E11 - Zatuhly brzdovy trmen

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
wilson
Člen Týmu

Příspěvek od wilson »

mne na to dali takú bielu vazelínu priamo v toyote
Previa D-4D
Ex: E10
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Měla by to být pouze silikonová vazelína k tomu určená, např. Loctite.
Obrázek
petrumr
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrumr »

grafitovou vazelínou nebo měděným nebo stříbrným sprejem .
toyota corolla 4E FE 65kW
aevn
Řidič

Příspěvek od aevn »

peta píše:Jeste me napadla jedna otazka: Cim mazat cepy brzdovych trmenu? Protoze tam jsou teoreticky vyssi teploty nez jinde na aute a to by mohl byt problem. Namazal jsem to motorovym olejem, ale je mi jasne, ze to moc dlouho nevydrzi. Zaroven jsem take slysel, ze by na to meli byt vhodne nejake medene pasty/vazeliny, ktere jsou az do teplot pres 1000 st C, ale to uz je asi druhy extrem. Cim to mazete vy?
na čepech uložených v gumových průchodkách žádné extremní teploty nejsou, na mazání se osvědčila vazelína s teflonem. Rozhodně to nemažte žádnýma měděnýma apod. pastama ty jsou jenom na místa, kde se tře kov na kov, tam kde je guma toto všechno škodí, guma nabobtná a už s tím nejde nic dělat. Grafitka taky není dobrá, vyschne relativně brzy a jste na tom stejně.
petrumr
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrumr »

toyota to má v gumě jak multikára M-26?
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

2 aevn. Jak jsou na tom teflonové vazelíny nevím, ale ta silikonová vazelína se tam dává hlavně proto, aby nerozleptala ty gumové manžety. A určitě bude upravena, aby nedegradovala brzdovou kapalinu, protože se s ní mažou i brzdové pístky. Dále je asi upravena aby netekla při vyšších teplotách. Přeci jen se to čas od času zahřeje docela dost.

2 petrumr: nevím, jak to má multikára, ale na toy jsou gumové prachovky, mj. mezi třmenem a vodicími trubičkami.
Obrázek
petrumr
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrumr »

multikára to má,že ty prachovky jsou protáhlý přes celý třmen a tým prochází inbus šrub co je přišroubovaný k nápravě a mezi tou gumou se dostane sůl a ta guma se přitlačí ke šrubu a třmen se nehýbe,ted sou vazelíny který vydrží normálně přes 500stupnů,ale sůl je zdegraduje a vydrží jen grafitka.
aevn
Řidič

Příspěvek od aevn »

to ombre: proti silikonové vazelíně nic nemám, měl jsem na mysli měděný, hliníkový apod. spreje a pasty, kterýma to hodně lidí namaže doma v garáži a přijedou do servisu až se to nehejbe, píská, hřeje atd.

to petrumr: to co popisuješ mi připomíná uložení spodního čepu třmenu na LC80. Tu grafitku mažeš mezi třmen a gumu nebo mezi gumu a čep?
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

2 aevn: tak už to nikdy neříkej:-))).
Obrázek
aevn
Řidič

Příspěvek od aevn »

ombre píše:2 aevn: tak už to nikdy neříkej:-))).
OK, budu se držet zpátky :-)
Fikus
Manager Týmu

Re: Zatuhly brzdovy trmen

Příspěvek od Fikus »

Tak mám taky problém. Pravé kolo mi dost pištělo. Když jsem přibrzdil, desky dosedly a bylo to OK. Když jsem rozebral brzdu tak jsem zjistil, že magor kterej mi stříkal třmeny to fláknul i na prachovky, které zpuchřely a jedna totálně popraskala. Tak to asi přestává mazat :? a pak to na horním šroubu jezdí dost ztuha. To bude asi ten problem.
A jsem u toho. Nikde jsem (kelly, matejcek, mjauto..) nenašel, zda se dají koupit jen prachovky a vyměnit :?: Nerad bych musel měnit celou část třmenu :?
Sorry za trapný dotaz.
Ave 2002 - zlatá metal, liftback
aevn
Řidič

Příspěvek od aevn »

prachovky jako ND jsou, ale našel jsem je jenom v originále od toyoty. Nikde jinde jsem je neviděl.
Fikus
Manager Týmu

Příspěvek od Fikus »

A jaký je následující postup při demontáži-montáži. Dejme tomu, že ji seženu (u toy). Zdá se mi, jako by byla ke třmenu nalepená. Asi to bude tou barvou. Pak tam bude muset určitě přijít nějaká vazelína a už jen nasadit třmen s válcem a je to :idea: . Teda snad.
Ave 2002 - zlatá metal, liftback
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Ahoj, proč by to měl být trapný dotaz?
Ta prachovka se nachází v opravné sadě pro brzdový třmen.
nikam se nelepí, jen se jeden okraj přetáhne přes hrdlo které je na třmenu a druhý se zasadí do drážky nebo profilu na pístu brzdového třmene.
Vazelína ano, viz. příspěvky výše.
Obrázek
jean
Člen Týmu

Příspěvek od jean »

Myslim, ze na tuhle Toyotu by mely jit i prachy z Octavie I a ty jsou levnejsi nez original Toyota. Jinak presne ten samy problem se zaseklou brzdou jsem mel na sve Toyote, rozchodis to a za nejaky cas to resis znovu... pak znovu a znovu, nakonec te to donuti koupit nejaky novejsi ojety trmen. Usetris cas i nervy! :wink:
Odpovědět

Zpět na „Corolla“