádný vzduch NENÍ! Pokud Ti to háže chybu u PP a LZ, projdi si pořádně kontakty. Pokud máš měkký pedál, máš špatně odvzdušněný okruh. Pokud tohle všechno vyřešíš, tak pak snad už jedině ten válec.
E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun
Palos
Manager Týmu

Příspěvek od Palos »

juraj975 píše: chyba alebo skrat v elektromagnetickom ventile PP a LZ kolesa

Nebo maš špatnou kostku ABS když ti to vypisuje chybu na ventilech PP a LZ - a to se da zjistit pres tu plnicku, napichne se to pres kabel na ridici jednotku a ta zkusi jestli se dobre ty ventily otviraji a zaviraji, pokud ne tak to zahlasi chybu: neco blabla s ventilama a cyklus plneni se prerusi, proste to nenaplni( mam to ale jen vyzkousene pri prazdnem brzdovem okruhu(nove nenaplnene auto))
EX:Toyota Corolla E 11 1.3 Compact 63 KW/120 Nm
AwD
Člen Týmu

Příspěvek od AwD »

Podle mě se muže dostat vzduch do ABS kostky, kde jsou ty elmag ventily a motorek. Ale jestli pomuze odvzdusnit system pod tlakem a nebo je to na opravu ABS kostky to nevím. Nicmene nechat odvzdusnit system bude stat nekolikanasobne min, nez oprava ABS kostky.
Michal_F6 píše:
juraj975 píše:No takže prečo si myslím že mám zavzdušnené abs??? Lebo čidlá som meral všetky štyri na koncovke pri abs jednotke a maju rovnaký ohmický odpor. Podla mna su čidlá v poriadku. Pedál je uplne makký a auto slabo brzdí. Brzdy som skúšal odvzušnovať doma a prešiel som všetky kolesá dookola trikrát a pedál je rovnako makký!!! ABS kontrolka svieti a ked som si vyblikal chyby tak mi vyblikalo chyby abs 21,24 čo som zistil že je chyba alebo skrat v elektromagnetickom ventile PP a LZ kolesa. Tolkoto sa podarilo zistit mne a teraz potrebujem poradit od niekoho skuseného čo može zapríčinit takéto hlásenie???

ABS nemůžeš mít zavzdušněné, protože v ABS žádný vzduch NENÍ! Pokud Ti to háže chybu u PP a LZ, projdi si pořádně kontakty. Pokud máš měkký pedál, máš špatně odvzdušněný okruh. Pokud tohle všechno vyřešíš, tak pak snad už jedině ten válec.
juraj975
Člen Týmu

Příspěvek od juraj975 »

áno viem že odvzušnenie pod tlakom bude stát menej, otázka je či to má zmysel ak nakoniec budem mať zlú kocku? furt rozmyšlam a vychádza mi z toho tá kocka!!! nevie niekto z vás ktorým sa abs podarilo zavdušnit či vtedy začala svietit kontrolka abs??? ja si myslím že len pri zavdušnení by abs nesvietilo!!!
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Tohle je polemizování kolem dokola, já být tebou bych to zkusil nechat odzvdušnit a pak uvidíš...
Holomek!
juraj975
Člen Týmu

Příspěvek od juraj975 »

Ja viem že polemizujem, ale ja budem pri aute až bez víkend tak dovtedy mám čas sa niečo nové dozvedieť. Cez víkend ak stihnem tak to pôjdem dať odvzdusnit a uvidíme výsledok
Odpovědět

Zpět na „Corolla“