5 litrů oleje na 1000 km

vše ohledně modelové řady Celica
Hoj@n
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hoj@n »

Tak se na Čeldě dělá GO motoru. Prý nebyla jiná cesta... Vše díky za rady...
Toyota Celica 6G, 1.8 7A-FE - "NATÁLKA"
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

doufám že tu go dělá někdo kdo o problému 7afe ví. Protoze jestli ne,do 10000km ji děláš znova. A tentokrát nemávám černou vlajkou.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Hoj@n
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hoj@n »

Dělají to v autorizovaném servisu v Toyotě...
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

tak hodně hodně zdaru. Já myslel že kdyz tady o tom založím téma tak si ho aspoň někdo přečte. :( oni sice udělají go ovšem neodstraní příčinu spotřeby oleje. Takový Kubrt už dělá 3generálku 7afe a tentokrát snad už to bude konečně ono. :) a i kdyz v menší míře tak je to problém i 4afe.
Naposledy upravil(a) libor12 dne pát 29.07.2011, 22:04, celkem upraveno 1 x.
Hoj@n
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hoj@n »

četl jsem si o tom a řekl jsem jim to... sám to dělat nemůžu, nemám na to prostředky, řekl bych, že v Toyotě o tom něco vědět budou :wink:
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

proto říkám držím palce. Ve 99.7% toyota autorizovaných servisu o tom nevědí vůbec nic a ten tvůj nebude výjimkou. proto říkám držím palce. Ve 99.7% toyota autorizovaných servisu o tom nevědí vůbec nic a ten tvůj nebude výjimkou.
elviiis
Manager Týmu

Příspěvek od elviiis »

mnooo reknu ti to asi takhle mam toyotu jen asik tri roky par drobnosti jsem uz na aute vymenil a troufam si rict ze o toyote vim vic nez vsichni mechosi s toyoty dohromady... a mam i takove zkusenosti s toyotu ze jsem jim musel nakukovat pres rameno a ukazovat v rozpise ktrej dil ze to vlastne chci pak uz jsem to vzdal a stejne vsechno co menim kupuju rovnou lepci a vetsi :D

ale neboj toyota neni jedina kde delaji odbornici uz jsem mel v rukach i mitsu 4G63T s cometicem na neorovnane hlave a vytesnenej cervenym siliconem a od kluku s mitsu :D

mel jsem v rukach motor po GOkde jen nekdovymenil krouzky apd :D
Carlos Sainz limited 2468/5000
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

mne by docela zajímalo jaký Ti na tu go dali rozpočet pokud to není tajemství. Z toho se dá vzhledem k daným cenám toyota servisu usoudit co vlastně že ti to chtějí dělat.
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

libor> ten rozpočet by mě teda taky zajímal :lol: jak si pamatuju finální fakturu za go z normálního servisu, tak se mi pak pěkně protočily panenky :crazy: v toyotě bych tu částku tuplem nerozdejchal. třeba to bude překvápko až na konec :lol: No dávat tyhle starší vozy do toyoty a na go extra, je u mě harakiri. Tohle si ale nováček neuvědomí... tomu řikám finanční vykrvácení :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=eSMrIdUZIMg
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

no jo,jenže ty si za svoji go muzes sám,jenže majitelé 4afe potažmo 7afe za nic nemůžou. :) oni netuší že se jim prepaluje olej a tím pádem na konci intervalu doporučené výměny už vlastně neplní svoji funkci-mazání,oni nemůžou za to že toyota jp díky rozhodnutí o low cost nákladech na montáž motorů použila geniální trik na vyvážení "flat plane" klikové hřídele,oni nemůžou za to že změna zdvihu zvýšila teplotní namáhaní celého motoru,oni nemůžou za to že vodní chlazení hlavy jde nejprve přes výfukovou stranu a pak přes sací,dochází k ohřevu vzduchu a zvýšení možnosti "mid knock",ani to že pisty mají neodpovídající počet mazacich kanálu a že jsou dlouhé,ani za to jak nešťastné je umístěn sací olejovy koš ani že redukční ventil pro olejovy chladic způsobuje poklesy tlaku oleje. Rodina A motorů trpí dalšími a dalšími neduhy,které se ovšem při go dají eliminovat doslova za pár kaček a získat tak naprosto spolehlivý motor který jen s pravidelnou údržbou ujede dalších 500000km. Ale na tohle každý při go kašle. Ona záruka je hezká věc ale trvá pouze 6měsíců v lepším případě rok a majiteli zbydou jen oči pro pláč a nepojízdné auto. nešťastné je umístěn sací olejovy koš ani že redukční ventil pro olejovy chladic způsobuje poklesy tlaku oleje. Rodina A motorů trpí dalšími a dalšími neduhy,které se ovšem při go dají eliminovat doslova za pár kaček a získat tak naprosto spolehlivý motor který jen s pravidelnou údržbou ujede dalších 500000km. Ale na tohle každý při go kašle. Ona záruka je hezká věc ale trvá pouze 6měsíců v lepším případě rok a majiteli zbydou jen oči pro pláč a nepojízdné auto.
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

libor: jop no prostě je to blbý... kupující ví prdlajs a ve snaze ušetřit na benzinu a přiblblý "pakatelný" částce za ručení se v těch motorech utopí, nebo pořádně finančně vykoupe.
Já sem taky vůbec asi ani před rokem netušil, že jsou i 7afe vadný... profláklý jsou 1zz
Zlatý 3S-GE, zlatý :wink: ty jedou bez chlazení dost daleko, na vodu s fouklým těsněním dost dlouho, a i se šroubkama v hlavě, jak psal martin.matess :lol:
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

no jo no,je to bohužel tak. V 95 už se právě začali projevovat nízkonákladové projekty a takhle to vypadá. Co jsem ale viděl většinu motoru třeba od německých majitelů tak ty už měli částečně problémy odstraněny. I vyznačeno v servisní knížce že na náklady výrobce provedena oprava motoru.
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

ze kurva kedy sa to uz ti ludia naucia, ze origo Toyota servis (aj ine, mam skusenost s Fiatom- sluzobakom) ze tam robi banda mantakov co sa do motora a ich problematiky vobec nevyznaju a menia veci nepotrebne, fakturuju si neskutocne polozky a problem neodstrania... cest vynimkam...
Ak dam raz auto do autorizaku, prosim odstrelte ma.
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS 300
jonáš
Člen Týmu

Příspěvek od jonáš »

Zdravím taky jsem měl T20 před 3 roky,a stalo se mi to samé motor měl 200000 km a stirací kroužky a gufera jsem měl totalně mrtvé,a olej mi to žralo 0,5 litru na 200 km
Odpovědět

Zpět na „Celica“